Şimdi Ara

Avrupa trafiği de türkiyedeki kadar gürültülü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabah kalktım sanarsın toma geçiyor eşek gibi bir ses var. Sonrasında bangır bangır egzoz sesi çıkaran motosiklet sesi duyuyorum. Arabalar da yoğun geçiyor.(otoyol değil mahalle yolu)


    Avrupada cidden bir sessizlik var mı yoksa oralarda da türkiyeye yakın bir durum var mı?




  • Şanzelize meydanında arabaların gürültüsünden konuştuğunu zor duyarsın.

    Ama o meydanın özelliğinden dolayı böyle normalde şehirde araç gürültüsü yok.

  • Yok.


    Aynı trafik, aynı sayıda araba olsun yarısı kadar ses yaparlar.


    Tabii orada şehir planında, hız sınırlarında da gürültüye dikkat ediyorlar. Kavşaklar daha doğru, sürücüyü kararsız bırakmıyor. Şehir içinde oturulan yerde flüt gibi yeraltı geçitleri yapmıyorlar. Berlin'de 22:00'den sonra hız limiti 30'du, sırf gürültü için. Tam uymuyorlar, ama en azından niyet var. Bir de Almanya'da eskiden beri öğle saatleri dinlenme saatidir, geleneksel olarak gürültü yasaktır, bu saatlerde matkap, süpürge, cam şişeyi kumbaraya atmak ayıp karşılanır. Şehirlerin sessiz saatleri (ruhige Stunden) vardır, bunlar bellidir, yerli yabancı turistlere de gösterilir. Yani A'dan Z'ye, sessizliğe karşı biraz saygı var. 80'lerdeki büyük göçlerden önce batıdaki kasabalarımız da böyleydi. Bizde Alman gibi saat falan yoktu ama öğle vakti ve hava karardıktan sonra kimse ses yapmazdı. Apartmanların içinde herkes her zaman sessiz konuşurdu.


    Bugün İstanbul'da da sabah trafiğinde çıt çıkmıyor. Tek bir korna sesi yok. 11:00'den sonra haylazlar başlıyor, alemci gibi mahalleye müzik dinletenler, kornalar, patlak eksozlar... Cumartesi artıyor, Pazar en kötüsü. İş sahibi, normal kişiler en yüksek trafikte bile ses çıkarmamayı beceriyor, hatta bazen diyorum trafik ışıkları mı bozuldu, o saatlerde bizim caddenin Avrupa'da iyi bir semtten farkı yok.





  • Araba sesi olmasa başka sesler olur. Bence en az rahatsız edeni araba sesi geçip gidiyor su gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yahu ne gurultusu Turkiyeye geldim felegim sasti iyice boku cikmis memleketin 6 yasindaki kizim baba neden hersey bukadar hizli dedi geldigimizin 10.dk sinda... kirmizida duran yok ota boka korna caliniyor yayalar arabalara yol veriyor... sikiyorsa vermesinler gerci....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.