Şimdi Ara

Audi A5 Önden Kayma Ve Kaza (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araba RS5, burada sorun soğuk lastik, tozlu yol vb gibi duruyor çünkü pek direksiyon açısı verilmeden olduğu gibi açılmış burun. Vaglarda domuzluk bazı normal modellerde olur, bunlarda limtiler çok çok yüksek olduğu için pek anlaşılmaz. Domuzluk yapan Audi görmek isteyen Sinan koç'un Audi TT istanbulpark videosunu izlesin.
  • Bu araç hatası değil ki pilotaj hatası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman mercedes te arkadan kaymaya meyilli

    https://www.instagram.com/p/Bj9c2IJh_1Y/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoda hem yol tazlu hemde sürücü hatası var gibi geldi. Keskin bir virajdan çıkıp tersi yöndeki viraja girerken araba normalden daha çok merkez kaç kuvvetine maruz kalır ve savrulur. Bu durumda firenleri kitlersen kayarsın abs esp fayda etmez. Videodaki aracın firenlere asılınmış gibi geldi. Bu durumda kurtulmak için fren yerine biraz gaz vermek gerekir. Arka iter bi araçsa unutamicanız bir drift sizi bekliyo olacak



    Ki audi büyük ihtimal quadro. Hafif gaz vererek o aracı yola yapıştırırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunuzeus -- 24 Temmuz 2018; 13:30:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle dogru bir tespit. Viraj içinde frene basmiş, yolda muhtemelen çakıl vb. vardi. hafif bir gazla araç kendini toplardi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir a4 kullanıcısı olarak tamamen kullanıcı hatası olduğunu düşünüyorum. Tabiki fizik kurallarının dışına çıkamazsınız. Ama pek çok aracı kullanmış birisi olarak aracımın savrulma limitlerinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebilirim.
  • Neredeyse herkes lastikler ısıtılmamış demiş. O arabada normal yol lastiği var ve normal yol lastiğini ısıtmaya gerek yok. Slick lastik değil bunlar.

    Ve ben VAG grubu arabaların genel olarak önden kaydığını sadece bu videoya dayanarak söylemedim. Otopark'ın TT testi, internetteki kaza kayıtları, Nürburgring kaza videoları ve Topgear benzeri kanalların yaptığı testlere dayanarak söyledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frenle beraber arkayı kaydırıp direksiyonu çeviremeyip gömdü bu sanki. Yani kafadan kayma gibi değil de bodoslama daldı sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A5 sportback i yoldan çıkarmak için bile maya meziyet gerekiyor rs5 in dinamikleri çok çok daha iyi. Bu klasmanda 320 dahil arabayı tanıdıktan sonra A5 sportback baya önde sadece tepkileri bilmek gerekir. Aracın tasarımı kendini yola yapıştırıyor. Lastik ısıtma olayını ise anlamadım pist lastiği değil ki bu neyini isitacaksiniz? Evet ısınma belli bir miktar arttırır da bazı arkadaşların kafasındaki gibi değil. Formula 1e gitti galiba bazı arkadaşlar. O lastiklerin ömrü hamuruna göre 20-30 tur arasıdır. Hatta eskiden 12-15 turluk süper yumuşak lastikler vardı. Ömrü kaç km yapıyor 100-150km? Normal binek lastik ise minimum 40bin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu hızla bizim köydeki toroslar bile o virajı kaymadan döner araba araba değilki uçan cenaze mübarek zaten wag grubundan kaçacaksın hep
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    Valla her araç kafadan kayar ama bazısı bir ayrı kayar.

    "Her aracın başına gelir" kafasında olan arkadaşlar, altlarındaki arabayı satıp gidip ucuza ama cayır cayır kafadan kayan bir araç alabilir.

    A5 i kullanmadım bilemem, fakat vag grubu denince yorum yapabileceğim bir araç var. B6 passat'a bindim. Bir iki zorladım, hayatımda ilk kez kafadan kaydığımda bu kadar korktum. Dedim herhalde buraya kadarmış. Sürücü olarak , beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.

    D segmenti araç sonuçta, yüklü kullanılacak. Beş kişi bindik, yazlığa gidiyoruz. Yollar hafif virajlı. Limitlerde de sürmüyorum. Fakat normal sürüşte bile kafanın dönmek istemediğini anlamak zor değil. Palamut gibi yığılıyor araç. Mesela benzer yollarda insignia, passat'ın içinden geçer kimse kusura bakmasın.
    B6 kasada ilginç bir durum var.

