Şimdi Ara

Atikmpag.sys ve Atikmdag.sys hataları için çözümler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
51.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit - 16.03.2014 : Aşağıdakilerin hepsi boş iş, yine de herkeste sorunlar farklı olabilir isteyen denesin, benim sorunun çözümü termal macunmuş, yeniledim sorunum bitti...


    Yaklaşık 4 aydır atikmpag hatasıyla boğuşuyorum, bilgisayar açılırken veya durup dururken kare kare dağılıp tekrar tekrar kendine reset atıp duruyordu.

    Denemediğim, uygulamadığım çözüm kalmamıştı artık. Sorun donanımsal olsaydı sürekli yapardı, ama bu arada sırada oluyordu.

    Neyse birkaç çözüm önerisinin ardından, kendi basit çözümümü ekleyeceğim.

    Burada ki amacım, aynı sorundan muzdarip ati kullanıcıları için kenarda köşede duran çözüm bulabilmeleri.

    - Öncelikle windowsta soruna neden olan hatayı görebilmek için ilgili programı indireceğiz.

    BLUESCREENVİEW

    1. YÖNTEM

    - C:\Windows\System32\Drivers klasorune girin ve atikmpag.sys nin adını atikmpag.sys.old yapin.

    - ati klasorune girin (genellikle C:\ATI) ve atikmpag.sy_ dosyasini bulun.

    - Dosyayi masaustune kopyalayin.

    - Baslat > Calistir > cmd yazin ve enter a basin.

    - chdir Desktop komutu ile masaustunu secin.

    - EXPAND.EXE atikmpag.sy_ atikmpag.sys veya expand -r atikmpag.sy_ atikmpag.sys komutunu girin.

    - Dosya acma islemi bitince yeni atikmpag.sys dosyasini C:\Windows\System32\Drivers icine kopyalayin.

    - Bilgisayari yeniden baslatın ve sorun duzelecektir. (Alıntı-Murathan)

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    2. YÖNTEM (İŞİME YARAYAN ÇÖZÜM)

    Ben de Windows 8 kurulu ve pc'yi kurduktan sonraki bir kaç gün sorun olmuyor ve sonrasında sürekli hata tekrar etmeğe başlıyordu.

    Bu arada ekran kartım Ati radeon hd 4650m, windowsu ilk kurduğumda ati driver ı olarak 2012 Nisan tarihli bir driver ile kuruluyor ve sonrasında benden habersiz olarak 2013 yılına ait sorunlu driver ile kendini güncelliyormuş. Windows update kapatmama rağmen driver güncelleme farklı bir şekilde kapatılıyormuş.

    Aşağıdaki resimleri uygulayarak windows için driver güncellemeyi kapatıp tüm sorunlarınızdan kurtulun. Yalnız bunu windowsu kurar kurmaz yapıp, windowsa fırsat vermeyin.

     Atikmpag.sys ve Atikmdag.sys  hataları için çözümler...



     Atikmpag.sys ve Atikmdag.sys  hataları için çözümler...



     Atikmpag.sys ve Atikmdag.sys  hataları için çözümler...


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    edit : 23.01.2014 - Yukarıdaki çözüm bir süre sorunsuz işleri yürüttü ama sonra yine ortaya çıktı sorun.

    Yeni bir bilgi buldum; Benim pc daha düğmesine basıpta bios ekranı gelirken de kare kare dağılıyordu. Yani bunun işletim sistemi ile bir sorunu yoktur. Sorun şöyle olabilir. Pc ilk açılışta biosun içindeki bilgilerle açılıyor ama ekran kartı kendi biosuna sahip yani ekran kartının biosu ilk açılışta bilgisayara gerekli bilgileri sağlıyor, bu durumda benim ekran kartı biosunda problem var, en kısa zamanda ekran kartının biosunu güncelleyeceğim, eğer sorun düzelir ise nasıl yapıldığını buraya eklerim...

    edit : 28.01.2014 - Galiba bu defa oldu. Ayın 22'sinde pc son defa aynı hatayı verdiğinde hayatımda ilk defa 64 bitlik işletim sistemi kurdum ve kullandım. Windows 7 64 bit kurdum, driver olarakta mobil işlemciler için şuanda güncel olan ati 13.9 catalyst driver ını kurdum. bilgisayarın driver klasörüne girip baktığımda atikmpag.sys dosyasının varolmadığını gördüm. Onun yerine sadece atikmdag.sys vardı. Bu şu demek; 32 bitlerde driver atikmpag, 64 bitlerde ise atikmdag.

