Şimdi Ara

Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar yoksulluktan ve hayat pahalılığından dert yanarken Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye almış durumdadır” diye konuştu.


    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Viranşehir’de düzenlenen AKP mitinginde açıklamalarda bulundu.


    Nebati’nin geçtiğimiz gün Fransa’da yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” ifadeleri tartışmalara sebep olmuştu. Nebati, o sözlerini yineleyerek karşı çıkanlara kürsüden cevap verdi. Nebati, “Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez. Engel koyamaz” dedi.


    ‘ENFLASYON’ AÇIKLAMASI


    Dünyada emtia ve petrol fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

    Zorluklar yaşıyoruz. Şu anda dünyada emtia fiyatları, petrol fiyatları yükseliyor. Geçen 2 yıl boyunca yansıtmamaya gayret ettik ve Türkiye dünyada kendisini pozitif olarak ayrıştıran en önemli ülkelerin başında geldi. Dünya küçülürken büyüdü, 2021’de yüzde 11’lik çift haneli büyüme sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Çözeceğiz. 20 yılda hangi problemi çözmedik? Daha devasa problemlerin üstesinden geldik. Allah’ın izni, sizlerin dualarıyla bunların üstesinden geleceğiz. Çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz ve enflasyonla nasıl mücadele edileceğiniz en iyi bilenlerdeniz, bu günler geçecek. Unutmayın her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.”


    “DÜNYA TÜRKİYE EKONOMİ MODELİNİ İZLEMEYE ALMIŞ DURUMDA”


    Nebati ekonomiyi eleştirenlere seslenerek “2 yıl önce salgın başladığında ‘bu ülke öldü, bitti’ diyenler, 2 yıl içindeki büyümeyi gelişmeyi görenler kafalarını duvarlara vurdular. Ama merak etmeyin bugün karamsarlık yayanlar, bugün insanların moralini bozmaya çalışanlar biz Londra’ya gidip alnımızın akıyla Türkiye’ye yatırım çekmeye çalışırken, Türkiye’yi şikayet edenlere sesleniyorum; biz güçlü bir ülkenin temsilcileriyiz ve bu ülke Allah’ın izniyle kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Biz güçlü ülkenin medeniyetine sahip olan geçmişten gücünü bilen bir ülkenin temsilciyiz, zorluklar önünde baş eğmeyiz. 2 yıl boyunca anasıl yanıldılarsa bundan sonra da yanılacaklar” dedi.













    https://tele1.com.tr/bakan-nebati-dunya-turkiyenin-ekonomi-modelini-izlemeye-aldi-586578/




  • Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı"Yeniçağtwitter
    “Çanakkale Köprüsü'nün açılışına taşınıp 200 liracık geçiş ücreti alkışlatılan kitlenin görevleri bittikten sonraki hali!”
    https://twitter.com/Gazete_Yenicag/status/1505563563909423105
  • Millet şu kafaya ulaşmak için servet harcıyor be rgb Neboşko. Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı" 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlemeye almaları normal onlarda hayret ediyordur 20 yıldır ülke yönetip ekonomi nasıl batırılır diye..

  • Muhtmelen nelerin kesinlike yapılmaması gerektiği konusunda bir örnek olarak önümüzdeki yıllarda ders kitaplarında yerimizi alacağız. Ekonomi derslerinde örnek ülke olarak gösterileceğiz.

  • Evet bir ülke nasıl mahvedilir onu izliyorlar ki aynı hataya düşmeyelim diye..

  • Izlemek var, izlemek var.


    Mahalle insaatinda is makinasinin karsisina gecip izleyen kahvehane dayilari gibi mi izliyorlar?


    UFO goren masum koylu gibi mi izliyorlar?


    Avina sinsice yaklasan aslan gibi mi izliyorlar?


    Ne olup bittigini anlamayan turist gibi mi izliyorlar?


    Define "izleme" Mr. Vegetal please. Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı" 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 21 Mart 2022; 19:7:43 >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt

    Nasıl hala %30 alıyorun cevabı burada işte....

    ibretlik.

  • evet doğru söylemiş, dünya şu an ne yapılmaması gerektiği ile ilgili notlar alıyor Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı" 

  • Artık konuşmayı bırakıp icraatları konuşturma zamanıdır. Sadece konuş konuş, artık en koyu AKP liler bile havlu attı. Bu kadar çok konuşarak halkı diri ve ümitli tutacaklarını düşünüyorlar ama yanlış düşünüyorlar. Cümleler doğru yerde ve zamanda kullanılmadığı için hızla anti pati topluyorlar.

  • Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı"
    Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı"Uğur Gürsestwitter
    “Meddahlığa devam... "Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya şu anda bu modeli izlemeye almış durumda" Evet izlemeye aldılar; 'Fed üzerine düşeni yapmazsa Türkiye gibi olur' diyorlar... Richmond Fed Başkanı Tom Barkin:”
    https://twitter.com/ugurses/status/1505519943257038848?s=20&t=zSprSsMoHRUlfllJWusIIQ
  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı"
    Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı"twitter
    “Hazine Bakanı Nebati: “Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak.””
    https://mobile.twitter.com/HaberReport/status/1505904412870516738

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakip bakip guluyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı"
    Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı"T24twitter
    “Bakan Nebati: Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak; bırakın onlar başlarını duvara vursunlar https://t.co/3ldXisuTMw”
    https://twitter.com/t24comtr/status/1505892701404909583

    Akplilerin klasik cümlesi de gelmiş.Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı" 

