Şimdi Ara

Bakü 2015 Avrupa Oyunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Bakü 2015 Avrupa Oyunları


    2015 Avrupa Oyunları veya Bakü 2015, Avrupa ülkelerinin katılımıyla yapılan Avrupa Oyunları'nın ilki. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek organizasyonun açılış töreni 12 Haziran 2015'te yapılacaktır.

    Ev sahibi seçimi

    Ev sahibi, 8 Aralık 2008 tarihinde Avrupa Olimpiyat Komitesinin 49. Genel Kurul toplantısında belirlenmiştir. Oylamada 38 kabul, 8 ret oyu ve 2 çekimser oy kullanılmıştır. Ermenistan bu oylamaya katılmamıştır.
    Organizasyon
    Hazırlık

    Şu anda, Bakü ilk Avrupa Oyunları yürütmek için tamamen hazırdır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "İlk Avrupa Oyunlarına ev sahibi olan başkentimiz için kalıcı bir miras sağlanmıştır. Bakü, 2015 için yerinde altyapı birçok iyileştirmeler yoluyla değişime uğramıştır" şeklinde açıklama yapmıştır. Bakü, Milli Jimnastik Arena'da düzenlenen jimnastik disiplinler ile ilgili bir test etkinliğe ev sahipliği yaptı. Büyük İpek Yolu Elite Boks Turnuvası deneme amaçlı olarak Kristal Salonu'nda gerçekleşti. Bakü'de son spor yarışmaları hazırlıkları tamamlandı ve küçük yaş grupları için dört günlük bir uluslararası serbest ve grekoromen güreş turnuvası yenilenmiş Haydar Aliyev Arena'da gerçekleşti.
    Maskot

    Azerbaycan'ın doğasından ve mirasından ilham alınarak tasarlanan maskotlar "Ceylan" ve "Nar" olarak belirlenmiştir. Bu maskotlar ülkenin "gururlu tarihi" ve "umut dolu geleceğini" yansıtmaktadır.[1][2]
    Tesisler

    4 gruba ayrılmış, 18 yarışma mekanı bulunmaktadır. 12 tanesi mevcut olan, 6 tanesi ise yeni yapılacak mekanlardır. Bazıları geçici olarak inşa edilecektir.

    Olimpiyat köyü Bakü'de kurulacaktır. 13 binanın bulunacağı köyde, 3-4 farklı daire tipi olacaktır.

    http://www.baku2015.com/

     Bakü 2015 Avrupa Oyunları







  • Acilisi izleyen oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi kanaldan izleyebiliriz? paylasırsanız sevinirim.
  • GKMDGN G kullanıcısına yanıt
    ntv spordan izleyebilirsin
    şuan karate karşılaşması var türkler iyi iş çıkartıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralama şu anki durum:

     Bakü 2015 Avrupa Oyunları
  •  Bakü 2015 Avrupa Oyunları
  • Avrupada ne kadar ciddiye alınıyo merak ediyorum, en iyi sporcularını gönderiyolar mı yoksa akdeniz oyunları gibi amatörler mi yarışıyo, dikkat eden biri bilgi verirse sevinirim, yarışmanın ciddiyetini merak ediyorum, ona göre takip edicem
  • Bu oyunlarda bazı dallarda başarı gösteren sporcular 2016 olimpiyatlarına kazanmayı hak ediyor. Bu kadarı ciddiye almak için yeterli sanırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önceki mesajımda kaZanmayı kelimesi katılmayı olacaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.