Şimdi Ara

Avrupa Komisyonu, Ursula von der Leyen'in ayakta kaldığı görüntülere tepki gösterdi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Komisyonu, Ursula von der Leyen'in ayakta kaldığı görüntülere tepki gösterdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Ankara'da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'le yaptığı görüşme sırasında Ursula von der Leyen'ın ayakta kalması tepki çekti.


    Toplantıdan kameralara yansıyan görüntülerde Erdoğan ve Michel bayrakların önündeki koltuklara otururken Ursula von der Leyen'in ayakta kaldığı, von der Leyen'in buna "Ehm" diyerek tepki gösterdiği ve nereye gideceğini bilemediği görülmüştü.


    Daha sonra Leyen ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun karşılıklı koltuklara oturduğu kameralara yansımıştı.


    Ancak von der Leyen'in Michel ile protokol açısından eşit pozisyonda olmasına rağmen, liderlerden uzakta oturması tepki çekti.


    Bu gelişmelerin üzerine Avrupa Komisyonu sözcüsü Eric Mamer, von der Leyen'e Michel ile aynı şekilde yaklaşılması gerektiğini vurgulayarak von der Leyen'in şaşırdığını aktardı.



    Mamer, von der Leyen için, "Bu meseleleri önemsemekte ve doğru bir tavırla karşılanması gerektiğini düşünmektedir, ancak bunun böyle olmadığı açıkça görülmektedir" dedi.


    Diğer yandan bu gelişmenin AB ve Türkiye ile ilişkilerin hassas bir dönemde geldiğine de dikkat çekildi.


    Ayrıca Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle kadın haklarının gündemde olduğu bir süreçte yaşanması da ayrıca eleştirildi.


    Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesi AB'li liderler tarafından eleştirilmişti.


    Von der Leyen görüşmeden önce Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinden ötürü endişeli olduğunu söylemişti.


    Sözcü Mamer ise yaptığı açıklamada yaşanan bu son gelişmenin ardından von der Leyen'in bu konuyla ilgili görüşünün daha da keskinleştiğini söyledi.


    'Tam bir diplomatik fiyasko'


    Amerikan Washington Post gazetesi, "Türkiye'nin lideri iki AB başkanıyla bir araya geldi. Aralarındaki kadına sandalye verilmedi" başlığını kullandı.


    Bu anları Twitter hesabından paylaşan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Sergey Lagodinsky de paylaşıma, "Ehm, 'AB-Türkiye ilişkileri böyle olmamalı' için yeni bir terim" dedi.


    Avrupa Parlamentosu'nun Hollandalı üyesi Sophie in 't Veld ise Erdoğan'ın geçmişteki fotoğraflarını paylaşarak, "Bu bir tesadüf değildi, kasıtlıydı" yorumunda bulundu.


    Hollandalı vekil, Michel'in bu konuda sessiz kalmasına da tepki gösterdi.


    Avrupa Parlamentosu'nda Sosyalist ve Demokratların sözcüsü Iratxe García Pérez de, "Önce İstanbul Sözleşmesi'nden çekiliyorlar ve şimdi de Avrupa Komisyonu Başkanı'nı resmi bir ziyarette koltuksuz bırakıyorlar. Utanç verici" dedi.


    Avrupa Komisyonu'nun eski üyelerinden Violeta Bulc ise "Tam bir diplomatik fiyasko" paylaşımını yaptı.


    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56666230




  • Oturan misafirin huzursuzluğu, oturuş biçimine yansımış, kollarına baksanıza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa Komisyonu, Ursula von der Leyen'in ayakta kaldığı görüntülere tepki gösterdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin bakmanız gereken milyonlarca mülteciye bakıyoruz. (AKP sağolsun)


    Çenenizi kapatın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 8 Nisan 2021; 16:56:28 >
  • Kadını ayakta bırakan zihniyeti tanımlayan birkaç kelime var, ama hepsinin sonunda Silivri var.

    Devran dönünce yazarım artık, şampanyayı patlattıktan sonra...

