Şimdi Ara

Azerbaycan 10 Kasım tarihini 'Zafer Günü' ilan etti. (SON DAKİKA:8 KASIM OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın yenilgisini kabul eden bildiriye imza attığı 10 Kasım tarihini "Zafer Günü" ilan etti.


    Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, 10 Kasım tarihinin "Zafer Günü" ilan edilmesi ve bu günün her yıl kutlanılması yönünde karar aldı.


    Aliyev ayrıca Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için yürüttüğü operasyonun başladığı gün olan 27 Eylül'ü de şehitleri "Anma Günü" olarak belirledi.


    https://www.hurriyet.com.tr/dunya/azerbaycan-10-kasim-tarihini-zafer-gunu-ilan-etti-41677843




    Sevinciniz bizim sevincimiz, kederiniz bizim kederimiz dediğimiz kardeş ülkemiz, biz yas tutarken çoşku ile kutlama yapacak. Atatürk düşmanları Twitter'da 10 Kasım'ı çoşkuyla kornalarla kutlayacağız yazmaya başladı. Sırtımıza hançer yedik resmen.


    O gece bildiri imzalanırken Azerbaycanlı arkadaşımla beraber zafer için sevinirken Azerbaycanlı arkadaşım "10 Kasım'a denk geldi ama bizimkiler 11'de kutlar" demişti. Umarım onun dediği gibi bir jest yapıp 11'inde kutlarlar. "10 Kasım'da çifte bayram yapacağız" yazılarını gördükçe deliriyorum çünkü.


    Edit: 10 Kasım’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün anma günü olduğu dikkate alınarak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kararı ile Şuşa’nın Zafer günü 8 Kasım tarihi Karabağ Zafer Günü olarak değiştirilmiştir.

    TEŞEKKÜRLER CAN AZERBAYCAN. Atatürk düşmanları bunu ağlayarak günlüğüne yazabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 3 Aralık 2020; 13:22:7 >







  • Adamlar Savaşı resmen 10 Kasım'da sonlandırmış ve İşgal edilen topraklarını geri almış o günü Zafer günü ilah etmeleri kadar doğal bir şey olabilir mi. Ayrıca içimizde hangimiz Azerbaycan ile ilgili 1 tane özel gün biliyozda adamlarda bizim için 30 yıllık özlemlerine kavuştukları günü ertelemelerini istiyebiliyorsunuz.


    İnşAllah önümüzde ki yıllarda kazara CHP iktidar olduğunda bu konuyu bahane edip Azerbaycan ile aramızı bozmazlar. 10 Kasımda siz nasıl sevinir ve kutlama yaparsınız diyerekten. ( Olur mu olur yani belli olmaz Parti içinde Atatürk diyemeyenleri Atatürk'e sayıp sövenleri tutarlar ama dışarıya karşı faklı davranabilirler. )

  • Abartmışsın bu kadar duygusal davranmaya gerek yok.

  • Abartmanın gereği yok. Kimse 10 kasında başını duvarlara vurmayacak ya da sarhoş olana kadar kutlama yapmayacak. Atamızı anarız ,öğleden sonra da kardeşlerimizi tebrik ederiz ,kutlarız. Atatürk düşmanları konusunda ise yapacak bir şey yok. Kudursunlar dursunlar her zaman ki gibi. Siz tepki verdikçe mutlu olurlar.

  • Türkiye-Azerbaycan arasındaki samimiyetten hoşnutlarsa Zafer Günü'nü 11 Kasım'a almaları lazım.


    Dikkatsizce karar verdiklerini ve Zafer Günü'nü diplomatik bir jestle 11 Kasım'a erteleyeceklerini düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 2 Aralık 2020; 17:38:45 >
  • Atamızı andıktan sonra Azerbaycan'ın zafer gününü tebrik ederiz. Eminimki Atatürk'te düşman elinde kalan bütün Türk topraklarının özgür olmasını isterdi.


    Dipnot düşmek lazım; malum bir takım Atatürk ve Türk düşmanı kişiler suistimal etmeye illaki kalkacaktır ama bu millet onlarada dersini verir.

  • Yetmez kendi adını da değiştirsin fatih ilham aliyev atatürk yapsın hatta. eğer kardeşlik dostluk diye düşünseydi 10 kasım 23.00da imzaladıgı anlaşmanın kutlamasını 11 kasımda yapacak kadar düşünceli olurdu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ataturk'un ölümünü kutlamıyorlar, ermenılerden geri aldıkları topragın zaferını kutlayacaklar. Bir türk olarak sevinmemiz gerek böyle bir habere. Başka yerlere çekmeye gerek yok bu haberı.

  • Ne alaka yahu, zafer günlerini kutlasınlar tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlarınki önemli değil kutlasınlar ama bizde 10 kasımda kutlama yapanın 100% artniyeti vardır. Bir yılda 365 gün var ama tarih 365 güne sığmıyor hocam. İlla aynı güne denk gelenler olacaktır. Sonuçta onlar için toprakların geri alınması iyi birşey. İki ülke arasında sorun çıkarmaya çalışanlar varsa da malzeme çıkmaz onlara, boşuna heveslenmesinler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Aralık 2020; 18:59:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada bir art niyet görmüyorum.Azerbaycan ve Türkiye iki bağımsız devlettir.Dahası gerçekten de Ermenistanın yenilgiyi kabul ettiği tarihte 10 Kasım'dır.Bizim zafer bayramımız ise 30 Ağustostur zira bu tarihte Dumlupınarda Türk ordusu tarafından kuşatılan Yunan ordusu tamamen imha edilmiştir.


