Şimdi Ara

AYM, Atatürk’ün vasiyetini bulamadı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AYM, Atatürk’ün vasiyetini bulamadı


    Anayasa Mahkemesi (AYM), Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ), Atatürk’ün şartlı bağış kaydına rastlanmadığını açıkladı.


    AYM, AOÇ arazilerinin farklı amaçlarla kullanılıp, kiraya verilmesini öngören kanunun iptal davasında “Mevcut tapu kayıtları ve belgeler nazara alındığında bu arazinin AOÇ'ye şartlı veya mükellefiyetli olarak geçtiği tespit edilememiştir” ifadesine yer verdi.

    ÜYELER İSTİFA ETSİN


    Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise “AYM, bu kararla ‘Mülkiyet hakkı ve şartlı bağış hakkı yok' diyor. Atatürk'ün şartlı bağış belgesi olmasına rağmen, ‘Tapuya şerh konulmamış' diyerek reddediyor. Bununla AOÇ talanının önünü açıyor. Kanunun iptal istemini oy birliği ile reddeden AYM üyeleri, oy birliği ile istifa etsin” dedi ve Atatürk'ün bağış belgesini açıkladı.

    CHP, AOÇ Kanunu'nda geçen yıl yapılan değişiklikle alan üzerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 29 yıllığına yapılaşma ve imar değişikliği konusunda yetki tanıyan düzenlemenin iptali istemiyle AYM'ye başvurmuştu. Dava dilekçesinde, AOÇ arazisinin Atatürk tarafından Başbakanlık'a gönderilen 11/6/1937 tarihli yazı ile Hazine'ye bağışlandı, bu bağışlamanın şarta bağlı ve mükellefiyetli bir işlem olduğu vurgulandı. AYM ise AOÇ'un, “Atatürk'ün özel mülkiyeti” olduğuna dair bir kayda rastlanmadığını savundu ve başvuruyu reddetti.


    AYM, Atatürk’ün vasiyetini bulamadı


    AYM, Atatürk’ün vasiyetini bulamadı


    kaynak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • "Hepsi bir gün yargılanacak inşallah, Allah görmeyi nasip etsin herkese!"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.