  • AB başkanlarının ziyaretindeki protokol olayına Avrupa'dan 'Türkiye'nin suçu yok' değerlendirmeleri


    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/ab-baskanlarinin-ziyaretindeki-protokol-olayina-avrupadan-turkiyenin-sucu-yok-degerlendirmeleri/2202494


    AB Komisyonunun eski Başkanı Juncker halefi von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel'in Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeleri sırasında yaşanan protokol olayıyla ilgili Konsey Başkanının AB protokolünde birinci sırada bulunduğunu söyledi.

    Avrupa Komisyonu, Ursula von der Leyen'in ayakta kaldığı görüntülere tepki gösterdi

    Ursula von der Leyen'den önce  Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Jean-Claude Juncker, Michel ve von der Leyen'in 6 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Erdoğan ile yan yana sandalyelerde oturması, von der Leyen'in ise daha uzakta bir koltukta oturması üzerine Avrupa basınında çıkan eleştirilerle ilgili değerlendirme yaptı.

    Kendisinin de görevi sırasında benzer protokol durumları yaşadığını belirten Juncker, Politico internet sitesine konuyla ilgili verdiği demeçte, geçmişte AB Konseyi başkanları ile yaptığı seyahatlerde "protokol itibarıyla herkes açısından Konsey Başkanının birinci sırada, Komisyon Başkanının ikinci sırada olduğunu" söyledi.

    Dönemin AB Konseyi başkanları Donald Tusk veya Herman Van Rompuy ile seyahatlerinde protokol düzenine her zaman uyduğunu kaydeden Juncker, "Normalde Konsey Başkanına ayrılan sandalyenin yanında benim de bir sandalyem olurdu. Ancak bazen benim de koltukta oturduğum oldu." dedi.

    Juncker, yine de von der Leyen'e uygulanan protokolün farklı olması gerektiğini dile getirerek, "Bence von der Leyen'in Michel ile aynı seviyede oturtulması iyi olurdu ama protokol açısından Konsey Başkanı birinci sırada gelir." diye konuştu.

    Liberation: Türklerin sorumluluğu yok

    Avrupa basınında da Ankara'daki protokol olayıyla ilgili haberler çıktı. Fransa'nın Liberation gazetesinin haberinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı ve Avrupa Konseyi Başkanı ile bir toplantı sırasında kenarda bir koltuğa getirilen AB Komisyonu Başkanı, çok rahatsız oldu. Aslında birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından kadın düşmanı olarak gösterilen sahne Avrupa protokolüne titizlikle saygı gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

    Haberde, "Her zamanki gibi görsellere güvenmemek gerekiyor. Gerçekte Avrupa Birliği'nin protokolünün uygulandığı bu koreografide Türklerin hiçbir suçu veya sorumluluğu yok." vurgusu yapıldı.

    Eski Fransız Büyükelçi: "Türkiye, AB protokolünü uyguladı"

    Fransa'nın daha önce İsrail, BM ve ABD'de büyükelçiliğini yapmış olan diplomat Gerard Araud da Twitter hesabından yaptığı birçok paylaşımda, yaşanan olayda Türkiye’nin sorumluluğu bulunmadığını belirterek "Türkiye AB'nin protokolünü uygulamıştır." ifadesini kullandı.

    Sorunun bu protokolden kaynaklandığını vurgulayan Araud, bazı gazetecilerin Türkiye'yi eleştiren paylaşımlarına yanıt vererek "Bir gazeteci bir kez daha bir dosya hakkında araştırma yapmadan karar veriyor. Sorumluluk AB'nin protokolünde, Türkiye'de değil." değerlendirmesinde bulundu.

    Eski Büyükelçi Araud, başka bir Fransız gazetecinin paylaşımına tepki göstererek, "Emin olun, Türkiye'nin hiçbir sorumluluğu yok. Türkiye, AB protokolünü uyguladı." mesajını paylaştı.

    Eski İtalyan Büyükelçi: ""Bu tür ziyaretlerde ne olacağı adım adım bellidir"

    İtalya’nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili de bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik cinsiyetçiliğe varan suçlamaları alakasız bulduğunu söyledi. Marsili, Adnkronos ajansına yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in birçok kez Türkiye’ye geldiğini ve böyle bir durumun hiç yaşanmadığına dikkati çekti.