    Ben 2010 model 1.8 TSI motorlu b6 passatı 4 sene kullandım. şirkette 2010 model 2.0 TDI 140 lık b6 passat vardı. Her iki araçta highline donanım ve her ikiside aynı lastik takılı

    Aynı yollarda aynı şekilde kullandığım zaman 1.8TSI olan bariz daha iyi yol tutuyordu fakat bariz bi şekilde daha sertti. 2.0TDI ise bariz bi şekilde daha yumuşak ve daha konforluydu ama yol tutuşu 1.8 kadar yoktu, virajlarda araç yatıyordu.

    1.8TSI olan ile 100 km ile çok rahat girdiğim virajı 2.0TDI da 85 civarı tedirgin olarak giriyordum.


    Sonuç olarak her iki aracın süspansiyon sistemi arasında çok net fark vardı, bunu konfordanda anlamak mümkündü. 2.0 olan çok daha yumuşak ve konforlu ama 1.8 olan en ufak çakıl taşını bile böbreklerde hissettiriyordu.




  • Aracın arkasında ne var öyle drone gibi..?
  • benim gördüğüm kadarıyla,
    sürücü virajın içinde frene bastığı anda sol ön teker kum/mıcır/toprak neyse işte onunla müşerref oluyor ve aracın anlık olarak dengesini yitimesine sebep olan şey bu, ve yine sürücünün refleksleri bu anlık kopmayı tolere edemiyor dolaysıyla kaza kaçınılmaz.

    O virajın içinde o kum/mıcır/toprak olmasa o araç o yolu o hızla 1000 kez dönse bu iş olmaz.

    araçlarını zorlamayı sevenlerin en korktuğu şeylerdendir (en azından benim en korktuğum şeylerden diyeyim)
    dar yollarda sert girilen keskin viraj içlerindeki çukurlar ve kum/mıcır birikintileri, çünkü hızlı girersiniz viraj içinde hızınızı ayarlayacaksınızdır limitlerinizi ona göre belirlenmişsinizdir ama o çukuru beklemiyorsunuzdur teker anlık olarak yerle temasını keser ve yol dar olduğu için yapacak çok birşeyiniz kalmamıştır.
  • Dayanaksız tespitler ile bu tip yargılara varmak makul ve mantıklı kişiler tarafından yapılacak yorum değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klaudio

    merkez kaç kuvveti markadan bağımsız bir fizik kanunudur.
    Hay kurban olduğum bir kişide çıkıp bu işin altında yatan nedeni biliyor mu diye üşenmedim okudum yorumları :)

    Okuyun bu adamın yorumunu. :) Öne doğru bir V hızı ve M kütlesi hareket etmekte. Direksiyon çevrilerek kuvvetin R bileşke yönünde hareket etmesi istenilmekte lakin MV kuvvetini R bileşke yönünde hareket ettirecek kuvveti tekerlerin yere sürtünme gücü karşılayamadığı için önden kayma gerçekleşir. F10'un ayrıca audilerden daha çok önden kaydığı iddia eden arkadaş arkadan çekiş araç sürmeyi öğrenmelisin bence.




  • araç rs5 ise bu kazanın sebebi sadece sürüşü olabilir. Önden kayma olur, her araçta olur da bu çok abartı bir örnek. Bir de sürücü dediğin kişinin tercübeli olması lazım , bana kalırsa o aracın çarpacağı gelişinden belli.

    Bir de yol araçlarının da lastiklerinin ısınmasına ihtiyaç vardır, ısınınca daha iyi tutunur. Sadece yarış lastiklerine özgü bir şey değildir ısınma olayı.

    TT videosu için de şunu diyeyim , bu araçlar pist odaklı üretilmiyor , difransiyel kilidi yok , yol lastiği var , günlük fren sistemi var vs vs. Bahse konu tt nin sadece arka sway barı olsa bile bu kadar kayma yaşanmayacağı gibi , bu kaymaya karşılık ne süre çıkarmış ona da bakmak lazım.
  • 2010 öncesi noxvag grubu meşhurdur bu konuda ama bu araç yeni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi colt umda önden salardı kendini. Meğersem lastiklerdenmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok tok devriliyor
  • Bu videoya bakarak aracı kötüleyemeyiz tabiki rs5 çok güzel makinedir ama nurburgring videolarını izlerseniz wag grubu araçların kafadan çok kaydığını ve yapılan kazaların çoğunun böyle olduğunu görürsünüz. Özellikle scirocco brrrr sesleriyle önden kaymaya çok meyilli görünüyor. İnanmayan girsin baksın...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.