Şimdi Ara

Audi A4 (B8)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
476
Cevap
16
Favori
133.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkesin görüşlerini , araç resimlerini vs. paylaşacabileceği, almak isteyenlere bilgi verileceği iyi bir konu olur inşallah.



    A4 B8 Bazı Özellikler
    1-Karttaki bagaj tuşuna basılı tutunca bagaj kapağı açılıyor,kapağı kapatınca otomatik kilitleniyor.
    2-Kilitleme tuşuna basılı tutunca camlar ve sunroof kapanıyor.
    3-Kapıları kilitleyince aynalar otomatik kapanıyor.
    4-)




    A4 B8 S.S.S
    1-)Araç boştayken veya parkta iken gaza sonuna kadar basmama rağmen 2800 deviri geçmiyor.
    -Aracın turbosundan kaynaklanmakta. Bir sorun yok. Doğuşu arayıp sorduğumda parça ömrünü uzatmak için yapıldığını söyledi.
    2-)Aracımın aküsünü bulamadım.
    -Audilerin aküsü bagajda stepnenin altında yer alıyor.

    Kullanıcılar
    1-Ben(Sattım)
    2-bianconera
    3-Muss@



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 4 Temmuz 2018; 15:1:25 >







  • B8 (2008-2015) Kasa: (Yeni Kasa Audi A4)

    Ve sırada 2008 yılında üretimine başlanan ve halen üretilen B8 kasa yeni Audi A4 var.

    YENİ AUDI A4

    Gösterişli ve mükemmel, ilerlemeci ve heyecanlı – A4, Audi’yi orta boyuttaki otomobil segmentinde yeni bir boyuta taşımaktadır. Otomobilin motorları – üç TDI birimi ve aynı zamanda direkt yakıt enjeksiyonuna sahip olan iki yakıt motoru – bir önceki modelden yüzde dokuz daha az
    olan bir yakıt sarfiyatı ile üstün bir performans sağlar. Oldukça yüksek etkili olan güç aktarım meknizmaları, Audi’nin dinamik süspansiyonunun veya büyük lüks sınıftan doğrudan adapte edilen diğer pek çok teknolojinin sahip olduğu gibi önemli teknik uzmanlığıdır. Audi A4, Kasım 2007’nin sonlarında 26,000 euro civarında bir liste fiyatıyla pazara girecektir.

    Yeni Tasarım Tabiri

    Yeni Audi A4 pek çok büyüleyici özelliği kombine etmektedir. Tasarımı etkileyici, sıkı ve dinamiktir. Modelinin teknik karakteri ve yüksek duyarlılığı bu sahada Audi’nin önde gelen pozisyonunu onaylamaktadır. Bir önceki model ile kıyaslandığında, tasarımcılar yeni ve sportif bir görünüm yaratmak amacıyla bazı oranları değiştirmişlerdir. Ön çıkıntı daha alçak, kaporta ve tekerlek açıklığı ise gözle görülür biçimde daha uzundur.

    4.70 metrelik tam uzunluğuyla yeni Audi A4 büyük bir binek otomobilidir. Sağlam, dayanıklı ve güçlü yol tutuşu ile büyük bir övünç kaynağıdır. Gövdesi, yapılan teknik ilerlemeyi gözler önüne sermektedir: bir önceki modelden fark edilir biçimde daha sağlam ve güvenlidir fakat aynı zamanda farklı olarak zeki ağırlık koruması sayesinde daha hafiftir. cD = 0.27’lik bir sürükleme katsayısı ile bu yeni otomobil rüzgarda bile yolunu kolayca bulur ve 480 litrelik ön yüklemesi diğer rakiplerinin hepsinden daha fazladır.

    Yeni Audi A4’ün içini incelediğinizde, daha geniş bir modelden beklenebilecek bir şekilde ortamın ferah ve aydınlık olduğunu hemen farkedersiniz. Geleneksel Audi, dayanıklılığını somutlaştırmıştır: ayırt edici bir görünüm, ayrıntı ve mantıkla yakın bir ilişki ile yüksek kalite ödün vermez işçilik, sezgisel kontroller.

