Şimdi Ara

ASUS ZENFONE AİLESİ SİM KART GÖRMEME ÇEKMEME SORUNU ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
6.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TÜM ASUS ZENPHONE AİLESİ İÇİN YAZIYORUM KRONİK OLAN SORUNUNUZA KESİN TEŞHİŞ VE ÇÖZÜMü;

    Bu dert haftalardır beni deli eden ve uğraştıran bir konu.

    Temel bir prensip ve onarımcı olarak önce arızayı tanımlayalım. Bunlardan biri birkaçı veya hepside olabilir.

    1- Alım gücü az olan yerlerde çekim sıfırlandıktan sonra geri gelmiyor. Mesela metroya girdiniz çıktınız hattınız gelmez. açıp kapatılacak.

    2-Sürekli sim kart tanımlamanızı içeren uyarı geliyor. sim1 mi olsun sim2 mi gibi. seçim yapınca bazen geliyor bazen gelmiyor.

    3-sürekli hafıza kartı buluyor biçimlendirmek istermisiniz diye soruyor.

    4- veri bağlantısına ilişkin uyarı ekranı geliyor ve sim seçmenizi istiyor.

    5- bazen hattıda bıraktık sim takılı olduğu halde üzerine çarpı geliyor. yani sim olduğu halde yok diyor. kapatıp açınca hat geliyor. bazıları uçuş modunu açıp kapayınca sim çıkarıp takınca da sim ve hat geliyor. ancak genel çözüm kapatıp açmaktan geçiyor.

    tüm kullanıcıları yanıltan mesele ise sorunu düzeltmek için bir şeyler yapıyorlar. düzelme görüyorlar ve bunda işte diyorlar bunu çözüm olarak yazıyorlar. halbuki sorun devam ediyor. sadece yaptıkları işlem sırasında sorun bir miktar düzeliyor. özellikle mekaniksel müdehalelerde.

    ASUS ZENFONE AİLESİ SİM KART GÖRMEME ÇEKMEME SORUNU ÇÖZÜMÜ

    ARIZA NEDENİ VE ONARIM;

    Arkadaşlar bu sorunun nedeni ile ilgili size kronik arıza değerlendirmesi yapacağım. yani kronik arızaya sahipseniz (kronik kelimesi literatürde cihazların üretimde mevcut olan fakat henüz daha bilinmeyen bir süre sonra hepsinin birden dökülmeye başladığı arızalardır.) %90 arıza söylediğim şekilde bir onarımla düzelecektir. ancak aynı arızalar başka nedenlerle de olabilir. Yani burada mutlak bir arıza tanımı yapamayız maddenin gerçeğine aykırı bu.

    Şimdi arıza tekniği açısından bir kural olarak yazılım ve donanım arızası konusu vardır. ve deneme mutlak surette yazılımsaldan başlar. ben size bir donanım arızasından bahsedeceğim. ancak bu ve benzer arızaların nedeni her zaman için yazılımsalda olabilir. bu bakımdan telefonlarınızı bir data factory reset değilde kesinlikle yeni bir ROM yüklemesi olarak lollipop ise KİTKAT kararlı sürümüne KİTKAT ise LOLLİPOP sürümüne alarak denemek gerekir.

    Yani yazılımsal şüpheleri ortadan kaldırmak gerekir. Ancak kronik olan sorun donanımsal, yazılımsal değil.

    VE KRONİK ARIZA NEDENİ;

    Uzunca bir süre yazılmsal araştırdım. ayar mayar sistem hak getire. lakin düzeliyor gibi ama yok yine yapıyor. Sonra forumlara baktım günlerce. Flex fena halde kafama takıldı. Lakin olaylar hiç flexe verecek şekilde gelişmiyor. Kapatıp açılınca düzelme olayı tamamen farklı bir noktaya götürüyor. yani yazılımsala.

