Şimdi Ara

Bakan Arslan: “Yanlış bilgiler düzeltilmediği sürece Wikipedia yasağı kalkmayacak”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Wikipedia yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, yasağının kalkması için Wikipedia’nın geri adım atmadığını ve bu nedenle yasağın kalkmayacağını ifade etti.

     

    Bakan Arslan’ın belirttiğine göre mahkeme kararından Wikipedia’daki yanlış bilgilerin düzeltilmesi için Bakanlık ve BTK yetkilileri tarafından belirlenen gönüllü editörler bilgileri düzeltmeye çalıştı ancak Wikipedia bu editörlerin erişimini engelledi. Sonrasında mahkeme kararı ile çıkarılarak erişim yasağı yürürlüğe girdi. Wikipedia'ya 29 Nisan 2017'den beri ülkemizden erişim sağlanamıyor.

     
    Wikipedia’da yayınlanan "Suriye İç Savaşı’na Yabancı Müdahalesi", "Devlet Destekli Terörizm" gibi makalelerin İngilizce versiyonlarında Türkiye, teröre destek veren ülkeler arasında gösterilmişti.
     

    Arslan, Wikipedia’nın geri adım atmadığı sürece erişim yasağının devam edeceğini vurgulayarak, “ adımı atmasıyla, “Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesi çerçevesinde 3 bin DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi ve birçok şehit verildi. 3 binin üzerinde teröristin yok edildiği DEAŞ'ın destekleyicisi konumunda Türkiye'yi gösterdikleri sürece onların burada yayın yapmasına, ülkemiz mahkemelerinin aldığı karar çerçevesinde izin verilmeyecek.” dedi.

     

    Yasağın kalkması için Wikipedia’nın hatalı bilgilerin düzeltilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Arslan, “Bugüne kadar mahkeme kararlarını uygulamak, editörleri serbest bırakmak ve hatalı bilgilerin düzeltilmesi yönünde bir adım atmadılar. Adımı attıkları andan itibaren mahkemeler de gerekli düzeltici kararları alır, biz de gerekli uygulamayı yaparız" dedi.




  • Wikipedia kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Sitesinde reklam vs. yoktur. Muhtemelen hayatında hiç girmediğinden belki bilmiyorsundur. Sitenin bakımı ve sayısı oldukça az olan (20 küsur diye aklımda kalmış yanılıyor olabilirim) çalışanların maaşları ise ara ara yine site üzerinden toplanan bağışlarla karşılanır.

    Ha bir de Wikipedia ismi zedeleniyor demişsin de kimin haberi olacak da zedelenecek? Dünyanın her yerinden isteyen giriyor zaten siteye. Wikipedia'nın Türkiye'de yasaklı olduğunu duyan biri de herhalde bir tarafıyla gülüyordur Türkiye'ye.

  • Yıl olmuş hala el nusra yı terör örgütü kabul etmeyen devletler var.
  • Yada siz s giderseniz kalkacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://eksisozluk.com/el-nusranin-iside-baglilik-yemini-etmesi--4444378


    millete fındık fıstık deme, seni leblebi yaparlar sonra
  • Ya kardeşim ben giremiyorum biz göremiyoruz. Yurtdışındaki insanlar girip o yazıları görüyor burdan yasak koymanın bir anlamı kalmıyor. Esas görmemesi gerekenler yurtdışındaki insanlar, bizler zaten neyin ne olduğunu biliyoruz. Global olarak bir yasak olmadığı sürece tek taraflı yasağın bir anlamı yok

  • El Nusra terör örgütü değildir diyorsan senle tartışmıcam.Büyük ihtimal siz Usame bin Ladin'e ŞeyhUsame bin Ladin diyen kitleye mensupsunuz.

    El Nusra ; Birleşmiş Milletler (BM), ABD, Rusya ve Türkiye'nin "terör örgütleri listesinde" yer alan terör örgütü.


    İşidçiler yine kuduruyor.
  • Devlete desteğim tam DAES mi İSİD mi artık adi neyse bize bağlı olsaydı bugün İsrailliler yataklarında rahat uyuyamazlardi.

