Şimdi Ara

Avensis yada 156 düşünüyorum - Artıları & Eksileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metallica17

    sana tavsitem honda civic vtec 2 kasalarından alman

    Vtec motor iyide civic'lerle pek uyuşamıyorum

    C4 VTS iyice dürtmeye başlıyor, ona da etrafımdakiler zor satarsın falan filan deyip kafamdan çıkarmaya çalışıyorlar. Bekarken almazsam evlenince çok zor alırım, hiç değilse onunda tadına varayım diyorum.

    Kafam iyice karıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi mesajımdan alıntı...

    http://forum.donanimhaber.com/m_76720812/tm.htm





    makyajdan önceki kasalarla makyajlı kasaların arasında mekanik hiç bir fark yoktur.. ama makyajlı kasalarda bazı kronik sorunlar giderildi.
    yol bilgisayarının konumu değiştirildi önceki kasada ekran bozulmaları vardı, cd çalar değiştirildi ve mp3 çalma özelliği eklendi.. ön farlar ve ön tampon değişti, arka stop farları değişti.. aynalara sinyal eklendi..

    1600 motor sakin kullanımda şehir içi ortalama lpgde 10 lt , benzinde ise 8.5 litre yakar gaza biraz sert davranırsanız benzinde 9.5 litre yakar. 2000 motor lar sakin kullanımda benzinde 11-12 litre yakıyor..

    2000 motorla 1600 motor arasında kayda değer bir performas farkı var , 2000 motorlarda lpg uyumsuzluğu var. izmirde bir usta eski karbüratörlü sistemi bağlıyormuş.. ama ne derece sağlıklı bilemem..

    1.6 elegantta esp(vsc), asr(tcs) abs ,xenon far, 9 hava yastığı, far yağmur park sensörleri var sunroof ve hız sabirleme yok.. hız sabitleme ve sunroof 2000 motor excutive elegantlarda var..

    kesinlikle makyajlı kasa öneririm.. heme bazı kronik sorunlar halledildi hem daha güzel.. makyajsız kasalarda far sensörü yok, makyajlılarda var...

    güzel soru avensisten önce 1.6 vectra ve 1.6 102 hp passat almıştım, vectra duruyor passatı sattım. passat daha konforlu ve sessiz diyebilirim ama yakıtı resmen içiyor, motoru avensise göre çok vasat..

    orjinal yuvasına uygun doubledin navi aksesuarları var pyasada .. sonradan cc ekleyeni duymadım. toyotaclubtr de de görmedim...

    usbden müzik dinleme şansımız malesef yok. makyajlı kasalar mp3 çalabiliyor..

    kolçak 1.si ufak tefek eşyalar 2.si derin 2 kademe saklama gözüne sahip ve çok kullanışlı geniş ve uzun

    araç içi aydınlatma yeterli seviyede tepede aynanın üstünde 3 adet lamba arka koltuk tepesinde 2 adet lamba ve kapı içlerinde lambalar mevcut..

    bende 2007 comfort vardı.. falar mercekli halojen olduğu için aydınlatma çok iyiydi. ama elegantlarda far sararma sorunu mevcut..

    benim eklemek istediklerim..

    araç elektrik aksamı çok kaliteli lpgden kaynaklı sorun yaratmıyor ateşleme sistemi çok dayanıklı...
    avensis arıza yapmamaya programlanmış..

    kapılar ağır kasa ağır araba oturaklı. corollayı unutun, bende şu anda auris var , corolla auris ayrı avensis ap ayrı..

    işçilik ve malzeme kalitesi çok ama çok iyi.. passattan çok daha üst seviyede..

    yakıt sizi üzmez, 1.6 motor özellikle 3000 devir sonrası çok canlı...

    yukarıda 3-5 kişi rampa çıkarmı falan demişsiniz, tabiri caizse köpek gibi tırmalar... o yönden hiç şüpheniz olmasın..

    araç sessiz yalıtımı fena değil 130lardan sonra ses almaya başlıyor...

    süspansiyonlar çok iyi ve konforlu..

    sözün özü size senelerce hizmet edebilecek bir araçtır avensis ... 2000 motor alıp gereksiz sıkıntılar düşmeyin( yakıt gibi)

    unutmadan yağ yakma gibi vs motor aksamı ile ilgili hiçbir kronik sorunu yoktur..

    31500 e aldığım 2007 avensisi 2 yıl hiç masrafsız kullanıp 34500 e sattım. üstelik ilanı verdikten 4 gün sonra satıldı.. avensis piyasada çok ama satılıkta olmayan bir araçtır.. kullanıcısı kolay kolay satmaz..
    şimdilik aklıma gelenler bunlar




  • Ben olsam Avensis alırım. D sınıfı, oldukça konforlu bir araç. Tasarım olarak ilk günkü yeniliğini koruyor hala.
  • @avensis42 değerli kullanıcı yorumunuz için çok teşekkürler, bunları kesinlikle göz önünde bulundurucam

    @Alpine. Şu andaki sıralamamda ilk sırada Avensis var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu iki araç içinden benimde tercihim avensis olurdu , isterseniz opel vectralarada bakabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan235

    bu iki araç içinden benimde tercihim avensis olurdu , isterseniz opel vectralarada bakabilirsiniz