    Lüks sınıftan alınan, ileri teknolojiye sahip seçmeli ekstraların hepsi, dahili görünümü geliştirmek için uygundur, MMI işletim sistemi ve üç bölge kontrolü ile otomatik havalandırma sistemi dolayısıyla, rakiplerinden önde olarak kabul edilmektedir. Bir Audi’nin tipik duyarlılığını tecrübe etmek için yeni A4’ün sürücü koltuğuna oturmak yeterlidir – süren kişi kendini kesinlikle evinde hisseder. Ayrıca güvenlik açısından da, marka, yeni standartlar oluşturmaktadır: oturan kişileri şimdiye dek hiç olmadığı kadar iyi korumak amacıyla hava yastıkları ve emniyet kemeri elemanları, birlikte ve daha da etkili bir biçimde çalışır.

    Yeni Audi A4, 105 kW (143 hp) ve 177hp motor seçeneğiyle piyasaya sürülmüştür. Hepsi, direkt yakıt püskürtme prensibini kullanır: iki petrol motoru için FSI teknolojisi ve üç TDI birimi için dizel motorlarda kullanılan yüksek basınçlı enjeksiyon sistemi. Dört silindirli motorlar turbodur. Düzgün çalışması ve etkileyici güç akışı ile yeni A4’teki motorlar saf bir sürüş keyfinin kaynağıdır. Ayrıca bir önceki modelde aynı işlevi gören birimlerden farklı olarak, belirgin bir biçimde daha az yakıt kullanır: yakıt motorları için tüketim yaklaşık yüzde on üç; TDI birimleri için ise yüzde altı daha azdır.

    Öncekinden Çok Daha Dinamik: The Quattro Driveline

    İletim alanında Audi, müşterilerine oldukça geniş bir yelpazede yüksek teknolojili çözümler sunmaktadır. Kolayca işletilen manuel vites kutuları veya triptronic otomatik vitesler ve aynı zamanda multitronic sürekli değişken vites; motor dönme momentini ön tekerlere veya quattro (Audi’nin 4 tekerlekten çekiş sistemi) kalıcı dört-teker sürüş sistemine teslim etmektedir. Yeni binek otomobil çeşidi için, bu daha önce hiç olmadığı kadar dinamiktir, dönme momenti bölümü, arka tekerleri daha güçlü bir biçimde etkilemektedir.

    Sürücü, yeni A4 ’ü, orta büyüklükteki otomobillerin en sportif olanını, tecrübe edecektir – çevik, kesin ve kontrol etmesi kolay bir otomobil. Diferansiyelin yeri, debriyaj veya tork çeviricisi ile yer değiştirilerek daha da ileriye taşınmıştır. Bu da ön aksın 154 mm ileriye yerleştirilmesine olanak sağlamıştır – bu çözüm ise aks yükünün ideal olarak dengelenmesini sağlamıştır. Yeni Audi A4 için, dinamik süspansiyon tamamen yeni bir gelişim olmuştur. Pek çok çeşitli alüminyum bileşenin kullanılması sayesinde süspansiyon, direksiyon, tekerlekler ve frenler ağırlık olarak istisnai bir biçimde hafiftir.

    İki yenilikçi teknoloji de sürüş deneyimine daha büyük bir cazibe eklemektedir. Bunlardan bir tanesi, Audi sürüş seçim kontrol sistemidir. Bu sistem ile sürücü motorun işletim özelliklerini, otomatik vitesi, direksiyonu ve ayarlamalı amortismanı kendi tercihine göre ayarlayabilir. Diğer yenilikçi teknoloji ise; Audi dinamik direksiyonudur. Bu teknoloji, yol hızına göre etkili yönlendirme oranını çeşitlendiren üst üste getirilmiş bir vites sistemi ile çalışır. İşleme limitlerine yakın olarak, ESP ile birlikte çalışır. Böylece bu durum, aracın yönlendirmesini belirgin olmayan fakat oldukça hızlı bir ayarlamayla stabilize eder. Bu yolla, sistem, sportif ve eğlenceli sürüşü oldukça yüksek bir güvenlik seviyesi ile kombine eder.

