Şimdi Ara

Bağlı Hoparlör veya Kulaklık Yok (Notebook)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başka bir sorundan dolayı notebook un anakartı değiştirildi, bu işlemden sonra notebook taki sorunlarım çözüldü ama ses yok şimdi de. Driverları vs. de yükledim aygıt yöneticisinden bakınca hiçbir sorun gözükmüyor. Sağ altta ses simgesinin önünde kırmızı çarpı işareti var ne yaptıysam olmadı. Bu takılan anakartta ses le ilgili bir sorun mu var acaba yoksa yazılımsal mıdır bu durum? Ne hoparlorden ne de kulaklık taktıgımda kulaklıktan ses geliyor şu an.

    Garantisi bitmişti başka bir yerde tamir gördü ve yeni anakartı yurtdışından kendim getirttim, sorun ordansa sanırım yapıcak bir şey yok.



  • realtek sisteminize göre AC97 veya HD ses driverlarını kurarsanız sorununuzun düzelebileceğini umuyorum. aynı sorunları ben de yaşamıştım. kesinlikle yazılımsal bir sorundur.
  • Farklı driverlar yükleyip denedim ama sonuc alamadım bir de senin dediklerini deniyeyim. tesekkurler
  • Rica ederim. Olacagini saniyorum. Olmazsa yine realteklerin farkli verslyonlarini kur.
  • realtek ten bir sürü driver denedim olmadı, farklı model asus notebook driverları denedim yine olmadı. usb hoparlor aldım sonunda dayanamadım.
  • Kalitede bir fark oluyormu usb takınca?
  • usb hoparlörün kendi ses kartı var mı içinde? Varsa tamam ama yoksa da sorun çözüldüyse, driverların zaten çalışıyormuş demektir. sadece tamir ettirdiğiniz yerde ses çıkışını bağlamamış olabilirler. küçük bir bağlantı ile hallolabilirdi bu durumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HQ Member

    Kalitede bir fark oluyormu usb takınca?


    usb den bagladıgım hoparlorler toplamda 1.2watt "http://www.logitech.com/en-us/for-business/products/speakers-headsets/devices/3757 " aldıgım üründe bu kalite anlasılacak ya da aranıcak bir durum yok.



    quote:

    Orijinalden alıntı: 4vc1

    usb hoparlörün kendi ses kartı var mı içinde? Varsa tamam ama yoksa da sorun çözüldüyse, driverların zaten çalışıyormuş demektir. sadece tamir ettirdiğiniz yerde ses çıkışını bağlamamış olabilirler. küçük bir bağlantı ile hallolabilirdi bu durumda.


    usb hoparlorde kendi ses kartı olmasa usb olmazdı zaten usb girişli olmasının sebebi bu. pc e taktıgında da usb ses aygıtı algılandı diyor. ses cıkışını baglamamış olma olayını sordum zaten servise öyle bir şey isteselerde mümkün değilmiş notebooklarda masaüstü pc gibi düşünmemek lazım. her şey anakartın üstünde ya var ya yok durumda, baglayıp baglamamak sana kalmış bir şey değilmiş.
  • Şuan aynı sıkıntı bende de var leptop bilgisayarımda Bağlı hoperlör ve cihaz yok diyor ama daha dün hiçbir sıkıntı yoktu acaba sizler sebebini bulabildiniz mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.