Şimdi Ara

Ayağımız toprağa değince gerçekten negatif enerji gidiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu muhabbeti duyuyorum ara sıra. Gerçekten böyle bir şey oluyor mu? Deneyen var mı bunu? "ben çıplak ayak toprağa bastım yürüdüm vs kendimi çok iyi hissetmeye başladım" falan diyen var mı?




  • Dünyanın yüzeyinde bol miktarda eksi yüklü iyon bulunur. Toprakla doğrudan temas edilen durumlarda yüzeydeki elektronlar bedeninize geçer ve dünya ile aynı potansiyel elektrikle yüklenmenizi sağlar. Bu da faydalı elektrofizyolojik ve psikolojik değişiklikler yaratarak sağlık durumunuzu daha iyi hale getirir. 
    Toprağın bu özelliği oldukça faydalıdır ve kirli elektrik ya da elektromanyetik kirlilik olarak adlandırılan, bedende oluşan yüklenmeyi azaltır. Ayrıca bu aktivitenin acıyı azaltma, uykuyu iyileştirme, enfeksiyonları yavaşlatma, stres seviyesini azaltma ve parasempatik sistemleri (nabız, kandaki oksijen seviyesi, solunum ve kan akışı) iyileştirme özelliği bulunur. 
  • Toprak, içeriği nedeniyle tam bir yalıtım malzemesidir. Evlerin elektrik sistemleri yapılırken de mutlaka prizlerin tamamının topraklama sistemi ile kurulmasının sebebi bu yalıtım özelliğinden gelmektedir. Toprak, elektriği dağıtma özelliğine sahiptir. İçerisinde bulunan mineraller sayesinde bu özelliğe kavuşan toprak hem doğal elektriği hem şehir elektriğini hem de insan bedeninde stresten kaynaklı oluşan elektriği yalıtır ve içine çekerek dağıtır. Bu özelliğinden dolayı, insanlar toprağa bastıklarında vücutlarındaki kötü enerjinin yani birikmiş olan elektriğin çekildiğini hissederek rahatlarlar. Herhangi bir şekilde toprakla uğraşmak, hemen herkes için terapi etkisi yaratan bir rahatlama aracıdır.
  • ben de duymuştum, toprakta yürüyün diyenler vardı.

  • Bu konuda herhangi bir bilimsel yaklaşımım ve kanıtım yok ama ben çıplak ayakla toprakta yürüdüğüm zaman gerçekten de enerjimi vermiş gibi hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok guzel sozde bilimsel konusmussunuz da, bahsettiginiz 'elektronlarin' vucuda gecmesinin yarari nerede, hangi makalede gosteriliyor? Paylasabilir misiniz?

  • İyi hisseder misiniz hissetmez misiniz bilmem ama topraklama (İngilizce literatürde grounding ya da earthing deniyor) gayet iyi bilinen ve günlük yaşamda sık başvurulan bir fiziksel yöntem. Her zaman nötr olan toprağa negatif yüklü yani elektron fazlası barındıran cisimlerden ya da vice versa, tam tersi istikamette topraktan pozitif yüklü yani elektron noksanlığı olan cisimlere elektron akışı (electric currency flow) gerçekleşebiliyor. Elektrik yük fazlalığını atmak ve yük dengesini sağlamak için topraklama elzem bir yöntemdir. Misal ciddi bir kazaya yol açabilecek statik elektrik kıvılcımlanmalarını önlemek için benzin gibi yanıcı maddeler bulunduran tankerlerden zemine zincir veya metal hat sarkıtılarak topraklama yapılıyor. Böylece tankerdeki statik yük fazlası atılmış ve elektrik yük dengesi sağlanmış oluyor. Tahmin edilebileceği gibi insanların yapay kaynaklardan negatif elektrik yük (yani fazla miktarda elektronla) yüklenmesi pek de olumlu bir durum değil. Elektromanyetizma fazlalılığı insanın vücut dengesinde veya hücresel aktivitelerinde olası negatif etkilere sahip olabilir. Dolayısıyla bir insan için de elektrik yükten kurtulmak tercih edilebilir olacaktır. İlaveten ayrıca Dünya gibi elektrik dengeli (nötr) bir doğal kaynaktan gelen elektronların insan sağlığı ve psikolojisi üzerinde bir takım olumlu etkileri olduğu, antioksidan özellik gösterebilecekleri iddia ediliyor. Sözünü ettiğim iddia / hipotez için aşağıdaki makaleye bakabilirsiniz:

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4378297/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Asagida attiginiz makaleyi okudunuz mu bilmiyorum fakat soyle seyler gozume carpti:


    Alıntı

    metni:
    G Chevalier and JL Oschman are independent contractors for EarthFx Inc., the company sponsoring earthing research, and own a small percentage of shares in the company.


