Şimdi Ara

Avrupa'daki dizel yasakları Türkiye'yi etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'daki dizel yasakları Türkiye'yi etkiler mi?



    Dizel yasağı uygulanan Avrupa şehirlerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü, yalnızca havayı kirletmekle kalmayıp tarihi yapılara da zarar verdiği söylenen dizel araçlara yönelik yasakların yakın gelecekte Türkiye’yi de etkileyeceğini söyledi.



    Hava kirliliği ve insan sağlığı açısından en önemli kirleticilerin PM adı verilen katı parçacıklar ve NOx olarak kısaltılan azot oksitler olduğunu belirten Örücü, AB ülkelerinde PM’den kaynaklanan sağlık harcamalarının ton başına 75 bin euro, NOx’den kaynaklananın ise 12 bin euro olarak hesaplandığını dile getirdi.



    Ayrıca Bkz.Kuzey Amerika'da Yılın Otomobili 2020 Ödülleri'nin kazananları belli oldu



    İstanbul'da da dizel yasağı görmemiz mümkün



    Örücü, Almanya’nın Köln şehrinde başlayan dizel yasağının bugün İtalya ve İspanya’da uygulandığını, bu yıl bitmeden Fransa, Hollanda ve Norveç’te de yürürlüğe girmesinin beklendiğini söyledi. Artan dizel yasaklarının Türkiye’yi de etkileyeceğini ifade eden BRC Türkiye CEO’su, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:



    “Tarihi değerine paha biçilemeyen İstanbul’da da dizel yasağını görmemiz mümkün. Kent merkezi bu denli yoğun olan bir şehirde PM değerlerinin ne denli yüksek olduğunu sıkışık trafikteki hava kalitesinden anlayabilirsiniz.” Dünya Elektrikli Araçlar Birliği Türkiye temcilcileri de 2019’un başında yaptığı açıklamada dizel yasağının er ya da geç İstanbul’da da geçerli olacağını belirtmişti.



    Türkiye'de dizel satışları ne durumda?



    Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) verilerine göre, geçtiğimiz yıl 387 bin 256 adet otomobil satılan Türkiye pazarındaki dizel otomobil satışları yüzde 52’ye gerilese de satışlardaki büyük paya sahip olmayı sürdürdü. 2019 yılı Aralık ayı sonunda Türkiye’de 222 adet tamamen elektrikli ve 11 bin 974 adet hibrit otomobil satıldı. Tüm dünyada üretimi yavaşlatılan dizel motorlu araçların 2030 yılında tamamen üretimden kaldırılacağı düşünülüyor.




    Kaynak:







  • İkinci el piyasasını düşürür iyi olur. (Acı ama Gerçek!)

  • Eninde sonunda olacak ya seve seve yada seve seve.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklama gelmezse Turkiye Dizel cehennemine doner ozellikle havasiyla... Ankara basta olmak uzere ....

  • Etkilemez
  • Hileli araç satan Volkswagen'e ceza kesemediler bu ülkede. Ancak belli normları karşılamayan (misal Euro 5 öncesi) araçların kentin belirli kesimlerine girişlerine sınırlama getirilebilir.

  • mvn_ M kullanıcısına yanıt
    Sonunda olacak gibi görünüyor.

  • Şu dizel konusunu bizimkiler nasıl uyarlayacak çok merak ediyorum hâlâ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizeli ülkemizde komple yasaklasalarda kurtulsak aq, bu ne ego, ne tahammülsüzlük anlamış değilim, BRC ci arkadaş da kendine pay çıkarıyor herhalde, dizel yasaklansa pazar payımızı şöyle arttırırız böyle satarız vs. vs. gibi. İlk önce düşük hacimli turbo araçlara uyumlu lpg bişi yapsınlar da ondan sonra avuçlarını ovuştursun.Hayır dizel motorlar da sanki dünyayı 5 yıldır zehirliyor ondan önceki 100 yıl bir şey yoktu
  • İstanbul'da uygulanması dileğimle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizelciler kafayı yer, enişteler çaresizlik içerisinde yorgan altlarında ağlarlar, dizel yasaklanırsa pek çok insan psikolojik olarak çöker..

  • Dizel ekonomik ama havayı çok kırletıyor. Saglık daha onemlı umarım yasaklanır.

  • 2005 model audi a4 sw aracım nüfusu 75bin den fazla olan şehirlere giremiyor euro 4 olduğu için.
    Arabamın değeri 2.300 euro ama gidip sifir araba çekip audiyi verdiğimde devlet desteği ile 5.000 euro indirim yapcaklar. Kararsız kaldım hangi arabayi alsam diye hibrit discovery sport 54bin hibrit xc60 60bin civarında .
    X3 ile q5 arasında gidip geliyorum
    Onlar bile her yere giremiyor, acaba elektriklimi alsam diye düşünmüyoda değilim , ama elektrikli arabalar daha emekleme aşamasında burdan bi milanoya gitsem orda sarj edip gelmem lazim sikinti büyük sarj sureleri uzun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizce bu hükümet araba satışlarının çakılmasını halkımızın sağlığına tercih eder mi :D

  • Yasaklarsa o iktidar meclise giremez diyorum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok komik adamlar bu batılılar emisyon derdine düşüp çevre çevre diye dizeli yasaklıyolar ama Avusturalyada yanan ormanlar kaç yıllık dizel emisyonu kadar duman salıyo kılları kıpırdamıyo. Çevrecilik toplantısına özel jetle giderler ortadoğuya silah yığıp ortalığı ateşe verirler sonra dizelin egsoz borusuna takarlar kafayı. O boru varya .....

  • Lpg satıcısı BRCnin Türkiye Ceosuna sorarsan tabiki yasaklanır der. Farklı bir cevap beklenemezdi zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hybrid al tam elektrikli için sistem ve şartlar tam oturana kadar. Avrupada hybrid ucuz bildiğim kadarı ile dizel kadar az yakar devlet mevzuatları ile başın ağrımadan temiz temiz binersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. stop lambası, ABS ve ESP zorunlu olduğunda bu donanıma sahip olmayan önceki araçlar yollardan toplatıldı mı? Hayır. Dizel otomobil gelmese bile mevcuttaki dizel araçlar var olmaya devam eder. Dizelin kokusunu ben de sevmiyorum. Asfalt çalışmalarında ziftin kokusunu ciğerlerime kadar çekerim. Utanmasam işçilerden birkaç cc zift dilenirim
  • BRC'nin bilmem kimi hangi yetki ile açıklama yapıyor?

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.