    Yani artık beni aylardır gece gündüz boğuşturan kafayı yememe sebep olan atikmpag.sys bilgisayarımda hiçbir şekilde yoktur. 1 haftadır hertürlü benchmark programıyla pc'yi zorlamama rağmen en ufak bir sıkıntı yok. Aylar sonra ilk defa 1 haftadır tekrar oyun yükleyip oynamaya başladım. Önceden youtube'da video izleyemiyor, en ufak oyunları dahi oynayamıyor, en ufak grafik işleminde bilgisayarım iflas ediyordu.

    Olayın özü; atikmpag sorunu yaşayanlar 64 bite geçecek, atikmdag sorunu yaşayanlar ise 32 bite geçecek.

    Zaman zaman girip bu başlığı güncelleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayaras -- 16 Mart 2014; 13:31:03 >







  • arkadaşım aynı sorunlarla bende karşılaşıyorum şuanda ve bilgisayarım zaten aldığımdan beri windows7 64 bit aşağıdaki linkten benim konuma ulaşıp görüşlerini bildirirsen sevinirim
    http://forum.donanimhaber.com/m_87714857/f_//tm.htm#87729498
  • Aynı sorun bende de var. Windows Home Basic 7 güncelleme yaptı. Bu hata geldi. laptop HP-G62 b16st. Daha önce de ekran kartı zarar görmüş ana kart ile birlikte değişmişti.

    İnternette en sağlam atigmpag.sys sorunun çözümü bu herhalde. Mavi ekranda atigmpag.sys hatası geliyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=xbNLEPle6YU
  • stanford S kullanıcısına yanıt
    Hocam herşeyi yaptım olmadı, ne mi yaptım?

    Termal macunu yeniledim bir daha da sorun olmadı...
  • Termal macun var bende nasıl yenilyicem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayaras

    Hocam herşeyi yaptım olmadı, ne mi yaptım?

    Termal macunu yeniledim bir daha da sorun olmadı...

    Ubuntu'ya geçtim. Açılışta Radeon'un crash olduğunu belirtiyor. Intel'in kartı üzerinden çalışıyor. Windows'ta otomatik olarak Ati geliyordu. Ubuntu'da ekran kartını temelli kapatabiliyorsun. Termal macun ile Windows'a geri dönmek, herhalde istenilecek en son şey.
  • Ben de aynı sorunu yaşıyorum ve ekranın karelenmesi vs. benimle tam olarak aynı sorunu yaşayan tek kişisiniz. Ben de sorunun termal macun olabileolabileceğini tahmin ediyorum. Ekran kartı modelim ATI Mobility Radeon HD4650. Ancak ddizüstü bilgisayarlarda bu termal macun olayı nasıl olur? Bilgisayarcıya götürüp yaptırsam önerir misiniz?

    Problemimi yazdığım konu;

    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-system/video-tdr-failure-atikmpagsys-windows-doesnt-boot/22ca8bf3-c2c8-4336-930c-f6dc95d6803b?tm=1421395116209