    Yeni A4 ’teki yenilikçi yardım sistemleri, sürüşün önceden olduğundan daha rahat olmasını sağlar ve sürücünün durum kontrolü becerisini geliştirir. Audi, yeni otomobil modelini, şimdiye kadar sadece lüks otomobillerde yer almış çeşitli ileri teknoloji sistemleri ile donatmıştır. Bu sistemler arabanın önden mesafesini kontrol eder, sürücünün seçilen şeritte ilerlemeye devam etmesine veya güvenli bir şekilde şerit değiştirmesine yardımcı olur ve arabayı park ederken destek sağlar.

    Geleceğin Teknik Alanı: Çoklu Ortam

    Audi A4 aynı zamanda orta boyuttaki otomobiller için geleceğin en büyüleyici teknik alanı olan çoklu ortam için de yeni standartlar sunmaktadır. Bu yeni otomobil, bir komünikasyon serisi ve eğlence teknolojileri ile üretime girer ve de lüks bir otomobil sınıfında müşteriler üzerinde oldukça etkileyici bir izlenim bırakır.

    Bileşenler arasında çeşitli ses sistemleri, bir TV alıcısı, iki navigasyon sistemi, bir iPod arabirimi ve oldukça kullanışlı bir Bluetooth telefon bulunmaktadır. Audi, yeni A4 ’ü Cazibe, Tutku ve Ambiyans (Attraction, Ambition, Ambiente) olarak bilinen üç donanım alanında sunmaktadır.

    @huseyinn06 Hocama yazısından dolayı teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 4 Temmuz 2018; 15:1:46 >




  • Bu bilgilendirici yazı icin cok teşekkür ederim. Ikinci el 1 yasında A4 dusunuyorum kendim icin, Passat almayı düşünürken neden gidip 1.4 motora o kadar para vereyim, yerine 2.0tdi a4 alayım demeye başladım... Bluetooth benim icin cok önemli ayrıca Bluetooth üzerinden telefonumdaki sarkilarida dinlemek istiyorum. Bu a4'de bulunan Bluetooth sisteminde mumkunmudur? Mümkünse hangi versiyonlarda veya yıllardaki a4'lerde mümkün, cevaplayabilirseniz sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spark73 -- 20 Şubat 2015; 16:13:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spark73

    Bu bilgilendirici yazı icin cok teşekkür ederim. Ikinci el 1 yasında A4 dusunuyorum kendim icin, Passat almayı düşünürken neden gidip 1.4 motora o kadar para vereyim, yerine 2.0tdi a4 alayım demeye başladım... Bluetooth benim icin cok önemli ayrıca Bluetooth üzerinden telefonumdaki sarkilarida dinlemek istiyorum. Bu a4'de bulunan Bluetooth sisteminde mumkunmudur? Mümkünse hangi versiyonlarda veya yıllardaki a4'lerde mümkün, cevaplayabilirseniz sevinirim..

    B8 lerde mümkün. İmzamdaki a4 e sahibim. Sd karttan cd den auxtan ve bluetooth tan dinleyebilirsiniz. Ayrıca gerçekten 1.4 vw ye o para verilmez. A4 iyi bir seçim. Sorularınız varsa hep buradayım sorabilirsiniz hocam.
  • Cok teşekkür ederim cevabınız icin, cok makbule gecti. Bir sorum daha olacak, bu vitesin Yanındaki Joystick makyajlı b8 kasalardami var?

    Ayrıca b8 kasa ne zaman makyaj geçirmişti? 2013'ler makyajlı kasamı oluyor?