  • Evet, insane (delice), irrational (irrasyonel), perverse (sapık) ve unorthodox (ortodoks olmayan, sapkın) gibi tabirlerle ifade edilen bir "ekonomi modelinin" kendi kendisini tahrip edişini izliyorlar. Türkiye'de şu an bir ekonomi modeli denebilecek bir ekonomi politikası bulunmuyor. Herkesin bildiği gibi kur yani Türk lirası değer olarak yerlerde sürünüyor. Enflasyon yani fiyatlar almış başını gitmiş. Merkez Bankası rezervleri swaplarla beraber eksilerde ve eksi rezerv giderek büyüyor. Dünyanın geri kalanı kendi kurunu yeterince güçlü tutup enflasyonunu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Rezervini dengede tutup, mümkünse artı rezervini çoğaltıp borçlanmasını sürdürülebilir kılmaya çabalıyor. Türkiye ama tam aksini yapıyor. Dünyanın geri kalanı serin ve sakin bir yere gitmeye çalışırken Türkiye yanmak için ters istikamette Güneş'e doğru gidiyor.

    Türkiye'de izlenen ekonomi politikaları hakkında yapılan yorumlardan bazı örnekler;

    quote:

    We are seeing a perverse economic experiment of what happens when a central bank has effectively no monetary policy


    quote:

    Insane where the lira is, but it's a reflection of the insane monetary policy settings Turkey is currently operating under


    quote:

    We need to abandon this irrational experiment, which has no chance of success, and return to quality policies that will protect the value of the Turkish lira and protect the welfare of the Turkish people,

    https://www.cnbc.com/amp/2021/11/23/turkish-lira-plummets-to-historic-low-after-erdogan-sparks-selloff-.html

    2002 Mart ayından bu yana tüm tahminleri aşacak şekilde en büyük yıllık enflasyon (fiyatların genel seviyesinin artış) oranı kaydedildi, Şubat 2022 hesabı:

    quote:

    The annual inflation rate in Turkey accelerated for the 9th consecutive month to 54.44% in February of 2022, the highest rate since March of 2002 and above market forecasts of 52.95%. It compares with a much lower rate of 15.61% a year earlier, as the lira remains weak. Transportation prices recorded the biggest increase (75.75%), followed by furnishings and household equipment (64.83%), food and non-alcoholic beverages (64.47%), miscellaneous goods and services (55.78%), hotels, cafes and restaurants (55.20%), and housing, water, electricity, gas and other fuels (49.72%). On a monthly basis, consumer prices rose 4.81%

    https://tradingeconomics.com/turkey/inflation-cpi

    Dünya üzerindeki en yüksek enflasyon oranlarından birisine sahibiz. Her şey ateş pahasına pahalı. Kim ister ki böyle bir şeyi? TÜİK'in olduğundan daha az gösterilen enflasyon oranıyla bile dünyadaki en yüksek enflasyona sahip yedinci ülkeyiz; bu konuda sefil Afrika ülkeleriyle, Venezuela ve Arjantin gibi büyük ekonomik felaket örnekleriyle ya da başarısız devletlerle yarışıyoruz:

    https://tradingeconomics.com/country-list/inflation-rate?continent=world

    Saçma sapan gayri iktisadi tezlere dayanarak enflasyona oranla faiz yükseltme karşıtlığının ve buna mukabil faizle desteklenmeyen Türk lirası karşısında doların değerini artıracak şekilde FED'in faiz yükseltme kararlarının Türk ekonomisinin nasıl canını okuduğu ve okuyacağı ortada, Amerikalılar aptal olduğu için (!) enflasyona oranla faiz yükseltiyorlar, bir biz akıllı olduğumuz için gereken faiz seviyesine getirmiyoruz, yetmiyor üstüne düzensiz faiz indirimleri yapıyoruz! Bir de düşük faiz haram değil ama yüksek faiz haram! Şu anda hem ekonomik anlamda hem de teolojik anlamda mantık yoksunu kara cahil bir zihniyet egemen ama daha da korkuncu bu münafık (yani İslam'a dayanıyormuş gibi yapıp İslam'la alakasız) cahil zihniyet hastalıklı politikasını lafta İslam dinine dayandırıyor. Yani "nas" hikaye, ekonomiyle din konusunda kara cehalet ve tutarsızlık şahane.

    quote:

    Expected interest rate hikes by the US Federal Reserve to rein in inflation will deal further blows to Turkey’s economic turmoil. 

    https://www.al-monitor.com/originals/2022/02/turkeys-economy-be-hit-hard-feds-expected-interest-rate-hikes#ixzz7OAzfwWyX

    Dünya Türkiye'ye acıyor. Şu ortalama üstü güçte büyük ve güzel denebilecek ülkede de dönen delilik neymiş, beni nasıl etkiler ve ileride ne yapmalı diye bakıyor. Mevcut iflas etmiş Erdoğan AKP-MHP iktidarının gitmesinden sonrasının hesaplarını yapıyor. Bu sebeple meraktan izliyor. Yoksa Türkiye'nin şu an olmayan ekonomik modeli tam bir facia. Bu gidişle iktidar ittifakına seçimleri kaybettirecek. Ne siyasi sistem ne de mülteci sorunu, başka hiçbir şey değil; esas bu ekonomik vaziyet onlara seçimleri kaybettirecek. Güncel anketlerden bu çok açık ve net görülebiliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye aldı"
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt

    Sanırım bakanımızı kaybediyoruz...


    Sıradaki gelsin.


    KULİS: Mehmet Şimşek görev bekliyormuş

  • Hala bu söylemlere inanan kaldımı acaba.

  • trol

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.