Şimdi Ara

Az yakan, en kolay kullanımlı kombi mi arıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamunaleyküm. Arkadaşlar. İzmir'den yazıyorum.
    Çok araştırdım, forum siteleri gezdim, birçok mühendis, mühendis geçinenle görüştüm, (Mühendislere lafım yok sadece bilmiyorsan bilmiyorum de. Yoğuşmalı kombiyi sordum ne diye, cevap veremedilerde o yüzden mühendis geçinen dedim) sözün özü iyi bir araştırma yaptım, 26 Ağustostan beri kullanıyorum. Sonuç olarak aşağıdaki tecrübeleri edindim.
    Forumdaki yorumlarınızı ve fikirlerinizi okudum. Benimde bir katkım olabilir diye bunları yazıyorum.
    26 Ağustos 2011 tarihinden beri Baymak STAR BRIDGE 240 Fİ modelini kullanıyorum. Ev 80 metre kare, camlar çift cam. Ev korumalı. Petek 5,5 metre kombi 24 saat açık. Aralık sonuna kadar günlük ortalama 5,5 metre küp gaz kullanıyordum. Ocak ayının başlarından itibaren günlük ortalama 8,8 metre küpe çıktı.
    Evin sıcaklık ayarını tek bir cihazdan yapıyorum. Koridorda bulunan termostatı Gündüz 24.1 C derece. Gece yatarken saat 24.00 civarı 22.5-22.9 derece arasında yapıyorum.
    Not: üst kat komşumuz ECA yoğuşmasız kombi günlük ortalama 9 metre küp gaz yakıyorlar.
    Alt komşumuz Ferroli yoğuşmalı kombi, oda 9 metre küp civarı yakıyor. Evlerin özellikleri aynı. Bugünlerde komşuların kombileri kaç metre küp gaz yakıyor ona bakmadım.
    Kombim bu linkte:http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/baymak-brotje-heizung-star-bridge-yogusmali-kombi__.baymak?c=672&m=310



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATARSAN -- 23 Ocak 2012; 9:18:22 >







  • Yapmış olduğunuz tespitler yerinde fakat eksik. Öncelikle oturduğunuz evin apartman mı müstakil mi olması, alt ve üst komşlularınızın kombiyi kullanmaları, evinizin yalıtım durumu ve sıklıkla oturduğunuz odanın hangi cepheye bakması önemli bir etkendir. Bunları sizlerde üst tarafta belirtmişsiniz. Bunların dışında alt ve üst komşularınızın kombiyi kaç derecede kullandığıda büyük bir etkendir. Alt ve üst komşunuzun sıcaklığı sevmesi size yansıyacaktır. Bunlara ek olarak kullanmadığınız odanın peteklerini kapatmakla beraber az kullandığınız odanında peteğini kısmı olarak kapatmak size ek bir tasarruf sağlayacaktır. Demek istediğim kullanmakta olduğunuz kombinin günlük net yakışını maalesef belirleyemezsiniz. Kombi radyatör peteklerine göndermiş olduğu ısıdan sorumludur. Normal bir kombi gönderdiği ısıyı alamadığı müddetçe çalışmaya devam eder...Hatta bunların dışında daha detaylara inilecek olursak kullanmakta olduğunuz ocak bile ayrı bir etkendir... Devamlı yaşanılan ev ile akşamdan akşama kullanılan ev farklıdır...




  • Doğru diyorsunuz. Bu saydığınız etkenler alt komşu ve üst komşuda aynı. Ama dediğiniz gibi bir çok etken var. Aşağı yukarı komşularımızla aynı etkenler var. Apartmanda oturuyooruz.
  • aynısından bende kullanıyorum çok iyi....
  • kaç lira geliyo onuda desen bizede gelecek yakında doğal gaz taktırmadan bilgimiz olsun
  • Bizim burada blokta 95 m2 net iki daire var. Biri 3. katta diğeri 4. katta.. onun üzerinde iki kat daha var..Aynı cephe mantolamalı blok ve üst üste üç daire düşünün..Ve hepsi 95 m2 olarak 2. kattaki aylık 160 - 250 arası yakıyor...3.Kattaki küçük 4 yaşında çocuğu var..Devamlı gece gündüz yakıyor..350- 425 arası gaz parası geliyor...SIKI DURUN....Onun üzerindeki 4. katta çalışan karı koca var. İki kişiler sabah gidip akşam geliyorlar..AYLIK 35 - 45 LİRA gaz parası ödüyorlar..Demekki akşam eve gelip bir 15 dakika kombiyi yakıp kapatıyorlar..Ev devamlı sıcak...Tabandan ısıtma gibi..Bu yazdığım palavra değil..Gerçek...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Ocak 2012; 11:43:36 >




