Şimdi Ara

Atatürk'ün İş Bankası ile ilgili vasiyeti hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kervana MHP'de katılıp Atatürk'ün vasiyeti hiçe sayınca konuyu açma gereği duydum zira Şuanda MHP M.Vekilliği yapan geçmişte Anıtkabir müze komutanlığı yapmış DR.ALİ GÜLER'İN yazısını olduğu gibi paylaşıyorum.

    Uzun makalenin bizi ilgilendiren kısmını atıyorum buraya:

    Vasiyetnamenin Metni



    Atatürk’ün vasiyetnamesi mahkemede açıldıktan sonra değişik tarihlerde değişik yerlerde yayınlanmıştır. Bu yayınların bazılarında vasiyetname metni farklılıklar göstermektedir. Hatta vasiyetin açılışının ertesi günü basında çıkan metinlerde bile farklılıklar bulunmaktadır. Aşağıda metin Atatürk’ün bizzat el yazısı ile yazdığı orijinal metnin fotokopisinden alınmıştır:



    “Dolmabahçe 05-IX-1938

    Pazartesi



    Malik olduğum bütün nukut ve hisse senetleri ile Çankayadaki menkul ve gayrimenkul emvalimi C. H. Partisine atideki şartlarla, terk ve vasiyet ediyorum:

    1) Nukut ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır.

    2) Her seneki nemadan, bana nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule’ye ayda bin, Afet’e sekizyüz, Sabiha Gökçen’e altıyüz, Ülkü’ye ikiyüz lira ve Rukiye ile Nebile’ye şimdiki yüzer lira verilecektir.

    3) S. Gökçen’e bir ev de alınabilecek ayrıca para verilecektir.

    4) Makbule’nin yaşadığı müddetçe Çankaya’da oturduğu ev de emrinde kalacaktır.

    5) İsmet İnönü’nün çocuklarına yüksek tahsillerini ikmal için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır.

    6) Her sene nemadan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edilecektir.

    K. Atatürk”



    Atatürk’ün bu vasiyetname metni incelendiğinde şunları söylemek mümkündür: Yukarıda vurgulandığı üzere; önceden taşınır taşınmaz mal varlığını milletine bağışladığı için vasiyetnamesinde yalnızca Çankaya’daki küçük köşkte hayatta olduğu sürece kız kardeşi Makbule’nin oturmasını istemiştir. İş Bankası’ndaki payının yıllık gelirinin, kardeşine ve manevi çocuklarına yapılacak aylık ödemeler dışında Türk Dil ve Tarih Kurumları arasında paylaşılmasını öngörmüştür.



    Bu arada İsmet İnönü’nün çocuklarına yüksek öğrenimlerini tamamlamaları için yetecek paranın verilmesine ilişkin vasiyeti ise yıllardan beri İnönü ailesine yapmakta olduğu aylık para yardımlarının bir başka biçimde sürmesini istemesinden kaynaklanmıştı.



    Vasiyetin içeriği genel olarak değerlendirildiğinde; Atatürk’ün Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi ile Türk dili ve Türk tarihi çalışmalarının geliştirilmesine çok büyük önem verdiğini söylemek gerekir
    https://www.tarihtarih.com/?Syf=26&Syz=454507


    Şimdi MHP'li tarihçi bile böyle söylüyorken MHP başkanının bu vasiyeti tanımamasının arkasında yatan amaç nedir sizce????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 20 Eylül 2018; 19:29:23 >



  • Bu vasiyete rağmen pay gaspedilirse bu gaspın süresi şu anki yönetimin suresi kadar olabilir ancak. Çünkü vasiyetname ortada durduğu müddetçe bu hukuksuz bir iş olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Eylül 2018; 20:0:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Is bankasinin geliri Ataturkun vasiyeti dogrultusunda dogrudan tdk ya gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske aynı olsalardı da Tayyip Atatürk gibi malvarlığını hazineye bağışlasaydı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içini boşaltamadıkları,hortumlayamadıkları bir tek iş bankası kaldı. şimdiki niyetleri İş bankasını hortumlamak. açık ve net.
  • "Atatürk orman çiftliğini yağmaladınız, halkın, Türk Milletinin mallarını başkalarına peşkeş çektiniz, beleşe verdiniz halkın yararına değil hep zararına çalıştınız , şimdi sıra iş bankasına mı geldi?"

    Atatürk'ün İş Bankası ile ilgili vasiyeti hakkında.


    quote:

    Gökçek'ten büyük itiraf: Ankapark'ın maliyeti...
    2 dakika

    Gökçek, ihaleyle 29 yıllığına kiraya verilen Ankapark için Twitter hesabından "Bak karşı çıkanlara bir şey diyeceğim. Ankapark açıldığında parka gelirseniz yüzsüzsünüz" dedi. Gökçek, "Sayın başkanım parkın parası cebinizden mi çıktı? Bu karşı çıkanların vergisi ile de yapılmadı mı?" sorusuna "Parkın parası halkın cebinden çıktı" yanıtını verdi.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Ankapark projesinin maliyetini açıkladı. Gökçek, projenin, 1 milyar 450 milyon liraya gerçekleştirildiğini duyurdu.

    Gökçek, Twitter’dan yaptığı paylaşımda projenin 400 milyon dolara tamamlandığını belirtirken bu rakam bugünkü kura göre 2 milyar 490 milyon Türk Lirası'na denk geliyor.


    Gökçek sosyal medya paylaşımında, “Geçmişteki harcadığımız parayla 1.450.000.000 liraya, dolar bazında yaklaşık 450 milyon $’a mal oldu… Şimdiki dolar kuruna vursam 300 milyon $’ı bulmuyor… Biz onlarca defa söyledik ki Ankapark kar etmek için açılmıyor… Amaç turizim, yerli ve yabancı turisti Ankara’ya getirmek” ifadelerini kullandı.

    "PARKIN PARASI HALKIN CEBİNDEN ÇIKTI"
    Gökçek, “Parkın parası halkın cebinden çıktı… Bu halk beni belediye başkanı yaparken Ankara’ya yapacağım hizmetler için oy verdi… Ankara ya ANKAPARK’ı yapacağımı söylemiştim… Beni bunun için seçtiler… Ben de verdiğim sözü yerine getirdim” dedi.

    http://www.gercekgundem.com/siyaset/37684/gokcekten-buyuk-itiraf-ankaparkin-maliyeti
  • Devraldığı halkı çarıktan kunduraya, darı unlu ekmekten mayalı buğday ekmeğine, fakirlikten zenginliğe yükseltti.



    Atatürk politikacı falan değil kurucu liderdir. İsteseydi yıllarca ülkeyi sömürür demokratik görünümlü muz cumhuriyeti kurar nesilden nesile aktarırdı. Bu tür ülke çok onlar daha yeni yeni parlamenter demokrasiye geçiyor. Senin gibi nankörlere rağmen neyi var neyi yoksa bu ülke için harcadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiseleri ceplerine aktarıp yeni uçağın bakım masraflarını öderler heralde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 22 Eylül 2018; 10:0:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.