Şimdi Ara

Bakan Dönmez'den kademeli elektrik tarifesinde güncelleme sinyali: Değişikliğe gidebiliriz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 Ocak 2022 itibarıyla mesken abone grubundaki müşteriler için elektrik alanında kademeli tarife hayata geçti. Ancak kademeli tarifede 150 kilovatsaat sınırı tartışmalara konu oldu. Eleştiriler sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuya ilişkin "Tüketim limitine ilişkin gerçekten ihtiyaç varsa değişikliğe gidebiliriz.150 kilovatsaat kalacak diye bir kaidemiz yok" dedi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk TV'de eleştirilere konu olan kademeli elektrik tarifesine ilişkin açıklamalarda bulundu.



    "ÇOĞUNLUKLA OLUMLU TEPKİLER VAR"


    Bu sistemdeki amacın dar gelirli ailelerin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirten Bakan Dönmez, "Kademeli elektrik, kademeli faturalandırmada temel amacımız özellikle dar gelirli ailelerin, zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kademe oluşturalım. Burada da sübvansiyon söz konusu. Ortalama 90-100 metrekarelik evde elektrikli cihazlarını çalıştırabilecekleri hesaplama yapıldı. Türkiye genelinde hanelerde üretilen toplam elektrik miktarı ve konut sayısını karşılaştırdık. 140-150 kilowat saat çıktı. Biz de bunun üzerine 150 kilowat saatı belirledik. Çoğunlukla olumlu tepkiler var. Hali vakti yerinde olan vatandaşlarımız burada ekstra bir desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız değil. Bizim dar gelirli ailelere ne yapabiliriz konusu var. Düzensiz geliri olan, asgari ücretin altında olan hanelere verdiğimiz başka destekler de var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla. Diyelim ki 150 kilowat saat tüketmiş, onu devlet vakıflar üzerinden karşılıyor." açıklamalarını yaptı.


    "DOĞALGAZDA DA BAŞLATACAĞIZ"


    Benzer durumu doğalgazda da başlatacaklarını duyuran Bakan Dönmez, "Şu anda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tespit edip destekliyor. Sosyal yardımlaşma vakıflarımız ilçelerde, yerelden de insanların katıldığı, gerektiğinde evine gidip ziyaret ederek o incelemeleri yaparak 2 milyon 100 bin haneden bahsediyoruz. Doğalgazda bu rakam daha fazla olacak. e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma vakıflarımıza müracaat etmek suretiyle, kısa sürede değerlendirilerek bu destek kapsamına alınabiliyorlar. Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş oluyoruz. Bundan sonra doğalgazı farklı bir destek durumuna almış olacağız" ifadelerini kullandı.


    "ŞUBAT'TA İLK ETKİLERİNİ VE SONUÇLARINI ALMIŞ OLACAĞIZ"


    Bakan Dönmez sözlerinin devamında şu açıklamaları yaptı:

    "Bu yıl içerisinde verileri alacağız. Vatandaşımızın 150 kilowat saatin altında kalan tüketimleri ne kadar? Kaç hane altında kalmış, kaç hane bu verilerin üzerine çıkmış. Hakikaten ihtiyaç varsa miktar değişikliğine gidebiliriz. İlk aydayız şimdi. Şubat'ta uygulamanın ilk etkilerini ve sonuçlarını almış olacağız. Zaman içerisinde ihtiyaç tabii ki güncellenebilir.

    Fatura denetim sistemi tüketicilerimize açık sistem. Sayacına bakarak faturasında yazılı olan son tüketim değerine bakmak suretiyle basit usülde kontrol yapabilir. Okuma elemanının sehven gireceği rakam olabilir. Şimdi dijitalleşti, ellerindeki mobil aracı yaklaştırarak o veriyi sağlıklı olarak alabiliyor. Hesaplamayı kendisi yapabileceği gibi çok basit uygulamamız var. EPDK web sitesinde faturamı nasıl denetleyebilirim, kontrol edebilirim diye uygulama var. Son dönemdeki faturasını orada sağlamasını yapma imkanına sahip olacak. Bizde sayaç okuma dönemlerinde her gün okuma planı var. 150 kilowat saat deyince ortalama 1 aylık tüketimden bahsediyoruz. 1 gün önce gelinmiş, okunmuş olabilir veya birkaç gün sonra olabilir. Günlük 5 kilowat saat dikkate alınıyor. Burada bir hata yok. Bir diğer husus da 15 Aralık'ta okunmuş diyelim, şimdi 15 Ocak'ta okunacak. Ama Aralık'ın sonuna kadar birim fiyatlar farklıydı, Ocak'ın başından itibaren yeni fiyatlar var. Mevzuat oransal bir hesaplama yöntemi var. Bunu program otomatik olarak yapıyor. Vatandaşımız ortalama birim fiyatlarına bakmak suretiyle.


    "İTİRAZI OLAN VARSA EPDK'YA BAŞVURABİLİR"


    Birinci kademede şu anda 1 kilowat 137 kuruş. Geçmiş dönemde kalan tüketiminden dolayı 137 kuruştan daha alt bir birim fiyatı görecek. Muhtemel hataları önlemek için EPDK'nın sitesine girerek bu kontrolü yapabilir. Hatta şikayet anlamında söylüyorum; bir itirazı varsa Bakanlığımıza, EPDK'ya ve dağıtım şirketine yapabilir. EPDK'ya başvurabilir. İlgili bölge dağıtım şirketine de başvurabilir. Bunları elektronik ortamda da yapabilir. Bunların hepsini takibini yaparız.