    Tekrar teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spark73

    Cok teşekkür ederim cevabınız icin, cok makbule gecti. Bir sorum daha olacak, bu vitesin Yanındaki Joystick makyajlı b8 kasalardami var?

    Ayrıca b8 kasa ne zaman makyaj geçirmişti? 2013'ler makyajlı kasamı oluyor?

    Tekrar teşekkürler.

    2012 de makyaj geçirdi hocam.
    Vitesin yanında derken arkasındakini soruyorsanız o teyp tuşları. Multimedia ve navigasyonlularda orda vitesin arkasında yer alıyor navigasyonsuzlarda teybin üstünde. Bana teybin üstündskini kullanmak daha rahat geliyor kumanda etmek.kişiden kişiye değişir ama. Benim araçta mmi yani multimedya yok teybin üstünden kontrol ediliyor. Sanruf va bayağı şeyleri var ama.
    Edit: Makyajlı makyajsız mmi olan hepsinde var o joystik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 4 Temmuz 2018; 15:2:7 >
  • Teşekkürler. Yarın öncelikle gidip bir bayide inceleyeceğim... Büyük bir aksilik olmazsa mart sonu nisan başı gibi düşünüyorum. Düşük km'li bulursam belki 2013 177'lik düşünebilirim, 2014 150'lik yerine. peki sizin bu konuda bir bilginiz varmıdır? 150'lik ile 177'lik arasında büyük fark varmı? kağıt üzerinde yalnızca 0-100'leri farklı görünüyor..

    Okan
  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    Çok bir fark yok açıkçası. Ama 177 almak daha iyidir. Çekişi daha iyidir. tabiikide 150hp ye çekişi kötü demiyorum ama almışken 177 2. el almak daha mantıklı. 2. elde hem değer kaybetmezsiniz satarken hemde 177hp. Ancak bu araçta radara rahat girersiniz çabuk hızlanıyor vede hız göstermiyor.
  • Selam ciddi ciddi 1.8 tfsi almaya niyetlendim tavsiye edermisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76

    Selam ciddi ciddi 1.8 tfsi almaya niyetlendim tavsiye edermisiniz?

    Hocam o para verilipte benzinli almanızı önermem. Benzin fiyatları malum. 150hp lik 2.0 TDI dizel araç almanızı öneririm.

    Alıpta çok yakıyor diye LPG takmak ayıp olur o yüzden dizel almanızı öneririm.
  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    Bu arada hocam düşük kilometre demişsiniz bu araçlarda km önemli değil temiz ise alın hocam. Gene 200.000 üstü almayında 2-3 yaşında araç sonuçta 200000 da çok yıpranmış olur :)
  • Bugun bir audi bayinde aracı inceledim, gerçi hiçbir yerde araç kalmamış, bir tane bulabildim ama genel kafamdaki birkaç sorununda cevabın aldım. Sahibinden.com'da 2013 dolu araçlar var, 30-40.000km civarı, hemde 177bg lik olan model. Inşallah Mart sonu alabileceğim. Su an kullandığım Mondeo'nun alıcısı var, O Mart sonunda alacak bende audiyi alırım hemen sonrasında. Kafama cok yatmış durumda araç.. Verdiğiniz bilgiler icin teşekkürler. Bu arada yeni kasalar 2015 sonunda geliyormuş.
  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam başka sorularınız varsada burdayım.
    Araç gerçekten çok iyi.
    Yeni kasaların ne zaman geleceği hakkında tam bir bilgim yoktu bilgi için teşekkürler :)
    Yeni kasaları beğenmedim ben açıkçası. b8 en şık kasa bence.
    Siz sıfır boş mu alacaksınız yoksa 2. el dolu mu ?
    Bütçeniz varsa 2. el s line paketli a4 alın.
    Yoksada çok birşey kaybetmezsiniz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76

    Selam ciddi ciddi 1.8 tfsi almaya niyetlendim tavsiye edermisiniz?

