Şimdi Ara

Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
10.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi pazarlar. Bugün Atlanta 4K CI UHD Modül girişli combo android uydu alıcısı ile ilgili yaptığım inceleme yazısını paylaşacağım.

    Daha önceki cihaz incelemelerimde bahsettiğim gibi Türkiye de android uydu alıcısı cihazları Çinden internet üzerinden sipariş edip getiren ilk kişilerden biriyim diyebilirim. Sonrasında ülkemizde uydu firmalarımızın bu tip cihazları pazara sunması ile belkide Avrupa da dahi bu kadar gundemde olmayan android uydu alıcıları uydu sektöründe yavaş yavaş ülkemizde yerini almaya başladı. Son 1-2 yıldır nerdeyse her yıl yeni android uydu alıcıları ülkemizde piyasaya çıkmaktadır.

    Son dönemde mevcut uydu alıcılarında kullanılan işletim sistemleri (enigma2 tabanlı, linux tabanlı vb gibi..) günümüz kullanıcıların taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluklar yaşamaktadılar Bu talepler özellikle IPTV uygulamaları, kodi, playstore gibi sanal marketlerdeki binlerce uygulamalara (iptv, dizi & film izleme, oyun oynama, müzik, eczane, hava durumu, ibb yol durumu, facebook vb gibi sosyal paylaşım uygulamaları...) erişim ve bu uygulamaları download ederek kullanabilme vb gibi konuları içermektedir.

    Son dönemde enigma 2 cihazlara kodi, iptv ve xtream codes gibi uygulamaları adapte edildi. Fakat bu enigma 2 cihazlarda bu kodi, iptv ve xtream codes uygulamaları verimli çalıştırabilmek için 1099-2500 tl civarında para harcamanız gerekiyor. Çünkü 4k enigma2 cihazlar en az 1099 tl den başlıyor ve yukarda belirttiğim gibi bu uygulamalar bir anroid cihazdaki gibi hızlı ve hatasız çalışmayabiliyor. örnek dreambox 900' de kodi' yi çalıştırmak için ileri düzey oe 2.5 taban enigma 2 ve linux bilgisi gerektiriyor.

    Android işletim sistemine merakım son 8-10 senedir var ve tesbitlerim ve gözlemlerim enigma 2 tabanlı cihazlara ne kadar hafıza ne kadar ram koyarsanız koyun nafile yukarda bahsettiğim multimedia özelliklerine talebi olan kullanıcılara bir android tabanlı cihaz kadar yanıt veremeyecek gibi gözüküyor.

    Gelelim Atlanta firmasının yeni ürünü Atlanta 4K CI UHD cihaza. Türkiye’deki Amlogic S912 işlemcili + common interface modüllü ilk smart android 4K Ultra HD combo uydu alıcısı.

    Genel özellikleri; Amlogic S912 işlemci (64 bit sekiz çekirdekli A53 1.5GHz CPU), 32 GB Dahili Hafıza (eMMc), 2GB DDR3 Ram, DVB-S2/S2X/T2/T/C Combo tuner + Multistream desteği, CI ve CI+ modül desteği, Akıllı kart girişi, gigabit ethernet (10/100/1000) + Micro SD Kart Okuyucu, dahili çift bant wifi (2.4/5) + dahili bluetooth (4.0), DLNA/Miracast/Airplay desteği, UPnP/Samba/NFS/WebDAV protokolleri üzerinden ev ağında paylaşım yapabilme, Auto diseqc 1.0 ve Diseqc 1.1/1.2/USALS Desteği, LCN/DVB-T2 Multi/PLP desteği, DVB-C modunda kablo tarama desteği, NIT otomatik arama, kör tarama, hızlı tarama, manuel arama, TP arama ve çoklu uydu tarama.

    Çinli üreticiler S912 işlemciyi 2017-2018 yıllarında 4k android media player ve 4k android uydu alıcılarında çok yaygın kullanmaya başladılar.

    Cihazda android nougat 7.1.2 yazılım kullanılmış. 2gb DDR3 ram var. 32gb da dahili bellek var.

    Cihazda şu anda amlogic marka işlemcilerdeki en güçlü işlemci olan S912 işlemci kullanılması+ 2gb ddr3 ram olması (bu devirde 1gb ramli cihaz almak doğru değil, alan varsa android bilgisi yetersizliğindendir) + 32 gb dahili hafıza olması (android sistem zaten sadece 4-5 gb arası yer kaplar) önemli özellikler. 2gb ddr3 ram bir android uydu alıcısı için yeterlidir arkadaşlar. 3gb - 4gb ram olsa iyi olmaz mıdı diye soran arkadaşlara vereceğim cevap evet haklısınız fakat bir ürüne herşeyi en iyi en pahalısını kullanalım dersek ürünün maliyetini o kadar yükseltir ki ürünü satılamaz hale getirir... Bu üründe en optimum hardware özellikleri kullanılmış. Atlanta firmasını burda tebrik ederim. Doğru hardware ve teknik özellikler cihaz için seçilmiş.

    Cihazın kasa malzemesi; üst kasada kaliteli sert plastik kullanılmış. Kasanın alt tarafı metal. Cihazda hiç ısınma yok dün akşamdan beri cihazı test ediyorum hiçbir kilitlenme veya donma yaşamadım. Cihazda kullanılan kaliteli mainboard ve kasa malzemesinin kullanılması ile cihazda ısınma problemi yaşanmıyor. Çinden getirilen ucuz s905 veya s912 işlemcili uydu alıcılarında en temel problem biliyorsunuz ısınma problemidir. Küçük kasa ve uyduruk mainboard ve kasa malzemesi kullanımından dolayı bu tip çin malı cihazlarda yaşanılan en temel problem ısınmadır.

    Cihaz ile birlikte iki kumanda geliyor. Biri airmouse özellikli akıllı klavyeli kumanda diğeride normal IR uydu alıcı kumandası. İkiside ergonomik ve kaliteli kumanda hissi veriyor. Ben çok beğendim kumandaları. Cihaz ile birlikte airmouse özellikli akıllı klavyeli kumandanın gelmeside rakiplerine göre büyük bir avantaj.

    Common interface modül ile ilgili yaptığım test sonuçlarına gelirsek;

    Filbox CI+ Modül çok güzel çalışıyor. Hiçbir ayar yapmadım. Taktım ve çalıştı. OK. Donma, takılma vb gibi hiçbir problem ile karşılaşmadım.
    Dsmart CI Modül çok güzel çalışıyor. Hiçbir ayar yapmadım. Taktım ve çalıştı. OK. Donma, takılma vb gibi hiçbir problem ile karşılaşmadım.

    Digiturkplay ne yazık ki çalışmıyor. Uygulamayı playstore'dan yükledim. Kullanıcı ve şifre bilgilerimi girdikten sonra uygulamaya giriyorum açılıyor fakat kanal üzerine tıkladığınızda hata mesajı alıyorum. Hata - 900 beklenmedik bir hata oluştu. Lütfen tekrar deneyiniz diyor...

    Mara V2 VOD uygulamasını ben çok beğendim. Bu VOD uygulaması Atlanta firmasının bir uygulaması. Canlı TV, Film ve Dizi bölümleri var. Guncel sinema ve dizi film içerikleri mevcut. Dizi bölümünde o haftanın en son yayınlanan bölümleri içeriyor sadece. Burda yapılacak bir iyileştirme tüm bölümleri içerirse bence daha iyi olur. Canlı TV de sadece ulusal kanallar var ve gayet iyi çalışıyor. Atlanta firması MARA V2 yi devamlı olarak guncel tutarsa bu bile cihaz satışları için önemli bir sebep olur. Ben firmaların verdiği bu VOD uygulamasına çok önem veriyorum. Eve gelince internetden dizi veya sinema filmi seyretme ihtiyacımı bu tip VOD uygulamalarından yapmak hem çok kolay hemde çok kullanışlı.

    Gelelim IPTV performasına. 100 üzerinden 100 diyebilirim. Xtream codes bilgilerimi cihaza girdikten sonra karşıma çıkan IPTV arayüzü çok hoşuma gitti. Gruplandırmalar, kanal piconları, bazı kanallardaki EPG bilgilerimi çok hoşuma gitti. Sanki uydudan kanalları seyrediyor gibisiniz. Hissiyat bu. VOD lardaki film afişi, yayın tarihi, tür bilgisi, yönetmen bilgisi, oyuncular bilgisi ve imdb puanı bilgisi çok çok hoşuma gitti.

    Smartbox market v3.0 uygulamasında softcam, eğlence, codec ve araçlar uygulamalarını indirerek cihazınız için gerekli ses ve görüntü codeclerini ve uygulamaları yükleyebiliyorsunuz.

    Gelelim Kodi performansına, 100 üzerinden 100 diyebilirim. Hiçbir takılma veya donma yaşamadım. Son sürüm Kodi' yi playstore' dan indirdim. İlk işim Turkvod eklentisini yüklemek oldu. İnanılmaz bir eklenti. Tüm IPTV ve VOD uygulamalarına ulaşabildiğiniz çok güzel bir eklenti. Turkvod' e girin => IPTV modulleri - spor => spor kanalları - tr - 3 kısmına girin. Yayınları bir kontrol edin. Çok hoşunuza gidecek kalitede bir yayın kalitesi var. Bu cihaz Kodi yi çok güzel çalıştırıyor. Şimdi gelelim nasıl yükleyeceğiz Turkvod eklentisini... Aşağıda verdiğim youtube linkinde bir arkadaşımız çok güzel tarif etmiş. Lütfen sonuna kadar izleyin. Başka hiçbirşey yüklemenize gerek yok. Bana güvenin.
    https://www.youtube.com/watch?v=bnVuvOsKMd4
    script.video.F4mProxyhttp://bc.vc/iHO6AHm
    repository_turkvodhttp://bc.vc/eRNSmR8
    plugin.video.f4mTesterhttp://bc.vc/z1KX3Gk


    Ben en çok yazılımın arayüzünü çok beğendim. Gerçekten yazılım arayüzü kaliteli, profesyonel bir yazılım ekibi tarafından geliştirildiği hissini veriyor. Yazılımda en ufak bir hata, bir takılma göremedim. Bu arada tabiki nougat 7.1.2 yazılım kullanması büyük bir avantaj... Artık günümüz android tabanlı cihazlarda kitkat ve lollipop versiyon kullanımı çok ama çok azaldı. Android uydu alıcısına nougatı çok güzel entegre etmişler bu cihazda.

    Youtube daki 1080p videoları başarılı bir şekilde oynatmaktadır. Görüntü kalitesi gerçekten çok başarılı youtube'da. Ben 1080p üstüne bir çözünürlük seçeneği göremedim.

    Uydu bölümü gayet başarılı tasarlanmış. Kanal listelerinin düzenlemesi, uydu taraması, arayüz tasarımı vb gibi hususlar çok güzel geliştirilmiş ve mükemmel çalışıyor. Görüntü kalitesi android cihazlar arasında en iyi cihazlardan biri diyebilirim. Next'in 10000+ plus modelinden kesinlikle daha iyi. Benzer hardware özelliklerine sahip olsada. Benim her uydu alıcısında aradığım keskinlik, renk, kontrast ve parlaklık ayarları ne yazık ki yok. Bu eklenirse enigma 2 tabanlı cihazlardan bir farkı kalmayacaktır görüntü kalitesi açısından. Kanal geçişleri biraz daha iyi olabilirdi. Enigma2 tabanlı cihazlara göre yavaş fakat diğer android uydu alıcılarındaki kanal geçişleri ile aynı.

    Gelelim en çok merak edilen 4k dvb s2 kanalllara... Mükemmel ötesi... TRT 4K seyretmek çok büyük bir keyif. Cihaz 48 saatdir açık ve hiç kapatmadım. .

    Bu arada kanal editörüne hiç ihtiyaç duymadan Atlanta firması çok güzel bir kanal listesi hazırlamış. Mükemmel bir liste. Filbox, dsmart, vb gibi gruplar yapılarak istediğiniz platformlara ve kanallara geçiş yapabiliyorsunuz....

    Sosyal paylaşım uygulama performansı: Playstore dan facebook ve instagram yükledim ve hesap bilgilerimi girerek giriş yaptım. süper çalışıyor hiçbir sıkıntı yok.

    Browser performansı: yandex browser indirdim. burdan hdfilmcehennemi.com vb gibi sitelere giriş yaparak film seyrettim. hiçbir sorun yok. çok güzel çalışıyor. bu arada yandex browserdan facebook girişide yaptım. hiçbir sorun yok çalışıyor. milliyet.com.tr sitesinede giriş yaptım. aynı bilgisayar gibi performansı var.

    Bence artık android uydu alıcıları için bu cihaz bir kilometre taşı olmuş gerçekten (dönüm noktası). Gerek son sürüm android yazılıma sahip olması, s912 gibi yeni nesil 64 bit 4k destekli işlemciye sahip olması, 2gb ram'e sahip olması, 32gb dahili hafızaya sahip olması, kaliteli anakarta sahip olması, 2 kumanda (biri klavyeli akıllı airmouse kumanda öbürü IR uydu alıcısı kumanda), hdmi 2.0 kabloya sahip olması ile karşımızda çok güçlü bir cihaz var... 2018 yılında tercih edebileceğiniz çok güzel iyi bir android modül girişli combo tunerli uydu alıcısı olmuş...

