Şimdi Ara

Balata değişimi sonrası ABS sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 2016 polo 1.2 tsi allstar mauel aracımın ön iki fren balatasını değiştirdim MGA marka balata taktı usta iyi bu ses yapmıyor dedi takalı 15 gün oldu 150-200km yol yapmısımdır.

    Balataları değiştirdiğim gün frenler resmen tutmuyordu usta 1-2 güne alışır dedi zamanla biraz düzeldi ancak hala frenler cok yumusak.Eski bastıgım pedal aynı mesafelerde değil.Üst aralıklarda frene basınca eskisi gibi tutmuyor sanki boşa basıyorum gibi hissettiriyor.Sonuna kadar basmam gerekiyor frene ani frenden bahsetmiyorum bu yüzden cok erken ABS devreye girmeye başladı. örn;40kms la fren yapsam bile kırmızı ısıkta abs kilitliyor.

    not: usta balataları takarken izledim balataları ilk seferde diske oturtamadı balatalar büyük oldugu için sonra balataları daha cok sıktı sanki aralıgını genişletti öyle oturttu diske bu yüzden sorun olabilir mi ? Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? MGA balata taktırıp sorun yaşayan var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseidoN59 -- 4 Mayıs 2021; 17:38:54 >



  • yeni balata takıldığında belli bir km diske uyum alışma süresi var... aracı ne kadar kullanıyorsunuz bilmiyorum ama birkaç gün içinde eski performansına kavuşur frenler... (herşey yolunda bir arıza yoksa eğer) konu açılmışken fren hidrolik seviyesini de kontrol edin...

    yeni balataları takmak istediğinizde eskilerin çıkan yuvalarına oturtamazsınız... kaliper pistonu ileriye çıkmıştır, önce onu geri ittirir ardından yenileri takarsınız... muhtemel usta montajı yaparken bu sahne aklınızda kalmış...

    bana kalırsa bir müddet sonra şikayetler azalarak yok olacak... biraz daha zamana km ye ihtiyaç var... (ara ara hafif frenlemelerle süreci biraz hızlandırabilirsiniz)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ederim cevabınız için peki bu alışma süresinin bir limiti var mı arabayı haftada 4 kez kullanıyorum işe gidip gelirken günde yaklaşık 40m yol git gel mesafesi . aracım 43bin km'de en son bakımı 9 ay önce yaptırmıstım fren hidroliği normaldi o zaman. Lastiklerden olabilir mi peki lastikleri de değiştirmeli miyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseidoN59 -- 4 Mayıs 2021; 1:17:48 >
  • Balata değişiminden hemen sonra hissedilmişse lastiklerden kaynaklı olacağını sanmıyorum...(lastik diş derinlikleri ve üzerlerindeki üretim tarihleri kontrol edilebilir)

    Trafiksiz çevreyolunda git.gel yapıyorsanız ara ara frenleri yoklayın (90 la giderken 60 -70 e düşmek gibi, hafif frenlemeler yapılabilir sıfır balataların üzerlerindeki ilk katman aşınmalı)

    Fren diskiniz ne durumda? Aşınma fazla ise (özellikle disk kenarlardaki çıkıntı) balata değişimi sonrası frenlemenin pedal üst kısımlarında boş hissettirmesi daha fazla olur...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balatayı değiştirdikten sonra çevreyola çıkıp balatayı oturtmanız lazım. YouTube yazın illaki videosu vardır. Ara hızlanmalarla belli frenlemeler yapıp freni alıştırıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balatanın diske alışıp üst kısmının aşınması lazım.Bu bir kaç günü bulabilir.Erken olsun diyorsanız yokuş aşağı bir yol bulun.Aşağı doğru inerken ayağınız yavaşça frende olsun az bir dozda basa basa inin.Frene az basarak ama sürekli vaziyette kırmızı ışığa yaklaşırken, duracakken, yokuş aşağı inerken uzun mesafe basın.Bir iki güne balata aşınıp diki tam kavrar...

  • En kısa sürede o balataları Bosch olanları ile değiştirin. Arka fren balatası olarak mga kullandım, arabanın frenleri yok gibi birşeydi. Söküp Bosch taktım, kendine geldi. Frenin şakası olmaz. Bir kazaya karışırsanız 10 balata parası verseydim de dursaydı araba diye üzülürsünüz.

  • yharf Y kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    İlk defa böyle bi marka kullandım usta bosch ses yapıyor bu daha iyi deyince bilemedim belki kandırmıstır beni
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    Siz ne kadar süre sonra değiştirmeye karar verdiniz mga balataları alışma süreci olmadı mı?
  • websosyal kullanıcısına yanıt
    Hocam fren disklerinde de sorun yoktu acıkcası iyi dedi usta ama diski ben de kontrol ettim tırnak takılıyor asınma var sanırım biraz uc kısımlarında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseidoN59 -- 4 Mayıs 2021; 13:32:28 >
  • PoseidoN59 P kullanıcısına yanıt
    Bosch da fason üretim çok TRW de bakabilrsiniz. Ya aracanoz orjinal balatasını kendi mi üretiyor ürettirdiği firma varmı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Orjinal markası ne bilmiyorum ww polo 2016
  • mga dandik hocam.

  • PoseidoN59 P kullanıcısına yanıt

    alışmadı. Pedal dibe doğru gidiyordu ancak fren çok işe yaramıyordu.

  • PoseidoN59 P kullanıcısına yanıt

    Bana güvendiğim, kendi parçacım verdi. Hem iade edip paramı geri aldım, hem de daha da bir alışverişimiz olmadı.

  • Mga iyidir kotudur bilemiyorum acikcasi ama bahsettiginiz problem sanki fren hidroliginin hava yapmasindan kaynakli olabilir gibibgeldi bana. Fren sivisinda hava olunca fren pedali yumusar, ayaginizin altinda sunger gibi kolayca ezilir, durabilmek icin cok basmak gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoseidoN59 P kullanıcısına yanıt

    Vw grup araçların orjinal balatalarini ferodo üretir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle anlaşılan balata sizin "PR Code"unuza göre seçilmemiş belli ki. Balata bu yüzden taşıyıcı kalipere oturmayıp yerleştirmek için zorlamışlardır. Belkide tek balata çıkıyordur sizde bilmiyorum.

    Kendi arabamda mesela 3 tane farklı disk takabiliyorsunuz öne, aynı şekilde 3 farklı balatada takılabiliyor, ama ben pr koduna göre seçtiğimde tek disk balata çıkıyor.

    Mga balatayı hiç duymadım büyük ihtimal fiyatta uyguna gelsin diye mga taktırdı ustanız yada siz mi öyle istediniz ? Ben duymadım ve sanırım dandik bi marka googledada pek doğru düzgün bi site veriyolu falan çıkmadı

    Bide rodaj süresi var frenlerin. İlk 400 km yumuşak ve ani olmayan uzun süreli basılı tutulması gereken frenleme yapılması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 4 Mayıs 2021; 16:11:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.