    Derken telefonu açtık. Arkadaş bir telefon bu kadar mu toplama olur. Zaten temel ekran dokunmatik gibi fleks konnektör bağlantıları bela iken adamlar buna birde sim gibi başka modüler parçalar eklemiş. diğer telefonlarda anakart üzerinde bunlar ve öyle olmalı.

    Parçayı söktüm öyle iğrenç ki. yumuşak fleks üzerine sert metal parçalar entegre edilmiş. yani sim yuvası ve simin bağlantı parçaları yumuşak fleks üzerinde. fleks konnektörleri sert dönüşlerle anakart yuvalarına gidiyor. fleksi belli bir açıyla bir yuvarlasanız bütün parçalarını elinize alırsınız o kadar yani.

    ASUS ZENFONE AİLESİ SİM KART GÖRMEME ÇEKMEME SORUNU ÇÖZÜMÜ

    Yumuşak bir naylon fleks üzerine bu tip parçalar müthiş kırılgan olmuş. öyleki yenisini bile dikkatli tutmadan takarsanız anında bozarsınız. sim metal kenarlardan fırtıverir bağlantılar kopar.

    Kaldıki birde telefon vibrasyona maruz kalıyor hayatta. düşüyor. kısaca malzeme bu şekilde.

    ARIZA;

    ASUS ZENFONE AİLESİ SİM KART GÖRMEME ÇEKMEME SORUNU ÇÖZÜMÜ


    Fleks öylesine yavaş bir şekilde yıpranıyor ki sim bağlantıları bozuluyor. Önce çekmeme gibi bir sorun oluyor. Bu flekse olan şüpheyi önlüyor. kapanıp açılma sorunu bir şekilde çözüyor. ama kesin bir çözüm değil. Fleks yıpranınca simleri görmemeye başlıyor. ve sürekli sim tanımlamanızı istiyor. 1 den alıp ikiye ikiden alıp 1 e takıyorsunuz. veya çıkarıp takıyorsunuz düzeliyor. son safhalarında tamamen simler gidiyor. bu süreç öyle yavaş ki asla direk bu sim yuvaları bozuk demiyorsunuz.

    Kısaca Sim kartlarının olduğu Fleks modüler yapıda ve kesin olarak sorun kaynağı. Sökerken ve yenisini takarken gayet iyi anlayacaksınız.

    Yazılım sorunu ihtimalini bertaraf ettikten sonra değiştirin kesin olarak düzelecektir. yani çok sorunlu bir ünite.

    fleks iki taraftanda konnektörle bağlanıyor. önce geniş taraftaki bağlantıyı geçirin. yapıştırma bandını sökün. işaretli noktalara dikkat edin. oralar mutlaka doğru olmalı. küçük konnektörü takmanız sorun olacak. konntektörün bulunduğu tek VİDAYI SÖKÜN (kısa bağlantı). yoksa takamayabilir hatta bozarsınız.

    "KONNEKTÖRLERDE BEYAZ KISIM AÇILIYOR SAKIN SİYAH YERLERİ ZORLAYIP AÇMAYA ÇALIŞMAYIN BOZARSINIZ. TIRNAĞINIZLA BİLE HAFİF ÇEKİN AÇILIR. SONRA FLEKSİ HAFİF ÇEKİN GELİR.

    KÜÇÜK BAĞLANTI YERİNİ TAKARKEN BAĞLANTI YERİNİN ORADAKİ KARTI SÖKÜN HAVAYA KALDIRIP TAKIN YOKSA ÇOK ZORLANIRSINIZ. ZENFON 6 DA BU ŞEKİLDE.....

    videoda adam takıyor ama çok zor söyleyeyim pek orada göründüğü gibi olmuyor. en azından yapışkan işi çok zorlaştırıyor.

    bu inceliklere dikkat ederek yapın düzelecek. Herkeze geçmiş olsun.