    Marsili, kendisinin de büyükelçilik döneminde sıkça resmi ziyaretlerin hazırlığını yaptığını anımsatarak "Bu tür ziyaretlerde ne olacağı adım adım bellidir. Michel ve von der Leyen eğer aynı seviyedeyse bunu belirtmek ve eşit muamele talep etmek yeterdi. İki tarafın protokol heyetlerinin önceden konuşup aralarında anlaşmaları gerekiyor. Neden önceden aralarında bir anlaşma olmadığını anlamıyorum. Büyükelçilik, söz konusu düzeni eğer uygun bulmuyorsa bunu söylemesi yeterdi. Genelde bu durumda karşı taraf da zaten buna uyar." ifadelerini kullandı.

    AB Sözcüsü: "Herkesin odaklanması gereken konu Türkiye ile ilişkiler olmalı"

    AB yönetiminin Ankara ziyaretindeki protokol olayı AB Komisyonu sözcülerinin her gün düzenlediği basın toplantısında geniş yer buldu.

    Komisyonun Sözcüsü Eric Mamer, konuyla ilgili soruları yanıtlarken bu tür ziyaretlerde böyle olayların olabileceğini belirtti. Mamer, AB'nin Türkiye ile ilişkiler hakkında vermek istediği mesajlara dikkat çekmek istediklerini söyledi.

    AB Konseyinin protokol ekibinin Türkiye'ye gittiğini ancak AB Komisyonunun protokol işlerini Türkiye'deki AB delegasyonu kanalıyla yürüttüğünü ifade eden Mamer, "Bir olay olduğu doğru. Ama Başkan von der Leyen yine de toplantıya devam etme kararı aldı. Bence herkesin odaklanması gereken konu Türkiye ile ilişkiler olmalı." dedi.

    Mamer, AB kurumlarının başkanlarının eşit muamele görmesi gerektiğini ve bir daha benzer bir olay yaşanmaması için von der Leyen'in ekibinden gerekli önlemleri almasını istediğini aktardı.

    Michel ziyaretin gölgelenmesinden dolayı üzgün

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, 6 Nisan'da Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde kendisinin Erdoğan ile yan yana sandalyelerde oturması, Ursula von der Leyen'in ise daha uzakta bir koltukta oturması üzerine eleştirilmişti.

    Eleştiriler üzerine "Bazı görüntüler benim duruma duyarsız kaldığım izlenimi yarattı. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır." açıklamasını yapan Michel, eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, görüşme sırasında uygulanan protokol düzeninin ziyaretin önemini gölgelemesinden üzüntü duyduğunu bildirmişti.

  • Şaka gibi ama hakikaten tüm Avrupa basını şu olayı konuşuyor, analiz kasıyor kaç gündür

    Ama bizde 5dk bile gündem olup konuşulmadı.Valla bunun sebebi gelişmişlik değil gündemin hızlı olması bence.

    Biz de konuşulacak o kadar çok konu var ki şu olay fındık kabuğu bile değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhunu şerefini satan akkalemşör damlamış yine, yazdıklarının yabancı kaynakları nerede?Ben öyle bir yazı ile karşılaşmadım.

  • Çocukça işler yemin ediyorum... Kaç yaşında insanların uğraştığı şeye bak. Koltuğa oturtmayınca başımız göğe erdi...


    Ruslarda da aynısı var. Bizimkileri kapıda bekletip foto falan çekiyorlardı...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Nisan 2021; 21:10:53 >
  • Avrupa Komisyonu, Ursula von der Leyen'in ayakta kaldığı görüntülere tepki gösterdi

    La diyorum size tüm Avrupa bunu konuşuyor, adamlar reyizimize diktatör diyor bu olaydan dolayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • 3 kişi 2 berjer . Gözümde bir anda canlandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dinocan Gökçek



    La diyorum size tüm Avrupa bunu konuşuyor, adamlar reyizimize diktatör diyor bu olaydan dolayı

    Tepkimi göstermek için Super Mario oynayıp kaybedeceğim.

  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    Seni yenibosna meydana pizza kesmeye davet ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı yüksek ego. İlkel insan tipi. Araplarda da çok var bu kendini beğenmişlik.
    Politika böyle yapılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.