Şimdi Ara

ATLATILAN KAZA! SUÇ KİMDE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ATLATILAN KAZA! SUÇ KİMDE?

    Akşamüstü eşimi iş yerinden almak için kayın validem ve 6 aylık kızımla yola çıktık.
    Eşimi alıp eve doğru giderken benimle aynı istikamette yoluna devam eden kamyon, sağ sinyalini vererek kademeli bir şekilde yavaşlayıp önümde durdu.Kamyon sağ sinyalini verip durduğu için onu sollamaya çıktım ki, sollamam ile beraber kamyonun durduğunu gören başka bir araç,tali yoldan ana yola atlayıp birden önüme çıktı.Fren sıkıp son anda durdum,ama karşıdaki vatandaş bana yol verme şansı olduğu halde bilerek geçiş yönümü daraltarak yavaşladı ve küfürler ederek silme bir şekilde yanımdan geçip gitti.
    Şimdi size sorum şu?
    Bu olayda ben dikkatli davranmayıp frene basmasa idim, gerçekleşen kazanın suçlusu kim olurdu?
    Hayır aracın içinde 6 aylık bebeğim var, eşim var, kayın validem var.Kaza olmadı çok şükür ama el hareketleri yapıp, galiz küfürler etmek nasıl bir ruh hali ben çözemedim.Suçlu olan ben miyim ki bu arkadaş bir anda hiddetlendi?İnanın kaza tehlikesinden daha çok o tavırlar beni gerdi.
    Olayın krokisini paint programı ile çizmeye çalıştım.Olayı değerlendirebilirseniz çok sevinirim.Herkese teşekkür ederim.



  • Siz ana yoldasınız o yan yoldan çıkıyor. Ana yol içinde tümüyle geçiş imkanı olduğunu görmeden ana yola çıkan kusurludur. Böyle kazalar özellikle kamyonların dönüşünde çok olur. Kusurlu olmasanız da kavşaklardan vs yavaş geçmek sizin aracınızı, sizi, boşa gidecek zamanınızı ve belki de maddiyatınızı kurtararır. Kavşak girişinde şöyle bir bakıp yola atlayan sürücü dolu, ben hiçbir zaman durup tam anlamıyla görmeden yola çıkmam, sizin yavaş geçmeniz (belki öylesinizdir bilmiyorum) çıkan arkadaşın da tümüyle görene kadar durması gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 9 Ağustos 2017; 21:45:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiler biraz daha akıllıydı. Böyle zamanda sarı aracın kamyon şoförüyle göz kontağı kurması lazım. Çünkü kamyon sağa sinyal vermiş, herhalde o arabanın çıkmasını bekliyor. o araba da solunu görmediği için çıkamaz.

    Yeni zamanlarda trafik biraz daha mekanik bir akla geçti. Aşırı hız asli kusur oldu, mesafeler öenmli oldu. O kamyoncu da o araba çıksın diye önceden yavaşlamalıydı.

    Siz de, kamyon yavaş yavaşladığı için, belki fren lamabaları da yanmadı, muhtemelen fazla yaklaştınız, görüş açınızı kaybettiniz ve tali yolu görmediniz. Kamyona uzak dursaydınız belki sarı araç bile önceden görüntü verebilirdi.

    Neyse ki hala uyulan kurallar, hız limitleri, kamyonun sinyal vermesi, sağa yanaşması belki…küçük bir kaza olmuş. Büyütmemek lazım. Bu bir kaza mı. Bence evet, kayıpsız bir kaza. Geçmiş olsun. Karşı tarafın hallerine takılmayın. bazı insanlar mekina kullanmaya psikolojik yönden elverişli değil. En küçük şeyler onları heyecanlandırır, soğukkanlılıklarını kaybederler. Böyleleri her aksaklığa aşırı tepki verirler.
  • O noktada sollama yasağı olması lazım.

    Dikkat etmemiş olabilirsiniz.

    Kavşaklarda sollama yapılmaz.

