Şimdi Ara

Avukat Hukuk Bürosu Problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle tüm forum üyelerine saygı ve sevgiyle..


    Mesleğime adım atarken bir avukatlık bürosu açıp bağımsız olarak çalışmak istiyorum fakat bazı endişelerim ve sorularım mevcut. Bağımsız olarak hukuk bürosunu açıp mesleğimi icra ettiğim vakit başlangıçta pek bir müvekkil kitlesine sahip olmayacağım dolayısıyla çok yüksek bir gelirim olmayacak. CMK ücretleri ve birkaç dosya ile ofisi idame ettirmeye çalışacağım, sizce bu riske girmeli miyim? Ayrıca bu süreçte 4/B'li olarak sigorta girişimiz olacak. Konu hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmadığım için meslektaşlarımdan ve diğer 4/B'li çalışan kişilerden ''sigorta primlerini yatırmamız zorunlu mu, yatırmadığımız takdirde karşılaşabileceğimiz sorunlar ve müeyyideler'' hakkında bilgi edinmek istiyorum. Zira bildiğim kadarıyla 1.234 TL bağkur primi mevcut. Bu tutarı ve ofis giderlerini karşılarsam geriye pek bir kazancım kalmayacak ve deyim yerindeyse bu işten hiçbir yararım olmayacak. Mevcut kanunlara göre 65 yaşından önce emekli olamayacağım ve o yaştan sonra da emekli maaşı almaktansa o seneye kadar birikim yapıp hayatımı yapmış olduğum birikimlerle sürdürmeyi düşünüyorum.


    Değerli forum üyelerinden yorum ve tavsiyelerini sabırsızlıkla bekliyorum.








  • Sigorta primlerini ödemek zorundasın güzel kardeşim. Ancak yaşının genç olduğunu tahmin ediyorum, o yüzden devletin ilk 1 yıl verdiği prim desteğini araştır. Kendi ofisini açmayı düşünüyorsan ilk 3-5 yıl zorlukları göğüslemek durumundasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1. Avukatlık işçi gibi maaşlı yapılacak bir meslek değil. Meslek ruhuna aykırı.
    2. İlk yıl maddi olarak destek olacak bir ailen / akraban varsa hemen ofis aç yoksa ev adresini ofis olarak gösterme hakkın var onu kullan.
    3. Ev adresini ofis adresi olarak gösterirsen önce eş/dost işlerinden başla . Yeni tanıyanlar bi ofisi bile yok derler. (bana demişlerdi ilk zamanlar )
    4. Cmk görevleri al
    5. SGK primlerini ödeme . Ama borçlan. ilerde paran olursa faiz sildirip ödersin.
    6. Asosyal biriysen ilk 5 maddeyi unut bir hukuk bürosunda maaşlı çalışmaya başla.
    7. Bu kriterlere uygun hareket etmeyen çoğu arkadaşım hayal kırıklığı yaşadı. Sen baştan karar ver üzülme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.cloud -- 17 Ocak 2021; 22:11:48 >
  • Merhabalar,

    Öncelikle vatandaşlara hukuki konularda nasıl avukata başvurmayı öneriyorsak, size de prim ve giderler gibi konularda çok iyi bir muhasebeci bulup ona danışmayı öneriyorum. :) Aksi halde maalesef yanlış bilgilerle maddi zarara uğrayabilirsiniz...

    Kendinize güveniyorsanız ve en azından 1 yıllık giderlerinizi karşılayacak seviyede maddi desteğiniz varsa hiç beklemeyin ofis açın derim. Ayrıca yaşınız da tahminimce 29'un altında, ilk 1 yıl sigorta primlerinden muaf tutulursunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.