    Bu cihazı alacak arkadaşların temel android bilgi seviyesine sahip olmaları tavisyemdir. En azından android cep telefonu kullanıcısı iseniz bir sıkıntı olmadan bu cihazı kullanırsınız.

    Atlanta firmasının internetden destek sayfası:http://update.atlanta.com.tr/#

    Kullanma kitapçığı:http://update.atlanta.com.tr/4kcik.html

    Kanal listesi:http://update.atlanta.com.tr/4kkn.html

    Kanal editörü:http://update.atlanta.com.tr/4ke.html

    En guncel yazılım:http://update.atlanta.com.tr/4kci.html

    Softcam performansına gelecek olursak gayet başarılı ben oscam bilgilerimi oscam uygulamasına girdim ve sonrasında hotibrde deki kanallarda donma olmadan seyredebildim. İlk önce hotbird den şifreli bir kanal sonrasında şifresi turksat ulusal bir kanal sonrasında da dsmart şifreli kanal geçişlerinde hiçbir takılma veya şifre çözmeme problemi yaşamadım.

    Daha inceleme bitmedi

    Cihazın ambalajlı hali:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Cihazın kutusuna üsten bakış:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Cihazın kutusuna arkadan bakış:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Cihazın kutusunun içinden görünüş:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Cihaz içinden çıkan içerikler ambalajlı hali:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Cihaz içinden çıkan içerikler ambalajsız hali:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Cihaz için çıkan içerikler ambalajsız hali devamı:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Kasa önden görünüş:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Kasa arkadan görünüş:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Kasa yandan görünüş:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Kasa yandan görünüş:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Kasanın altdan görünüşü:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Kumandalar üstden görünüş:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Kumandalar arkadan görünüş:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Hardisk takılı hali:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004

    Teknik Özellikler:
    Atlanta 4K CI UHD Modül Girişli Combo Android Uydu Alıcısı İncelemesi @ Bora2004


    Donanım:

    İşlemci: Amlogic S912 Sekiz Çekirdekli İşlemci
    RAM: 2 GB DDR3 Ram
    Hafıza: 32 GB eMMc Flash

    Ağ:

    Wifi: Dahili Çift Band Wifi (802.11 ac 2.4G/5G Wi-Fi2.4/5)
    Bluetooth: Dahili Bluetooth 4.0
    Ethernet: 10/100/1000 Hızlı Ethernet

    DVB-S2X Tuner & Demodülatör:

    Demolatör Modu: DVB-S2/S2X, QPSK,8PSK, 16APSK, 32APSK
    Frekans Aralığı: 950~2150MHz
    RF Giriş: F-Dişi
    DiSEqC: DiSEqC 1.0/1.1/1.2/USALS

    DVB-T/T2 Tuner & Demodulatör

    Demolatör Modu: ETSI EN 302-755 V1.3.1 ve EN 300-744 V1.6.1 uyumlu
    Frekans Aralığı: 52.5MHz to 866MHz
    RF Giriş: F-Dişi

    DVB-C Tuner & Demodulator

    Demodulatör Modu: ETSI EN 300-429 V1.2.1 DVB-C uyumlu
    Frekans Aralığı: 52.5MHz to 866MHz
    RF Girişi: F-Dişi

    Video:

    Video Çözümleme:
    H.265 HEVC MP@L5.0 up to 10bits HDR 4K2K@60fps
    H.264 AVC MP@L5.1 up to 10bits 4K*2K@60fps
    MPEG-4 ASP@L5 up to 1080P@60fps
    AVS Jizhun Profile up to 1080P@60fps
    MPEG-2 MP@HL up to 1080P@60fps
    MPEG-1 MP@HL up to 1080P@60fps
    RealVideo 8/9/10 up to 1080P@60fps
    WebM up to VGA

    Video Formatları: *.mkv,*.wmv,*.mpg,*.mpeg,*.dat,*avi,*.mov,*.iso,*. mp4,*.rm,*.jpg,*.bmp,*gif
    Video Çıkışı: HDMI 2.0
    En/Boy Oranı: Otomatik, Tam Ekran
    Video Çözünürlüğü: 4K@60fps, 1080p/i, 720p

    Ses:

    Ses Çözümleme:
    MEPG,AAC,
    HE-AAC,OGG,OGA,FLAC,ALAC,Ape,M4A,RM,
    MPEG-1 layer1/2,MPEG-2 Layer II, Dolby Digital/Digital Plus, WMA, WMA Pro, WMV

    Ses Modu: Mono/Stereo/Sol/Sağ

    PVR:

    Kayıt:
    Anlık kayıt ve Zamanlı kayıt yapabilme
    EPG bilgisi üzerinden kayıt yapabilmeZaman Kaydırma: Otomatik Zaman Kaydırma açıp/kapatılabilir.

    PVR İşlemleri:
    Oynat/Duraklat/Durdur/Adım Adım
    Hızlı İleri Sarma/Hızlı Geri Sarma 2/4/8

    Dosya Sistemi Desteği: NTFS ve FAT32 formatları desteklenmektedir.

    PVR Yönetimi: Kaydı silebilme fonksiyonu


    Güç:

    DC Giriş Aralığı: 12V/2A
    Güç Tüketimi: Maksimum 24W

    Kasa:

    Sağ Bölüm: 1 x Modül Girişi / 1 x Akıllı Kart Okuyucu
    Alt Bölüm: 2.5' HDD Yuvası
    Sağ Bölüm: LNB(S2X) Girişi, ANT(T2/C) Girişi, 3 x USB Girişi, Ethernet Girişi, Optik Çıkış, HDMI Çıkışı, Kurtarma Tuşu, Micro SD Kart Girişi, DC-12V Güç Girişi
    Ön Bölüm: IR,8 LEDli Ön Panel

    Fiziksel Özellikler:

    Çalışma Sıcaklığı: 0℃-40℃
    Depolama Sıcaklığı: -10℃-65℃
    Ölçüler (ExBxY) mm: 260x160x40 mm

    Kutu İçeriği:

    Atlanta 4K CI Combo Uydu Alıcısı
    1 adet IR Uydu Kumandası
    1 adet RF Akıllı Klavyeli Kumanda
    4 adet Pil
    Türkçe/İngilizce Kullanma Kılavuzu ve Garanti Belgesi
    HDMI Kablosu 2.0
    Güç Adaptörü











    TF bora2004 adlı kullanıcıdan alıntıdır.







  • Gel gel yapan türde cihaz tanıtımı olmuş.

    Özellikle bu tipten android cihazların görüntü kalitesi yerlerde maalesef...

    Cihazı edinmek isteyenler, kaliteli görüntü adına beklentiye girmemesi yerinde olur.
  • Turkey forumda onlarca sorundan bahsedilmiş hâlâ yapılan bir şey yok.
    Bora arkadaşın incelemesi ve mery hanımın konusu altında sorunlar yazıyor.
    Yeni çıkan cihazın 4 çekirdeğinin A72 olması lazımdı, remlerim 4 gb ddr 4 olması lazımdı.
    Firmalar kendi kendilerine ediyorlar.
    Biz bunlar olsun diyince ama pahalı olur diye laf söylüyorlar. Yahu zaten pahalı.
    Sen dediğimi yap ben 1.000 TL veririm.
    Benim istediğimden 5.000 tane getir senin alt kaliteden 100.000 tane getir.
    Şöyle güzel görüntü veren sorunsuz çalışan box veya uydu bulamadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saint Ralph

    Turkey forumda onlarca sorundan bahsedilmiş hâlâ yapılan bir şey yok.
    Bora arkadaşın incelemesi ve mery hanımın konusu altında sorunlar yazıyor.
    Yeni çıkan cihazın 4 çekirdeğinin A72 olması lazımdı, remlerim 4 gb ddr 4 olması lazımdı.
    Firmalar kendi kendilerine ediyorlar.
    Biz bunlar olsun diyince ama pahalı olur diye laf söylüyorlar. Yahu zaten pahalı.
    Sen dediğimi yap ben 1.000 TL veririm.
    Benim istediğimden 5.000 tane getir senin alt kaliteden 100.000 tane getir.
    Şöyle güzel görüntü veren sorunsuz çalışan box veya uydu bulamadım.

    Onlarca sorun yok ve yeni çıkmış bir cihaz. Problemler elbet olacaktır her yeni çıkan cihazda olduğu gibi. Bunlar tespit edilip bir sonraki çıkacak yazılımlarla giderilecek.

    Amacınız güzel görüntü versin diyorsanız 2000 TL üzerine çıkacaksınız ve alternatif markalara yöneleceksiniz.
    1000 Liraya dediğiniz özellikler olmaz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Biperva_ -- 26 Mart 2018; 18:37:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Saint Ralph

    Turkey forumda onlarca sorundan bahsedilmiş hâlâ yapılan bir şey yok.
    Bora arkadaşın incelemesi ve mery hanımın konusu altında sorunlar yazıyor.
    Yeni çıkan cihazın 4 çekirdeğinin A72 olması lazımdı, remlerim 4 gb ddr 4 olması lazımdı.
    Firmalar kendi kendilerine ediyorlar.
    Biz bunlar olsun diyince ama pahalı olur diye laf söylüyorlar. Yahu zaten pahalı.
    Sen dediğimi yap ben 1.000 TL veririm.
    Benim istediğimden 5.000 tane getir senin alt kaliteden 100.000 tane getir.
    Şöyle güzel görüntü veren sorunsuz çalışan box veya uydu bulamadım.

    Onlarca sorun yok ve yeni çıkmış bir cihaz. Problemler elbet olacaktır her yeni çıkan cihazda olduğu gibi. Bunlar tespit edilip bir sonraki çıkacak yazılımlarla giderilecek.

    Amacınız güzel görüntü versin diyorsanız 2000 TL üzerine çıkacaksınız ve alternatif markalara yöneleceksiniz.
    1000 Liraya dediğiniz özellikler olmaz!

    İsim verdim dediğim foruma gidip yazılan onlarca sorunu okuyunuz.
    Amacım sade görüntü değil.
    Eski televizyonumu akıllı hale getirmek.

    Dediğim özellikte sorunsuz olsun 2.500 TL veririm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar, iki yanlış bir doğru etmez.

    Yani bir üyenin 2000 TL'yi gözden çıkarmak gerekir, değerlendirmesi üzerinden, aradığım cihaz olsun 2500 TL veririm değerlendirmesi doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir. Değerlendirme bu şekilde yapılırsa, konuşulan konunun zemini kaybolur.

    s912 işlemcili cihazların yurtdışı perakende fiyatı belli zaten... En baba s912 cihaz 45 - 50 dolar arası. Üzerine modül yuvası + Harddisk bağlanabilme özelli vs eklendiğinde, en fazla 70 dolar'lık cihaz olur.

    Girişimciye bu cihazın maliyeti 50 dolar'ı bile bulmaz zaten... Vergisi, algısı ne varsa 50 dolar'ı bulmaz.

    Tabi fiyatlama yapılırken, her zaman malın maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Girişimci bir maldan kar edecekse, getirip satmayı düşünür. Şimdilik piyasada akıllı cihazlara talep var. Telefon, medaya cihaz vs... İşte girişimciler az sayıda tüketicinin bu canlı talebini gördükleri için, parti parti uçak kargosu ile mal getirterek satıyorlar... Öyle bahsedildiği gibi, 5000 adetlik bir siparişlerle değil... Bu devirde hiç kimse 5000 x50 = 250.000 dolar( ikiyüz elli bin dolar )'ı tek partide cihaza bağlamaz. Uçak kargosu ile 200 - 300 adetlik siparişlerle getirtilerek tüketime sunulur.

    Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası... İşte biz bu tür pazarlama yöntemine, piyasanın kaymağını almak diyoruz. Piyasanın kaymağı demek, malın fiyatı kaç lira olursa olsun, ödemeye razı bir müşteri kitlesi var. İşte firmalar talep ölçümlemesi yapar ve piyasanın kaymağını bu şekilde toplarlar...

    Esasında Türkiye piyasasının en büyük sorunu; bu türden yenilikçi ürünlere, tüketicilerce ilgi gösterilmemesidir. Çünkü cep telefonu gibi elzem kullanımlı bir ürün değildir.

    Hasılı kelam; ilk paragrafa dönecek olursam, 2500 TL'ye 40" Samsung 4K TV alınıyor. Yani tüketici ürün fiyatını değerlendirirken, mantık süzgecinden geçirerek edinimini gerçekleştirmektedir. Hal böyle olunca, fiyatlaması sübjektif yapılan ürünlere az sayıda tüketici itibar edecektir. ( Yani 5nci paragrafta belirttiğim müşteri kitlesi )

    2000 - 2500 TL seviyelerinde, Barebone PC vb gibi, çok daha uzun sürelerle kullanılabilecek cihazlar edinilebilir.