    Muhtemelen siz kusurlu olurdunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adieu ve Karbon 12 sizce kaza olup, rapor tutulsa idi rapor oranı ne olurdu?
  • Yol şerit çizgilerine dikkat ettiniz mi? Tam sizin sollamaya çıktıgınız yer kavşak olduğu için kesik çizgi yoktur, sürekli çizgi olması gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Yolda kesik kesik çizgiler mevcut.Hızım da 40 km civarı idi.Sol taraftan araç gelmediği için sağa yanaşıp duran kamyonu rahat bir şekilde geçiyordum zaten C4_1400.Sollama şeridim boş ve önüm açıkken sollama yapmama engel bir durum olmadığı için geçtim ki ben sollamaya çıkarken tali yolda araç görünmüyordu.Kaldı ki hızım da düşüktü.Kavşaksa ona da kavşak değil mi?Hem ben ana yolda iken?
  • gyetiker G kullanıcısına yanıt
    Evet gyetiker şerit çizgileri kesik kesik devam ediyor yol boyunca.
  • Tam olarak burada gerçekleşti olay arkadaşlar
    ATLATILAN KAZA! SUÇ KİMDE?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEMOZA45

    Yolda kesik kesik çizgiler mevcut.Hızım da 40 km civarı idi.Sol taraftan araç gelmediği için sağa yanaşıp duran kamyonu rahat bir şekilde geçiyordum zaten C4_1400.Sollama şeridim boş ve önüm açıkken sollama yapmama engel bir durum olmadığı için geçtim ki ben sollamaya çıkarken tali yolda araç görünmüyordu.Kaldı ki hızım da düşüktü.Kavşaksa ona da kavşak değil mi?Hem ben ana yolda iken?


    Kesik çizgi de olsa (ki düz olmalıydı) kavşakta sollamak yasaktır hocam. Kamyon yola çıkmak isteyen araca yol vermiş. Doğal olarak adam yola çıkmak zorunda. Sizi görme şansı yok ve zaten siz de orada olmamalıydınız.

    Ortada böyle bir durum olacağını ön görerek ve sollamamanız gereken yerde sollamayarak olası bir kaza içine girmemiş olacaktınız. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gittiğiniz yolun ana yol, diğer aracın çıktığı yolun tali yol olduğunu neye dayanarak söylediniz? Tabela mı vardı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rapor tutulsa sari arabanin kusur oranı daha yüksek çıkar.



    Tali yoldan ana yola cikacak surucu icin normal sartlarda"yol ver" tabelası konulur. Konulmadiysa da ana yoldaki araçlara dikkat etme zorunluluğunda...



    Yolda kesikli cizgi mevcut yani uygunsa sollama yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen hatalısın hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amasseia

    Rapor tutulsa sari arabanin kusur oranı daha yüksek çıkar.



    Tali yoldan ana yola cikacak surucu icin normal sartlarda"yol ver" tabelası konulur. Konulmadiysa da ana yoldaki araçlara dikkat etme zorunluluğunda...



    Yolda kesikli cizgi mevcut yani uygunsa sollama yapılabilir.

    geniş yol her zaman ana yol, dar yol da tali yol olmuyor malesef.

    Burda trafiğin akışına uygun olarak kamyon duruyor kamyonun oraya girme niyeti var, aracın çıkması lazım, size göre tali yol bana göre sokak belki de caddedir.

    caddedeki araç yani konuyu açan arkadaş, geçiş önceliğine sahip ancak tek şerit yolda sollama yasağı var, sollama yaparken kaza yapılırsa kusurlu sollamayı yapandır. yolun çizgilerinin kesik olması sollamanın kontrolsüzce yapılabileceği anlamına gelmez.

    eğer sokaktan çıkan araç, ben düz yolumda gidiyordum geldi vurdu derse %100 sollamayı yapan araç kusurlu olur.

    sokaktan çıkan araç, şeride oturduğu sırada kaza olsaydı %100 sollamayı yapan araç kusurlu olurdu.

    sokaktan çıkan araç şeridine tam olarak girmeden, kaza gerçekleşseydi, %25 sokaktan çıkana, %75 sollamayı yapana yazılırdı. fotoğraflarda sokaktan çıkanın sollama yapan aracı göremediği kesin olarak anlaşılıyorsa, itirazla birlikte %100 sollamayı yapan suçlu olurdu.

