Şimdi Ara

Avukattaki borcumu nasıl yapılandırabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BAŞLIĞI GÜNCELLEDİM < 15.06.2021>




    Arkadaşlar iş bankasına borcum var , ödeyemedim . 10000 ' e yakın bir borç faiziyle.

    Bir kaç sorum var bilen,görmüş geçirmiş ya da avukat arkadaşlar varsa cevap yazabilirse sevinirim.


    Soru 1) Henüz e devlette icra davası görünmüyor avukatlık bürosu aradı cuma günü haciz göndereceğim pazartesi diyor böyle birşey mümkün mü? yani bu kadar hızlı bir şekilde?


    Soru 2 ) Yarın e devlete davam düşmüş olsa tahmini olarak ne kadar sürede hacize gelir olay ?


    Soru 3 ) İtiraz gibi bir adımla süreci uzatmam mümkün mü?


    Şuan için aklıma gelen bir kaç soru bunlar , Şimdiden teşekkürler. Moral olarak biraz düşüğüm o yüzden umarım bir yol gösterirsiniz arkadaşlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeDiableRoug3 -- 15 Haziran 2021; 15:8:39 >



  • geçmiş olsun. itirazla süre uzar ancak itirazın kaldırılması davası sonucunda hem fazladan avukatlık ücreti hem de yüzde 20 icra inkar tazminatı ödersiniz. dava süresince işleyen fahiş faiz de cabası. en iyisi bir şekilde borç/kredi bulmanız ve borcu kapatmanız.

  • umutbaran kullanıcısına yanıt

    peki süreç tam olarak nasıl işliyor hocam yukarıdaki sorulara tam cevap alamadım biliyormusunuz acaba

  • avukat icra takibini başlatır. yaklaşık 15 gün sonra size ödeme emri tebliğ edilir. 1 hafta içinde itiraz ederseniz takip durur. Sonra karşı taraf itirazın kaldırılması davası açar ve yaklaşık 3-4 ay sonra sonuçlanır.

  • Soru 1) Henüz e devlette icra davası görünmüyor avukatlık bürosu aradı cuma günü haciz göndereceğim pazartesi diyor böyle birşey mümkün mü? yani bu kadar hızlı bir şekilde?


    İcra takibi başlatıldığı gibi icra dosyası sizin edevletinizde görünür.


    Soru 2 ) Yarın e devlete davam düşmüş olsa tahmini olarak ne kadar sürede hacize gelir olay ?


    İcra takibi başlatıldıktan sonra ortalama 2 gün-1.5 hafta içerisinde size ödeme emri gelir. Ödeme emrine itiraz etmek için 7 gün süreniz mevcuttur.


    Soru 3 ) İtiraz gibi bir adımla süreci uzatmam mümkün mü?


    Ödeme emrine tebliğden itibaren 7 gün içerisinde itiraz etmezseniz icra takibi kesinleşir; taşınır taşınmaz mallarınız üzerine haciz uygulanabilir. Borca itiraz ederseniz. Alacaklı banka size itirazın iptali davası açar. Bu dava ortalama 1 sene sürer. Dava sonunda itirazınız iptal edilirse dava vekalet ücreti, asıl alacağın %20'si oranında icra inkar tazminatı ve diğer yargılama giderleri aleyhinize hükmedilir.

  • avcelikbilek kullanıcısına yanıt

    Hocam çok sağolun peki bu borç yapılandrırma taksitlendirme tarzı bir durum yapabilirmiyim eğer yapılabilirse bunun için kiminle konuşmam lazım arayan hukuk bürosu ile mi yoksa banka ile mi ? Tekrar teşekkürler.

  • Hukuk bürosu ile görüşün.

    İcra takibi açılmadıysa takibi başlatmamalarını talep edin ve yazılı olarak takip başlatmayacaklarının taahhüdünü alın. Takip başlatıldıysa mutlaka taksitlerin ödenmesi ile birlikte tahsil harçlarının hukuk bürosu tarafından ödenerek yine hacizlerin hukuk bürosu tarafından kaldırılarak dosyanın kapatılmasını talep edin. Tabi siz hemen taksit ödemesine başlayacağınız için dosyada herhangi bir haciz veya başka bir işlem yapılmamasını talep edin. Tabi ki bu taleplerinizin yerine getirileceğini mutlaka yazılı olarak taahhüt altına alsınlar.

  • avcelikbilek kullanıcısına yanıt

    Hocam henüz dava açılmadı hukuk bürosunu arıyorum borcu ödemem münkün değil yapılardırma yapılmasını istiyorum diyorum , böyle bir seçenek yok diyorlar borcun tamamını ödememi istiyorlar.

  • Bende birşey sorabilir miyim?
    Diyelim ki ayın 1. Günü kredi ödemem var ve odeyemedim. Banka ne zaman icra takibi başlatabilir? 3 ay diye okumuştum ama banka 3 aydan önce icra işlemi baslatamaz mı yoksa 3 ay kendi kurallarına göre mi bekliyorlar. Ve pandemide ertelendi diye duymuştum son durum nedir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar daha önce avukattaki borcu yapılandırma yapmış olan var mı acaba? Avukata borcun birseferde ödeyecek durumum olmadığını söyledim 3-4 taksit yapalım dedim öyle bir şeçenek yok diyor. İş bankası kredi kartı borcu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.