Şimdi Ara

Bahçemde toprak su tutma kapasitesini nasıl arttırabiliriz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Yeni aldığım 400 metrekare bahçemde ekmiş olduğum sebzelerin(domates,biber,patlıcan,kabak,salatalık vb.)sulaması için damlama sulama sistemi yaptım.Fakat toprak taşlı ve sert özellikte olduğu için toprağın suyu tutamadığından dolayı yapmış olduğum sulama yetersiz geliyor.Her gün sulama yapmam gerekiyor.Bahçe oturduğum yere biraz uzak olduğu için ve su olanağının çok kısıtlı olduğu için(Su deposu ancak taşıma sistemi ile doldurulabiliyor).Öncelikle bu sezon için daha sonra gelecek sene için sulama zamanının aralıklarını uzatabilecek toprağın su tutma kapasitesini arttıracak yöntemleri bilenler varsa yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.İnternette yapabildiğim kadar araştırmayla (hümik asit ve leonardit) su tutma kapasitesini arttırdığını yazan yorumlarla karşılaştım.Fakat tam olarak emin olamadım kullananlar varsa ve yorum yazarsa teşekkür ederim.
    Sağlıcakla kalın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • sulamak (kök antrenörlüğü), derin konu
  • Öncelikle bahçeniz hayırlı olsun. Bahçenizde su tutma kapasitesini arttırmak için mutkala su tutma kapasitesi yüksek organik gübre kullanmanız gerekmekte.
    Size tavsiyem tohum, fide ve fidanlarınızı dikerken mutlaka Solucan Gübresi kullanmanız.
    Katı formda solucan gübresi yakma yapmadığı için doğrudan kökle temas ettirebileceğiniz en doğru gübre.
    Solucan Gübresi sayesinde hem bitkinizin besin maddelerini alımını hızlandırabilirsiniz hem de patojenlere karşı direncini arttırabilirsiniz. Solucan gübresi içeriğinde bulunan doğal büyüme hormonları sayesinde bitkiniz güçlü köklere sahip olurken aynı zamanda erkencilik ve verim artışı sağlayacak, ürünlerinizin nefasetini arttıracaktır.
    Benim önerim yeni dikimlerde katı-granül Solucan Gübresi kullanmak ve meyve-sebzelerinizin gelişim dönemine bağlı olarak da madem sulama sisteminiz de var, Sıvı Solucan Gübresi ile bitki gövdesini de beslemek olacaktır.
    Solucan Gübresi üreten ve satan bir çok firma var. Ama kullanacağınız Solucan Gübresinin mutlaka Tarım Bakanlığı üretim izinli, organik sertifikalı olmasına dikkat edin. Solucan Gübresini yerde yığma olarak yapan küçük üreticiler değil, dünya standartlarında yerden bağımsız, solucan yataklarında üreten ve tüm üretim ve denetim sertifikalarına sahip bir şirket seçin.
    Sizewww.ekosol.net adresini incelemenizi ve ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederim. Konusunda ilk şirket ve üreticilerle temasta çok ilgililer.
    Leonardit, Yaras Gübresi vs gibi organik gübrelerin de su tutma kapasiteleri yüksek fakat hiç bir zaman standart bir içeriğe sahip değiller. Leonardit biliyorsunuzdur bir madendir. Bitkisel tabakaların kömürleşmeden önceki son halidir ve çok faydalı bir gübredir. Ama hangi yataktan ve hangi katmanından üretildiğini bilmeniz mümkün değildir. Bu sebeple her parti farklı etkide olmakta.
    Aynı şekilde yarasa gübresi de hangi mağaradan toplandığı, toplandığı mağaranın zemininde hangi organiklerle birlikte paketlendiğinin takibi çok güç olduğu için yine sürekli fayda sağlamakta zorluk çekebilirsiniz.
    Bahçeniz tekrar hayırlı olsun..
    İlk meyvelerinizin fotograflarını paylaşın mutlaka..
  • Topraktaki organik maddeleri artırın. Toprakta çürüğe bilen ne varsa sap saman talaş ağaç atıkları yaprak ... Topragı derin sürüp öz kütlesi ağır olan taşları tarlanın derini inmesini sağlayın ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köklerin üst çevresine saman yaprak v.s ile malçlama yapın.Su buharlaşmasını azaltırsınız.
  • canlı solucan bedava çiftçi derler bu konularda iyiymiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.