  • Bu siteyi dünya görüyor biz görmüyoruz mantığı doğru ama bu siteye bu yüzden yaptırım uygulamamak yanlış yoksa o yazıyı asla düzeltmez şuana kadar düzeltmedi ama bu yasağın kalkmasını istediğine göre bir zarar görüyor ki ileride belki düzeltir. Bu düzeltmenin daha hızlı olması için devlet destekli siber saldırı düzenlense daha etkili olabilir.

  • kuklacini kullanıcısına yanıt
    Hala mesaj ı alamadın değilimi? Uyuyorsunuz uyuyorsunuz kucaktasiniz terör, örgüt götürüyorlar bütün dünyayı. Sen hala o fındık kadar beyinle usame ali veli diyorsun yuhh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cecen Teroristlere sempati duyanlar bile var Turkiye de. Hani su cocuklari masum sivilleri olduren Cecen Teroristleri canileri ...

    Bu sempati o kadar ki Marmara Oteli nde Cecen Teroristler o rahatlikla eylem yaptilar yargilamalari da terorist dahi diyemediler Turk yetkilileri ... FSB gizli ajanlari Turkiye de cirit atiyor infazlarini yaptilar uzunca yillara yayilmisti ...

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Amaç okunamamasından ziyade bir tür yaptırım uygulamak.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    pkklı teröristler avrupa parlementosunda sunum yaptılar, defalarca bahçesine çadır kurup propaganda yaptılar. pkk,dkkp-c'li teöristlerin iadesi bile yapılmıyor. dhkp-c lideri dursun karataş senelerce hollanda da yaşadı. katliam emirlerini verdi. iade edilmedi. abdullah öcalan italya da villarlarda bakıldı, yunan pasaportu ile yunanistan, rusya afrika ülkelerinde gezdi. iade eden olmadı. ışid lider zerkavi Türkiye'de böyle gezse pasaport versek dünya yerinden oynar. fransa Türk diplomatları öldüren pek çok asala teröristini serbest bıraktı, bazılarına da çok komik cezalar verdi. belçika suçu sabit dhkp-c li terörist fehriye erdalı yıllarca vermedi sözde mahkeme ceza verecekken sınırdan kaçmasına izin verdi. Rusya pkkyı terörist bile görmüyor. moskova da bürosu var. amerika pkklı teörislteri ülkesinde fetullah gülen le birlikte besliyor. her Türk yetkili ziyaretinde her tür rezilllikleri çıkarmasına izin veriyor. bu senin dediğin çok hafif kalmış.bu devletler için wikide terörist devlet ya da terörizmi destekleyen devlet yazılmadı hiç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 19 Mayıs 2018; 0:57:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyunsavar

    Bu mesaj silindi.
    vaay terörist de buradaymış
  • konuyu acan agir hukumet destekcisi.. konularina baksaniz turkiyede degil isvecte yasiyorsunuz sanki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: transverse

    vaay terörist de buradaymış

    Alıntıları Göster
    Yukarıda yazılanlardan ne anladın o geri zekanla da o yaziyi yazdın?. Nekadar terörist varsa hepsinin taaa ................. Ne kadar terör destekçisi varsa da taaa..................... Anladinmi/? "bıktım arkadaş senin gibi beyin taşımayan adamların buraya birşeyler yazmasından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sitede neden sadece begeni butonu var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozancn -- 18 Mayıs 2018; 18:41:59 >
  • joven kullanıcısına yanıt
    +1

    Ya adam gibi düzenlesin, yada kıyamete kadar kapalı kalsın.

    Görmezden gelindiğimiz yeter.
  • Türkiye kendi Wikipedisini çıkartsın ne uğraşıyorsun yazıyı düzeltsin diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyunsavar

    Yukarıda yazılanlardan ne anladın o geri zekanla da o yaziyi yazdın?. Nekadar terörist varsa hepsinin taaa ................. Ne kadar terör destekçisi varsa da taaa..................... Anladinmi/? "bıktım arkadaş senin gibi beyin taşımayan adamların buraya birşeyler yazmasından.

    Alıntıları Göster
    az ötede ağla koyun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.