    Vectra 1.9 cdti bulabilsem temizinden direk atlarım sanırım ama bulmak imkansıza yakın malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya alınacak alfadan fayda gelmez.Avensis alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene kadar 2004 1.6 avensis kullanmak nasip oldu, tek kelime ile mükemmel. tam bir aile arabası
    kapıyı kapatırken kulağınızı çıkan sese verin yeter. çok tok bir ses geliyor ve bu insana güven veriyor.
    8 airbag olması mükemmel bir şey. (airbagleri ömür boyu garantili, mesela corrollo larda falan airbag ömürleri 10 yıl, bunu çok araştırmıştım. lütfen sizde bir araştırın.)
    bu araçta tiriger kayışı yoktur, zincirlidir. bu da size her 60bin veya 80binde bir kayış değiştirme derdinden ve en az 300-400 tl den kurtarır. 250binde zincir kontrolü vardır. zincir değişimi 500bindir. bu da defalarca motorla oynanmaması demektir.
    kendi tecrübem dir belki diğer kullanıcı arkadaşlar da fark etmiştir: araç 130km den sonra sanki yere daha bi yapışıyor, yol tutuşu artıyor yüksek hızlara çıkmanız gerektiğinde fark ediyorsunuz güveni.
    istanbul-ankara-kayseri uzun yolda bir depo ile tam 856 km yol yaptım, ve ankara ya kadar 130-150 arası gittim, ankara içinde kaybolmama rağmen 856km yi gördüm, uzun yolda inanılmaz ekonomik bir araçtır.
    avensis'in benim öğrendiğim tek kronik sorunu radyatörü, aslında kronik denmez ama radyatörcünün dediğini aktardım. inceden sızmalar olabiliyor muş. o konuda dikkatli olmak gerek.

    param olsa tekrar avensis almayı düşünüyorum, umarım yazdıklarım işinize yarar.




  • Herşey bir yana güvenlik anlamında avensis,156 ya fark atar.156 iki yada Üç yıldızlı avensis ise beş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an mobilden yazdığım ve yolda yürüdüğüm için (zaten şu yollarda yürüme derdinden kurtulmak için araba bakıyorum) detaylı alıntı yapıp cevap yazamıyorum ama yorumda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Sayenizde gayet güzel bilgiler topluyorum ve gidişatı 156'dan iyice Avensis'e döndürdüm diyebilirim (tabi son anda şeytan dürtükleyip rotayı C4 VTS'e döndürmezse )

    Her türlü ilave yoruma da açığım.

    İlanlara bakıyorum akşamları fırsat buldukça, 80-90 binlerde comfort donanıma denk geliyorum ama elegant donanım daha zor denk geliyor. Bu da kullanıcıların memnun olmaları nedeniyle satmadıkları düşüncesini uyandırıyor bende. Demek ki seçimi doğru yönde yapıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2002 model 156 sahibi bir akrabam sanayiden çıkamıyor (Alfa servisi yok. Fiat servisi anlamıyor. Sanayide de alfa'dan anlayan usta bulmak çok zor). "Lpg taktıralım" dediğimde "motor hassas bu arabalarda" diyor. Ama bu kadar soruna ve maddi sıkıntı olmamasına rağmen satmıyor, bağımlısı olmuş!
    Geçen bayramda uzun yol yapacağı için arabaları 1 haftalığına değiştik. Benim araba 2010 Mazda3 lpg'li. Daha önce "senin arabayı hayatta almam" diyordu, 2300 km yaptıktan sonra "çok iyi arabaymış, çok rahat ettik. teşekkürler." dedi.
    Alfa 156 ile ilgili en olumsuz şey, 2500-3000 devirde vites değiştirmeme rağmen benzini resmen içmesi. Şehir içi fabrika verisi 11.4 litre ama kesin 14-15 litre. Bence iyi araştırın.
    Bence lpg'li Avensis süper bir tercih. İyi şanslar.
  • 1 ay önceye kadar avensis kullanıcısı olarak eğer avensisi şehir içinde dağda bayırda kullanacaksan bulaşma derim alt çok alçak ufak bir şeyde çarpıyor fakat asfalt ta tam bi canavar bir eksiside mesela 5. vitesin 3 ündeyken hızın 100 oluyor buuda göz önünde bulundur(1.6)
  • 2004 de iki araç arasında kalıp Alfa yı tercih etmiştik, 45.000 km boyunca sorunsuz ve büyük bir zevkle kullandığımız aracı babam rahmetli oluca sattık, zira üzerine çocukça bir sevgiyle düşüyordu ve açıkçası aracı hergün görmek bizi üzüyordu.


    Sıfır km olsaydı ve keyif ön planda olsaydı "Alfa" derdim ancak; iki araç arasından Toyota nın 1.6 sının alt devirleri daha güçlüdür, ş.içinde daha rahat hareket edersiniz ve daha tatminkar bir performans sunar, Alfa ise daha yüksek devirlidir ve uzun yolda daha etkin bir performans ve sürüş dinamizm sunar.

    Avensis genel olarak aile kulanımına daha uygun, daha geniş, sorunsuz ve etkin servis ağına sahip kaliteli bir araçtır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    biri alfa

    tamamen sürüş zevki için yapılmış dayanıksızlığı ve arızaları ile tanınıyor.

    diğeri sıkıcı ama sağlamlığı ve sorunsuzluğu ile tanınır. alfa üzebilir söyleyeyim toyota'nın üzme şansı çok daha az. ama alfa çok daha zevkli ve daha şıktır. seçim sizin

    Hocam bu mantık 90 larda kaldı malesef.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.