Şimdi Ara

Aylık 200 300 TL kazandığı Youtube kanalına 340 bin Türk lirası vergi geldi(Ödemek Mecburi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • başlık 200-300 değil, 20.000-30.000 olmalıydı. videolarının neredeyse hepsi 10 dakika üstü, insanların ileri alıp izleyeceği tarzdan değil. bol bol reklamdan kazanmak için imkanı var.


    ayrıca 340 bin tl ödemeyi kabul ettiyse emin ol bu işin uzmanlarına danışmıştır. bu meblayı ödemek daha makul ki cezayı kabul etmiş -ki kendisi de diyor ne nolur ne olmaz daha fazla borç çıkmasın diye.


    insan üzülüyor hayatının baharında para kazanan bir gencin bu kadar cezayı ödemesine orası ayrı.

  • başlık 200-300 değil, 20.000-30.000 olmalıydı. videolarının neredeyse hepsi 10 dakika üstü, insanların ileri alıp izleyeceği tarzdan değil. bol bol reklamdan kazanmak için imkanı var.


    ayrıca 340 bin tl ödemeyi kabul ettiyse emin ol bu işin uzmanlarına danışmıştır. bu meblayı ödemek daha makul ki cezayı kabul etmiş -ki kendisi de diyor ne nolur ne olmaz daha fazla borç çıkmasın diye.


    insan üzülüyor hayatının baharında para kazanan bir gencin bu kadar cezayı ödemesine orası ayrı.

  • kanalı 265.217.239 izlenme almış toplamda 1000 izlenme 4tl kazandırıyor.

    Yani bu çocuk 1 milyon tl den fazla para kazanmış youtube tan. sponsor gelirleri ötesi berisi 1,5 milyon kazanmıştır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 4 Aralık 2020; 1:19:33 >
  • 2016 da falan youtuberlar için vergi kanunu yoktu ki geriye dönük vergi veya vergi cezası kesemezler. yalan söylüyor.

  • Bilmeden konusuyorsun
    Adam youtubeye ilk basladigi zamanlarda aylik 200 300 aliyordu bundan bahsediyor
    Ve o vergilerde kendi hatasi da var ama devletin de var
  • cidden bu yutuberların aylık 100-200 gıbı komık rakamlar falan kazandıgını mı dusunuyorsunuz? bu adamlar parayı goturuyor. aylarca salak sacma seylerle sadece 100 200 lira ıcın mı ugrasılacak? ben zaten az abonelı muzık kanalımda bu paraları rahat alıyorum, yuzbınden fazla hatta mılyondan fazla aboneler en az abone sayıları kadar para kazanıyolar.

  • vay ulan kazanılan paralar bak şu yaşta. biz de ömrümüzün içine ettik.

  • kyrie2 kullanıcısına yanıt

    videoyu baştan sona izledim. diyorumki adam 340 bin lirayı ödemeyi kabul etmiş. elbette bunu uzmanına sormuş, parasını verip danışmanlığını almıştır. eğer uğraşırsa videoda açıklamadığı, bizim bilmediğimiz sebeplerden daha beter sonuçları olabilir.


    youtubedan hatrı sayılır paralar kazanan bir insanın, vergi olayını ciddi ciddi araştırması üzerine düşmesi gerekir. riske atmaması, herşeyden emin olması gerekir. bu adam sürekli 100-200 lira kazanmadı ki. ev geçindirecek parayı kazanmaya başladığında öncesini sonrasını etraflıca düşünmeliydi. tek taraflı olarak duruma bakmayın. ister istemez üzülüyoruz, empati yapıyoruz gencecik bir insanın kazancının yok yere gitmesine.

  • Videoyu izledim ve üzüldüm açıkcası. Düzgün gelir elde etmeye başlayınca zaten şirketini kurmuş ve devletin sunduğu imkanlarla vs vergi sistemine dahil olmuş. Ayda 200-300 lira para gelirken şirket mi kurulur? Zaten şirketleşse bir mali müşavirle çalışması gerekecek o paranın tamamını belki de daha fazlasını mali müşavire mi versin? Belki vazgeçecek yayın işlerinden veya tutunamayacak. 200-300 tl kazanırken şirket kurma işleriyle uğraşıp sonra tutunamazsa bir de onu kapatmakla uğraşacak vs vs. Yok şu kadar izlenmiş şu kadar kazanmış vs deniyor da size ne abi? Birden 340 bin tl borcu kime çıkartsan dudağı uçuklar ve bunu haksız yere ödeyeceğini bilmek çok ayrı bir psikoloji. Denetleyenin de ben samimiyetine güvenmiyorum. Bu tarz durumlarda ben sorumluluk alıyorum bu konuda herhangi bir sıkıntı yok konuyu şu şekilde sonuçlandıracağım dese ilgili müdürlere vs durum açıklansa yapılabilecek illa ki bir şeyler vardır. Hiçbir izahı yokken sırf karşılıklı çıkarlar için devlet kafasına göre çok büyük şirketlerin ne vergi borçlarını siliyor... Bırak ömür boyu o parayı kazanmayı, o parayı önünüze koysalar say bakalım bu para ne kadarmış dense sayamayacağınız kadar çok parayı birileri kafasına göre tamam sen bunu ödeme diyebiliyor. Bu arada yukarda bir arkadaşın yaptığı hesap yok 1 milyon falan kazanmış ne var gibi bir hesaplama yapıyor da bilmem kaç yılda 1 milyon çok para mı? Asgari ücrete alıştığınız için devasa paralar gibi geliyor bu paralar ama cebine 1 milyon tl koy ve İstanbul'da 3+1 bir ev almaya kalk nasıl bir ev alıyorsun? Almasına alırsın da varoş bir semtte ve küçük bir ev anca... ki kazandığı bu parayla bu zamana kadar geçindi bu kişi ve hayat standartını ona göre ayarladı. Birden 340 bin tl nedir yani...


