Şimdi Ara

Avcı Toplayıcı Topluluklar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk insanlar avcı toplayıcı idi ve mağaralarda meyve ve et yiyorlardı. Şimdiki şehir hayatında hayatımız rutin ve kısıtlı gibi, ilk avcı toplayıcılar döneminde ülkeler yoktu ve hayat doğaldı. Muhtemelen insanlar betondan ormanlar yerine mağaralarından gerçek ormanlara bakıyorlardı.


    Ama hala genetik dinamiğimiz, her ne kadar şehirlerde yaşasak da avcı-toplayıcı genomu gibi.


    Not: yanılıyor olabilirim.




  • Haklisin, cunku genetik degisimler cok uzun yillar icj de degisir. Surda 100 yildir sehirlerde yasiyoruz ve genetigimizin buna gore standartlari belirlemesi 100bin yil alabilir. Beyin strese halen daha kac yada dovus tepkisi veriyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk avcı toplayıcılar arasında bazı normlar ve doğallığa aykırı sosyalizasyon ve gelenekler vücut bulmuş olmalı. Sanıldığı kadar doğal değildiler ama doğanın güçlerinin etkisine karşı ilkel teknolojileri ve bilimleri uyarınca şüphesiz daha açıktılar. Evet, onların milyonlarca yıllık oldukça esnek ama bir o kadar da ilkel genetik mirasını devraldık. En basitinden onlarınkine çok benzer kabileci ve muhafazakar dürtüler taşıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufak bilgilendirme: geçmişi yad ediyorsanız eskiden uygarlık öncesi çok iyiydi der gibi, romantizm akımını savunuyorsunuz demektir.

  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt

    O zaman mükemmel an diye bir şey hiçbir zaman yok, sadece şartlar var. 

  • Dün gibi hatırlıyorum,o zamanlar millet bahçelerinde elimizde keklen yuvarlanıp duruyorduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fearless & Faryoutube
    The Hadza Tribe or Hadzabe are a remote African Tribe of Hunter-Gatherers in African country of Tanzania. A few months ago, I was lucky to enough to be able to join them on a hunt to baboons. We didn't catch any, so we decided to return to try again. Right before raiding the baboon camp, I took a quiet moment to ask Soloco, the tribe's leader some of life's deepest questions. These were his responses. My Secrets on How I Discover & Film Lost Tribes: https://www.fearlessandfar.com/tribes HADZABE HUNTING EPISODE 1: https://youtu.be/Ny4bHOnSg0o BLACK MAMBA SNAKE DANCING TRIBE: https://youtu.be/r6hYmGscR_Q If you'd like to plan a trip to hunt with the Hadzabe, contact GUMBO at: https://www.instagram.com/the_vigillant/ or info@experientialtravelafrica.com/ #FearlessandFar #Tanzania #Hunting My gear, new locations, and cool discoveries every couple weeks here Join the Adventure Newsletter https://www.fearlessandfar.com/newsletter All my locations on ONE BIG MAP https://www.fearlessandfar.com/getthemap 6 Incredible Lessons I learned from Shaman, Witches, and Wisemen that helped me conquer my fears. https://www.fearlessandfar.com/fear My Top 5 Advanced Travel Tips: https://www.fearlessandfar.com/5-Advanced-Travel-Tips-sign-up Links to my TV show, Podcast, and More https://linktr.ee/fearlessandfar ♫ Music ♫ The BEST place for music. For real though. Musicbed is the place. Free 30 day trial here: http://share.mscbd.fm/fearlessandfar ----------------------------------------­­­--------------------------------------­-­-­--------------- ☎ Say Hi Here ☎ ✧ Instagram: http://www.instagram.com/fearlessandfar ✧ Tweetz: http://www.twitter.com/fearlessandfar ✧ Facebook Fanpage: http://www.facebook.com/fearlessandfar ----------------------------------------­­­--------------------------------------­-­-­--------------- Chase Your Fears 🐉
    https://www.youtube.com/watch?v=TAGjuRwx_Y8
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Günümüzde de var yani avcı toplayıcı gruplar. 

  • Çok da fena değiller. Hatta bazı bakımlardan belki daha iyiler. Kabile şefi (olarak tercüme edilen) ile çocuk konuşabiliyor, lafının arasına girebiliyor, sözünü kesebiliyor. Giderek daha az rastladığımız normal insanlar gibi kompleksleri olmadan yabancılala da sohbet edebiliyorlar.


    Son zamanlarda insanları en çok bozan şeyin -genomlarını değil de huylarını bozan diyelim- dünya savaşları yani makinalı savaşlar ve politik terör de dahil olarak terör olduğunu düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.