Şimdi Ara

avrupaya kapagi atmak isteyen IT ci veya programcilar iceri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar,

    Hollandada cok fazla acik oldugunu duydum ingilizce bilmeniz yeterli imis. Birebir ornegi ile tanisinca anladim gercekten mumkunmus.Cunku tanistigim kisi anadolu universitelerinden birinden mezun pek iyi ingilizcesi olmayan biriydi. hollandada 60 bin brut yillik maasla calisiyor (hollanda icin iyi rakam)

    bundan dolayi eger bilgisayarla ilgili bir uzmanliginiz var ise (bilgisayar muhendisi, yazilimci, programci, bilgi teknolojileri vs.) sansinizi hollanda firmalari ile degerlendirebilirsiniz.

    belki birinin isine yarar diye paylasiyorum.

    Not: bende hollandada yasiyorum ama bu dalda degil. sorular varsa yazin cevaplarim



  • TOEFL veya ielts sartmi ne kadar İngilizce lazim, Hollanda'da İngilizce yaygın mıdır, birde vize ve çalışma izni nasıl oluyor kolay çıkıyor mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybaham -- 14 Kasım 2018; 22:58:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aybaham kullanıcısına yanıt
    hisbirsey istemiyorlar, is gorusmesinde kendini anlatabilecek kadar onlarin sorularini yanitlayacak kadar ingilizce yeterli, hollandalilar dunyada en iyi ingilizceye sahip olan ulkedir (anadili ingilizce olmayip tabiki).

    calisma izni kolay sadace high skill immigrant olacaginiz icin ona gore bir maasi olmasi lazim 30 yas alti brut 3300eur 30 yas ustu 4300eur. Bu paralar hollandada iyi maas sayiliyor, her sektorde alinamiyor bilisimde alindigi icin bilisimcilerin hollandaya gitmesi kolay.

    selamlar
  • hollandada calisan yazilimci bir arkadasin su sekilde duzeltmeleri var.

    tekrar merhaba,



    konuda mentionlamissiniz ama oraya cevap yazilamiyor, mention atmanizin faydasi yok. en azindan benim kullanicim icin. neden boyle bilmiyorum, forum yonetimi/kurallari icin mantik aramayi biraktim.



    sadece high skill immigrant ( kennismigrant ) vizesi ile gidilmiyor, kennismigrant vizesi ile isler daha kolay o baska.

    verdiginiz maas bilgileri de tam olarak dogru degil. 30 yas alti ve yuksek lisans varsa eger yillik brut 37k dan biraz fazla, 30 yas ustu icinse egitime bakilmadan yillik brut 54k civari is kontrat alinirsa kennismigrant gecerli oluyor. Aylik maas ile hesaplamak dogru degil, isin icine tatil parasi girdiginde ortalik karisiyor. Benim bu bahsettigim yillik brut maaslara ise tatil parasi dahil.



    Bilisimcilerin Hollanda'ya kolay gitmesinin sebebi ise maas degil. Yine kennismigrant sartlarindan birisi size yukaridaki kontrati onerecek sirketin ind ( gocmenlik burosu ) tarafindan taninan sponsor sirketlerden birisi olmasi ve Hollanda icinde eleman bulamadigi icin disaridan adam getirmek istedigini kanitlamasi lazim. Kisaca donerci akrabaniz gel ben sana yillik 54k vermis gibi yapayim derse de kennismigrant vizesi almak mumkun degil. Bununla beraber son 2 yildir Hollanda sinirindan en az 150 km uzakta yasama kosulu da var. Neyse bu detaylar zaten ind sayfasinda var.



    baslik acmaya kalktim bir kez, "benim kayincomun bacanaginin halasinin kizi da ordaymis, kacak calisip ayda bi milyon avro kazaniyormus, nasil oluyor o is" diye sorular geldi. Bir daha tovbe ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auron88 -- 15 Kasım 2018; 17:14:36 >




  • Bu iş kolu dışında ne tarz fırsatlar var hocam?
  • hollandali kiz arkadas veya erkek arkadas bulma firsati var evlilik sarti aramadan hollandaya gelinebiliniyor. Partner olmak yetiyor yani sevgili.
  • Makinacılık için hangi ülkeyi tavsiye edersiniz hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KaanKd kullanıcısına yanıt
    almanyaya gidenleri duyuyorum ama orada almanca bilmeden gidilmez, bi ornegini taniyorum 2 hafta sonra pisman oldu geri dondu.

    Ben bekar olsam kiz arkadas yolu ile Hollanda dusunurdum yinede.
  • auron88 kullanıcısına yanıt
    Almanca bilmediği için mi geri döndü ? Eğer öyleyse ben kendi çapımda Almanca öğreniyorum yavaş yavaş .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KaanKd kullanıcısına yanıt
    evet is yerinde sikinti olmus.
  • Valla keşke de nerden başlicaz hollandacam yok ben hangi firma nedir nereden bilebilirim?





    Yani şimdi Turkcell e başvurmak var bimcell e başvurmak var anlatabildim mi? :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gitme yolları da neler onu da söyleyebilir misiniz ?
  • auron88 kullanıcısına yanıt
    Çok çok iyi hollandalı bir kız arkadaş bulabilsek yürür gideriz.Tabi hayaller hayatlar gerceği var
  • kiz sart degil
  • murderuo kullanıcısına yanıt
    benim gordugum turkler genelde buradaki turklerle evlenip geliyor, beyaz yaka mesleklilerde genelde yazilim bilisim sektorunden geliyor. Multeci gelenler var ulkemde zulum goruyorum diye yalniz o durumda uzun bir sure ulkene geri gidemiyorsun.

    alternatifler bunlar
  • Alioreh kullanıcısına yanıt
    buraya bimcell getirtebiliyorsa sizi o fena bir firma degildir, yani alayina basvurabilirsiniz sonra burda alternatifleri tekrar degerlendirirsiniz.
  • Sektör okey de iş bularak mı geliniyor. Turist olarak gelip iş mi buluyorsun. Orasını soruyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • murderuo kullanıcısına yanıt
    is bulunarak geliniyor, is basvurulari, skype gorusmeleri, gerekirse turist olarak gelip yuzyuze gorusme. sonucunda is vizesi basvurusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auron88

    buraya bimcell getirtebiliyorsa sizi o fena bir firma degildir, yani alayina basvurabilirsiniz sonra burda alternatifleri tekrar degerlendirirsiniz.
    Yok anlamadınız sanırım, yani bunlara başvurmak boşa zaman harcamak olur bu durumda. Bimcellin amerikadan buraya mühendis getirme durumu yok ama adam buraya başvurursa adam için zaman kaybı olur anlatabildim mi?
  • Alioreh kullanıcısına yanıt
    amerikadan degilde suriyeden getiriliyormus diye dusunurseniz biraz daha anlam verebilir. ben sizin dusundugunuzun aksine buyuk sirkettense kucuk bir sirketin turkiyeden adam getirtmeyi dusunecegine inaniyorum.

    Cunku buyuk sirketler ulke icinde daha kolay adam bulur gerekirse begendigi adama daha fazla para verebilir diye dusunuyorum. tabiki yoruma acik bir konu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.