Şimdi Ara

Audi A6 (c6 kasa) 3.0tdi quattro ve A4 2.0 tfsi quattro

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim araclardan satın almak istiyorum.Özellikle quattro olması şuan için önceliğim,Malum sitedeki araçların çoğu ya pestili çıkmış ya apaçi elinde heder olmuş şekilde ya da temiz olanlara ise çok fantezi fiyat isteyenler var.Kendisinde ya da etrafında tanıdığında temiz düzgün bu araçlardan olan var ise özelden irtibata geçelim.Ayrıca bu araclar hakkında sizlerin de görüşlerinizi almak isterim.Kronik arızaları var mıdır?Alırken hangı yerlerıne dikkat etmek gerekir? vb.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rudeboy87 -- 24 Şubat 2019; 0:34:24 >



  • Hocam epey zaman geçmiş üzerinden ama merak ettim aracı aldınız mı? Aldıysanız memnun musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 a6 3.0 tdi quattro tiptronic aldım, 3 ay, 6000 km dir kullanıyorum. e90 (184hp) bmw den sonra biraz büyük geldi. e90 buna göre şehir içinde daha pratik(1450kg). ivmelenme çekiş olarak a6 çok hissettirici (1740kg).
    a6 ile antalya ısparta arası dağlık yollarda muadili olmadığı sürece yanına pek yaklaşabilen olmuyor.
    yakıt e90 da karışık hızlarda ş.dış: 5.8-6 lt (arabaya alıştıktan sonra,öncesi 1-2 lt farkediyor)
    audide klima full açık olarak; ş.dış karışık hızlarda 7.4 lt,
    şehir içi: 8.1 Lt. (alışınca 1 lt kadar daha düşürmek beklentisindeyim veya yarım lt. biraz heves ve denemelerle oynarsanz 160-240 arası hızlarda 9 lt yakıyor.
    gerçekten kendini hissettiriyor, yollarda belirleyici olunuyor. her yerde ve servislerde ayrı hizmet ve karşılama sunuluyor (hoşlanmasamda ya da tercihim olmasada). nezih hissettiriyor karşılıklı. bmw de covid zamanı yoldan gelirken bir polis memuru çevirip resmi yazıyı görene kadar terbiyesiz, saygısız, ukala davranıyordu, görev yazısını okuyunca kendine geldi,hiç yakışmıyor bir polise ön yargıyla. neyse
    teknik olarak her şey genel olarak söylendiği gibi. yola yapıştığını hissettiriyor. makas atmak zorunda kalınırsa nasıl isterseniz sağını solunu önü arkayı atmadan istediğinizi yapabiiyorsunuz. bmw de ilk tepkide arkayı atıyor ve hemen toplasada ufak bir panikletiyordu. bmw spor ve sert kalıyor a6 ya göre.
    a6 daha konforlu ve makam odaklı, rahat. aynı segment 3.0 motorlu ve 4X4 bmw ve mercedeslere göre nasıldır bilmem ama e90'a göre her yönden daha oturaklı. yakıt 1-1,5 Lt fazla sadece.
    yakıt 8 Lt / 100 km = güncel fiyatla 48 krş, ş.dışı basmazsanız akıtırsanız aracı daha düşer tabiki.
    uzun yolda adaptif far ve otomatik uzun hüzme çok iyi, spor modda hangi yol ya da yokuş farketmiyor, bastığınızda gitmem , hızlanmam demiyor. 4 çeker konusunda daha tam tecrübelenmedim ancak izlediğim araştırdığım tüm videolarda audi hep önde oluyor. 3.0 tdi yaşıtları olan bir çok benzinli 1,2 ve 1,6 arası motorlarla aynı yada biraz daha az yakıyor. tabikide kalite, konfor güç emniyette fazlasıyla sunuyor.




  • buumin kullanıcısına yanıt

    hocam aracı şu an kullanıyor musunuz? artısı eksisi nedir şu an?

  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt

    Aracı sattım, size cevap verebilmek icin tekrar üye olmuşum. Gayet memnun ediciydi. Sorularınız olursa cevaplayayim. Memnun kaldım genel olarak.

    Birde sahip oldugunuz/kullandığınız premium/yoksa normal üc araç belirtirseniz kıyaslayarak yardımcı olmaya çalışayim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam alakanız için çok teşekkür ederim. B8 kasa 2015 model passat kullanıyorum. 30 bin kmde aldım 60 binde şu an. Şükürler olsun memnunum. Ama çocukluk aşkım c6 kasa 3.0 lar ara ara aklımı çeliyor. Şu an aklımı çelen 3.0 tfsi bir güzel var sarı sitede. Ama cesaret edemiyorum. 200 bin kmde vicdansız. Bir maceraya gitmek istemiyorum fakat çok da güzel. durduk yere masraf açmasından korkuyorum en basitinden 200 bin km olmuş araç


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. 2012 A6 C7 kasa aracta hill-holder (yokus kalkis destegi) kendiliginden aktif olmuyor. Araci her calistirdigimda elle tusa basip aktif etmek zorunda kaliyorum. Ayrica emniyet kemerini çözdüğümde Park freni kendiliğinden aktif olmuyor. Ancak hill-holder aktifken kemeri cozdugumde ya da P vitesine alinca park freni kendiliginden aktif oluyor. Bu iki durum bir sorun mudur yoksa ozelligi mo bu? Ozelligi bu ise degistirilebiliyor mu? Simdiden tesekkur ederim cevaplar icin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.