  • Ben pc kendime alacağım.
    Uydu karışımı olanı kardeşime.
    Andorid box oğluma.
    Yine andorid box eşime.
    Birde kardeşimin kocasına.
    Ben, eşim, oğlum ücreti ben vereceğim.
    Pc kendim için olanı 2019 a kaldı bu yıl ufak bir avrupa turu planlıyorum.

    2.500 veririm olayı S912 işlemci veya RK 3399 işlemci için değıl internet var bakıp görülüyor.
    Hak eden olursa veririm.
    Dünyada tek eğlencem ev elektroniği başka hiçbir harcamam yok.
    Hak etmeyen hiçbir ürüne para vermem.
    Ama evime aldığım her beyaz vs en iyisini alırım 30 yıldır evliyim bozulan ürünüm yok.

    Bakalım 2019 gelsin başkanlık seçimi yapılsın seçilsin birisi, dünya lideri ülke olalım dolar 1 - euro 1.2 tl olacak.
    O zaman rahat rahat herşeyi alacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Arkadaşlar, iki yanlış bir doğru etmez.

    Yani bir üyenin 2000 TL'yi gözden çıkarmak gerekir, değerlendirmesi üzerinden, aradığım cihaz olsun 2500 TL veririm değerlendirmesi doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir. Değerlendirme bu şekilde yapılırsa, konuşulan konunun zemini kaybolur.

    s912 işlemcili cihazların yurtdışı perakende fiyatı belli zaten... En baba s912 cihaz 45 - 50 dolar arası. Üzerine modül yuvası + Harddisk bağlanabilme özelli vs eklendiğinde, en fazla 70 dolar'lık cihaz olur.

    Girişimciye bu cihazın maliyeti 50 dolar'ı bile bulmaz zaten... Vergisi, algısı ne varsa 50 dolar'ı bulmaz.

    Tabi fiyatlama yapılırken, her zaman malın maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Girişimci bir maldan kar edecekse, getirip satmayı düşünür. Şimdilik piyasada akıllı cihazlara talep var. Telefon, medaya cihaz vs... İşte girişimciler az sayıda tüketicinin bu canlı talebini gördükleri için, parti parti uçak kargosu ile mal getirterek satıyorlar... Öyle bahsedildiği gibi, 5000 adetlik bir siparişlerle değil... Bu devirde hiç kimse 5000 x50 = 250.000 dolar( ikiyüz elli bin dolar )'ı tek partide cihaza bağlamaz. Uçak kargosu ile 200 - 300 adetlik siparişlerle getirtilerek tüketime sunulur.

    Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası... İşte biz bu tür pazarlama yöntemine, piyasanın kaymağını almak diyoruz. Piyasanın kaymağı demek, malın fiyatı kaç lira olursa olsun, ödemeye razı bir müşteri kitlesi var. İşte firmalar talep ölçümlemesi yapar ve piyasanın kaymağını bu şekilde toplarlar...

    Esasında Türkiye piyasasının en büyük sorunu; bu türden yenilikçi ürünlere, tüketicilerce ilgi gösterilmemesidir. Çünkü cep telefonu gibi elzem kullanımlı bir ürün değildir.

    Hasılı kelam; ilk paragrafa dönecek olursam, 2500 TL'ye 40" Samsung 4K TV alınıyor. Yani tüketici ürün fiyatını değerlendirirken, mantık süzgecinden geçirerek edinimini gerçekleştirmektedir. Hal böyle olunca, fiyatlaması sübjektif yapılan ürünlere az sayıda tüketici itibar edecektir. ( Yani 5nci paragrafta belirttiğim müşteri kitlesi )

    2000 - 2500 TL seviyelerinde, Barebone PC vb gibi, çok daha uzun sürelerle kullanılabilecek cihazlar edinilebilir.

    Serkan bey forumda takip ettiğim kadarıyla uydu ve ekipmanları konusunda bilgili kişilerinden birisiniz ancak bahsetmiş olduğunuz maliyetler emin olun bu şekilde değil. Bilmiyorum hangi işle uğraşıyorsunuz ama esnafsanız ve uzakdoğudan ithalat yapıyorsanız kazın ayağının böyle olmadığını göreceksiniz.

    Belirttiğiniz bütçelere çıkıldığı zaman evet 4K Samsung TV ler alınabilir ama burada bizim asıl sıkıntımız paramız değerinin yerlerde sürünüyor olması. Emin olun dolar 1,5 TL Euro da 2 TL olsun piyasada satılan cihazların fiyatları yarı fiyatından da aşağılara inecek ancak bu kur oranlarıyla bu cihazlar ne yazık ki yüksek fiyatlara satılmak zorunda kalıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Arkadaşlar, iki yanlış bir doğru etmez.

    Yani bir üyenin 2000 TL'yi gözden çıkarmak gerekir, değerlendirmesi üzerinden, aradığım cihaz olsun 2500 TL veririm değerlendirmesi doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir. Değerlendirme bu şekilde yapılırsa, konuşulan konunun zemini kaybolur.

    s912 işlemcili cihazların yurtdışı perakende fiyatı belli zaten... En baba s912 cihaz 45 - 50 dolar arası. Üzerine modül yuvası + Harddisk bağlanabilme özelli vs eklendiğinde, en fazla 70 dolar'lık cihaz olur.

    Girişimciye bu cihazın maliyeti 50 dolar'ı bile bulmaz zaten... Vergisi, algısı ne varsa 50 dolar'ı bulmaz.

    Tabi fiyatlama yapılırken, her zaman malın maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Girişimci bir maldan kar edecekse, getirip satmayı düşünür. Şimdilik piyasada akıllı cihazlara talep var. Telefon, medaya cihaz vs... İşte girişimciler az sayıda tüketicinin bu canlı talebini gördükleri için, parti parti uçak kargosu ile mal getirterek satıyorlar... Öyle bahsedildiği gibi, 5000 adetlik bir siparişlerle değil... Bu devirde hiç kimse 5000 x50 = 250.000 dolar( ikiyüz elli bin dolar )'ı tek partide cihaza bağlamaz. Uçak kargosu ile 200 - 300 adetlik siparişlerle getirtilerek tüketime sunulur.

    Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası... İşte biz bu tür pazarlama yöntemine, piyasanın kaymağını almak diyoruz. Piyasanın kaymağı demek, malın fiyatı kaç lira olursa olsun, ödemeye razı bir müşteri kitlesi var. İşte firmalar talep ölçümlemesi yapar ve piyasanın kaymağını bu şekilde toplarlar...

    Esasında Türkiye piyasasının en büyük sorunu; bu türden yenilikçi ürünlere, tüketicilerce ilgi gösterilmemesidir. Çünkü cep telefonu gibi elzem kullanımlı bir ürün değildir.

    Hasılı kelam; ilk paragrafa dönecek olursam, 2500 TL'ye 40" Samsung 4K TV alınıyor. Yani tüketici ürün fiyatını değerlendirirken, mantık süzgecinden geçirerek edinimini gerçekleştirmektedir. Hal böyle olunca, fiyatlaması sübjektif yapılan ürünlere az sayıda tüketici itibar edecektir. ( Yani 5nci paragrafta belirttiğim müşteri kitlesi )

    2000 - 2500 TL seviyelerinde, Barebone PC vb gibi, çok daha uzun sürelerle kullanılabilecek cihazlar edinilebilir.

    Serkan bey forumda takip ettiğim kadarıyla uydu ve ekipmanları konusunda bilgili kişilerinden birisiniz ancak bahsetmiş olduğunuz maliyetler emin olun bu şekilde değil. Bilmiyorum hangi işle uğraşıyorsunuz ama esnafsanız ve uzakdoğudan ithalat yapıyorsanız kazın ayağının böyle olmadığını göreceksiniz.

    Belirttiğiniz bütçelere çıkıldığı zaman evet 4K Samsung TV ler alınabilir ama burada bizim asıl sıkıntımız paramız değerinin yerlerde sürünüyor olması. Emin olun dolar 1,5 TL Euro da 2 TL olsun piyasada satılan cihazların fiyatları yarı fiyatından da aşağılara inecek ancak bu kur oranlarıyla bu cihazlar ne yazık ki yüksek fiyatlara satılmak zorunda kalıyor.

    Sevgili arkadaşım, ben yurtdışında yaşıyorum. Sektörün üçünden gelen biriyim.

    HongKong ve ShenZeng 'e her yıl giderim. Yani üretici fiyatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum.

    Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, ürünün fiyatlaması subjektif kriterlere göre yapılmıştır. Nedenini de açıkladım.

    Türkiye'de bu tür ürünleri ithal edip satanlar, gemiyi yüzdüreyim derken, uzun vadede piyasaya dolayısıyla da kendine zarar verdiğinin farkında değil.

    Ben bu mevzuları 10 yıl önce İstanbul'da fuarda sektör temsilcilerine anlattım. Türkiye'de sektörleşemeyen uydu satıcıları yok olur dedim. Öyle de oldu. Şimdilerde çoğu uyducu, tv, su arıtma vs cihazları satarak, ticaretini devam ettirmeye çalışıyor. Örnek; bakın Goldmaster'ın haline... Her tür ev ve mutfak eşyasını satmaya başladılar.

    Yani firma olarak ayakta kalmak sorun değil. Ürününü çeşitlendirir ve firmanı ayakta tutartsın. Ama sektörü yok edersin.

    Türkiye'de uydu sektörü var mı ? Yok. Neden yok ? Fahiş fiyatlama ile ürün satarsan, firma olarak kendin ayakta kalsan bile, zaman içinde uydu piyasasını yok edersin. Şu an Türkiye'de uydu piyasasının hali tam olarak bu.

    Uydu piyasası yok edildi. Olan tüketicilere oldu. Meydan da, yukarıda mesaj yazan üyenin birinin belirttiği üzere, her kaç para olursa alırım diyenlere kaldı. Yani kaymaklık kesim.




  • Şaka gibisin hoca. Kurlar bu fiyata inse bizim aç gözlü ithalatçılar 2 misli kazanırken 8 misli kazanmak ister.
    Ayrıca 2500 TL verip Samsung 40" aldıktan sonra kerizmiyim ben 800 TL verip uydu alıcısı alacam.
    Piyasada irili ufaklı yüzlerce alternatif varken.

    Ayıptır yaa 190 TL olan cihazı 800 tl satmak. insafınız kurusun.

    samsungun maliyeti enaz 2000 TL dir 2500 TL satılması makul.

    Siz deveyi hamudu ile değil. Deve ile birlikte sürü başı eşeğide yutmak istiyorsunuz.
  • Yazdığım anlaşılmıyor, kaç para olursa olsun alırım demedim.
    Hakkı 2.500 - 5.000 - 250 TL ise alırım diyorum.
    Aradığım sorunsuz cihaz.
    Neden 150 tl olan uydu cihazına yanlış politikalar yüzünden 2.500 TL vereyim ki.
    Evime deterjan, bardak, ampul alırken bile gezerim. Aynı marka, watt philips led ampul evimin dibinde 15 TL gıda çarşısında 8 TL satan yer var.
    90 dakika bedavam var 2.86 tl 'ye gidip geliyorum hem kar etmiş hem gezmiş oluyorum.

    Asla bir ürüne hakkından 1 kuruş fazla vermem.
    Ama diyeceksiniz yurtdışında 70 dolar olan ürüne 1000 TL alırım diyorsun, ihtiyacım varsa ona bir şey dlyemem - yapamam.
    Hükümet ve esnafın hataları. Ülke ekonomisi iyi olsada bu ahlaka sahip esnaf ile ülke düzelmez.
    İzmir bit pazarında bu cihazı soruyorum 1.200 tl (herşey dahilmiş) sonra toptancısıyım diyeni buluyorum 1.000 TL.
    İstanbulu arıyorum 807 TL esnaflarımız. 😂
    Ülkede ihtiyaç varsa kazıklanacaksın başka yolu yok.
    Dışardan getiremem satılan malın ne olduğunu kimin yaptığını, kaça satıldığını biliyorum elimden geleni yapıyorum.
    Yoksa ne verirlerse onu alan birisi değilim bu Cahillik olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce Android tabanlı uydu alıcısı kullanmış biri olarak yazıyorum ; Android'den uydu alıcısı Olmaz ! Android zaten asıl amacı telefon tablet gibi cihazlar, sonradan uydu alıcılarına uyarlanmaya çalışıldı ama hala çok sorunları var.

    Android uydu alıcıları Görüntü ve Stabilite açısından çok vasat ve piyasadaki bu tarz cihazlar hiçbiri satıldığı paraları hak etmiyor, eğer Serkan hocanın dediği maliyetlerde ise gerçekten insanları sağlam kazıklıyorlar, bu fiyatları çıkacak bütçeleri olanlar eğer kullanımı konusunda zorluk yaşamayacaklarsa Enigma tabanlı (Dreambox - VU+ vs) cihazlara yönelebilirler en azından yazılım açısından E2 cihazları uzun yıllar güncel tutmak mümkün olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Arkadaşlar, iki yanlış bir doğru etmez.

