Şimdi Ara

Bakan Soylu açıkladı: Otoyollardaki hız limiti artabilir (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
10.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otobanlarda 150 olmalı bence. Kaza bilinçsizlikten daha çok adam 132 sınırda yapmıyor kazayı hiç instagram paylaşımlarına denk gelmiyorsunuz heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç sürmeyi bilmeyenler gene gelmiş konuya. Yok millet zaten basıyo yok 130 la yol istiyor cart curt.
    İstersen en kalabalık yolda 200 ile makas atarak git ister en ufak kural hatası yapmadan. Kendi psikolojisini ve diğer sürücülerin psikolojisilerini kontrol altına alabilmektir olay. Hız sınırı 200 diye kimse 200 sabit gitmeyecek ya da kazalarda bir değişiklik olmayacak. Herkes kendine göre en rahat edeceği şekilde gidiyor. Yeterki bir sağ şerit müsaitse gerekse 200 le git ama en sağdan git. Otoyollarda absürt absürt kümeleşmeler oluyor. 1 km boyunca hiç araba yok ordan sonra 30 araba var 3 şerit kapalı sürü halindr gidiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim millet araba sürmeyi bilmiyor, 200 yapsan nolacak.

    3 şeritli yolda sağ bomboş sol ve orta yanyana gider gene bizde.

    a. sanki sağ şerif ayrı yere gidio, adam orta şeride geçiyor 90 la gidiyor. katil olacam yolda.

  • 180 den açalım pazarlığı... 170 e bağlarız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50-60 civarı hızlarda artış olmalı ancak otoban vb 120 civarı hızlı bölgelerde büyük artış riskli

    yol kalitemiz ve trafik yoğunluğumuz buna müsait değil, ayrıca ülkenin ekonomik şartları gereği araçlar ya eski ya da bakımsız
  • Ortalama %10 arttırsınlar.
  • Açıkcası bu şimdiki hızlar neye yetmiyor?! 132’yi 140 hadi yapsınlar otoyol için sadece de bu kaç ÇOK ÇOK ÖNEMLİ dk kazanmanızı sağlayacak ki? Şehiriçini de arttıralım diyenler olmuş. Şehiriçine mi mezbahaya mı gireriz o zaman görürüz!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerleşim yeri kuralının değişmesi lazım. Sokak arasıyla ana cadde bir olmamalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence düz 140 töleransla 154 süper olur. 150ye sabitlersin yolculuğunu yaparsın 4km de kul hatası payı bazen uzun yollarda insan farketmeden eğimli yollarda ayağını gazdan çekmeyebiliyor çünkü. O hızlarda rüzgar ve diğer sürtünmeler de fazla olduğundan kolay kolay o 4kmyi istemeyerek aşmazsınız. Bu şekilde hız koridoru da devam edebilir, süper ötesi olur ben fikrime evet diyorum :) 200cü arkadaşlar bi 5-10dk benzinlik molası verip koridor saatini yeni hızlarda çok rahat tutturabilir zaman hesabını yapamayanlar için en erken gişe çıkış saatini veren uygulamalar var.

    Bölünmüş yollardaki şu anda uygulanmakta olan 110 gayet yeterli çevreden yalıtılmamış bir yol için 110'un üstü fazla arkadaşlar ha benim bölünmüş yollarda 170 bastığım da oldu ama işte onlar istisnai rotalardı. Samsun-Sinop arasını şiddetle tavsiye ederim lafı açılmışken. Bu tarz düzenlemelerde en kötüye göre belirleme yapılır. Ondan 110 iyidir rahat noktalara radarcı koymasınlar devlet bakmıyorum ama hızlı giden görmeyeyim yapsın herkesin işi görülsün

    Şehir içi 70 için de bir şey diyemiyorum çünkü 70 şehirlerarası yolculuklarda 110 120 giderken bir anda düşülmesi zor bir hız olsa da yapacak bir şey yok güvenli en yüksek hız bana göre de. Yaya geçitlerinin olduğu bir yerde 70 uygundur ha yine şehiriçi olsa ama bu sefer üst/alt geçitlerle yayadan yalıtılmış ve ikiden fazla şeritli bir yol olsa orada 90 uygulanabilir. Sola atlayan dolmuşlara arkadan yapışma ihtimali olmaz çünkü. İnsan 120ye alışınca 70e düşemiyor demiştim bu durumdan dolayı ceza yemişliğim de var. 77 üst limit iken 82 ile. Uygulama doğru bir uygulama ama.