    Biz arkadaşlarla KOSGEB'den destek alıp şirket kurmuştuk iyi bilirim bu devlet desteği işlerini. Her şeyi usülüne göre yapalım aman bir yanlış olmasın başımız yanmasın diye uğraşmaktan neredeyse mali müşavir oldum. İnsan mali işlerle uğraşmaktan kendi yapacağı işe odaklanamıyor. Stresi de cabası çekilecek iş değil. Arada projeler geliyor startup işlerine tekrar girme hevesi geliyor, sonra maliyeyi düşünüp aman başıma dert almayayım diyorum.


    Bilenler bilir bir şirkete maliyeden memurun gelmesi her şeyi usülüne göre yapmaya çalışsan bile kapı açılışı 10.000 tlden falan başlar. Benim şirket kurmak için illa ki uzman bir mali müşavir ve uzman bir hukukçu mu olmam gerekiyor? Zaten zor şartlarda para kazanmadan bir ürün üretmeye çalışıyorsun, ofiste her kapı çaldığında ödüm kopuyordu "inşallah maliye değildir" diye ve bu bütün adımları araştırıp kitabına göre yapmaya çalışırken ve hiçbir kötü niyetli veya usülsüz işlem yapmazken olan durum. Daha çok şey söylenir de yaz yaz bitmez.

  • Videoyu izlemedim ama olanları az buçuk tahmin ediyorum.


    Hayır şuan ikiyüzlülük var. Videoyu çeken arkadaşa demiyorum bunu. Kendisi yapmış etmiş senelerce uğramış üstüne bu sektörde devam ederken vergisini vermekte. Sosyal medyada onlarca reklam vb içerik var. Özellikle instagram ve twitter postlarında. Hatta adam artık içerik paylaşırken, reklamını aldığı kurumun logosunu koyarak atıyor. Özellikle yasal olmayan bahis siteleri. Twitter bunlar ile dolu ve herhangi bir yaptırım ben görmedim. Sağlıksız zayıflama haplarımı, coronaya iyi gelen bilmem ne otu mu akla hayale sığmayacak, insanları yanlışa yönlendirecek içerikler mevcut. Ama olan bu arkadaş gibilerine oluyor. Milyon takipçisi olan sayfalar bile çatır çatır yasal olmayan yollardan reklam yapıp, para kazanmakta. Devletin vergisini verenle değil, bu tür yasa dışı yollara başvuranları enselemesi lazım.

  • Benim bildigim sadece youtubeye basladigi ilk senede kazandigi 7000 tlnin vergisini odemedigi yanlis mi anlamisim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyrie2

    Benim bildigim sadece youtubeye basladigi ilk senede kazandigi 7000 tlnin vergisini odemedigi yanlis mi anlamisim?

    29 yaş altı için teşvik var 3 yıl boyunca 75 bin tl'ye kadar gelir vergisinden muaf olunuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haaa o zaman tesvik vergisi aliyor ama 3 yil icinde 75 bin tlden fazla kazaniyor
    Dogru mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyrie2

    Haaa o zaman tesvik vergisi aliyor ama 3 yil icinde 75 bin tlden fazla kazaniyor
    Dogru mu?

    düzenli geliri olduğu için takibe girmiştir. yoksa 2-3 ay 200 300 tl kazanan biri incelenmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eminim aylık 200-300 tl'dir. eminim buna. yedik yani.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    eminim aylık 200-300 tl'dir. eminim buna. yedik yani.

    1 ayda attığı videolarla 4 milyon izlenim almış bazı videolara 6 7 tane reklam koymuş +10.000 civarı kazanıyordur ek olarak sponsorluk, bağış vs. bilinmeyen şeyler de vardır belki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalanını sevsinler mesut çevik'te youtuber gelsin açıklasın.


    @Speed-Step

  • %80 'ini indirmişler diyor. Eğer normal vergiyi zamanında ödeseydi, yine yüklü yekün tutardı. (Mesela altına göre paranın değer kaybını düşünelim.)

  • hocam 100-200 kazandığın youtube kanalına vergi ödüyor musun peki? bunun için bir şahıs şirketi mi açtın? ytpara gibi yerlerse sürekli görüyorum bu ay şu parayı kazandım vb diye dolanıyorlar fakat bu kazanan paralar ileride sorun açmaması için tek tek gelir vergisi ödeniyor mu durumlar nedir bilgi verebilir misin?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.