Şimdi Ara

Avrupa'da veya Amerika'da Doğmadığım İçin Çok Üzgünüm (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • suriyede doğmadığın için çok daha üzgün ol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Gençler bu ülke a partisinin degisip yerine b partisinin geçmesiyle degişecek bir yer degil. Batının yüzyıllardır savaşıp kazandıgı medeniyet, demokrasi gibi haklar bize Atatürk sayesinde altın tepside sunuldu. Halk buna hazır degildi, istemiyordu da. En az bir 20 sene daha yaşasaydı bazı şeyler degişirdi ama olmadı yetmedi ömrü. Torpil, liyakatsızlık, ülkenin her kesimine yayılmış bir işbilmezlik, düzensizlik, kural tanımama vb eskiden beri böyledir hiçkimse diyebilir mi bunlar CHP,DSP, falanca filanca döneminde böyle degildi süperdik ama AKP geldi batırdı herşeyi? Bu ülke kim gelirse gelsin iktidara hep de böyle kalacak. En aydın geçinen kesim okumuş üniversiteye gelmiş 20 yaşında eşek kadar adam elindeki izmariti 1m ötesindeki bak 1m diyorum atmak yerine yere fırlatıyor siz ne anlatıyorsunuz allah aşkına. Ya bu deveyi güdersiniz ya bu diyardan gidersiniz deniliyor kisacasi tercih sizin.

    Alıntıları Göster
    Atatürk haric kimse bu ülkeyi adam edemez hocam haklısın katılıyorum sana

    Eger ki Atatürk'ün anlayışı 38de degil de 70de 80de bitseydi BİLE suan Türkiye italya ispanya ayarinda bir ülke olurdu en az bak EN AZ diyorum

    Ooooof of

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerika da yada Avrupa da bir öksüz yetim aç dilenci olabilirdin. Paran varsa her yerde kral sin. Şu beyin yapısını değiştirin artık. Ülke ile alakası yok. Maddi durum ile etkileşimli tamamen. Paran yoksa her yerde sefil sin arkadaş. Git iş bul çalış sizlanip duracağına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thermodynamics23 T kullanıcısına yanıt
    Belkide açlıktan geberip giderdin 1 yaşında. Ne biliyorsun efsane gençlik yaşayacağını. Oda olmadı filmlerde ki şişko gözlükluler gibi bir kamp ateşi etrafında koca popondan sisleyecek lerdi belki. Domuz pastırmasi yapacaklardı seni. Al sana efsane gençlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika’da doğsan siyahilerle, meksikalılarla, latinlerle kavga edebilirdin

    Fransa ve ispanya da doğsan basklar ile kavga edebilirdin

    Rusya’da ayık insan yok zaten

    Bu dünyada en önemli olan şey paradır

    Suriyelileri göndersek aslında güzel bir ülkeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlığın yerindeyse sızlanmanın bir anlamı yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hindistanın fakir bir köyünde doğmadına da şükretmelisin o zaman..

    kardeşim senin kaygılarını anlıyorum. fakat avrupa bundan 200 yıl önce böyle değildi ama adamlar çalıştılar ürettiler.. haa kimsenin 200 yıl ömrü yok ama emin ol, 200 yıl sonra ne olacağı belli olmaz, bu topraklarda ve dünyanın kalan kısmı da elbette daha iyi olabilir yada daha kötü.

    ben de bu ülkede insanların saygısızlığından, adil olmayan sisteminden şikayetçiyim. fakat benim elimden birşey gelmiyor bunları düzeltmek adına. sadece çevremdekilere adil olmaya çalışıyorum.

    benim kişisel önerim şu: insan istediği yerde yaşamalı. dünya bu konuda geniş. imkanların dahilinde araştır artık dünyanın başka bir yerine gidip iş tutmak hayat kurmak çok zor değil. gönlünün istediği yerde hayatına devam ettirebilirsin.
  • Amerika ve Avrupa geçmişten beri dünyayı sömürdüğü için bugün bu özenilen refah seviyesinde.
    Avrupaya veya Amerika ya gidip para kazanmak icin o ülkelere hizmet etmek ve bu adaletsiz düzenin devam etmesinene katkida bulunmak ne kadar doğru diye düşünüyorum bazen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayat adil değil buna alışın. Avrupada doğmak sorunu çözmüyor. Kişi kuzey kore de doğup mutlu olaiblir .Bknz kim yong un.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.