    Hocam o para verilipte benzinli almanızı önermem. Benzin fiyatları malum. 150hp lik 2.0 TDI dizel araç almanızı öneririm.

    Alıpta çok yakıyor diye LPG takmak ayıp olur o yüzden dizel almanızı öneririm.

    Ben şehir içi 9-10 litre yakmasına razıyım zaten evde az yakan bir aracımız var. 1.8 tfsi evin 2 . arabası olacak aslında ayda en fazla 1000 km yaparım yıllık 10.000 anca yaparım şu an mevcut aracım 1.6 honda civic otm. yaklaşık 8.5 litre yakıyor. Bütçe maksimum 70 bin 2010 az km bir araç arıyorum,siz bu bilgiler ışığında yinede önermez misiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76

    quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76

    Selam ciddi ciddi 1.8 tfsi almaya niyetlendim tavsiye edermisiniz?

    Hocam o para verilipte benzinli almanızı önermem. Benzin fiyatları malum. 150hp lik 2.0 TDI dizel araç almanızı öneririm.

    Alıpta çok yakıyor diye LPG takmak ayıp olur o yüzden dizel almanızı öneririm.

    Ben şehir içi 9-10 litre yakmasına razıyım zaten evde az yakan bir aracımız var. 1.8 tfsi evin 2 . arabası olacak aslında ayda en fazla 1000 km yaparım yıllık 10.000 anca yaparım şu an mevcut aracım 1.6 honda civic otm. yaklaşık 8.5 litre yakıyor. Bütçe maksimum 70 bin 2010 az km bir araç arıyorum,siz bu bilgiler ışığında yinede önermez misiniz?

    Hocam ayda 1000 km 13 litre yaksa 100 km de 1000 de 130 litre. Benzin 5 liramı ? En son baktığımda öyle idi. 5 le çarp hesapla. 1000 km bence dizel alın derim hocam. En aIndan 143 hplik dizel. Performans istiyorsanız gayet performanslı dizeller ama daha çoğunu istiyorsanız benzinli alın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76

    quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76

    Selam ciddi ciddi 1.8 tfsi almaya niyetlendim tavsiye edermisiniz?

    Hocam o para verilipte benzinli almanızı önermem. Benzin fiyatları malum. 150hp lik 2.0 TDI dizel araç almanızı öneririm.

    Alıpta çok yakıyor diye LPG takmak ayıp olur o yüzden dizel almanızı öneririm.

    Ben şehir içi 9-10 litre yakmasına razıyım zaten evde az yakan bir aracımız var. 1.8 tfsi evin 2 . arabası olacak aslında ayda en fazla 1000 km yaparım yıllık 10.000 anca yaparım şu an mevcut aracım 1.6 honda civic otm. yaklaşık 8.5 litre yakıyor. Bütçe maksimum 70 bin 2010 az km bir araç arıyorum,siz bu bilgiler ışığında yinede önermez misiniz?

    Hocam ayda 1000 km 13 litre yaksa 100 km de 1000 de 130 litre. Benzin 5 liramı ? En son baktığımda öyle idi. 5 le çarp hesapla. 1000 km bence dizel alın derim hocam. En aIndan 143 hplik dizel. Performans istiyorsanız gayet performanslı dizeller ama daha çoğunu istiyorsanız benzinli alın

    13 litre yakiyormu 1.8 tfsilar(160ps) ,forumlarda kullanicilar 9.5-11 litre arasinda sehir ici 7-8 litre de sehir disi sakin kullanim degerleri olduklarini söylüyorlar sizce mumkunmu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackeagle76 -- 23 Şubat 2015; 21:21:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76


    quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76

    quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle76

    Selam ciddi ciddi 1.8 tfsi almaya niyetlendim tavsiye edermisiniz?

