Şimdi Ara

atiker ve ince ayarcı usta LTFT değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir hafta önce memlekete gidecem diye vakti gelmediği halde lpg bakımını yaptırdım yaptırmaz olaydım. araç 2002 ford focus .bakım öncesinde aracın yakıt değerleri çok iyiydi ve aracın çalışmasında hiç hata yoktu. hatta atiker ustasına dedim yakıt değerleri felan iyi çok kurcalama. yok dedi bi ince ayar çekecem o kadar. bakımı yaptırdım ertesi günü araç çalışırken öksürek çalıştı ama lpg ye geçince düzeliyordu. akşamına yola çıkmam gerektiği için kurcalatamadım. neyse 1200 km sonunda memlekete vardım. yine arada marşa basınca bazen öksürerek çalışıyordu ( yani rolantiyi ayarlayana kadar bi 10-20 sn tekler gibi olunca gaz verirsem düzeliyordu). bu gün marşa basınca çiğ yakıt kokusu aldım ve obd portundan bağlandım araca. ve bingo yakıt değerleri almış başını gitmiş. ltft -20 leri görmüş. şimdi memlekette lpgci vs yok en yakın aracı gösterebileceğim yer 150-200 km. oruç ağızla ustayı mı anayım pimpiriklilikten yaptırdığım bakıma mı yanayın bilmiyorum. ama 4 ayda atikerden illallah dedim ne ustasını bulabildim ne esnafını.


    şimdi değerleri sıfırlasın diye kutup başını sökecem ama lpg ye geçeceğim zaman yine aynı değerlere gelecek. araç benim anladığım kadarıyla zengin çalışıyor. çünkü yol bilgisayarı normalden az gösteriyor.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    bir hafta önce memlekete gidecem diye vakti gelmediği halde lpg bakımını yaptırdım yaptırmaz olaydım. araç 2002 ford focus .bakım öncesinde aracın yakıt değerleri çok iyiydi ve aracın çalışmasında hiç hata yoktu. hatta atiker ustasına dedim yakıt değerleri felan iyi çok kurcalama. yok dedi bi ince ayar çekecem o kadar. bakımı yaptırdım ertesi günü araç çalışırken öksürek çalıştı ama lpg ye geçince düzeliyordu. akşamına yola çıkmam gerektiği için kurcalatamadım. neyse 1200 km sonunda memlekete vardım. yine arada marşa basınca bazen öksürerek çalışıyordu ( yani rolantiyi ayarlayana kadar bi 10-20 sn tekler gibi olunca gaz verirsem düzeliyordu). bu gün marşa basınca çiğ yakıt kokusu aldım ve obd portundan bağlandım araca. ve bingo yakıt değerleri almış başını gitmiş. ltft -20 leri görmüş. şimdi memlekette lpgci vs yok en yakın aracı gösterebileceğim yer 150-200 km. oruç ağızla ustayı mı anayım pimpiriklilikten yaptırdığım bakıma mı yanayın bilmiyorum. ama 4 ayda atikerden illallah dedim ne ustasını bulabildim ne esnafını.


    şimdi değerleri sıfırlasın diye kutup başını sökecem ama lpg ye geçeceğim zaman yine aynı değerlere gelecek. araç benim anladığım kadarıyla zengin çalışıyor. çünkü yol bilgisayarı normalden az gösteriyor.

    Öncelikle geçmiş olsun fakat kutup başını sökmeniz fordlarda LFT değerini sıfırlamaz , öyle olsaydı dahi sizinde belirttiğiniz gibi yolda giderken tekrardan bozulurdu. En yakın servise gidip ayarlarınızı tekrardan yaptırın. Selamlar...




  • aracın aküsünü söküp 15 dk bekledim daha sonrada aküyü takıp 15 dk rolantide çalıştırdım. ltft ve stft değerleri 1 civarında. lpgye geçince stft -20-25 leri buluyor. ltft de yükselmeye başlıyor. şuan benzinde sıkıntı yok. memleketten dönene kadar benzinle gezecem ve atiker ustasına bol dua edecem.
  • size atiker için bir ayar kablosu lazım :)
    obdniz de var. kendi ayarınızı kendiniz yaparsınız şıkır şıkır ;)
  • kötü ustalar adamı usta eder mantığı ile yazın sıkınıtıyı çözmüştüm. :D


    şimdi ise bu aralar lpg firmasından mı kış ayından mı bilemediğim bir durum vardı. ayda bi kere fakir karışım hatası veriyordu. obd sürekli takılı olduğundan arada ltft gözlemliyorum normalden biraz fakir olduğunu biliyordum ayarın. bu gün araç ecüsünü sıfırladım ltft sıfıra yaklaştırdım ( bu işlemi yapmadan evvel +15 lerde felandı)

    en son yaptığım ayar aşağıda. ltft sıfırlandıktan sonra benzin enjeksiyonu 3.5 lara indi rolantide. lpg de de ayar olarak hem o değeri yakalamaya çalıştım hemde ltft stft değerlerini sıfıra yakın tutmaya çalıştım. şuanda ltft %5-8 arası oynuyor. stft sıfıra yakın değerlerde. alta gözüken grafiği yanlış mı yorumluyorum. orta devirlerde biraz fakire mi düşüyor. tolere edilecek değerlerde midir sizce.

     atiker ve ince ayarcı usta LTFT değeri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa-T -- 22 Aralık 2013; 18:51:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.