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Melikşah kullanıcısına yanıt
    Arkadaşta da da vardı aynı sorun ve 120 liraya ekran kartının çipini değiştirtti. Bence ugrasmayın.
  • Hocam, benimki 64 bit ama atikmdag yerine atikmpag hatası alıyorum?!
  • bende de bu sorun baş gösterdi çözemiyorum bir türlü,önce nvlddmkm.sys hataı verdı,snra ati model ekran kartı taktım onda da atimpeg.sys hatası verdı ? termal macunu denicem bakalım işe yaricak mı?
  • 3 aydır var bu lanet atikmpag.sys hatası.Herşeyi denedim çözümü yok arkadaşlar.Bundan sonra asla HP ve ATI.Türkiye'ye döndüğüm anda HP'e dava açmayı planlıyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var bana da ekran kartı çipinin değişmesi lazım dediler, çip değişince sorun düzelmiş miydi arkadaşınızda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 3 Ağustos 2016; 18:31:56 >
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt
    Duzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahretsin ne yaptıysam düzelmedi en usttekileri her yerde araştırdım buldum yaptım sadece cmdde expand -r atikmpag_sy yapınca oluyo diğer komutları açmıyor her neyse açılışta Bios ekranında beko yazısı yazmadan windows baslatiliyorda kalıyo 2 dk sonra atikmpag.sys hatası veriyo servise göndermiştim ekran kartım için driver dosyaları attılar onu drivers a atayım yine aynı anlicaginiz ekran kartımı devre dışı bırakıp kaldırmadan windowsa normal giremiyorum sorun monitörde sandım başta değilmiş başka kasada denedim açıldı ekran kartı olabilir ne kadar çalışmış gibi gorunsede pcnin dertleri bitmiyor 😩

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam, konu açmıştım buraya yönlendirmişsiniz.
    Burada Dump verileri görünüyor.
    Teşekkürler
     Atikmpag.sys ve Atikmdag.sys  hataları için çözümler...
  • Bende de aynı sorun vardı aylardır çözmeye çalışıyorum bu gün sorunu çözdüm. Sistemim win7 64 bit 1.5 gb ekran kartı 6 gb ram 500 gb hdd.

    Denemediğim yöntem kalmadı artık parça halinde satıcaktım pc yi birsürü işletim sistemi yükledim mac bile ama hepsi 64 bitlik versiyonuydu. Sorun sadece oyunu açarken ekranda çizgiler oluşuyodu ve mavi ekran hatası veriyordu atikmpag.sys diye birşey ve sonra reset atıyordu pc kendi kendine birde hoş geldin yazısında 1 yada 2 dk donuyordu ve onun dışında herşey normaldi. Çözüm ise çok basit kendim buldum bence sizde de işe yarayabilir 64 bit olan pc yi 32 bite çevirdim ve herşey normal stabil ve oyunlarım sorunsuz açılıyor donanımdal kaynaklı değilmiş yazılımsalmış 64 bit ten 32 bit e geçince düzeldi artık herhangi bir mavi ekran hatası almıyorum umarım diğer mağdurların işlerine de yaraması dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka ben de aynı hatayı aldım benim laptop 64 bit ve içine baktığımda hem atikmdag hem atikmpag var hatanın sebebi bu olabilir mi ?¿

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza.albyrkk H kullanıcısına yanıt
    Merhaba son durum nedir hata devam ediyormu, ben de ayni sorunla karsi karsiyayim cok sey denedim en son 32 bite gectim oyunda yine hata verdi, sanirim ekran kartim arizali firinlama yapilmasi lazim diyorlar en son care bu kaldi geriye,

    Edit: 1 kere olduktan sonra artik hata vermemeye laptop 32 bitte isler yoluna girdi sanirim, oyunlarda atigmag hatasi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 29 Ağustos 2020; 9:37:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hortlatmak istemezdim !!! AMA Delircem artık Dayanamıyoruuuum.

    - EXPAND.EXE atikmpag.sy_ atikmpag.sys veya expand -r atikmpag.sy_ atikmpag.sys komutunu girin.

    • - Dosya acma islemi bitince yeni atikmpag.sys dosyasini C:\Windows\System32\Drivers icine kopyalayin. '''Dosya acma islemi bitince derken bi atikmpag.sy_ masaüstü kopyalamıstık evet, peki buu Dosya acma islemi bitince atikmpag.sy_ dosyasını Drivers icine kopyalayın derken, nerdeki bu nerden kopyalıcaz ?? Acil cvp LÜTFENN !!!! ?
  • '- ati klasorune girin (genellikle C:\ATI) ve atikmpag.sy_ dosyasini bulun.' benim gerçekten bu bilgisayar ile işim var. syste32 klasöründe iki adet atikmpag.sys ve 1 adet atikmdag.sys dosyam var. ayrıca alıntı yaptığım klasör cihazımda yok. cmd ye dediğin komutu girdim fakat dediğin dosyaları bulamadı ayrıca blue scrren şeysi indirilmiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammed_emin_ -- 5 Haziran 2022; 12:8:0 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.