    Yani bir üyenin 2000 TL'yi gözden çıkarmak gerekir, değerlendirmesi üzerinden, aradığım cihaz olsun 2500 TL veririm değerlendirmesi doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir. Değerlendirme bu şekilde yapılırsa, konuşulan konunun zemini kaybolur.

    s912 işlemcili cihazların yurtdışı perakende fiyatı belli zaten... En baba s912 cihaz 45 - 50 dolar arası. Üzerine modül yuvası + Harddisk bağlanabilme özelli vs eklendiğinde, en fazla 70 dolar'lık cihaz olur.

    Girişimciye bu cihazın maliyeti 50 dolar'ı bile bulmaz zaten... Vergisi, algısı ne varsa 50 dolar'ı bulmaz.

    Tabi fiyatlama yapılırken, her zaman malın maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Girişimci bir maldan kar edecekse, getirip satmayı düşünür. Şimdilik piyasada akıllı cihazlara talep var. Telefon, medaya cihaz vs... İşte girişimciler az sayıda tüketicinin bu canlı talebini gördükleri için, parti parti uçak kargosu ile mal getirterek satıyorlar... Öyle bahsedildiği gibi, 5000 adetlik bir siparişlerle değil... Bu devirde hiç kimse 5000 x50 = 250.000 dolar( ikiyüz elli bin dolar )'ı tek partide cihaza bağlamaz. Uçak kargosu ile 200 - 300 adetlik siparişlerle getirtilerek tüketime sunulur.

    Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası... İşte biz bu tür pazarlama yöntemine, piyasanın kaymağını almak diyoruz. Piyasanın kaymağı demek, malın fiyatı kaç lira olursa olsun, ödemeye razı bir müşteri kitlesi var. İşte firmalar talep ölçümlemesi yapar ve piyasanın kaymağını bu şekilde toplarlar...

    Esasında Türkiye piyasasının en büyük sorunu; bu türden yenilikçi ürünlere, tüketicilerce ilgi gösterilmemesidir. Çünkü cep telefonu gibi elzem kullanımlı bir ürün değildir.

    Hasılı kelam; ilk paragrafa dönecek olursam, 2500 TL'ye 40" Samsung 4K TV alınıyor. Yani tüketici ürün fiyatını değerlendirirken, mantık süzgecinden geçirerek edinimini gerçekleştirmektedir. Hal böyle olunca, fiyatlaması sübjektif yapılan ürünlere az sayıda tüketici itibar edecektir. ( Yani 5nci paragrafta belirttiğim müşteri kitlesi )

    2000 - 2500 TL seviyelerinde, Barebone PC vb gibi, çok daha uzun sürelerle kullanılabilecek cihazlar edinilebilir.

    Serkan bey forumda takip ettiğim kadarıyla uydu ve ekipmanları konusunda bilgili kişilerinden birisiniz ancak bahsetmiş olduğunuz maliyetler emin olun bu şekilde değil. Bilmiyorum hangi işle uğraşıyorsunuz ama esnafsanız ve uzakdoğudan ithalat yapıyorsanız kazın ayağının böyle olmadığını göreceksiniz.

    Belirttiğiniz bütçelere çıkıldığı zaman evet 4K Samsung TV ler alınabilir ama burada bizim asıl sıkıntımız paramız değerinin yerlerde sürünüyor olması. Emin olun dolar 1,5 TL Euro da 2 TL olsun piyasada satılan cihazların fiyatları yarı fiyatından da aşağılara inecek ancak bu kur oranlarıyla bu cihazlar ne yazık ki yüksek fiyatlara satılmak zorunda kalıyor.

    Sevgili arkadaşım, ben yurtdışında yaşıyorum. Sektörün üçünden gelen biriyim.

    HongKong ve ShenZeng 'e her yıl giderim. Yani üretici fiyatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum.

    Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, ürünün fiyatlaması subjektif kriterlere göre yapılmıştır. Nedenini de açıkladım.

    Türkiye'de bu tür ürünleri ithal edip satanlar, gemiyi yüzdüreyim derken, uzun vadede piyasaya dolayısıyla da kendine zarar verdiğinin farkında değil.

    Ben bu mevzuları 10 yıl önce İstanbul'da fuarda sektör temsilcilerine anlattım. Türkiye'de sektörleşemeyen uydu satıcıları yok olur dedim. Öyle de oldu. Şimdilerde çoğu uyducu, tv, su arıtma vs cihazları satarak, ticaretini devam ettirmeye çalışıyor. Örnek; bakın Goldmaster'ın haline... Her tür ev ve mutfak eşyasını satmaya başladılar.

    Yani firma olarak ayakta kalmak sorun değil. Ürününü çeşitlendirir ve firmanı ayakta tutartsın. Ama sektörü yok edersin.

    Türkiye'de uydu sektörü var mı ? Yok. Neden yok ? Fahiş fiyatlama ile ürün satarsan, firma olarak kendin ayakta kalsan bile, zaman içinde uydu piyasasını yok edersin. Şu an Türkiye'de uydu piyasasının hali tam olarak bu.

    Uydu piyasası yok edildi. Olan tüketicilere oldu. Meydan da, yukarıda mesaj yazan üyenin birinin belirttiği üzere, her kaç para olursa alırım diyenlere kaldı. Yani kaymaklık kesim.


    Sektörün içinden gelen biriyseniz -yurtdışında da yaşadığnızı belirtmişsiniz- alınan vergilerin ne kadar yüksek olduğunu da biliyorsunuzdur. Aynı ürün yurtdışında neden ucuza satılıyor bunu da çok iyi biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

    Ancak tekrarlıyorum ve konunun daha fazla uzayıp dallanıp budaklanmasını da istemiyorum açıkçası cihaz hakkında yorumlar yapılması satın alacak kullanıcılar adına daha sağlıklı olacaktır.

    Vermiş olduğunuz Goldmaster ve benzeri örneklerinin sebebi çöp ürünlerin piyasaya girmesi ve aynı zamanda uydu alıcılarının tv içerisine girmesidir. Bu da uydu sektörünü ne yazık ki öldürmüştür. Gene bir önceki mesajınızda 190 TL ye mal edildi dediğiniz cihaz eğer konudaki cihazsa -sanırım ithaltını siz yaptınız ki bu şekilde konuşuyorsunuz- bu da çok doğru bir söylem olmayıp milletin kafasını karıştırmaktan öteye gitmiyor.

    Sizden ricam konu daha fazla dağılıp farklı yönlere gitmesin insanlar cihaz hakkında sorular sorup bilgi alsınlar. Alıp almaması gene kullanıcıya kalıyor. İsteyen gider Çin den 50 usd ye alır android box kullanır isteyen daha donanımlı bir cihaz alır bu cihaz gibi muhattap bulur karşısında tamamen tercih meselesidir.

    İyi forumlar dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dirst

    Şaka gibisin hoca. Kurlar bu fiyata inse bizim aç gözlü ithalatçılar 2 misli kazanırken 8 misli kazanmak ister.
    Ayrıca 2500 TL verip Samsung 40" aldıktan sonra kerizmiyim ben 800 TL verip uydu alıcısı alacam.
    Piyasada irili ufaklı yüzlerce alternatif varken.

    Ayıptır yaa 190 TL olan cihazı 800 tl satmak. insafınız kurusun.

    samsungun maliyeti enaz 2000 TL dir 2500 TL satılması makul.

    Siz deveyi hamudu ile değil. Deve ile birlikte sürü başı eşeğide yutmak istiyorsunuz.






    Profilinizi gizlemişsiniz ve yeni bir üyesiniz. Belli ki belirli kişiler adına çalışıyorsunuz ve böyle fake bir kullanıcı adıyla bilinçsiz bir cevap vermişsiniz.

    Samsung maliyeti 2000 TLymiş ve 2500 e satıyormuş demek

    Biraz araştırın, bilgi sahibi olun ve sonra yorum yapın komik duruma düşürmeyin kendinizi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Arkadaşlar, iki yanlış bir doğru etmez.

    Yani bir üyenin 2000 TL'yi gözden çıkarmak gerekir, değerlendirmesi üzerinden, aradığım cihaz olsun 2500 TL veririm değerlendirmesi doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir. Değerlendirme bu şekilde yapılırsa, konuşulan konunun zemini kaybolur.

    s912 işlemcili cihazların yurtdışı perakende fiyatı belli zaten... En baba s912 cihaz 45 - 50 dolar arası. Üzerine modül yuvası + Harddisk bağlanabilme özelli vs eklendiğinde, en fazla 70 dolar'lık cihaz olur.

    Girişimciye bu cihazın maliyeti 50 dolar'ı bile bulmaz zaten... Vergisi, algısı ne varsa 50 dolar'ı bulmaz.

    Tabi fiyatlama yapılırken, her zaman malın maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Girişimci bir maldan kar edecekse, getirip satmayı düşünür. Şimdilik piyasada akıllı cihazlara talep var. Telefon, medaya cihaz vs... İşte girişimciler az sayıda tüketicinin bu canlı talebini gördükleri için, parti parti uçak kargosu ile mal getirterek satıyorlar... Öyle bahsedildiği gibi, 5000 adetlik bir siparişlerle değil... Bu devirde hiç kimse 5000 x50 = 250.000 dolar( ikiyüz elli bin dolar )'ı tek partide cihaza bağlamaz. Uçak kargosu ile 200 - 300 adetlik siparişlerle getirtilerek tüketime sunulur.

    Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası... İşte biz bu tür pazarlama yöntemine, piyasanın kaymağını almak diyoruz. Piyasanın kaymağı demek, malın fiyatı kaç lira olursa olsun, ödemeye razı bir müşteri kitlesi var. İşte firmalar talep ölçümlemesi yapar ve piyasanın kaymağını bu şekilde toplarlar...

    Esasında Türkiye piyasasının en büyük sorunu; bu türden yenilikçi ürünlere, tüketicilerce ilgi gösterilmemesidir. Çünkü cep telefonu gibi elzem kullanımlı bir ürün değildir.

    Hasılı kelam; ilk paragrafa dönecek olursam, 2500 TL'ye 40" Samsung 4K TV alınıyor. Yani tüketici ürün fiyatını değerlendirirken, mantık süzgecinden geçirerek edinimini gerçekleştirmektedir. Hal böyle olunca, fiyatlaması sübjektif yapılan ürünlere az sayıda tüketici itibar edecektir. ( Yani 5nci paragrafta belirttiğim müşteri kitlesi )

    2000 - 2500 TL seviyelerinde, Barebone PC vb gibi, çok daha uzun sürelerle kullanılabilecek cihazlar edinilebilir.

    Serkan bey forumda takip ettiğim kadarıyla uydu ve ekipmanları konusunda bilgili kişilerinden birisiniz ancak bahsetmiş olduğunuz maliyetler emin olun bu şekilde değil. Bilmiyorum hangi işle uğraşıyorsunuz ama esnafsanız ve uzakdoğudan ithalat yapıyorsanız kazın ayağının böyle olmadığını göreceksiniz.

    Belirttiğiniz bütçelere çıkıldığı zaman evet 4K Samsung TV ler alınabilir ama burada bizim asıl sıkıntımız paramız değerinin yerlerde sürünüyor olması. Emin olun dolar 1,5 TL Euro da 2 TL olsun piyasada satılan cihazların fiyatları yarı fiyatından da aşağılara inecek ancak bu kur oranlarıyla bu cihazlar ne yazık ki yüksek fiyatlara satılmak zorunda kalıyor.

    Sevgili arkadaşım, ben yurtdışında yaşıyorum. Sektörün üçünden gelen biriyim.

    HongKong ve ShenZeng 'e her yıl giderim. Yani üretici fiyatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum.

    Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, ürünün fiyatlaması subjektif kriterlere göre yapılmıştır. Nedenini de açıkladım.

    Türkiye'de bu tür ürünleri ithal edip satanlar, gemiyi yüzdüreyim derken, uzun vadede piyasaya dolayısıyla da kendine zarar verdiğinin farkında değil.

    Ben bu mevzuları 10 yıl önce İstanbul'da fuarda sektör temsilcilerine anlattım. Türkiye'de sektörleşemeyen uydu satıcıları yok olur dedim. Öyle de oldu. Şimdilerde çoğu uyducu, tv, su arıtma vs cihazları satarak, ticaretini devam ettirmeye çalışıyor. Örnek; bakın Goldmaster'ın haline... Her tür ev ve mutfak eşyasını satmaya başladılar.

    Yani firma olarak ayakta kalmak sorun değil. Ürününü çeşitlendirir ve firmanı ayakta tutartsın. Ama sektörü yok edersin.

    Türkiye'de uydu sektörü var mı ? Yok. Neden yok ? Fahiş fiyatlama ile ürün satarsan, firma olarak kendin ayakta kalsan bile, zaman içinde uydu piyasasını yok edersin. Şu an Türkiye'de uydu piyasasının hali tam olarak bu.

    Uydu piyasası yok edildi. Olan tüketicilere oldu. Meydan da, yukarıda mesaj yazan üyenin birinin belirttiği üzere, her kaç para olursa alırım diyenlere kaldı. Yani kaymaklık kesim.


