Şimdi Ara

***** Aynı anda hem kulaklıktan hem de tvden ses almak!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önceden forumda bir konuda görmüştüm bu sorunu. Tam olarak şöyle diyordu :Babaannesinin kulakları iyi duymadığı için ona kulaklık verip ailecek tv izliyorlarmış ama yeni bir smart tvye geçince kulaklığı taktıklarında sesin tamamı kulaklığa gidiyor ve tvden ses gelmiyormuş.

    Benim de babam 74 yaşında şu an smart tvmiz yok evde ama ona bir kulaklık almayı planlıyorum yakında da smart tv alacağız. Bu sorunu kendi sorunummuş gibi uzun zamandır düşünüyordum ve sonunda 2 farklı yol buldum. evet 2 farklı yol!

    1. Yol: (0 masraflı olanı) Şu an smart tv olmadığı için deneyemiyorum ama işe yarayacağına eminim. İsterseniz benimle dalga geçin ama smart dediğimiz bu tvlerde küçük bir yazılımla hallolabilecek bu sorunun yazılımsal çözümü sanırım hiçbir tvde yok. Diyelim ki 6 metre kablo uzunluğuna sahip Philips shp 2500 model kulaklığınız var. Piyasadaki en ucuz(35 tl) ve uzun kabloya sahip kulaklık o yüzden bunu yazdım. Ayrıca bu kulaklıkta ses ayarı için döner buton var (bu önemli). Kulaklığın 3,5 mm giriş yeri 2-3 boğumlu. Eğer kulaklığı tam olarak takmaz ve sadece tek boğumunu hafifçe girecek şekilde takarsanız kulaklıktan mono olarak ses gelecek ve tvnin de sesi kapanmayacaktır. Dediğim gibi smart tv yok evde deneyemiyorum ve sadece kendi kendime düşünerek bulduğum bir yöntem bu.

    2. Yol : Tvnin kulaklık çıkışına 3,5 mm kulaklık çoklayıcısı takarız aşağıda temsili resmi var. Kulaklığı takarız peki diğer çıkışa ne takacağız? Normalde bilgisayarlar için satılan 2+1 ses sitemleri işimizi görecek. Pcler için olan 5+1'ler ses kartı olmadan bir işe yaramayacağı için 2+1 dedim. Logitech'in, Creative'in, Philips'in falan 100-150 tlye 2+1 ses sistemleri var. Bunlar son derece işe yarayacaktır zaten çoğunluk binalarda yaşıyor sesini sonuna kadar açamazsınız bile.

    ÖNEMLİ NOT: Arkadaşlar kulaklğın üzerinde kendi ses ayar tuşunun olması çok önemli. Böylece ev ahalisi tv izlerken yaşlı birey kendi kulaklığının sesini açabilir. Bunda da tvnin sesi yüksek ayarda olup 2+1 ses sisteminin sesini kısarak orantılı bir şekilde herkes tv izleyebilir. Bu arada kablosuz tv kulaklıklarında da bu yukarıdaki şeyler yapılabilir gibi ama dediğim gibi deneyemiyorum.
     ***** Aynı anda hem kulaklıktan hem de tvden ses almak!!!!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profecco -- 3 Ocak 2015; 12:43:31 >







  • Arkadaşım philips tv lerde hem kulaklık hemde tv den ses ayrı ayrı kontrol edilebiliyor.Benim içinde önemli bir özellik .Benim tv de kulaklık hep takılıdır.Film izleyeceğim zaman kulaklk tak çıkar yapmam .Aynı anda tv den ses gelir ister aç ister kapa.Diğer markalar bunu neden düşünmez anlamak mümkün değil.
  • TEZ74 T kullanıcısına yanıt
    İnternete girebilen bu smart tvlerde bu özelliğin olmaması ilginç olurdu. Bir tane yazılım mühendisi bunu 3 saatte yazar. 2 günde tüm modellere entegre eder 5-6 gün de test eder düzgün çalışıyor mu diye. Bu soruyu soran arkadaş tvsinin markasını yazmamıştı ama demek ki Philips değil :)
  • Böyle bir istek sadece bende mi diyordum. Kablosuz kulaklık alıp kapatma tuşuna bassak ses otomatik televizyona geçer mi? Aklıma başka çare gelmedi. Benim derdim aynı anda ses almadan ziyade kablo tak çıkar derdinden kurtulmak.
  • Şimdiki bu durum yeni televizyonlarda varmı acaba ...bende hem tv den ses gelsin hemde 2+1 bağlayayım diyorum televizyona ....yani hem tv ses vericek hemde 2+1 .... mesela lg 49' 7787 televizyonda olurmu acaba .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.