Şimdi Ara

Balkon barbeküsünü şömine gibi kullanma - ISI GERİ KAZANIMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese,


    Apartmanda balkonda yıllardır durup duran bir barbekü yeri var. İçinde muhtemelen dışarıdan toz vs gelmesin diye gazete kaplıydı, onları çıkarttım. Gideri önce az miktar düz, sonra çapraz gidip ana hatta bağlanıyor.


    Hoşluk olabilir diye, yakmayı düşündüm ve dün bir denedim. Bauhaus'tan 10kg sıkıştırılmış briket odunlardan, odun depolarından da 1'er çuval tutuşturmalık ve meşe odunu aldım. Akşam çok da güzel yandı, lakin dibinde olunca sıcaklık veriyor ama ısının büyük kısmı açık bacadan uçup gidiyor.


    Isıyı nasıl geri kazanabileceğimi düşünüyorum biraz da. Cam balkon var ve biraz ısı kazansam zaten içerisi hamam gibi olur.


    Şömine haznelerine baktım, burası öyle bir hazne için hem çok küçük hem de üstte menfez için yer yok.


    Direkt baca gazını da içeriye vermek istemiyorum tabii.


    Aklıma gelen yöntemlerden biri, bir tane kombi ana eşanjörü (gaz-sıvı) alıp iç kısma bir monte etmek, 2 boruyla ön tarafa getirip dışarıya yine aynı eşanjörden takıp arkasına da bir fan koyup ısı pompası gibi çalıştırmak. Belki araya bir de pompa gerekebilir veya mesafe çok kısa olduğun için gerek bile kalmayabilir. Ama tek ana eşanjör fiyatı 500TL'den aşağı yok gibi. 2 eşanjör 1000TL, işte borulaması, fanı, gerekirse pompası derken 1500TL'ye yaklaşır. Düzgün çalışacağından emin olsam yine alabilirim de, verim alamamaktan endişe ediyorum.


    Buradan ısı geri kazanma konusunda eşanjör fikri konusunda yorum veya ilave fikirlere açığım..


    Aşağıda genel görüntüsünü ve bacanın içeride nasıl gittiğini göstermesi açısından iPhone'a bağlanan termal kamera ile görüntüsünü paylaşıyorum.


    Balkon barbeküsünü şömine gibi kullanma - ISI GERİ KAZANIMI?
    Balkon barbeküsünü şömine gibi kullanma - ISI GERİ KAZANIMI?



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.