Şimdi Ara

Aynı makinede sanal makine ile 7-8'den güncelleyip 10 lisansı oluşturmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows 7 ve 8'den 10'a geçişin ilk ücretsiz olduğu zamanlarda (aslında hala öyle) elimdeki masaüstü bilgisayarımı 10'a yükselttim ve şu an orijinal lisanslı.
    Aynı şekilde -elimde bulunsun diye- macbook pro'ma da sanal makine (VM) içinde windows kurmuştum, 7 veya 8'den yükselttim ve onu da lisansladım. Bu macbook'taki lisansı başka bir anakarta taşıyayım dediğimde (sorun gider deyince "donanım değiştirdim" seçeneği çıkıyor; veya slmgr.vbs /upk deyip ürün anahtarını bir makinadan kaldırıp diğerine yüklemeye çalışınca) hata veriyor.
    Microsoft destek ekibiyle konuştuğumda bu lisansın anakarta özel olduğunu, yani macbook'umda yükselttiğim wnidows 10 anahtarını VM'den uninstall edip tekrar aynı bilgisayara bir windows 10 kurduğumda kullanabileceğimi söylediler. Şimdi demek ki bir makinada VM içinde 7-8'den 10'a yükseltip lisans sahini oldum, VM de gerçek OS de aynı anakart üzerinde olduğu için windows buna aynı donanım diyor ve ürün anahtarını birinden [VM] kaldırıp diğerine [gerçek OS] kurunca kabul ediyor (birkaç kere denedim çalışıyor).

    Şimdi ben gidip yeni bir bilgisayar topladım (imzam); buna windows 10 kurdum programları ayarladım (eski masaüstü, macbook, yeni masaüstü oldu). bu yeni makineye 8 kurup 10'a ücretsiz güncellemeden (çünkü sıfırlanacak her şeyim); içinde sanal makineye kurduğum windows 7 veya 8'i, hangi lisans tipiyle ve hangi edevatla lisanslamalıyım ki, VM'in üzerinde çalıştığı bu yeni bilgisayarıma o key'i girince aktive olsun?

    umarım soru açıktır ve cevabı vardır; windows 8'i, aynı bilgisayarda VM'den gerçek OS'e lisansı taşıyacak yol-yordam hangisidir?



  • Evet yarıyormuş, sağolun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.