    BU ARIZALI PARÇANIZ;

    ASUS ZENFONE AİLESİ SİM KART GÖRMEME ÇEKMEME SORUNU ÇÖZÜMÜ


    BU ONARIM ŞEKLİ ;https://www.youtube.com/watch?v=GMaGT69XREI&t=289s


    Malzeme Tedariki;

    Reklamı olması diye yerli firma vermeyeceğim. Amaaliexpress satıştaki tanımı bu;

    Hot Selling High Quality Sim Card Slot Socket Holder Reader Flex Cable For ASUS ZenFone 6 A600CG Sim Connector Slot Flex Cable

    Yerli olarak hepsinde var. gitti gidiyor n11 dede var. fleksi 15TL den 60 -80 TL ye kadar orjinal bu diye hepside tuttura bildiğine giydirmeye çalışıyor. Hepside aynı. TESA nın üretimi ve yan sanayi tabiki.

    malzeme ederi 15-20 TL anca eder. beklerseniz çinden alın aynısını. dahada ucuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 27 Ekim 2017; 12:17:8 >







  • teşekürler uğraşmışsın baya ama 1-2 sene önce olsa değer derdim, şuan 3 seneden fazla oldu. uğraşamayacağım ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diffarensiyel

    teşekürler uğraşmışsın baya ama 1-2 sene önce olsa değer derdim, şuan 3 seneden fazla oldu. uğraşamayacağım ben.

    Evet telefon eskidi. Ben sorunu yeni yaşadım. Öncesinde konu bayaa bi ayyuka çıkmış. G3 ün mavi ekran sorunuda bende yeni çıktıydı.

    Forumlarda bir netlik yoktu o yüzden ele aldım. Yani net denenmesi gereken bir konu açtım.

    Tabi telefonları değiştiren değiştirmiştir ama yinede ben telefon değiştiremeyen asus zedelere yazdım. S8 lere salya sümük bakarken bunuda yaşatmaya çalışırız.

    Bu gün baya bi not 8 e S8 e edge lere iphonele baktım. Sonra cebimdeki Asus'su çıkarıp adama eh buda iş görüyor dedim. Görmese nolcak ki. Evde bide nokia 3110 var. O daha da iyi iş görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 5 Kasım 2017; 1:17:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar. Bu telefon eskidi ama hala binlercesi var. zenfon 2 , 5 ,6 hepsinde aynı sorunlar. neyse. hat gitme sorunu bittiysede az çekiyor uyarı mesajları geliyordu sıklığı onarım sonrası epey azalmıştı. Bir sorun daha tespit ettim. Şimdi sıkıntı sıfır gibi. Orta lens kapağı anten şaseleri içeriyor. anakartta bu anten bağlantılarına basan pinler var.

    pinler sürte sürte bağlantıyı yıpratmış çürütmüş. avo ile bakınca kısa devre temasının kalmadığını gördüm. gitti gidiyorsadan yeni kamera lensi orta kapağı aldım. kapak uyunsağlamasada uymayan yerleri maket bıçağıyla açarak kapağı oturttum. Şimdi sorun kalmadı. Eski hali ile kasada bulunan anten ile teması çok çok azalmıştı.

    sorun yok. ama bu telefona hiç güvenmiyorum. bir anda dökülüveriyor. aynı arızaya dönük iki sorun olabilir mi bir alette arkadaş. neyse bunları yapın sorununuz büyük ölçüde hallolur.




  • Konuyu görmemiştim ama yazılanları birebir başka yerlerden araştırıp uygulayarak sorunumu çözmüştüm. Güzel bir anlatım olmuş, eline sağlık, yöntem birebir çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefon çok fazla modüler parça içeriyor. Artık toplamaktan bıktım. İyi telefondu ama tam bir toplama çinli. İlk defa simi modül olarak takan telefon gördüm öbürleri hep üstünde. Bi yerini topluyorsun öbür tarafı dökülüyor. Üst modellerde böyledir. Bence general mobilede böyle. Evet ucuz güzel. Ama bu telefonun vadesi kısa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.