Şimdi Ara

Ayasofya Konusunun Artık Konuşulmaması Gerektiği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki sene önce Ayasofya'nın açılması gündeme geldiğinde karşı çıkanların şimdi bunu siyasi çıkar amacıyla yaptıkları apaçık ortada. Bunda zaten herkes hemfikir. Ekonomi bu kadar kötü duruma girince AKP'den her zaman beklendiği gibi yine bir din hamlesi geldi. Büyük ihtimal kendilerini bunun da kurtarmayacağının farkındalar. Ekonomi öyle bir hale geldi ki kendi kanatlarında sesler yükselmeye başladı ve artık seçmenleri sırt çeviriyor. AKP'nin artık kurtarıcı rolü üstlenebilmesi mümkün değil. Seçmenini geri kazanmanın tek yolunun, önceden olduğu gibi yine ayrıştırıcı bir kaos ortamı yaratmak. Bugün Atatürk hakkındaki konuşmalar buna bir örnek. Oradaki konuşma AKP'lilere yapılmadı. Resmen Atatürkçü kesimi kışkırtmak içindi. İnsanlar ayağa kalkacak, iki taraf birbirine düşecek, yine bazı kesimler dinsiz olmakla suçlanacak. Bunun sonunda da Ayasofyayı AKP operasyonlarını yönetim merkezi haline getirenler dinin en büyük savunucuları olarak mı anılacak?


    Yapılması gereken, artık Akp'nin ekmeğine yağ sürmeden yavaş yavaş gündemden düşürmek. Ne kadar çok konuşulursa o kadar çok tartışma çıkacak. Namaz mı kılmak istiyorsun? En doğal hakkın tabii ki kılacaksın. Tur mu düzenleyeceksin muhalefet olarak buyur gel ben yardımcı olayım. İçini yeniden mi düzenleyeceksin, buyur düzenle?


    Kimse kusura bakmasın, ülkenin geleceği duvarda asılı bir kaç fayans parçasından daha değerli benim için. Madem bu boka bulaştık kurtulmak için elbet bir bedel ödememiz gerekiyor.


    Not: Bu arada dini inancı gereği içi temiz, tek amacı ibadet olan insanları ayrı tutuyorum. Onlara saygım var. Benim derdim bu inançlı insanların duygularını siyasete alet edenlerle.




  • Konuşulmazsa siyasi rant elde edilemez o yüzden konuşulması için herşey yapılacak ve kutuplaştırma aracı olarak kullanılacak.

  • konuşulacak bir şeyi kalmadı zaten, kurban bayramı sonrası unutulur

  • Bekledikleri tepki gelmediği için kısa sürede unutulacaktır.Eğer CHP bunların tuzağına düşseydi ve karşı çıksaydı emin olun seçimlere kadar bunu polemik malzemesi yaparlardı fakat işte en sonunda muhalefet akıllandığı için polemik yaratabilecek bir durumları kalmadı.Ellerindeki son mağduriyet kozunu da harcamış oldular.Milletin zaten asıl gündemi geçim ve işsizlik.Koronadan dolayı aylardır işsiz kalan birisinin çokta umurundaydı orasının statüsü sanki...

  • konuş konuş konuş konuş konuş nereye kadar? e bıkıcaksın bir gün her güzel evlilikte olduğu gibi şimdi tadını çıkartma ve ibadet
    ziyafeti çekme günüdür !
  • bütün camiler hınca hınç boşken ayasofya-i kebir camisi ilk gün şerefine büyük rağbet gördü halkımızdan. torpilin afillisi böğle birşey galiba diğer camiler
    bu duruma çok kıskanmış olabilir. ama cami cemaati devamını getirme babayiğitliğini de ileride gösterseler keşke



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terneke -- 25 Temmuz 2020; 2:29:9 >
  • camiler genel olarak halktan gerektiği kadar pek ilgi görmeyip sadece bayramdan bayrama gidilen yerler olma vasfını maalesef Ayosafyanın ibadete açılması dahi bu gerçeği değiştiremiyeceği sonucu çıkarıyorum. belki ileride şeriat gelir de elinde sopayla milleti camiye kovalayan bekçi türü olaya müdahale ederse ozaman belki.
  • evet çok değil bu topraklarda daha yüzyıl öncesine kadar bekçi tipinde insanlar kahvehanelerde pazarda vs halkı camiye gitmesi için uyarıyordu.
  • gerektiği gerçeği yazsaydın muhahaha ergenlerin forumu ele geçirmesi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.