Şimdi Ara

Audio Technica CKS550iS İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    CKS serisinin yeni üyesi CKS550iS modeli hakkında gözlemlerimi sizlere aktaracağım.

    Audio Technica CKS550iS İncelemesi

    Klasikleşmiş kutu içeriğimiz;
    1 adet CKS550iS kulaklık
    1 adet taşıma kılıfı
    4 çift silikon uç

    Audio Technica CKS550iS İncelemesi

    Kutu içeriğinde herhangi bir ekleme veya çıkarma yok. Yeterli bir kutu içeriğine sahip diyebilirim.

    Konfor ve Yalıtım: Ürün klasikleşmiş plastik CKS serisi kasa yapısına sahip. Kasanın uzunluğu biraz fazla, görünüm olarak bazılarına tuhaf ve çirken gelebilir bu göreceli bir kavram. Küçük kulağa sahip kişilerin kulağını acıtabilir. Büyük boy uçlarla ben fit sorunu yaşamadım, kulağıma kene gibi yapıştı ve rahatsız etmedi. Yalıtım konusunda fazla beklentiye girmemek lazım. Dışarıdan ses alma konusunda fiyatına göre iyi olsa da, dışarıya ses verme konusunda tüm cks serisi gibi bu modelde pek başarılı değil. Kablonun yapısı klasik CKS serisinden farklı olduğu için mikrofonik etki bir nebze azalmış.

    Audio Technica CKS550iS İncelemesi

    Ses mevzusuna gelirsek;

    Silikon başlıkları 2 farklı konumda kullanabiliyoruz. Tam arkaya takıldığında basslar daha şiddetli olmakta fakat sahne daralmakta. Silikon başlığı ön bölgeye aldığımızda ise sahne genişliyor, enstruman arası boşluklar daha rahat fark edilebiliyor.

    Basslar: ATH firmasının yeni ürünlerinde dengeli sese eğilim bulunmakta. CKS550iS modeli de firmanın yeni çizgisini sürdürmüş. Bass miktarı, bass odaklı bir kulaklık için yeterli denebilir. Ama gümbür gümbür şiddetli bass isteyenleri memnun etmeyecektir. Mesela CKS77X modelinin bass şiddetine alışmış birisine CKS550iS’ nin bass şiddeti az gelecektir. Alt frekansların karakterine gelirsek; Hafif serte dönük, hızlı, gereksiz uzamalardan uzak, fazla hacimli olmayan bir yapıya sahip. Alt frekansların, orta frekanslara karışma sorunu yok. Bilindiği gibi CKS77X modelinde bass şiddeti çok fazlaydı ama basslar gereksiz uzayarak midlere karışıyordu. Fiyatına göre yeterli, kontrollü ve sıkı basslara sahip diyebilirim.

    Midler: CKS serisinin genellikle en zayıf olduğu kısım orta frekanslardır. Fakat son ürünlerinde bu algıyı kırmayı açıkça hedeflemiş. Alışılmışın aksine midler tizler ve basslar karşısında ezilmiyor ve ben burdayım diyor. Tizlerle hemen hemen aynı yakınlıkta olan midler çok hafif perdeli ve koyu yapıda. Kadın sanatçılarda sesin çatlaması gibi bir problem yok. Uzun süreli kullanımlarda midlerin hafif perdeli oluşu insanı yormuyor. Bass odaklı kulaklık olduğu düşünülürse ve fiyatı göz önüne alınırsa başarılı diyebilirim.

    Tizler: Sibilance konusunda oldukça iyi diyebilirim. Sibilance miktarı oldukça az. Kalitesiz kayıt dinlemediğiniz sürece rahatsız olacağınızı düşünmüyorum. Tizler fazla “şıkır şıkır” değiller. Tizlerin şiddeti yeteri kadar diyebilirim. ATH’ın alışılagelmiş şıkır şıkır eğlenceli fakat sibilance olan tizleri yerine; arkada duran, fazla net olmayan, gereksiz uzamayan, sakin ve kararlı bir tiz yapısına sahip diyebilirim.

    Enstruman Ayrımı ve Sahne: Kasasının büyük olmasının avantajını kullanmış ve derinlik hissi iyi oluşturulmuş. Yatay sahne konusunda çok iyi diyemem. Fazla enstrumanların olduğu parçalarda yatay enstruman diziliminde sıkışma olduğunu fark ettim. Techno tarzı parçalar için sahne genişliği yeterli diyebilirim.

    Mikrofon: Ürünün isminden de anlaşılacağı üzere akıllı telefonlar için kablonun üzerinde mikrofon bulunmakta. Mikrofonun sesi gayet net. Mikrofonun üzerindeki tuş ile parçaları durdurabilir/oynatabilir veya parça atlama işlemi yapılabiliyor.

    Genel Yorum: Akıllı telefonuna mikrofonlu kulaklık arayanlar için f/p ürünü diyebilirim. Dengeliye yakın bir bass kulaklığı demek yanlış olmaz. Hemen hemen her müzik türünü optimum düzeyde dinleyebilirsiniz ama techno&trance tarzına daha yatkın diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan -- 11 Mayıs 2017; 20:31:21 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.