    Ama elbette içimizde bazı kanı bozuklar bu olayı kasten çarpıtarak lanse ediyorlar.Azerbaycan belki ilerde Türkiye'ye bir jest olarak zafer gününü değiştirir orasını bilemem ama burada bir art niyet aradıklarını düşünmüyorum.

  • iyi başımızdakilere gün doğdu her 10 Kasım'da Azerbaycan seyahati ayarlarlar :)

  • Kardeş kardeş deriz hani söz vardır eskilerden kardeşin mi var düşmana gerek yok diye.Bunlarınkide o hesap.Başka gün mü bulamadılar 9 yap 11 yap illa o gün mü kutlamak zorundasın? Biz burda 10 kasım yasta olacağız onlar bayram yapacak.

  • Bizimkilere gün doğdu desene, kardeş ülke ayağına ülkede bayram havası yaşatırlar artık her 10 kasımda.

  • Aliyev bu işin çılgını çıkardın. Konuşmaların, tavrın artık iyice zıvanadan çıktı. Daha fazla batırmadan normale dön. Rus Putin'in tavrı Türklüğün şanını yansıtırken senin tavrın Türk olmayanların ezikliğini yansıtıyor. Aliyev Sen Türk'ün, bu kadar aşağılık kompleksi yaşamamalısın. Karşında ufak bir solucan yani Ermenistan vardı, savaş da Ermeni'nin yatak odasında olmadı, Türk'ün yatak odasında oldu. Odanın yarısı da, anahtarı da Rus'un insiyatifinde
    2 Türk'ün ayak bastığı her toprakta mutlaka bir devlet kurmuştur. Bu bilnçte ol, Rus sultasının gücü altında doğup bu eziklik altında büyümen seni kediye döndürmüş, fareyi ezdim diye aslan ezdim rolüne börünme. Aklını başına al Türk gibi davran... Bir Türk'ün zafer günü kutlaması Ermenistan solucanını yatak odanda ezdiğin tarih olamaz. Bir Türk'ün zafer günü kutlaması evinin bahçesindeki Rus ayısını ezdiği gün olur.

    Konuya gelince;
    Atatürk'ün ölüm yıldönümü Türkleri değil Türkiyelileri ilgilendirir. Sen Azerinin atasının ölüm yıldönümünü biliyon mu, umurunda bile değildir. Neden olsun ki. Kazağın, Türkmen'in atasının ölüm yıldönümü seni ilgilendirmediği gibi senin atanın ölüm yıldönümü de onları ilgilendirmez.

    Kendinizi Türki ırkların tanrısı olarak görmekten vazgeçin.. Türkiye'yi de Türklerin Kabesi olarak pazarlamaktan vazgeçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 2 Aralık 2020; 20:59:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atatürk olsaydı şimdi oturup ağlamımızı mı isterdi 10 Kasım ?
    Neden kederlisiniz mutlu olun derdi. Ben artık yokum ama fikirlerim ebedi olacak. Bu yüzden daima fikirlerimi hatırlayın derdi.
    Çünkü Atatürk sadece bir insan değil bir Fikirdir. Ebediyen yaşayacak bir fikir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar Savaşı resmen 10 Kasım'da sonlandırmış ve İşgal edilen topraklarını geri almış o günü Zafer günü ilah etmeleri kadar doğal bir şey olabilir mi. Ayrıca içimizde hangimiz Azerbaycan ile ilgili 1 tane özel gün biliyozda adamlarda bizim için 30 yıllık özlemlerine kavuştukları günü ertelemelerini istiyebiliyorsunuz.


    İnşAllah önümüzde ki yıllarda kazara CHP iktidar olduğunda bu konuyu bahane edip Azerbaycan ile aramızı bozmazlar. 10 Kasımda siz nasıl sevinir ve kutlama yaparsınız diyerekten. ( Olur mu olur yani belli olmaz Parti içinde Atatürk diyemeyenleri Atatürk'e sayıp sövenleri tutarlar ama dışarıya karşı faklı davranabilirler. )

  • akp ye güzel orta yapmışlar helal olsun. Bunu bence bilinçli yaptı.

  • sissil S kullanıcısına yanıt

    Adamlar neredeyse 30 senedir bekliyor Karabağ meselesinde üstüne 44 gün Ermenistan ile savaştılar yüzlerce asker şehit verdiler milyarlarca dolar paraları gitti. İşleri gücleri yok Putin'ide bu olaya dahil ettiler. Hatta ve hatta Ermenistan başkanını bile yanlarına aldılar 10 Kasım Gecesi çok ağır laflar ettiler hatta dalga bile geçtiler. Dediler ki 10 Kasım ı bayram ilan etmeliyiz sırf bize her alanda yardım eden İHA SİHA veren arkamızda duran Türkiye Cumhuriyeti devletine inat 10 Kasım'a getirmeliyiz dediler dimi yuhh yani :D


    Not: Bence uzunca bir süre aşırı uç muhalif kanal izlemeye ara ver devrelerin yanma noktasına gelmiş.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.