    Sektörün içinden gelen biriyseniz -yurtdışında da yaşadığnızı belirtmişsiniz- alınan vergilerin ne kadar yüksek olduğunu da biliyorsunuzdur. Aynı ürün yurtdışında neden ucuza satılıyor bunu da çok iyi biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

    Ancak tekrarlıyorum ve konunun daha fazla uzayıp dallanıp budaklanmasını da istemiyorum açıkçası cihaz hakkında yorumlar yapılması satın alacak kullanıcılar adına daha sağlıklı olacaktır.

    Vermiş olduğunuz Goldmaster ve benzeri örneklerinin sebebi çöp ürünlerin piyasaya girmesi ve aynı zamanda uydu alıcılarının tv içerisine girmesidir. Bu da uydu sektörünü ne yazık ki öldürmüştür. Gene bir önceki mesajınızda 190 TL ye mal edildi dediğiniz cihaz eğer konudaki cihazsa -sanırım ithaltını siz yaptınız ki bu şekilde konuşuyorsunuz- bu da çok doğru bir söylem olmayıp milletin kafasını karıştırmaktan öteye gitmiyor.

    Sizden ricam konu daha fazla dağılıp farklı yönlere gitmesin insanlar cihaz hakkında sorular sorup bilgi alsınlar. Alıp almaması gene kullanıcıya kalıyor. İsteyen gider Çin den 50 usd ye alır android box kullanır isteyen daha donanımlı bir cihaz alır bu cihaz gibi muhattap bulur karşısında tamamen tercih meselesidir.

    İyi forumlar dilerim.



    İthalatla hangi vergi oranının yüksekliğinden bahsediyorsun !? İthalat ve gümrük rejiminde Türkiye adeta cennettir. Özellikle yarı mamul ürün girişinde vergi oranları çok uygundur.

    Ben şimdi Rusya tarafındayım. Burada ülke ithalat vergisi, oblast vergisi derken, ithalatta ödenen verginin maliyetleri, Türkiye'den daha yüksektir. Kray'larda ithalden kaynaklı vergi oranları oblastlara göre daha düşüktür. Ama koskoca ülkede birkaç tane kray var zaten... Herneyse de... Burada iç vergi mevzuatı farklıdır. Gerçek usul vergileme burada Türkiye'ye göre biraz daha avantajlıdır. Birde nakliyeden fark eder. Buraya mallar tren ile çok uygun fiyatlarla taşınabilmektedir... Burada elektronik parçalar yarı mamul ürün kapsamında değildir. Yani eksisi - artısı derken maliyetler yine Türkiye ile aynı hesaba gelir.

    Hasılı kelam; vergiler üç aşağı beş yukarı hemen hemen dünyanın her yerinde aynı. Dubai gibi bir kaç serbest pazar ülkesi hariç.

    Ayrıca, konu dağılıp başka yönlere gitmesin derken, ince ayar vermeye çalışıyorsun gibi hissettim.

    Sevgili arkadaşım, benim yaşadığım yerde, mesaiden sonra yapacak hiç bir iş yok. Ne yapıyoruz ? İşte bir taraftan sektörün profesyonelleri ile haşır neşir oluyoruz. Yani çin'de ürün fiyatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum. 50 dolar fiyatı, en baba ürünün fiyatı olarak belirttim zaten... Yani 50 doların altındaki fiyatları da düşünebilirsin. Ki, bu bahsettiğim ürün fiyatıdır.

    Birde ürün olmayıp, yarı mamul almakta mümkündür. Yani yüksek adetli sipariş verilirse, fasoncu fabrika sana istediğin kalitede mal yapar. Bu takdirde ürünün maliyeti 3'te bire kadar düşer. Çünkü fason imalata girince, parça maliyeti + işçilik üzerinden fiyatlama yapılır. Türkiye giren uydu cihazı, medya cihazı vs ne kadar elektronik cihaz varsa, vergi avantajından yararlanmak için, demonte vaziyette yarı mamul statüsü ile girer.

    Hasılı kelam, bunlar detaydaki mevzulardır. Şimdilerde Türkiye'den hiç bir firma çin'de fason imalatçının kapısını çalmıyor. Çünkü Türkiye'de eskisi gibi geniş hacimli bir piyasa yok. Zaten bunun içindir ki, Türkiye'de bu türden ürünlerin fiyatı yüksek kalıyor.

    Türkiye'deki kendini bilmezler, 4 tane baldırı çıplak göreceğiz vs derken, bu tür ürünlerin fiyatı ne olursa olsun almak istiyor. Bu durumu iyi bilen Karaköy esnafı da, al sana aradığın cihaz deyip kaskaslıyor. Hadisenin özeti budur.

    Karaköy esnafı dedim de; bu adamların ticari hayata atılmaları da çok ilginçtir. Önce lokantacı olarak işe başlar. Biraz parayı topladıktan sonra Karaköy ve çevresini tanımış olurlar. Sonra üçü beşi bir araya gelip, kar marjı yüksek işlere adım atarlar...

    Analog uydu yayınları zamanında, Türkiye'de çanak anten yok iken, Rüştü Bey'le birlikte Ömerli'deki fabrikada Türkiye'nin ilk yerli çanaklarını ürettik. Hesabını yaptık, kitabını yaptık. Epeyce yok aldık. Baktılar ki, çanak işinde iyi para var. Hemen Erol Tatlıdil( Orijini Karaköy'dür ) denen yahudi bu işe girdi. İzmir'e fabrika açtı. Devamında bir çok kişi çanak üretmeye başladı. Ne kaliteli bombeleme var ve de şoklama var. Hiç biri yok. Millet anlamıyor nasıl olsa... Kaskasla gitsin.

    Peki bugünlere gelindiğinde ne oldu. Çanak çömlekte yine avrupanın kucağına oturduk. Adam gibi sinyal almak isteyen, yine markalı çanaklar edinerek bi dünya para ödemeye başladı.

    Uydu cihazı da aynı şekildedir. Elit elektronik firması, 14 sene önce Türkiye'de uydu cihazı üretiyordu. Hemde % 95'i yerli parçalarla. İşlemci hariç... Sonra ne oldu ? Firma işi bıraktı ve LED üretimine geçti.

    Yazılım mevzusu da var. O konuya girmeyeyim. Ha Ruslar yazılım işinde daha iyiler. Bu nedenle de ülkelerinde uydu sektörünü ayakta tutabiliyorlar...

    Şimdi bu kadar niye uzun yazdım ? Bir önceki mesajımda sektöre hizmet edenlerin, sektörü nasıl yok ettiğini anlatmak içindi... Tabi bu yazdıklarımı anlayana...

    Muhatap bulur demişsiniz ya !... Ne muhatabından bahsediyorsunuz. Android medya cihazların tasarımı baştan hata zaten... Yani markalı - markasız, garantili - garantisiz, özel yazılımlı, tüzel yazılımlı ne kadar android yazılımlı ürün varsa, tamamı ayıplı ürün kategorisindedir zaten... Dolayısıyla cihazı edinenler sinir olmak için karşılarında muhatap bulmaktansa, 50 dolar'lık ürün alıp mahatap bulamamak daha mantıklıdır.

    Bütün bu detaylı izahatlardan sonra, bu konu başlığında yazdığım ilk kısa mesajıma dönecek olursak; cihaz tanıtımı yapan kişi "gel gel demiş" ! Ha işte benim dediğim de buydu zaten...

    Adam gel gel tarzı tanıtım yapmış. Sen adamın tanıtım yazısını alıp buraya kopyala yapıştır yapmışsın. Dolayısıyla mevzu başka yerlere gitmez, merak etme...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 27 Mart 2018; 20:35:2 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    serkanguzel bey bu konuda haklı ,çok gezen bilir çok okuyanmı şu dönem çok gezen ,çok okuyan,teknoloji iyi bilen bilir, Yıl 98 "Pay tv " uzerine bir gelistirme arge hazırladım odönem istanbula gonderdim ,(cihazlara reytingmetre ,kişi takip ettikleri kanalar (yapay zeka ) bilgilendirme bir nevi teletex yararlanma ,modul ve kart sistemini kaldırma yerine mac adresi uzerinde yayın açma ve yayın kapatma (bunu tlf imesinden dusunmustum,hacking ayrı bir durum) ,yerel uydu aparatı , çanak anten olmadan uydu yayınları izleme (çevre kirliğini onleme burda dev çanak anten kurulup (kendi enerjisini kendi uretme, şehre yayın verme ) , çanak antenlere kablosuz bağlanma (telsiz frekansı duşunmuştum bu biraz karmaşıktı belki problem olurdu ,şimdi wifi ,bluetooth)

    velhasıl vardı tabii araştırıyorduk , baktım istanbuldan beni aradılar uçağa atla gel dediler , demek beni zengin zannetti , galiba elektronik muhendisi idi bunları hayal mı ettin yoksa kopyaladınmı ,ne haliniz varsa gorun ...en kopuk ornegide turk firmaları verdi fikirleniz bizim için onemli ama gucumuz yok gucun oldu ne yaptı kopyala yerleştirirken en adi malzeme yerleştir ve kaz gibi yol ,aynı mantık devam ediyor...sen once kendi mimari işlemcini uret ve bunu entegre et.upsacale nasıl yapılır dunya goster .maliyet tablosunda seviyesi dusuk bir işlemciye bel bağla sonra millete forumlarda inceleme adı altında ver gazı , bir şu son donemde bilbordlarda efendim S2×MPEG 4 yayına geçtik yani vcd dvix geçtik deme gibi....bu format yılını hatırlayan varmı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edessa2017 -- 28 Mart 2018; 3:32:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dirst

    Şaka gibisin hoca. Kurlar bu fiyata inse bizim aç gözlü ithalatçılar 2 misli kazanırken 8 misli kazanmak ister.
    Ayrıca 2500 TL verip Samsung 40" aldıktan sonra kerizmiyim ben 800 TL verip uydu alıcısı alacam.
    Piyasada irili ufaklı yüzlerce alternatif varken.

    Ayıptır yaa 190 TL olan cihazı 800 tl satmak. insafınız kurusun.

    samsungun maliyeti enaz 2000 TL dir 2500 TL satılması makul.

    Siz deveyi hamudu ile değil. Deve ile birlikte sürü başı eşeğide yutmak istiyorsunuz.






    Profilinizi gizlemişsiniz ve yeni bir üyesiniz. Belli ki belirli kişiler adına çalışıyorsunuz ve böyle fake bir kullanıcı adıyla bilinçsiz bir cevap vermişsiniz.

    Samsung maliyeti 2000 TLymiş ve 2500 e satıyormuş demek

    Biraz araştırın, bilgi sahibi olun ve sonra yorum yapın komik duruma düşürmeyin kendinizi.

    Atlantanın tüm modellerini aldım gördüm. Vigicadan başlayan seriyide. K serisi androidide. SpyBox serisisi Androidide aldım kullandım.

    Android ile Uydu alıcıları birlikte Olmuyor.

    Enigma2 de Gerçek anlamda Nette olmuyor. Yani PC de olmuyor amacı başka Uydu alıcıları üzerinde yoğunlaşmış.

    INTEL pcde ne ise Broadcomm Uydu alıcısı sectöründe o dur.

    Bunu kafanıza sokun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Arkadaşlar, iki yanlış bir doğru etmez.

    Yani bir üyenin 2000 TL'yi gözden çıkarmak gerekir, değerlendirmesi üzerinden, aradığım cihaz olsun 2500 TL veririm değerlendirmesi doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir. Değerlendirme bu şekilde yapılırsa, konuşulan konunun zemini kaybolur.

    s912 işlemcili cihazların yurtdışı perakende fiyatı belli zaten... En baba s912 cihaz 45 - 50 dolar arası. Üzerine modül yuvası + Harddisk bağlanabilme özelli vs eklendiğinde, en fazla 70 dolar'lık cihaz olur.

    Girişimciye bu cihazın maliyeti 50 dolar'ı bile bulmaz zaten... Vergisi, algısı ne varsa 50 dolar'ı bulmaz.

    Tabi fiyatlama yapılırken, her zaman malın maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Girişimci bir maldan kar edecekse, getirip satmayı düşünür. Şimdilik piyasada akıllı cihazlara talep var. Telefon, medaya cihaz vs... İşte girişimciler az sayıda tüketicinin bu canlı talebini gördükleri için, parti parti uçak kargosu ile mal getirterek satıyorlar... Öyle bahsedildiği gibi, 5000 adetlik bir siparişlerle değil... Bu devirde hiç kimse 5000 x50 = 250.000 dolar( ikiyüz elli bin dolar )'ı tek partide cihaza bağlamaz. Uçak kargosu ile 200 - 300 adetlik siparişlerle getirtilerek tüketime sunulur.

    Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası... İşte biz bu tür pazarlama yöntemine, piyasanın kaymağını almak diyoruz. Piyasanın kaymağı demek, malın fiyatı kaç lira olursa olsun, ödemeye razı bir müşteri kitlesi var. İşte firmalar talep ölçümlemesi yapar ve piyasanın kaymağını bu şekilde toplarlar...

    Esasında Türkiye piyasasının en büyük sorunu; bu türden yenilikçi ürünlere, tüketicilerce ilgi gösterilmemesidir. Çünkü cep telefonu gibi elzem kullanımlı bir ürün değildir.