    "HANE HALKINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

    Biz hükümet olarak 2022 yılında da hem gaz hem elektrikte özellikle hane halkını desteklemeye devam edeceğiz. Beklenmedik artışları Hazine imkanlarıyla taşımaya çalışacağız. Bugünden itibaren yarın zam olacak açıklamasını yapmıyoruz prensip olarak. Gönlümüz açıkçası biz de isteriz ki bunları makul, ekonomik fiyatlarla vatandaşımıza sunabilelim.

    Elektrikte her üç ayda bir tarife güncellemesi yapılması gerekiyor. Doğalgazda ise aylık güncelleme yapılabiliyor. Bu yasadan gelen tarife. Geçtiğimiz yıl 100 milyar destekten bahsettik. Muhtemelen bu yıl da destek olacak. Makul bir denge ile hareket ediyoruz. Elektrik ve gazda bu destekler hane halkına ve dar gelirliye devam edecek. Sanayi gibi sınıflarda maliyetler neyse o seviyeden fiyatlama söz konusu olacak."


    Kaynak:

    haberler.com
    Bakan Dönmez'den kademeli elektrik tarifesinde güncelleme sinyali: Değişikliğe gidebiliriz
    https://www.haberler.com/bkan-donmez-den-kademeli-elektrik-tarifesinde-14690034-haberi/



  • "ŞUBAT'TA İLK ETKİLERİNİ VE SONUÇLARINI ALMIŞ OLACAĞIZ"

    Kendimi kobay gibi hissettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇOĞUNLUKLA OLUMLU TEPKİLER VAR...

    Artık öyle bir paralel evrene geçmişler ki milletin dümdüz saydırdığı beddua ve sövgüler kendilerine "olumlu" geliyor bir şekilde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ocak 2022; 23:3:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamlar az geldi bence zamları arttırsınlar

  • Bence kişi başı fatura kesilmeli.
    Yalnız yaşayıp 150 kilowatt harcayanla, aynı hanede 4 kişi yaşayıp 150 kilowatt harcayanlar aynı faturayı ödememeli.
    Sonuçta faydalanan kişi sayısı fazla.

    Ayrıca elektrik arızalarının masrafı o bölgede yaşayanların faturalarına direk yansıtılmalı.

    Bana yetkiyi verin, her sorunu çözerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturalar geldikten sonraki anket sonuçlarına göre her şey olabilir yani :D

  • Saçma sapan işler. 5 kişilik yoksul bir ailenin aylık 300 kw tüketim yapmak hakkıdır. 150 kw yi nereden uydurmuşlar acaba.

    Bunların yerine sadece %20 si KULLANIM olan faturaları çözseler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150kw çok olduğuna dair olumlu tepkiler aldık sınırı 130kw a indirdik 🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten ne yapiyorlarsa olumlu sekidle yapiyorlar, kelime cambazligi ile. Reform ve guncelleme kelimelerini duydugunuz an arkanizi tutarak ordan hizla uzaklasin.

  • Özgürlüğün olduğu bir yer olsaydık öyle şeyler söylenirdi ki bu açıklamaya bir daha böyle birşey diyemezdi ama konusunca 24 saat içinde fişleme + gözaltı.

  • Hands0meJack kullanıcısına yanıt

    Bütün sürprizi bozdun ya

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletmeme 7 bin gelen fatura için şubat beklentimi 15 bin civarına güncelleyim ozaman.

  • Püü ulan şizofrenilere gel..


    Tecavüz mağduruna döndük ülkede, ekonomiyi bitirmişler bir de zamları, tarifleleri falan rasyonelize ediyorlar akıllarınca.

  • adamların taktik belli... oy aldığı fskir muhtaç tabana zammı yansıtmadan oy alamadığı orta direği sevmek.... bir de bunu yapatkeu sözde bilimsel isim koymak. çok tüketen den çok para alıyoruz, ihtiyaç sahibini destekliyoruz diye sloganı yapıştırdın mı görev tamam. bir dahaki zamma kadar nadılsa yeni kılıf düşünürüz hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ya saat okumalar 30 günden daha yukarı olursa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tatava

  • Kesin fakir vatandaşları düşündüğünüz içindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha da bu elektrik doğalgaz zamlarından sonra vermeye devam ederlerse bunlara halk ekmekteki ekmeği bile alamayacak hale gelecekler,evleri kararacak soğuktan donacaklar hah o zamanda gerçi imamoğlu yapıyo derler açlıkan donarken yazık valla biraz akıllı olup iyi yaşamak varken başkaları iyi yaşasın biz ölelim modundalar.


    Esnafta küçük işletme bile kapattı adamlar hala memnun filan demiş heralde önceki zamlara bişey denilmediğinden bu kadar rahat söyleyebiliyorlar,ha bu kadar işsizlik yokluk artınca o koltuklarında kalabileceklerini sanıyorlar galiba ama yanılıyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.