Şimdi Ara

Azerbaycan - Ermenistan ve Rusya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gün geçtikçe şehit haberleri gelmeye devam ediyor en son 3 azeri askerinin tedavi için ülkemize geldiğini haberlerden öğrendik.Bizim burada izlediğimiz politika acaba yine arap ve Sunni politikası mı olacak ?
    Rusya ile olan iyi ilişkiler sebebiyle mi göz ardı ediyoruz ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyzk

    Gün geçtikçe şehit haberleri gelmeye devam ediyor en son 3 azeri askerinin tedavi için ülkemize geldiğini haberlerden öğrendik.Bizim burada izlediğimiz politika acaba yine arap ve Sunni politikası mı olacak ?
    Rusya ile olan iyi ilişkiler sebebiyle mi göz ardı ediyoruz ?

    Kafkaslarda ve Orta Asya'da sadeve Rusyanin sozu gecer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He arap politikası
  • Bence ermeniler ne zaman kendilerini kullandırmayı bırakırlarsa hiçbir sorun kalmayacak kafkaslarda.
  • Azerbeycan Karabağ sorunu ile ilgili bir şey yaptığımı var hemen Türkiye Türkiye diye atlıyorsunuz..

    Putin, Sarkisyan ile Aliyevi çağırdı. Oturttu yuvarlak masaya. Adam olun dedi geri gönderdi..

    Bitti gitti...
  • Türkiyenin politikası neyi etkileyebilir ki?

    Rusya konuşuyor, herkes dinliyor orada..
  • rusya yeniden kafkaslara girmek istiye bilir savaşmayıp 2 devletin güçlü olması gerekir fakat adamlar ermenilerii kullanıyor 1920 lerdeki gibi zayıflatmak istiyorlar ermeniler sayesinde girdiler kafkaslara azerybaycan ne yaparsa yapsın haklı durumda savşaı ermeniler başlattı azeriler bitirmeli rusya değil ermenistan değil putin değil aliyev


    http://tr.wikipedia.org/wiki/Azeri-Ermeni_Sava%C5%9F%C4%B1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 11 Ağustos 2014; 21:37:04 >
  • Tümosan altay motorunu tamamlar tai anka b'i teslim ederse eğer bu işi çözeriz.
  • Aliyevin babasi eski kgbli ermenistan irandan silah aliyor azerbaycan guney hava sahasini israile aciyor birde ne hikmetse eski demir perde ulkelerinden kimse rusyayi elestirmiyor ukrayna olayinda almanlar car isin icinde.ermenilerde rusya dis isleri bile ermeni asilli.onlar soykirimi kabul eden ulkelere domalmis vaziyetteler.bknz secimdr putini destekliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay aslında basit. Kafkaslar ve Orta Asya, Rusya ve Çinin arka bahçesi. Nasıl Avrupa'da Türkiye'de Amerika/Nato'dan habersiz herhangi bölgesel denge ile alakalı birşey olmuyorsa, aynı şey Kafkaslarda ve Orta Asya'da Rusya için geçerli. Ermenistan'a gelince, sınırlarında bilerek ve isteyerek Rus Ordusu'nu bulunduruyorlar. Stratejileri gereği, bunun bir tür koruma kalmanı olduğunu düşünüyorlar. Rus Ordusu olmasa Azerbaycan'nın ya da Türkiye'nin saldırı yapacağını düşünüyorlar. Rus Ordusu bulunduğu içinde bunu yapamayacaklarını düşünüyorlar. O yüzden Rus Ordusu Gümrü'de konuşlu. Ordaki Sorun ise, ermenistan'nın çekilmediği Karabağ. Azerbaycan'da haklı olarak BM tarafından onaylanmış topraklarını geri almak istiyor. Fakat Rusya uzun süren bir çatışmayı istemiyor çünkü çıkarlarına ters. O yüzden bu böyle sürüp gidecek gibi görünüyor.




  • savaşın bitmesi ve karabağın bm tarafından kontrol edilmesinde fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmiralay

    Tümosan altay motorunu tamamlar tai anka b'i teslim ederse eğer bu işi çözeriz.



    http://www.youtube.com/watch?v=CtAThLpxmxw&sns=em

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Batı dünyasında halk nezdinde de Ermeni sempatisi var, ayrıca üst devlet kadrolarında yetişmiş Ermenilerde var.Yine sanat,gösteri dünyasında etkileyecek isimleri mevcut.Fakat şu anda Ermenistan hakim silahlı güç Rusya, Gümrüde hala çok büyük bir üssü var. Türkiye Rus etkisini kırabilir pazarlık masasında,Rusyanında çok fazla direteceğini zannetmiyorum verilen tavizlerden sonra çünkü Ermenistanın herhangi bir yeraltı zenginliği yok bildiğim kadarı ile.Stratejik bir ülke mi İran açısından evet ama Rusya açısından artık değil. Türk Tırları,boru hatları Gürcistan,Azerbaycan hattından Orta Asyaya ulaşıyor Gürcüler ile de kötü olma durumumuz yok gibi birşey. Fakat bölge Ruslardan boşalırsa batı dünyası ayrıca İran bu boşluğu hemen doldurur. Batı dünyasını ne Rusya ( Gürcistan savaşından gördük) ne de Türkiye istemez, İranı ise haliyle Türkiye istemez ( tarihsel olarakta İran-Osmanlı savaşlarında Revan seferleri çok başımızı ağrıtmıştır). Haliyle şartlar değişine kadar Rusya o bölgede kalacak, çözümsüzlükte sürecek.Bu arada Azerbaycan gelişmeye devam eder aradan bin senede geçse Ermenistan Ermenistan olarak kalır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arnavut7

    savaşın bitmesi ve karabağın bm tarafından kontrol edilmesinde fayda var.

    ha bm kontrol etmiş ha ermenistan... hiçbir fark yok olan yine azerilere olurr.
  • Rusya-Türkiye gerginliğinden sonra Ermenistan'ın önemi Rusya için daha da arttı.Kafkaslarda kendine en yakın ülke Ermenistan.Gürcistan eskisi kadar olmasa da halen Nato ve AB'ye üyelik peşinde.Azerbaycan her ne kadar Rusya kuklası gibi bir devlet görünümündeyse de son yıllarda petrol ve diğer ürünlerden elde edilen zenginlik ve diğer başka nedenlerden ötürü Batı dünyasına doğru pozitif bir eğilimde,bunun yanında Türkiye tarafından destek gören bir ülke.Ermenistan'ın dış politikası iki türlü,askeri anlamda Rusya desteği daha fazla,medya-maddi kaynaklar açısından ise ABD Ermenistan'ı müthiş derecede destekliyor.Bunun yanında İran'dan da destek alıyorlar ki İran'da bazı bölgeler soykırımı kabul etmiş durumda.Azerbaycan'ın Karabağ'ı geri alması şu şartlar altında hiç hiç mümkün değil.Rusya'da zaten önemli devlet kademelerinde Ermeniler etkin pozisyonda ve ayrıca günümüzde Diasporadaki en çok Ermeni'nin yaşadığı ülke de Rusya.Ayrıca gelecekte Abhazya'da da bir kriz çıkabileceği kanaatindeyim,nüfusun %20'den fazlası Ermeni asıllı,Gürcülerin kışkırtmasıyla bu bölgede de bir karışıklık çıkabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her zaman Azerbaycan'ın yanındayız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.