    Hasılı kelam; ilk paragrafa dönecek olursam, 2500 TL'ye 40" Samsung 4K TV alınıyor. Yani tüketici ürün fiyatını değerlendirirken, mantık süzgecinden geçirerek edinimini gerçekleştirmektedir. Hal böyle olunca, fiyatlaması sübjektif yapılan ürünlere az sayıda tüketici itibar edecektir. ( Yani 5nci paragrafta belirttiğim müşteri kitlesi )

    2000 - 2500 TL seviyelerinde, Barebone PC vb gibi, çok daha uzun sürelerle kullanılabilecek cihazlar edinilebilir.

    Serkan bey forumda takip ettiğim kadarıyla uydu ve ekipmanları konusunda bilgili kişilerinden birisiniz ancak bahsetmiş olduğunuz maliyetler emin olun bu şekilde değil. Bilmiyorum hangi işle uğraşıyorsunuz ama esnafsanız ve uzakdoğudan ithalat yapıyorsanız kazın ayağının böyle olmadığını göreceksiniz.

    Belirttiğiniz bütçelere çıkıldığı zaman evet 4K Samsung TV ler alınabilir ama burada bizim asıl sıkıntımız paramız değerinin yerlerde sürünüyor olması. Emin olun dolar 1,5 TL Euro da 2 TL olsun piyasada satılan cihazların fiyatları yarı fiyatından da aşağılara inecek ancak bu kur oranlarıyla bu cihazlar ne yazık ki yüksek fiyatlara satılmak zorunda kalıyor.

    Sevgili arkadaşım, ben yurtdışında yaşıyorum. Sektörün üçünden gelen biriyim.

    HongKong ve ShenZeng 'e her yıl giderim. Yani üretici fiyatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum.

    Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, ürünün fiyatlaması subjektif kriterlere göre yapılmıştır. Nedenini de açıkladım.

    Türkiye'de bu tür ürünleri ithal edip satanlar, gemiyi yüzdüreyim derken, uzun vadede piyasaya dolayısıyla da kendine zarar verdiğinin farkında değil.

    Ben bu mevzuları 10 yıl önce İstanbul'da fuarda sektör temsilcilerine anlattım. Türkiye'de sektörleşemeyen uydu satıcıları yok olur dedim. Öyle de oldu. Şimdilerde çoğu uyducu, tv, su arıtma vs cihazları satarak, ticaretini devam ettirmeye çalışıyor. Örnek; bakın Goldmaster'ın haline... Her tür ev ve mutfak eşyasını satmaya başladılar.

    Yani firma olarak ayakta kalmak sorun değil. Ürününü çeşitlendirir ve firmanı ayakta tutartsın. Ama sektörü yok edersin.

    Türkiye'de uydu sektörü var mı ? Yok. Neden yok ? Fahiş fiyatlama ile ürün satarsan, firma olarak kendin ayakta kalsan bile, zaman içinde uydu piyasasını yok edersin. Şu an Türkiye'de uydu piyasasının hali tam olarak bu.

    Uydu piyasası yok edildi. Olan tüketicilere oldu. Meydan da, yukarıda mesaj yazan üyenin birinin belirttiği üzere, her kaç para olursa alırım diyenlere kaldı. Yani kaymaklık kesim.


    Sektörün içinden gelen biriyseniz -yurtdışında da yaşadığnızı belirtmişsiniz- alınan vergilerin ne kadar yüksek olduğunu da biliyorsunuzdur. Aynı ürün yurtdışında neden ucuza satılıyor bunu da çok iyi biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

    Ancak tekrarlıyorum ve konunun daha fazla uzayıp dallanıp budaklanmasını da istemiyorum açıkçası cihaz hakkında yorumlar yapılması satın alacak kullanıcılar adına daha sağlıklı olacaktır.

    Vermiş olduğunuz Goldmaster ve benzeri örneklerinin sebebi çöp ürünlerin piyasaya girmesi ve aynı zamanda uydu alıcılarının tv içerisine girmesidir. Bu da uydu sektörünü ne yazık ki öldürmüştür. Gene bir önceki mesajınızda 190 TL ye mal edildi dediğiniz cihaz eğer konudaki cihazsa -sanırım ithaltını siz yaptınız ki bu şekilde konuşuyorsunuz- bu da çok doğru bir söylem olmayıp milletin kafasını karıştırmaktan öteye gitmiyor.

    Sizden ricam konu daha fazla dağılıp farklı yönlere gitmesin insanlar cihaz hakkında sorular sorup bilgi alsınlar. Alıp almaması gene kullanıcıya kalıyor. İsteyen gider Çin den 50 usd ye alır android box kullanır isteyen daha donanımlı bir cihaz alır bu cihaz gibi muhattap bulur karşısında tamamen tercih meselesidir.

    İyi forumlar dilerim.



    İthalatla hangi vergi oranının yüksekliğinden bahsediyorsun !? İthalat ve gümrük rejiminde Türkiye adeta cennettir. Özellikle yarı mamul ürün girişinde vergi oranları çok uygundur.

    Ben şimdi Rusya tarafındayım. Burada ülke ithalat vergisi, oblast vergisi derken, ithalatta ödenen verginin maliyetleri, Türkiye'den daha yüksektir. Kray'larda ithalden kaynaklı vergi oranları oblastlara göre daha düşüktür. Ama koskoca ülkede birkaç tane kray var zaten... Herneyse de... Burada iç vergi mevzuatı farklıdır. Gerçek usul vergileme burada Türkiye'ye göre biraz daha avantajlıdır. Birde nakliyeden fark eder. Buraya mallar tren ile çok uygun fiyatlarla taşınabilmektedir... Burada elektronik parçalar yarı mamul ürün kapsamında değildir. Yani eksisi - artısı derken maliyetler yine Türkiye ile aynı hesaba gelir.

    Hasılı kelam; vergiler üç aşağı beş yukarı hemen hemen dünyanın her yerinde aynı. Dubai gibi bir kaç serbest pazar ülkesi hariç.

    Ayrıca, konu dağılıp başka yönlere gitmesin derken, ince ayar vermeye çalışıyorsun gibi hissettim.

    Sevgili arkadaşım, benim yaşadığım yerde, mesaiden sonra yapacak hiç bir iş yok. Ne yapıyoruz ? İşte bir taraftan sektörün profesyonelleri ile haşır neşir oluyoruz. Yani çin'de ürün fiyatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum. 50 dolar fiyatı, en baba ürünün fiyatı olarak belirttim zaten... Yani 50 doların altındaki fiyatları da düşünebilirsin. Ki, bu bahsettiğim ürün fiyatıdır.

    Birde ürün olmayıp, yarı mamul almakta mümkündür. Yani yüksek adetli sipariş verilirse, fasoncu fabrika sana istediğin kalitede mal yapar. Bu takdirde ürünün maliyeti 3'te bire kadar düşer. Çünkü fason imalata girince, parça maliyeti + işçilik üzerinden fiyatlama yapılır. Türkiye giren uydu cihazı, medya cihazı vs ne kadar elektronik cihaz varsa, vergi avantajından yararlanmak için, demonte vaziyette yarı mamul statüsü ile girer.

    Hasılı kelam, bunlar detaydaki mevzulardır. Şimdilerde Türkiye'den hiç bir firma çin'de fason imalatçının kapısını çalmıyor. Çünkü Türkiye'de eskisi gibi geniş hacimli bir piyasa yok. Zaten bunun içindir ki, Türkiye'de bu türden ürünlerin fiyatı yüksek kalıyor.

    Türkiye'deki kendini bilmezler, 4 tane baldırı çıplak göreceğiz vs derken, bu tür ürünlerin fiyatı ne olursa olsun almak istiyor. Bu durumu iyi bilen Karaköy esnafı da, al sana aradığın cihaz deyip kaskaslıyor. Hadisenin özeti budur.

    Karaköy esnafı dedim de; bu adamların ticari hayata atılmaları da çok ilginçtir. Önce lokantacı olarak işe başlar. Biraz parayı topladıktan sonra Karaköy ve çevresini tanımış olurlar. Sonra üçü beşi bir araya gelip, kar marjı yüksek işlere adım atarlar...

    Analog uydu yayınları zamanında, Türkiye'de çanak anten yok iken, Rüştü Bey'le birlikte Ömerli'deki fabrikada Türkiye'nin ilk yerli çanaklarını ürettik. Hesabını yaptık, kitabını yaptık. Epeyce yok aldık. Baktılar ki, çanak işinde iyi para var. Hemen Erol Tatlıdil( Orijini Karaköy'dür ) denen yahudi bu işe girdi. İzmir'e fabrika açtı. Devamında bir çok kişi çanak üretmeye başladı. Ne kaliteli bombeleme var ve de şoklama var. Hiç biri yok. Millet anlamıyor nasıl olsa... Kaskasla gitsin.

    Peki bugünlere gelindiğinde ne oldu. Çanak çömlekte yine avrupanın kucağına oturduk. Adam gibi sinyal almak isteyen, yine markalı çanaklar edinerek bi dünya para ödemeye başladı.

    Uydu cihazı da aynı şekildedir. Elit elektronik firması, 14 sene önce Türkiye'de uydu cihazı üretiyordu. Hemde % 95'i yerli parçalarla. İşlemci hariç... Sonra ne oldu ? Firma işi bıraktı ve LED üretimine geçti.

    Yazılım mevzusu da var. O konuya girmeyeyim. Ha Ruslar yazılım işinde daha iyiler. Bu nedenle de ülkelerinde uydu sektörünü ayakta tutabiliyorlar...

    Şimdi bu kadar niye uzun yazdım ? Bir önceki mesajımda sektöre hizmet edenlerin, sektörü nasıl yok ettiğini anlatmak içindi... Tabi bu yazdıklarımı anlayana...

    Muhatap bulur demişsiniz ya !... Ne muhatabından bahsediyorsunuz. Android medya cihazların tasarımı baştan hata zaten... Yani markalı - markasız, garantili - garantisiz, özel yazılımlı, tüzel yazılımlı ne kadar android yazılımlı ürün varsa, tamamı ayıplı ürün kategorisindedir zaten... Dolayısıyla cihazı edinenler sinir olmak için karşılarında muhatap bulmaktansa, 50 dolar'lık ürün alıp mahatap bulamamak daha mantıklıdır.

    Bütün bu detaylı izahatlardan sonra, bu konu başlığında yazdığım ilk kısa mesajıma dönecek olursak; cihaz tanıtımı yapan kişi "gel gel demiş" ! Ha işte benim dediğim de buydu zaten...

    Adam gel gel tarzı tanıtım yapmış. Sen adamın tanıtım yazısını alıp buraya kopyala yapıştır yapmışsın. Dolayısıyla mevzu başka yerlere gitmez, merak etme...

    Önce özelden sizi bilgilendirmek istedim fakat daha sonra herkesin gerçeği bilme hakkı vardır diye buradan yazıyorum.
    Aslında yazmaya değecek bir konu değil herkes biliyor ama ben yine de bilmeyenlere ve biliyormuş gibi yapanlara da anlatmış olayım.

    Bir konu hakkında yazarken lütfen yazdıklarınıza, verdiğiniz bilgilere dikkat etmenizi öneririm. Bu kadar yanlış bilgiye duyarsız kalmam mümkün değil. Bu yanlışlara sizin yazdıklarınızdan dolayı inanan ve olumsuz yorum yapan kişiler oluyor. Böyle yalan yanlış bilgi vermeye devam ederseniz forumdaki güvenilirliğinizi, tarafsızlığınızı ve inanılırlığınızı yitirirsiniz.
    Böyle bir ürünün projelendirilmesi ve üretilip tüketiciye sunulması arasında geçen süre 1 yıldır. Proje aşamasında üretici firmaya ön ödemesi yapılır. (Yani 1 yıl önce)
    Biraz emeğe saygı gösterelim. Sonuçta bu ürünler 2 dolarlık Mini Scartlı ya da 5 dolarlık Mini HD ürünler değil!
    Bunun dışında verdiğiniz alakasız yalan yanlış fiyatlarla forumdaki kişilere kötü örnek oluyorsunuz. Her konuyu bildiğinizi iddia edip(her şeyi bilmiyorsunuz) yok 50 dolarlık cihaz yok 300 tane gelebilir gibi saçma sapan şeyler yazmışsınız. Bu özelliklerde yeni tasarım bir ürünü hiçbir üretici bahsettiğiniz gibi 300 adet üretmez, üretemez.
    Sizin de öğrenmeniz açısından biraz bilgi vereyim. Bahsettiğiniz bu ürünü aliexpressteki 50 dolarlık bir ürünle kıyaslamanız mantık dışı. (Aliexpress sitesinden örnek verelim birebir aynı donanım tutmuyor ama combo tunere sahip 16 gb hafızalı ve yanında sadece bir adet akıllı kumandaya sahip MECOOL marka ürünün Çin fiyatı 155 $ + vergi gelecek tabi gümrüğe takılırsa(https://tr.aliexpress.com/item/MECOOL-KIII-Pro-Android-TV-Box-Satellite-TV-Receiver-DVB-S2-T2-DVB-C-3G-32G/32825904151.html?spm=a2g10.search0104.3.10.44a314a3vlCmNJ&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_10696_10084_10083_10618_10307_5711211_10313_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_25,ppcSwitch_4&algo_expid=d017693c-fada-4a6a-b11e-8b6f48670c89-1&algo_pvid=d017693c-fada-4a6a-b11e-8b6f48670c89&transAbTest=ae803_5&priceBeautifyAB=)

    Ürün 50 usd ye alınıyor ve hiçbir şey ödenmeden 200 usd ye tüketiciye satılıyor.(Sanırım Shenzhen’e(Shenzeng değil düzelteyim) gittikçe oradan 1 adet alıp gelince burada satıyorsunuz) ( Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası..) Böyle bir kâr var ve bunu hiçbir esnaf bilmiyor ve yapmıyor, Komik değil mi!