    kuralları vs bir kenara bıraksak, orda sollamayı yapan araç kaybetse kaybetse 20-30 sn kaybeder. ne kadar kıymetli olabilir ki 6 aylık bebeğin olduğu bir arabanın şoförü için 20-30 sn.? @Semoza45 ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 10 Ağustos 2017; 1:35:46 >
  • Hocam kavsaklara yaklasirken sollamak yasaktir.
    Isin ilginci yoldaki cizgi standartlara uymuyor. Iki tane cizgi var ama kesik kesik. Ama kesiklerde normal yol cizgisinden kisa ayrica iki kesik cizgi diye bir sey olmamasi lazim. O zigilerin duz olmasi lazimdi.

    Neyse gecmis olsun. Sonucta hata bu yapilir, u kadar uyutmeye el kol hareketine gerek yok diye dusunuyorum ben de.

    Simdi yolun devamina baktim cizgilerin devami duz iki cizgi. Bunun anlami ortada refuj var gibi davranmak gerek demek. Yani hic bir sekilde sol seride gecilmez demek. O aradaki cizgileri kesik kesik yapmislar amacida sola donulmesini ve ara sokaktan cikanin da sola donebilmesini saglamak. Devamli cizgi olsaydi onlarda gecemezdi. Ama sollayabilirsin demek degil. Sadece donusler icin, refujlerin arasinda bosluklar olur ya donus yapmak nasil ki o araliktan gecip sollama yapamazsaniz bu cizgiden gecip sollama yapamazsiniz.
  • sarı arabanın direk sol şeride atlamasıda ayrı bir konu
  • SEMOZA45 kullanıcısına yanıt
    Yanyana kesik çizgiyle tek kesik çizgi aynı değil. Yanyana çizgileri refüj gibi düşünün. Yanyana kesik çizgi, sizin sağınızdan çıkan aracın oradan yola girebileceği anlamına gelir, sizin orada sollama yapabileceğiniz anlamına gelmez. Bu durumda siz kusurlu olurdunuz kaza yapmış olsaydınız. Neyseki hasarsız atlatmışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı olayı 3 gün önce yaşadım. Ama ben kavşaktan çıkan, Clio'nun biri de sollama yapan araçtı. Neyse ki arada yeterli mesafe vardı, ben sağa doğru biraz da yolun dışına taşarak kurtardım, kavşakta sollama yapan acemi cavcav da ne yapacağını bilemeyip kamyonun altına giriyordu az daha.



    Bu tür dar yollarda hele de önünüzde kamyon filan gibi görüşünüzü engelleyen bir araç varsa sabırlı olmak ve önünüzün boşalmasını beklemek en doğrusu. Zaten birçok yerde ağaçlar, çalılıklar ya da başka engeller nedeniyle kavşaktaki araçların birbirlerini görmeleri çok zor oluyor. Bir de kavşakta kural ihlali yapıp kazaya davetiye çıkarmaya hiç gerek yok...



    Sözün özü bu olayda konu sahibi haksızdır. Bu tür kavşaklarda kesikli çizgi olur ama onun anlamı sollama yapabilirsin demek değil; karşı yöndeki araçlar da cizgiyi geçip kavşaktan sola dönüş yapabilir demektir. Nitekim burada yaşanan da tam olarak böyle bir olaydır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 anayol taliyol kavşağı tabiki anayoldaki sürücüde geçiş üstünlüğü ama şemada hata var sollama yasağı çizgisi yok orda düz çizgi olması lazım
  • Olayın rengi değişti.
    Olayın olduğu yer.
    İki paralel düz çizgi var. Bunu görüyorsanız arada refüj varmış gibi davranacaksınız.
    Hiç bir suretle sol şeride geçemezsiniz.

    Ancak sarı araç ters yönden yola çıkıyor.
    Yani iki taraf da kusurlu.

    ATLATILAN KAZA! SUÇ KİMDE?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4_1400 -- 10 Ağustos 2017; 13:30:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.