    Bir arkadaş çift yönlü yollar için 120 demiş ben bunu da abartı buluyorum çünkü o yollarda gittiğiniz zaman bazı anlar oluyor önünüzdeki araç da sizinle beraber hız sınırında gidiyor ve önünüzü kapatıyor. Onu geçip rahat rahat yolunuzu izlemek, habire stoplarını dikizlemekten kurtulmak istiyorsunuz e o zaman ne olacak sollarken hız oldu 135-140 hadi diyelim bura Türkiye karşıdan gelen 120'ci ile kafa kafaya girdiniz ne etti 260 kadranı tamamladınız tebrikler :) Yeni yapılan eğimli arazilerdeki tırmanma şeritli 3lü yollardan bahsediyorsak o zaman da riskli çünkü bu yollar hep zor arazilere yapılıyor haliyle virajları bol oluyor ve inen araçlar için bu durum tırları sollama konusunda kışkırtacaktır. Bizim memlekette imam osurursa cemaat hatalı sollama yapar biliyorsunuz. Tırlar inerken de yavaş giderler çünkü yüksek viteslerde motor/egzoz freni yavaşlatmaya yetmez retarderlı olanlar için de eğer iniş uzun süreli ise yağın sıcaklığı artıp su kıvamına gelir ve retarder da yüksek viteste tırı yavaşlatmaya yetmemeye başlar en sonunda retarder da tutmaz olur. Ayrıca zaten hadi diyelim bu sorunların hiçbiri olmadı tırla dağdan aşağı 120 120 viraj dönülür mü. Ben bu yollar için 90 diyorum ama radarsız her zaman tır olmuyor

  • Artsın tabi.

    Hem , otoyolu tercih edenler artar . Bu sayede eski yol daha boş olur.

    Hem de devletin fazladan ödemek zorunda olduğu para azalır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 şeritli yollarda hız limitinin olmasının bir anlamı yok. arabasına güvenen basar.
    radarlar ingiltereye ilk geldiği sene ile önceki seneler arasında yapılan karşılaştırmalarda kaza sayısının düşmediği görülmüştü. türkiyede de benzeri olacaktır. kazaya sebebiyet veren genellikle telefonla konuşma, dikkatsizlik, alkol ve tehlikeli sürüş. bunlara verilen cezalar arttırılmalı ama hız limitleri de yükseltilmelidir.
  • "....120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6’lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var.“


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan zaten 125 olmamış mıydı bu

    Ben bir senedir 125 oldu diye +12 ekleyip cc 137 ile gidiyorum otobanlarda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlı ve Öfkeli Bakan Soylu film çekimleri hayırlı olsun.

    Hızda limit yok. Basın gaza otobandan tarlaya dalın, tarla içerisinde saçmasapan dönüşler yapın, hızınızı alamazsanız tekrar otobana çıkıp karşı şeride dalın ve 3-4 kişiyi biçin ve hiçbirşey olmamış gibi yolunuza devam ederken keyif sigarası yakmayı ihmal etmeyin.

    Hızda limit yok, ceza hiç yok.
  • Denetimin yetersiz kalması, insanların bilnçsiz olması, ehliyetin kolay elde edilebilir olması, cezaların caydırıcı olmaması gibi sebeplerden dolayı trafik kazaları hala fazla miktarda can alıyor. Bilinçsiz alkol almayı (Alkollü içecek tükettikten sonra araba kullananlara, ağzı ile içemeyenlere diyorum) medeniyet, hız yapmayı cesaret sananlara gereğince ceza verilmez, yaptırım uygulanmazsa bugün başkası yarın kendimiz bu magandalar yüzünden canımızdan olabiliriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Aracınızın göstergesine bakarsanız 30km de ve 50km de kırmızı çizgi olduğunu görürsünüz, bunlar meskun mahal hız limitleridir, Sokak arası dediğiniz yerler 30km (okul geçişleri 20km) Caddeler 50km ve bunlar çok uygun hızlar, hatta sokak arası 30km hız yüksek bile kalıyor.

  • Bu süratleri yapabilecek yol çok sınırlı.

    İstanbul-Ankara arası sağda iki şerit zaten kamyon ve tır işgalinde.

    Gebze-Sapanca arası, eski iki şeritli yolun emniyet şeridini dahil edip mevcut şeritleri daraltarak üç şerit haline getirilmiş çakma otoyol.

    Sağda tır, ortada onu sollayan kamyon, en solda da siz 150 ile onları sollayacaksınız. Peh.... Sol şerite kalan yere ancak arabanız sığıyor zaten. Bir karış solda emniyet bariyeri var. Hani kaza anında camdan girip kafanızı koparan bariyerlerden. Direksiyonu bir milim kırsanız beklenen gerçekleşir. Bütün veriler gibi kaza verileri de saklandığından mevta miktarındaki değişikliği, marketlerin irmik satış oranlarından takip etmek lazım.

    İzmir-Aydın veya Çeşme otoyollarında da sezonun en ölü zamanı belki bir iki ay bu süratlere ulaşılabilir.

    Devlet otoyolları bu durumda. Geriye kalıyor malumun otoyolları. Kullanım oranını arttırmak için bu değişiklik gaza basmayı sevenleri cezbedici olabilir.
  • otoyollardaki hız limiti arabaların direkt modellerine göre olmalı

    daha güvenli şekilde daha hızlı gidebilecek arabaya daha yüksek hız verilmeli

    mevcut teknoloji ile bunu uygulamak çok kolay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 11 Eylül 2019; 9:10:48 >
  • Türkiye'de hız sınırının neden olmaması gerektiğini
    her sene gelen gurbetçilerdenn görebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.