Şimdi Ara

Audi'de 'sunroof' 'solarroof' oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Audi, modellerinde yer alan panoramik cam tavanlara, ince film halindeki güneş pilleri entegre etmeye başlıyor. Projenin hayata geçmesiyle, güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren güneş pilleri, aracın klima sistemi ve koktuk ısıtıcıları için gerekli olan enerjiyi karşılayabilecek. Bir sonraki aşamada, elde edilen enerjinin aküyü şarj etmek için kullanılması planlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • VWnin gerçek anlamda kalite olduğu dönemlerde (1995-2004 arası) ilk çalıştırmada klimaya alternatöre vs güç veren solar sunroof kullanılmıyor muydu? Bunun farkı acaba Audi ile pazarlama sorunları yüzünden kalite olarak arayı aşağıya doğru açıp, vazgeçtikleri yüksek kalite standartlarından sonra başlarına gelen emisyon skandalı sebebiyle seve seve elektrikli araçlara dönüp, bataryaları şarj etme amaçlı olabilir mi? Bilmediğim için soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/arka-camda-gunes-enerjisinden-faydalanmak--102863639

    Aslında benzeri bir uygulama forumda yapılmıştı. Tek fark arka camın kullanılmasıydı.
  • Aynı olayı 2004 yılında Passat zaten kullanıyordu.

    Audi artık Mercedes ve BMW'nin çok gerisinde kaldığını kabullenip, klasik VW gibi donanımlar ile oyalanmaya başlamış.
  • Toyota Prius'da da vardı solar roof. Kabin güneşin altında çok ısındığında vantilatör çalıştırıp kabin sıcaklığını düşürüyordu.

    Şimdi ise Prius Prime (eski adı Prius Plug-in) ile daha verimli solar roof geri gelmiş ve üstelik bu sefer pilleri doldurup %10 yakıt tasarrufu sağlayabilecekmiş.

    Bilgi olsun diye yazdım. Marka fanatiği değilimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bana kalırsa bunun 2 sebebi var. 1.si sizin de dediğiniz gibi teknolojik anlamda bmw ve mercedesin gerisinde kalmaları ve yeni bir şeyler oluşturma çabası. 2.si ise alternatif enerji teknolojisi ve kullanımı son 15 yılda ciddi aşama kaydetti, görülen o ki sürekli geliştirilmeye de devam edecek. Yeni paneller çok daha verimli hale geldi ve rüzgar, güneş gibi tükenmeyen alternatif enerji kaynaklarına yönelim arttı. Audi de önceki solarroof projelerinden daha faydalı ve farklı bir buluş ile patent alıp bu işin kaymağını yemeyi hedefliyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B5.5'ta bundan vardı. En sevdiğim Passat olur kendileri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda xedoxda yok mu bu özellik 90 model arabada :) yıl olmuş 2017

    ahh şu pazarlama teknikleri nelere kadir..
  • Passat B5,5 Highline 2 lerin bazılarında olan bir özellik. Sonraki kasalarda bu özelliği kullanmadı. Acaba neden kullanmadılar diye hep düşünmüşümdür. Çok mantıklı bir özellik, ama acaba neden kullanmaya devam etmediler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.