    Bu kismi Disclosure kismindan gorebilirsiniz. Makaleyi yazanlar arasindan iki kisi 'earthing' denen olayin arkasinda olan sirkette hisse sahibi olan kisiler. Bu demek degil ki yaptiklari calisma sacma (ki), fakat bilimsel calismada boyle bir sey olmasi maalesef cok buyuk bir kirmizi bayrak. Simdi kullanilan referanslara da goz gezdirebiliriz:


    Alıntı

    metni:
    https://www.earthinginstitute.net/wp-content/uploads/2019/02/thermographycasehistories2004.pdf


    Bu ikinci referans. Cok sacma bir sekilde yazilan, n = 20 olarak kullanilan fakat onu bile aciklamaktan aciz bir 'makale'.


    Alıntı

    metni:
    https://www.liebertpub.com/action/cookieAbsent


    Ucuncu referans. Makalenin kabul edildigi yere bakalim; "The Journal of Alternative and Complementary Medicine". Yani alternatif tip. Ayni sekilde 5. makale de mesela yine ayni yerden. Bakildigi zaman diger referanslarda da boyle problemler gorulebilmekte. O yuzden bahsedilen calisma maalesef bilimsellikten cok uzakta. Ilgilenenler icin, skeptoid tarafindan guzel bir yazi [1] yazi hazirlamisti bununla ilgili, bakabilirler. Burada bahsettigim sorunlardan da bahsediliyor.


    [1] https://skeptoid.com/episodes/4611





  • "Hipotez" ifadesinin açıkça kullanılmasından ve antioksidan yakıştırmasından mütevellit ben de fazla ciddiye almadım ama yine de akademik formatı ve bulunduğu site itibarıyla paylaştım. Hatta yukarıdaki mesajınızı ben artılamıştım. Makale ABD kaynaklı hocam zaten ABD şarlatanlıkların veya bilimde çarpılmanın yuvasıdır. Zaten tam tersi durum yani fazla elektrik yükünden kurtulmak insan için [belki çok kayda değer olmasa da ihtimal dahilinde] olumlu gibi görünüyor; tekrardan elektrik yüklenmek değil. Bir yandan zaten topraklanmak için de herhangi bir çaba harcamaya gerek yok. Her halükarda yere basıyoruz, oturuyoruz, yatıyoruz. Yani nötr kaynaklarla sürekli olarak bağlantımız var. Kaynak ve referanslar konusunda yol gösterdiğiniz için teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Ben tesekkur ederim. Bahsettiginiz gibi boyle bir suru makale oluyor.

  • Arkadaşın sordugu kotu enerji derken elektronları kast ettiğini sanmıyorum. Kendisinin bir sıkıntısı, derdi var ve onu soruyor. Ha yine de şöyle bir sey var, nöronlar elektrokimyasal yollar iletişim, değerlendirme Vs yapar. Eğer vücut çok fazla elektrik ile yüklü ise yani sinir stres gibi etmenler ile kendini doldurduysan toprağa basarak fazlalık yükü atabilirsin yani teknik olarak kendini daha iyi hissedebilirsin. Üzerinden yük kalkmış gibi olabilir. Ben denemedim veya bu komuyla ilgili bilimsel bir şey okumadım ancak düz mantıkla bunları çıkardım ve yanlış olacağını sanmıyorum. Hic olmadı belki plasebo etkisi ile kendini iyi hissedersin, denemek bedava yani :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam youtube veritasium adlı kanalda bu konuya benzer bir video vardı açıp izleyebilirsiniz. Soru şu himalaya tuz lambaları gerçekten işe yarıyormu? şeklindeydi, video uzun gelirse diye aklımda kalanı özet geçeyim.


    Özet; ionlar ( negatif pozitif ) insan bedenini ve modunu etkilememekte zaten havada bol miktarda ion mevcut, himalaya tuzlarındaki ion ise sıfıra yakın yani etkisiz. çıplak ayak yürümek deniz kenarında veya şelale görüp yürümek sizi sadece psikolojik olarak iyi hissetmenize etkendir. 2013 yılında yapılan araştırmada bu konuyla alakalı hiç bir destekleyici veriye rastlanmadığı söylenmekte ( araştırmacılar Perez,Bailey ve Alexander )


    Kısacası bu inanış tamamiyle batıl inanç ve psikolojik. Sorunun cevabı ; hayır gitmiyor.


    edit: akademisyenlerin adını verdim ama kaynak nerde diye soran olursa diye makalenin linkini aşağı bırakıyorum üşenen olursa sadece conslusion kısmını okuayabilirler.


    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24016271//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 3 Temmuz 2021; 12:42:36 >




  • geçen cuma günü eczaneye uğradım ilaç almak için. eczanedeki bayan, vermiş olduğum bozuk paraları benden alırken elektrik akımına kapıldı.   o hoplayınca ben de korktum, şaşırdım. sonra anlaşıldı olay. yanda da sandalyede teyze var. tavsiye vermeye başladı hemen, çıplak ayakla yürüyün diye.. yalnız fena çarpıldı..  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.