Şimdi Ara

B sınıfı ehliyetle 125 CC'ye kadar motosiklet kullanılsın talebi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
2
Favori
9.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben buna katılıyorum. Ben 15 yıllık profesyonel motor kullanırım. Eşimle ege Akdeniz gezmisligimiz var.. (250 cc max scooter ) ehliyeti olan kuralları zaten bilir, ona göre davranır. A sınıfı ehliyeti alıp kursta eğitim alan kaç kişi var ki ? Sınavda bu cikar şu cikar diyip duruyorlar. 125 cc çok büyük bir motor degil.. 50 cc motorlar 50 60 km hız zor yapıyor trafikte ciddi anlamda tehlikeli bu. Trafik sigortası da yapılmıyor, yapilsa da ise yaramiyor.. B sınıfı kamyonet bile kullaniyorken motor neden kullanmasın ki ? 125 cc yüksek bir cc değil.. küçük esnaf oraya git buraya git kısa swhir içi kullanan o kadar çok kişi olur ki. Park derdi yok benzin az yakar. Kırsal kesimde o kadar çok ihtiyaç var ki...

    Selamlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Isin özeti şu,

    Motor kullanmayı bilmeyenler için yazıyorum, 125 cc büyük motor değil. 50 cc trafikte çok tehlikeli Cook çok hantal kalıyor çünkü 125 cc b sınıfı için ideal. Bir b sınıfı kullanıcısı nasil kamyonet minibüs vs kullanıyorsa 125 cc ye kadar da motor kullansın. Kırsal kesimin buna çok çok ihtiyacı var. Büyük cc motor kullanmak isteyen, şehirler arası gezen adamlar gitsin ehliyet alsın. Ama b sınıfı motor kullanmalı. Net fikrim budur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yapılsın kardeşim. Millet araba alamıyor bari bir şekilde uygun yolla ulaşımını sağlar. Üstelik trafikte yük de yapmaz motosikletler.

  • rose.life kullanıcısına yanıt

    Tekrar tekrar ehliyet almak derken? Ne saçma bir cümle ya. Araba ile motosiklet aynı taşıt mı? Ehliyetleri neden bir olacakmış? Madem öyle gidip otobüs de kullanırsın sen ne de olsa tekrar ehliyet almaya gerek yok.

  • Aslında olumlu baktım da mesajları okuyunca kaldırımda yürürken üstüme uçacak b sınıfı sürücüleri aklıma gelmeye başladı. :)) eğitim şart

  • TITAN kullanıcısına yanıt

    Aynen dostum sen yağmurlu hava da 600cc'lik 1000cc'lik hatta 250cc'lik motorlar ile gir de ilk viraj da beynin sokak direğine yapışsın.


    Hatta yağmura da gerek yok. Sizin gibiler genelde kuru hava da ilk ani frende s*çar.

  • Kampec kullanıcısına yanıt

    Zaten B ehliyetin varsa onun teorik sınavına girdiğin için motosiklet ehliyeti alırken de direk uygulama sınavına giriyorsun.


    B sınıfı ehliyetin motor kullanmasına kesinlikle karşıyım gerekli eğitimi almadan fakat A, A2, A1 gibi sınıflar tamamen para tuzağıdır. Sonuçta motorlar kamyon otobüs değil 2 sene A2 kullanmış biri rahatlıkla 600cc üzeri motor kullanır. Fakat bizim sistem de ya A2 alıp 2 sene bekleyip tekrar masraf yapıp A alıyorsun yada 24 yaşına kadar bekleyip direk A alıyorsun. Bu saçma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotaFerrari -- 20 Eylül 2022; 16:52:4 >
  • Ice_Sh@dow kullanıcısına yanıt

    adama bak kendi rahatlığı hiç insanlar motor kullanamasın diyor


    istersen motoru yasaklayalım hepten?


    SEVE SEVE alışacaksınız. scooter, bisiklet, motor.


    yollar sadece size mi ait ulan!

  • Motosiklet için ehliyete gerek yok diyen amiplere verin 125cc motorları da doğal seleksiyonla elensinler trafikte. Hatta tek sınıf ehliyet olsun uçak da kullanılsın bence.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ice_Sh@dow kullanıcısına yanıt

    Oldu paşam. Yollar ne ara babanın malı oldu da motosikletlere karşı geliyorsun?

  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Çok basitse gel sana benim cbr650'yi vereyim. 100 mt sonra ameliyatla çıkarsınlar motoru senden

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rose.life kullanıcısına yanıt
    Kardeş iki tekerle dört teker taşıtı aynı kefeye koyuyorsan en kısa sürede bi beyin mr'ı çektir beynim var mı yok mu diye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bırakın B sınıfının motosiklet kullanmasını bütün sınıfların ehliyet alması zorlaştırılmalı, kural tanımaz insan yavruları yüzünden tanımadığımız kişilerle akraba oluyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Onu bunu bırakın da bence Türkiyede Tüm ehliyetler iptal edilip, herkes tekrar ciddi olarak ehliyet sınavına alınmalı, yarısından fazlası elenir, yollar da rahatlar.

  • B ehliyeti olup motor kullanmayı bilen için güzel olur. Lakin bilmeyenler sırf B ehliyeti var diye kullanmaya kalkarsa işin rengi değişir. Bu kullanıcıların önce motor sürmesini öğrenmeleri gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50cc kuralı 2 zamanlı abs vs olmayan cvt kavramalı pejolar mobiletler piyasadayken konulmuş kurallar.

    2 zamanlı 50cc motorların çevrim olarak eş değeri 100cc 4 zamanlı motorlar. Vitessiz 125cc ye kadar olan motorları Bisiklete binebilen B sınıfı ehliyet alan trafik kurallarını bilen herkes bireysel amaçlı kullanabilmeli.

    Bunun yanında ticari amaçlı motor kullanan taşımacılık yapan kurye vb sürücüler daha niteklikli ileri sürüş tekniklerini de içeren eğitimden geçirilmeli, sosyaş hakları çalışma süreleri ve dinlenme süreleri düzenlenmeli.

    Amerikada 16 yaşında araba ehliyeti veriyorlar insanlar işine gücüne bakabilsin diye.

    125cc ye binen adam devamında illaki 250cc ye 450-500cc ye geçer. Bu hem motor satışlarını hem devamında a2 ehliyet alımını arttırır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt
    Sırf ehliyeti var diye çoğu insan motor almaz ya zaten motorlar çok pahalı ama ben motorcuyum kullanmayı biliyorum fakat ehliyet alamadım daha en azından böyle bir şey olursa 125cc kullanabilirim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kraaz kullanıcısına yanıt
    Ehliyet sınavında tatbik edlien her kuralın , gerçek hayatta da tatbik edildiğine inanıyorsun sanırım..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vergi gelirini hesaplarlar kafalarına yatarsa hemen yaparlar nede olsa tüccar kafası ile devlet yönetiyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Trafik akiyorken şeridi ortalayan trafik sıkışık iken sagimizdan odamızdan burazmizdan geçen kaza riskini arttıran kişi sayisinin cogalmasi için güzel olur.

    Trafik boşken araba gibi takılıp, sadece yogunken motor olduğunu farkedenlere hastayim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.