    Böyle bir ürünü 2 Kumanda ile 110 USD den aşağı yaptırmanız mümkün değildir (yüksek adet alındığını farz ediyoruz). Bunun dışında yazılım geliştirme desteği için ayrıca ödeme yapılmaktadır.
    Bu tip uydu alıcılarında gümrükte peşin olarak ödenen KDV(%18) ÖTV(%6.7)BANDROL(%10) var. Bunlar hesaplanırken üzerine eklene eklene hesaplanır. (Bu vergiler hesaplanırken nakliye, sigorta gibi ücretlerde matraha eklenir.). Bunlar dışında gümrük işlemlerinde ödenen ardiye, işlem ücreti vs küçümsenemeyecek masraflar vardır. Uçak ile gelen bir üründe birim başı yaklaşık 10 usd nakliye masrafı binmektedir. Bu ürünler hazır ambalajında gelen ürünlerdir. Başkalarının hangi ürünü nasıl getirdiği ne yaptığı konusunda yorum yapmıyorum bu onların bileceği iştir.

    850 tl (KDV DAHİL) perakende satılan bir üründe 129.66 TL KDV vardır. Kalan 720.34 (bugünkü kur ile 180 usd (kredi kartı ile)(peşin ödemede % 5 daha iskonto yapılıyor) bu tutar içerinde toptancı, bayi kârı dahildir. Kimse aptal değil artık herkes her şeyin fiyatını biliyor, Saint Ralph in yazdığı gibi araştırmadan bir şey almıyor.
    Sonuç olarak 110 usd ye almış olduğunuz bir ürünü yukardaki vergileri ekleyerek bir maliyet yapın ve sonucu siz bulun. (Ya da uğraşmayın bu ürün maliyeti 150 usd dir yaklaşık olarak ben sizin yerinize hesaplamış olayım) aradaki 20 usd ithalatçı-toptancı-perakendeci arasında paylaşılan kârdır. Bir de bu kâr üzerinden ödenen % 20 gelir vergisi vardır. Ayrıca yasal, ürün ve parça garantisini, satış sonrası yazılım desteğini de unutmayalım.

    Sanırım size biraz bilgi vermişimdir. Sizinde yazınızda bahsettiğiniz gibi sektördeki diğer firmalar neden bu tip ürünler yapmıyor veya neden başka işlere yöneldiler. Neden tencere, tabak satıyorlar? Cevap verebilir misiniz? Veya diğerleri neden 2-5 usd lik cihaz getirip satıyorlar? (senin hesabına göre 190 tl ye mal edecek 850-950 tl ye satacak! Ve bu işi yapmayacak! Paraları mı yok, akılları mı yok ?)

    Ayrıca Türkiye’de bu sektörde yazdığınız gibi % 95 yerli üretim yapmak mümkün değildir, bugün yapıyorum diyen firma varsa çıksın -geçmişte de- herkesin eli dışarıya mahkum. % 95 dediğin ne anlama geliyor biliyor musunuz? Ürünü SKD-CKD getirip burada toplamaya yerli üretim diyorsanız bilemem bence değil! Bu şöyle olmasın; % 5 yerli % 95 ithal parça ? (yerli olan kasa,kutu ve kullanım kılavuzudur). Geçmişte çanak yapılırken görmüş olmanız sizin bu konuda tecrübeli olmanız anlamına gelmez. (Bombeleme, şoklama tabirleriniz ilginç, şoklanan ne anlayamadım açıklar mısınız?). Chipseti bilmek ve Shenzhen’e gitmekle bu işler olmuyor ne yazık ki. Bu konuda biraz geri de kalmışsınız gibi geldi. Kendinizi geliştirmenizi ve böyle bir yazı yazmadan daha iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Bir şey yazmış olmak için yazacaksanız hiç yazmayın.
    Bu yalanlara inanıp bilmeden yorum yapan arkadaşlara da tavsiyem; her söylenene inanmayın, araştırın sonra yazın.

    Kararı bu işlerden gerçekten anlayanlar verecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Forumchu


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Arkadaşlar, iki yanlış bir doğru etmez.

    Yani bir üyenin 2000 TL'yi gözden çıkarmak gerekir, değerlendirmesi üzerinden, aradığım cihaz olsun 2500 TL veririm değerlendirmesi doğru ve sağlıklı bir yaklaşım değildir. Değerlendirme bu şekilde yapılırsa, konuşulan konunun zemini kaybolur.

    s912 işlemcili cihazların yurtdışı perakende fiyatı belli zaten... En baba s912 cihaz 45 - 50 dolar arası. Üzerine modül yuvası + Harddisk bağlanabilme özelli vs eklendiğinde, en fazla 70 dolar'lık cihaz olur.

    Girişimciye bu cihazın maliyeti 50 dolar'ı bile bulmaz zaten... Vergisi, algısı ne varsa 50 dolar'ı bulmaz.

    Tabi fiyatlama yapılırken, her zaman malın maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Girişimci bir maldan kar edecekse, getirip satmayı düşünür. Şimdilik piyasada akıllı cihazlara talep var. Telefon, medaya cihaz vs... İşte girişimciler az sayıda tüketicinin bu canlı talebini gördükleri için, parti parti uçak kargosu ile mal getirterek satıyorlar... Öyle bahsedildiği gibi, 5000 adetlik bir siparişlerle değil... Bu devirde hiç kimse 5000 x50 = 250.000 dolar( ikiyüz elli bin dolar )'ı tek partide cihaza bağlamaz. Uçak kargosu ile 200 - 300 adetlik siparişlerle getirtilerek tüketime sunulur.

    Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası... İşte biz bu tür pazarlama yöntemine, piyasanın kaymağını almak diyoruz. Piyasanın kaymağı demek, malın fiyatı kaç lira olursa olsun, ödemeye razı bir müşteri kitlesi var. İşte firmalar talep ölçümlemesi yapar ve piyasanın kaymağını bu şekilde toplarlar...

    Esasında Türkiye piyasasının en büyük sorunu; bu türden yenilikçi ürünlere, tüketicilerce ilgi gösterilmemesidir. Çünkü cep telefonu gibi elzem kullanımlı bir ürün değildir.

    Hasılı kelam; ilk paragrafa dönecek olursam, 2500 TL'ye 40" Samsung 4K TV alınıyor. Yani tüketici ürün fiyatını değerlendirirken, mantık süzgecinden geçirerek edinimini gerçekleştirmektedir. Hal böyle olunca, fiyatlaması sübjektif yapılan ürünlere az sayıda tüketici itibar edecektir. ( Yani 5nci paragrafta belirttiğim müşteri kitlesi )

    2000 - 2500 TL seviyelerinde, Barebone PC vb gibi, çok daha uzun sürelerle kullanılabilecek cihazlar edinilebilir.

    Serkan bey forumda takip ettiğim kadarıyla uydu ve ekipmanları konusunda bilgili kişilerinden birisiniz ancak bahsetmiş olduğunuz maliyetler emin olun bu şekilde değil. Bilmiyorum hangi işle uğraşıyorsunuz ama esnafsanız ve uzakdoğudan ithalat yapıyorsanız kazın ayağının böyle olmadığını göreceksiniz.

    Belirttiğiniz bütçelere çıkıldığı zaman evet 4K Samsung TV ler alınabilir ama burada bizim asıl sıkıntımız paramız değerinin yerlerde sürünüyor olması. Emin olun dolar 1,5 TL Euro da 2 TL olsun piyasada satılan cihazların fiyatları yarı fiyatından da aşağılara inecek ancak bu kur oranlarıyla bu cihazlar ne yazık ki yüksek fiyatlara satılmak zorunda kalıyor.

    Sevgili arkadaşım, ben yurtdışında yaşıyorum. Sektörün üçünden gelen biriyim.

    HongKong ve ShenZeng 'e her yıl giderim. Yani üretici fiyatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum.

    Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, ürünün fiyatlaması subjektif kriterlere göre yapılmıştır. Nedenini de açıkladım.

    Türkiye'de bu tür ürünleri ithal edip satanlar, gemiyi yüzdüreyim derken, uzun vadede piyasaya dolayısıyla da kendine zarar verdiğinin farkında değil.

    Ben bu mevzuları 10 yıl önce İstanbul'da fuarda sektör temsilcilerine anlattım. Türkiye'de sektörleşemeyen uydu satıcıları yok olur dedim. Öyle de oldu. Şimdilerde çoğu uyducu, tv, su arıtma vs cihazları satarak, ticaretini devam ettirmeye çalışıyor. Örnek; bakın Goldmaster'ın haline... Her tür ev ve mutfak eşyasını satmaya başladılar.

    Yani firma olarak ayakta kalmak sorun değil. Ürününü çeşitlendirir ve firmanı ayakta tutartsın. Ama sektörü yok edersin.

    Türkiye'de uydu sektörü var mı ? Yok. Neden yok ? Fahiş fiyatlama ile ürün satarsan, firma olarak kendin ayakta kalsan bile, zaman içinde uydu piyasasını yok edersin. Şu an Türkiye'de uydu piyasasının hali tam olarak bu.

    Uydu piyasası yok edildi. Olan tüketicilere oldu. Meydan da, yukarıda mesaj yazan üyenin birinin belirttiği üzere, her kaç para olursa alırım diyenlere kaldı. Yani kaymaklık kesim.


    Sektörün içinden gelen biriyseniz -yurtdışında da yaşadığnızı belirtmişsiniz- alınan vergilerin ne kadar yüksek olduğunu da biliyorsunuzdur. Aynı ürün yurtdışında neden ucuza satılıyor bunu da çok iyi biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

    Ancak tekrarlıyorum ve konunun daha fazla uzayıp dallanıp budaklanmasını da istemiyorum açıkçası cihaz hakkında yorumlar yapılması satın alacak kullanıcılar adına daha sağlıklı olacaktır.

    Vermiş olduğunuz Goldmaster ve benzeri örneklerinin sebebi çöp ürünlerin piyasaya girmesi ve aynı zamanda uydu alıcılarının tv içerisine girmesidir. Bu da uydu sektörünü ne yazık ki öldürmüştür. Gene bir önceki mesajınızda 190 TL ye mal edildi dediğiniz cihaz eğer konudaki cihazsa -sanırım ithaltını siz yaptınız ki bu şekilde konuşuyorsunuz- bu da çok doğru bir söylem olmayıp milletin kafasını karıştırmaktan öteye gitmiyor.

    Sizden ricam konu daha fazla dağılıp farklı yönlere gitmesin insanlar cihaz hakkında sorular sorup bilgi alsınlar. Alıp almaması gene kullanıcıya kalıyor. İsteyen gider Çin den 50 usd ye alır android box kullanır isteyen daha donanımlı bir cihaz alır bu cihaz gibi muhattap bulur karşısında tamamen tercih meselesidir.

    İyi forumlar dilerim.



    İthalatla hangi vergi oranının yüksekliğinden bahsediyorsun !? İthalat ve gümrük rejiminde Türkiye adeta cennettir. Özellikle yarı mamul ürün girişinde vergi oranları çok uygundur.

    Ben şimdi Rusya tarafındayım. Burada ülke ithalat vergisi, oblast vergisi derken, ithalatta ödenen verginin maliyetleri, Türkiye'den daha yüksektir. Kray'larda ithalden kaynaklı vergi oranları oblastlara göre daha düşüktür. Ama koskoca ülkede birkaç tane kray var zaten... Herneyse de... Burada iç vergi mevzuatı farklıdır. Gerçek usul vergileme burada Türkiye'ye göre biraz daha avantajlıdır. Birde nakliyeden fark eder. Buraya mallar tren ile çok uygun fiyatlarla taşınabilmektedir... Burada elektronik parçalar yarı mamul ürün kapsamında değildir. Yani eksisi - artısı derken maliyetler yine Türkiye ile aynı hesaba gelir.

    Hasılı kelam; vergiler üç aşağı beş yukarı hemen hemen dünyanın her yerinde aynı. Dubai gibi bir kaç serbest pazar ülkesi hariç.

    Ayrıca, konu dağılıp başka yönlere gitmesin derken, ince ayar vermeye çalışıyorsun gibi hissettim.