    Hocam o para verilipte benzinli almanızı önermem. Benzin fiyatları malum. 150hp lik 2.0 TDI dizel araç almanızı öneririm.

    Alıpta çok yakıyor diye LPG takmak ayıp olur o yüzden dizel almanızı öneririm.

    Ben şehir içi 9-10 litre yakmasına razıyım zaten evde az yakan bir aracımız var. 1.8 tfsi evin 2 . arabası olacak aslında ayda en fazla 1000 km yaparım yıllık 10.000 anca yaparım şu an mevcut aracım 1.6 honda civic otm. yaklaşık 8.5 litre yakıyor. Bütçe maksimum 70 bin 2010 az km bir araç arıyorum,siz bu bilgiler ışığında yinede önermez misiniz?

    Hocam ayda 1000 km 13 litre yaksa 100 km de 1000 de 130 litre. Benzin 5 liramı ? En son baktığımda öyle idi. 5 le çarp hesapla. 1000 km bence dizel alın derim hocam. En aIndan 143 hplik dizel. Performans istiyorsanız gayet performanslı dizeller ama daha çoğunu istiyorsanız benzinli alın

    13 litre yakiyormu 1.8 tfsilar(160ps) ,forumlarda kullanicilar 9.5-11 litre arasinda sehir ici 7-8 litre de sehir disi samin kullanim degerleri olduklarini söylüyorlar sizce mumkunmu?

    Hocam benim araç şehir içi 30-32 şehirdışı 28 kuruş yakıyor. Mazotun litresinden hesapla sen. 7 litre civarı ediyor. Kesin bir bilgim yok ama 12 den aşağı olacağını zannetmem. Ama eminde değilim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer

    Rica ederim hocam başka sorularınız varsada burdayım.
    Araç gerçekten çok iyi.
    Yeni kasaların ne zaman geleceği hakkında tam bir bilgim yoktu bilgi için teşekkürler :)
    Yeni kasaları beğenmedim ben açıkçası. b8 en şık kasa bence.
    Siz sıfır boş mu alacaksınız yoksa 2. el dolu mu ?
    Bütçeniz varsa 2. el s line paketli a4 alın.
    Yoksada çok birşey kaybetmezsiniz :)


    Yeni kasanın içinde cok değişiklik olmlayacağını yazmıştı siteler bir ara ama bence yeni A4'de de A3 ve A6'da olduğu gibi içine girip çıkabilen ekran eklerler herhalde. onun dışında büyük değişiklik olacağını sanmıyorum. Ayrıca dışında herzamanki gibi farlar değişiyor. ben şu andaki kasayı çok beğeniyorum. Ayrıca yeni kasa ile gelecek olan 1.4TSI 180bg 9 ileri şanzımanlı model varmış ama bunun fiyatı çok yüksek olacaktır. 1.4 TSI 150bg DSG Passat Highline 117.000 şu anda. Doğuş birbirlerinin satışını etkilemesin diye A4 1.4 boşunun fiyatını büyük ihtimalle 120'den başlatacaktır, BMW3.20i veya C180 gibi... Birşeyler ekleyince yine araç 140'ı bulacaktır diye düşünüyorum.

    Ben çok boş istemiyorum. 2013 30.000-40.000 km civarı dolu bir araç veya 2014 biraz daha boş bir araç istiyorum. 130'a kadar çıkmayı planlıyorum bütçede.. sahibinden.com'da 2013 model dolu 177bg'lik bu rakama araçlar var.




  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlız beygir farkı değil şanzıman da farklı birinde Multi diğerinde S tronic var. Ben multitronic kullandım ama çok da zevk alamadım açıkcası. Daha konforlu ama S-tronic in atılganlığı yok. Tabi Multi tronic çok sağlam bir şanzıman ama ben olsam kesinlikle S-tronic alırım.
  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt
    Kuzende 1.8tfsi a5 vardı. Sıfır almıştı ve ciddi yağ yakmaya başlamıştı birkaç sene sonra.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.