  • Taşkafa arkadaşımızın tespitleri doğrudur. Aksini ıspat edenler ısı yalıtım firmalarından detaylı ayrıntı alabilirler. Unutmayın, kombi göndermiş olduğu ısıyı almadığı müddetçe çalışacaktır...
  • Arkadaşlar az yakma çok yakma olayını sağlayan en önemli ve birinci özellik VERİMdir. Verim kombinizin aldığı enerjinin ne kadarını size verebildiğini gösterir. Buradan anlayacağınız üzere bütün hermetik kombiler (%93 verim) aynı yakıtı yakacaktır. Daha tasarruflu olanlar sırasıyla yarı yoğuşmalı ve tam yoğuşmalı kombilerdir.

    Ancak verim tek başına ölçü değildir. Kombiyi çalıştırma sıcaklığınız verim üzerinde doğrudan etkilidir. Tam yoğuşmalı kombiyi çalıştırma sıcaklığını yükselttikçe verimi düşecek ve normal hermetik kombi seviyelerine gelecektir.

    Peki çalıştırma sıcaklığını nasıl düşük tutabiliriz sorusuna cevap olarak radyatör metrajını arttırmaktır. Radyatör metrajınız ne kadar fazla olursa düşük sıcaklıkta alacağınız ısı o kadar artar. Yani yüksek sıcaklıkta az radyatörle ısı almak yerine düşük sıcaklıkta çok radyatörden ısı almak enerji tasarrufu sağlar.

    Düşük sıcaklık yanında ısınamama riski getirir. Bunu da 1 - 2 deneme yanılma yoluyla kendi ev şartlarınızda test edip optimum çalışma sıcaklığını bulabilirsiniz.

    Sözün özü aynı kategorideki bir kombi diğerinden daha az yakıyor diye çok fazla araştırmayın derim ben




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Bizim burada blokta 95 m2 net iki daire var. Biri 3. katta diğeri 4. katta.. onun üzerinde iki kat daha var..Aynı cephe mantolamalı blok ve üst üste üç daire düşünün..Ve hepsi 95 m2 olarak 2. kattaki aylık 160 - 250 arası yakıyor...3.Kattaki küçük 4 yaşında çocuğu var..Devamlı gece gündüz yakıyor..350- 425 arası gaz parası geliyor...SIKI DURUN....Onun üzerindeki 4. katta çalışan karı koca var. İki kişiler sabah gidip akşam geliyorlar..AYLIK 35 - 45 LİRA gaz parası ödüyorlar..Demekki akşam eve gelip bir 15 dakika kombiyi yakıp kapatıyorlar..Ev devamlı sıcak...Tabandan ısıtma gibi..Bu yazdığım palavra değil..Gerçek...Saygılarımla..

    Bu bizim ev :), Ara kat dubleks, 2+1 140 m2 'lik güney cepheli evde oturuyorum. Bims duvarlar, kaliteli çift cam pimapen dışında ekstra bir yalıtım olarak da parkelerin altında 5 mm yalıtım malzemesi var. Mimari yapı gereği 7 ayrı daire ile duvar, tavan taban nedeniyle komşuluk dolasıyla ısı alışverişi ilişkimiz var. Tüm komşularla birlikte bizde full yakıyoruz. Ama 40 derecenin üzerinde çalıştırınca evde durmanın mümkünü yok. 22,5- 24 derece arası bize fazlası ile konfor sağlıyor. Aylık faturam 80 TL-100 TL civarında ödüyoruz. Mutfak ve sıcak su kullanımıda dahil :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.