    Sevgili arkadaşım, benim yaşadığım yerde, mesaiden sonra yapacak hiç bir iş yok. Ne yapıyoruz ? İşte bir taraftan sektörün profesyonelleri ile haşır neşir oluyoruz. Yani çin'de ürün fiyatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorum. 50 dolar fiyatı, en baba ürünün fiyatı olarak belirttim zaten... Yani 50 doların altındaki fiyatları da düşünebilirsin. Ki, bu bahsettiğim ürün fiyatıdır.

    Birde ürün olmayıp, yarı mamul almakta mümkündür. Yani yüksek adetli sipariş verilirse, fasoncu fabrika sana istediğin kalitede mal yapar. Bu takdirde ürünün maliyeti 3'te bire kadar düşer. Çünkü fason imalata girince, parça maliyeti + işçilik üzerinden fiyatlama yapılır. Türkiye giren uydu cihazı, medya cihazı vs ne kadar elektronik cihaz varsa, vergi avantajından yararlanmak için, demonte vaziyette yarı mamul statüsü ile girer.

    Hasılı kelam, bunlar detaydaki mevzulardır. Şimdilerde Türkiye'den hiç bir firma çin'de fason imalatçının kapısını çalmıyor. Çünkü Türkiye'de eskisi gibi geniş hacimli bir piyasa yok. Zaten bunun içindir ki, Türkiye'de bu türden ürünlerin fiyatı yüksek kalıyor.

    Türkiye'deki kendini bilmezler, 4 tane baldırı çıplak göreceğiz vs derken, bu tür ürünlerin fiyatı ne olursa olsun almak istiyor. Bu durumu iyi bilen Karaköy esnafı da, al sana aradığın cihaz deyip kaskaslıyor. Hadisenin özeti budur.

    Karaköy esnafı dedim de; bu adamların ticari hayata atılmaları da çok ilginçtir. Önce lokantacı olarak işe başlar. Biraz parayı topladıktan sonra Karaköy ve çevresini tanımış olurlar. Sonra üçü beşi bir araya gelip, kar marjı yüksek işlere adım atarlar...

    Analog uydu yayınları zamanında, Türkiye'de çanak anten yok iken, Rüştü Bey'le birlikte Ömerli'deki fabrikada Türkiye'nin ilk yerli çanaklarını ürettik. Hesabını yaptık, kitabını yaptık. Epeyce yok aldık. Baktılar ki, çanak işinde iyi para var. Hemen Erol Tatlıdil( Orijini Karaköy'dür ) denen yahudi bu işe girdi. İzmir'e fabrika açtı. Devamında bir çok kişi çanak üretmeye başladı. Ne kaliteli bombeleme var ve de şoklama var. Hiç biri yok. Millet anlamıyor nasıl olsa... Kaskasla gitsin.

    Peki bugünlere gelindiğinde ne oldu. Çanak çömlekte yine avrupanın kucağına oturduk. Adam gibi sinyal almak isteyen, yine markalı çanaklar edinerek bi dünya para ödemeye başladı.

    Uydu cihazı da aynı şekildedir. Elit elektronik firması, 14 sene önce Türkiye'de uydu cihazı üretiyordu. Hemde % 95'i yerli parçalarla. İşlemci hariç... Sonra ne oldu ? Firma işi bıraktı ve LED üretimine geçti.

    Yazılım mevzusu da var. O konuya girmeyeyim. Ha Ruslar yazılım işinde daha iyiler. Bu nedenle de ülkelerinde uydu sektörünü ayakta tutabiliyorlar...

    Şimdi bu kadar niye uzun yazdım ? Bir önceki mesajımda sektöre hizmet edenlerin, sektörü nasıl yok ettiğini anlatmak içindi... Tabi bu yazdıklarımı anlayana...

    Muhatap bulur demişsiniz ya !... Ne muhatabından bahsediyorsunuz. Android medya cihazların tasarımı baştan hata zaten... Yani markalı - markasız, garantili - garantisiz, özel yazılımlı, tüzel yazılımlı ne kadar android yazılımlı ürün varsa, tamamı ayıplı ürün kategorisindedir zaten... Dolayısıyla cihazı edinenler sinir olmak için karşılarında muhatap bulmaktansa, 50 dolar'lık ürün alıp mahatap bulamamak daha mantıklıdır.

    Bütün bu detaylı izahatlardan sonra, bu konu başlığında yazdığım ilk kısa mesajıma dönecek olursak; cihaz tanıtımı yapan kişi "gel gel demiş" ! Ha işte benim dediğim de buydu zaten...

    Adam gel gel tarzı tanıtım yapmış. Sen adamın tanıtım yazısını alıp buraya kopyala yapıştır yapmışsın. Dolayısıyla mevzu başka yerlere gitmez, merak etme...

    Önce özelden sizi bilgilendirmek istedim fakat daha sonra herkesin gerçeği bilme hakkı vardır diye buradan yazıyorum.
    Aslında yazmaya değecek bir konu değil herkes biliyor ama ben yine de bilmeyenlere ve biliyormuş gibi yapanlara da anlatmış olayım.

    Bir konu hakkında yazarken lütfen yazdıklarınıza, verdiğiniz bilgilere dikkat etmenizi öneririm. Bu kadar yanlış bilgiye duyarsız kalmam mümkün değil. Bu yanlışlara sizin yazdıklarınızdan dolayı inanan ve olumsuz yorum yapan kişiler oluyor. Böyle yalan yanlış bilgi vermeye devam ederseniz forumdaki güvenilirliğinizi, tarafsızlığınızı ve inanılırlığınızı yitirirsiniz.
    Böyle bir ürünün projelendirilmesi ve üretilip tüketiciye sunulması arasında geçen süre 1 yıldır. Proje aşamasında üretici firmaya ön ödemesi yapılır. (Yani 1 yıl önce)
    Biraz emeğe saygı gösterelim. Sonuçta bu ürünler 2 dolarlık Mini Scartlı ya da 5 dolarlık Mini HD ürünler değil!
    Bunun dışında verdiğiniz alakasız yalan yanlış fiyatlarla forumdaki kişilere kötü örnek oluyorsunuz. Her konuyu bildiğinizi iddia edip(her şeyi bilmiyorsunuz) yok 50 dolarlık cihaz yok 300 tane gelebilir gibi saçma sapan şeyler yazmışsınız. Bu özelliklerde yeni tasarım bir ürünü hiçbir üretici bahsettiğiniz gibi 300 adet üretmez, üretemez.
    Sizin de öğrenmeniz açısından biraz bilgi vereyim. Bahsettiğiniz bu ürünü aliexpressteki 50 dolarlık bir ürünle kıyaslamanız mantık dışı. (Aliexpress sitesinden örnek verelim birebir aynı donanım tutmuyor ama combo tunere sahip 16 gb hafızalı ve yanında sadece bir adet akıllı kumandaya sahip MECOOL marka ürünün Çin fiyatı 155 $ + vergi gelecek tabi gümrüğe takılırsa(https://tr.aliexpress.com/item/MECOOL-KIII-Pro-Android-TV-Box-Satellite-TV-Receiver-DVB-S2-T2-DVB-C-3G-32G/32825904151.html?spm=a2g10.search0104.3.10.44a314a3vlCmNJ&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_10696_10084_10083_10618_10307_5711211_10313_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_25,ppcSwitch_4&algo_expid=d017693c-fada-4a6a-b11e-8b6f48670c89-1&algo_pvid=d017693c-fada-4a6a-b11e-8b6f48670c89&transAbTest=ae803_5&priceBeautifyAB=)

    Ürün 50 usd ye alınıyor ve hiçbir şey ödenmeden 200 usd ye tüketiciye satılıyor.(Sanırım Shenzhen’e(Shenzeng değil düzelteyim) gittikçe oradan 1 adet alıp gelince burada satıyorsunuz) ( Malın maliyeti 50 dolar( yani 190 TL ) Malı sattı 850 - 950 arası..) Böyle bir kâr var ve bunu hiçbir esnaf bilmiyor ve yapmıyor, Komik değil mi!

    Böyle bir ürünü 2 Kumanda ile 110 USD den aşağı yaptırmanız mümkün değildir (yüksek adet alındığını farz ediyoruz). Bunun dışında yazılım geliştirme desteği için ayrıca ödeme yapılmaktadır.
    Bu tip uydu alıcılarında gümrükte peşin olarak ödenen KDV(%18) ÖTV(%6.7)BANDROL(%10) var. Bunlar hesaplanırken üzerine eklene eklene hesaplanır. (Bu vergiler hesaplanırken nakliye, sigorta gibi ücretlerde matraha eklenir.). Bunlar dışında gümrük işlemlerinde ödenen ardiye, işlem ücreti vs küçümsenemeyecek masraflar vardır. Uçak ile gelen bir üründe birim başı yaklaşık 10 usd nakliye masrafı binmektedir. Bu ürünler hazır ambalajında gelen ürünlerdir. Başkalarının hangi ürünü nasıl getirdiği ne yaptığı konusunda yorum yapmıyorum bu onların bileceği iştir.

    850 tl (KDV DAHİL) perakende satılan bir üründe 129.66 TL KDV vardır. Kalan 720.34 (bugünkü kur ile 180 usd (kredi kartı ile)(peşin ödemede % 5 daha iskonto yapılıyor) bu tutar içerinde toptancı, bayi kârı dahildir. Kimse aptal değil artık herkes her şeyin fiyatını biliyor, Saint Ralph in yazdığı gibi araştırmadan bir şey almıyor.
    Sonuç olarak 110 usd ye almış olduğunuz bir ürünü yukardaki vergileri ekleyerek bir maliyet yapın ve sonucu siz bulun. (Ya da uğraşmayın bu ürün maliyeti 150 usd dir yaklaşık olarak ben sizin yerinize hesaplamış olayım) aradaki 20 usd ithalatçı-toptancı-perakendeci arasında paylaşılan kârdır. Bir de bu kâr üzerinden ödenen % 20 gelir vergisi vardır. Ayrıca yasal, ürün ve parça garantisini, satış sonrası yazılım desteğini de unutmayalım.

    Sanırım size biraz bilgi vermişimdir. Sizinde yazınızda bahsettiğiniz gibi sektördeki diğer firmalar neden bu tip ürünler yapmıyor veya neden başka işlere yöneldiler. Neden tencere, tabak satıyorlar? Cevap verebilir misiniz? Veya diğerleri neden 2-5 usd lik cihaz getirip satıyorlar? (senin hesabına göre 190 tl ye mal edecek 850-950 tl ye satacak! Ve bu işi yapmayacak! Paraları mı yok, akılları mı yok ?)

    Ayrıca Türkiye’de bu sektörde yazdığınız gibi % 95 yerli üretim yapmak mümkün değildir, bugün yapıyorum diyen firma varsa çıksın -geçmişte de- herkesin eli dışarıya mahkum. % 95 dediğin ne anlama geliyor biliyor musunuz? Ürünü SKD-CKD getirip burada toplamaya yerli üretim diyorsanız bilemem bence değil! Bu şöyle olmasın; % 5 yerli % 95 ithal parça ? (yerli olan kasa,kutu ve kullanım kılavuzudur). Geçmişte çanak yapılırken görmüş olmanız sizin bu konuda tecrübeli olmanız anlamına gelmez. (Bombeleme, şoklama tabirleriniz ilginç, şoklanan ne anlayamadım açıklar mısınız?). Chipseti bilmek ve Shenzhen’e gitmekle bu işler olmuyor ne yazık ki. Bu konuda biraz geri de kalmışsınız gibi geldi. Kendinizi geliştirmenizi ve böyle bir yazı yazmadan daha iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Bir şey yazmış olmak için yazacaksanız hiç yazmayın.
    Bu yalanlara inanıp bilmeden yorum yapan arkadaşlara da tavsiyem; her söylenene inanmayın, araştırın sonra yazın.

    Kararı bu işlerden gerçekten anlayanlar verecektir.

    Sevgili arkadaşım, asıl senin yazdıkların başından sonuna kadar yalan ve abartmadır.

    Yani gerçekleri itina ile abartmaya çalışmışsın ama nafile...

    Karaköy esnafının iyi bildiği bir tekerleme vardır. Sana o tekerleme ile yanıt vereyim.

    Senin anlattığın şeyler, gazos ağacı, o da Hindistan'da yetişir.

    Senin bahsettiğin CKD _SKD üretim band'larını 14 yıl önce kuruldu, Güneşli'deki fabrikaya... Ve 14 yıl önce % 95'i yerli uydu cihazı üretildi güzel Türkiyem'de...

    Birde parça başı 10 dolar kargo ücreti çıkarmışsın ya... Yalanın kuyruklusunu söylemişsin. Bak bakalım kargo uçakları ile kg başına kargo ücreti neymiş ?

    Hava gazı çalışıyorsun havaaa...

    Gel gel tanıtımı yapan birinin mesajını alıntılamandan şüphelenmiştim zaten... Tabi iyi tezgah. Biri gele gel tenıtımı yapar. Öteki işte efendiler süper mal, yumulun der.

    Vah vaaahh sizlere vah vah. Bıkmadınız gitti milletin cebine elleriniz sokmaktan...




  • Tv de pek tavsiye edilmiyor android uydu alıcıdada

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.