Şimdi Ara

ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
31.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Eğer telefonunuz (ZE551ML) güncelleme sonrasında veya her hangi bir işlem sonrasında çöktüyse aşağıdakı işlemleri yaparak geri döndüre bilirsiniz.

    Başlamadan önce şunu söylemeliyim ki, verilerin (Foto, Video, Müzik ve s.) silinme ihtimali vardır ve işlemi düzgün yapmadıktan sonra ortaya çıkan her hangi bir problem göre sorunlu değilim. Kendi isteğinizle yapınız.

    Gerekli olan şeyler:

    - ASUS Zenfone 2 ZE551ML telefonu
    - Windows 7, 8 ve 10 sistemli PC (Bilgisayar). Windows XP önerilmiyor.
    - xFSTK Downloader (Eğer Fastboot Mode'una geçiyorsa bu programa ihtiyaç yok)
    - ZE551ML UnBrick xFSTK ZE551ML_Files
    - ASUS Flash Tool
    - RAW uzantılı sistem imajı (Firmware)
    - ASUS, Intel Android, Intel DnX, iSoc USB(Drivers)

    Eğer telefonunuz Fastboot Mode’una geçiyorsa direkt ASUS Flash Tool ile flash işlemine geçiniz. Telefonu Fastboot Mode'una geçirmek için telefon kapalı halde SESAÇMA (Vol +) ve GÜÇ (Power) tuşlarını aynı anda sıkıyoruz ve titrerken bırakıyoruz. Eğer aşağıdakı görüntü çıktıysa düzgün yapmışsınız. Eğer çıkmadıysa xFSTK ile işleme başlayınız.

    xFSTK – programı Fastboot Moduna geçmek imkansız olduğunda bozulmuş dosyaların yeniden telefona kurulmasında kullanılıyor.

    1) İlk yukarıda gösterilen program ve dosyaları indirin ve masaüstünde bir klasöre atın. Klasör ismine sembol ve türkçedeki harfleri yazmayın (ü, ğ, ö, ç, ş, ı, İ).
    2) Bilgisayara Intel Android Drivers 1.10.0, Intel DnX USB Driver (Moorefield) 1.0 sürücülerini kuruyoruz ve kurulum sırasında çıkan sorulara evet diyoruz. Sonra xFSTK Downloader 1.7.0 programını kuruyoruz. Bu işlemleri Administrator hesabı ile oturum açarak yapmanız gerekli.
    3) xFSTK programını açıyoruz. Programın penceresinde aşağıdan MRD A0/B0 + MOOR A0 + CRC seçiyoruz. Sonra sol üst köşeden Options-a tıklıyoruz. Açılan yeni pencerede GP Flag Override yazılan haneye 0x800000807 yazıyoruz ve üstte Enable GP Flag Override-ı aktif ediyoruz. OK seçiyoruz. Eğer Download işlemi başarısız olursa 0x800000807 yerine 0x80000807 yazmak gerekli. Şimdi telefona yüklenecek dosyaları hanelere uygun olarak seçiyoruz. Bunun için:
    - FW DnX hanesinde ... tıklayarak dnx_fwr.bin
    - IFWI hanesinde ... tıklayarak ifwi.bin
    - OS Image hanesinde ... tıklayarak droidboot_dnx.img.POS_sign.bin seçiniz.

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

    Telefon tamamen kapayın ve USB kablo ile PC-ye bağlayın. Begin Download seçerek işleme başlayın. Eğer yükleme başlamadıysa kablo PC-ye bağlıyken GÜÇ tuşuna 8-10 saniye basılı tutarak telefonu kapayın ve bir kere GÜÇ tuşuna basın. Yeşil renkli yükleme bitinceye kadar bir sürü işlem yapılacaktır.

    Eğer işlem düzgün yapıldıysa programda Success: FW + OS download complete! mesajını göreceksiniz ve telefonuz Normal Boot yazılan moda geçecek. Bundan sonra ASUS Flash Tool ile flash işlemine başlaya bilirsiniz.

    ASUS Flash Tool – telefona RAW uzantılı sistem imajını flash etmek içindir. Bunu yapmak için telefonu Fastboot moduna geçirmek yeterli. Devam etmek için:

    1) İndirdiğiniz iSoc USB Driver 1.2.0 sürücüsünü bilgisayara kurun ve kurulum esnasında çıkan izinleri kabul ediyoruz. Sonra Asus Flash Tool Installer 1.0.0.17 programını kuruyoruz.
    2) ASUS Flash Tool programını açın. Model olarak ZE551ML, indirme simgesini tıklayarak WW_ZE551ML_2.20.40.194_20160713 uzantılı RAW dosyasını seçiyoruz.
    Eğer Android 6.0.1-den 5.0-a geçiyorsanız, Wipa Data altında Yes seçmeli olduğunuzu unutmayın (Verileriniz silinecektir).

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

    3) Telefonu Fastboot Mode-una geçirerek USB kablo ile PC-ye bağlayın. Serial Number bölümünde telefonunuzun seri numarası görünecektir. Seri numaranı üzerine tıklayarak Start seçin ve çıkan sorulara evet diyerek flash işlemine devam edin. İşlem aşağı-yukarı 10 dakika sürecektir. Sonda Flash Image Successfully yazılacaktır ve telefon yenioden başlayarak açılacaktır.

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

    Eğer ASUS Flash Tool telefonun seri numarasını düzgün okumadıysa (0123456789) ve telefonda RESULT: OK yazısı çıktıysa, ASUS Flash Tool programını kapayın ve yeniden açın. Programda yine Model numarasını ve RAW isimli dosyanı seçin. Telefon kablosunu söküp yeniden PC-ye bağlayın. Eğer yine seri numara doğru değilse telefonda Sesaçma ve Sesazaltma düğmelerini bir iki kere basın. Gerçek seri numara çıktıysa START düğmesine basarak işleme devam edin. Bu sürede hiç bi şeye dokunmayın. Flash işlemi bitince programda flash işleminin düzgün bittiyi mesajını göreceksiniz ve telefona yeniden başlayarak (Restart) açılacak.

    Terimlerin anlamı:

    RAW – Sistem imajının ASUS Flash Tool ile flash edilmesi zamanı kullanılan dosya türüdür. Telefonda Fastboot Moduna geçmek mümkünsüz olduğunda ve zip uzantılı sistem imajının telefona kurulması mümkün olmadığında kullanılıyor.
    Fastboot – Fastboot modu ile telefon bilgisayardan komutları kabul ediyor. En çok sistem imajının yeniden kurulmasında, verilerin silinmesinde ve img uzantılı dosyaların telefona kurulmasında kullanılıyor ve s.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vusal.maestro -- 17 Ekim 2017; 18:25:55 >



  • Vusal kardesim muthis bir rehber hazirlamissin. Benim bu sorunumu bizzat 2 gununu ayirip cozdun. Kesinlikle bu telefon gelmez dedim sen ugrasip getirdin. Allah razi olsun. Rehbere harfi harfine uyun mutlaka oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayCicikTR -- 15 Eylül 2016; 0:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel dnx driver bulamıyorum link vermemişsiniz yardımcı olurmusunuz lütfen...
  • hocam allah senden sonsuz razı olsun sorunumu sayende çözdüm. Şuan telefon açık ve elimde nekadar teşekkür etsem azdır sana.
  • solaris82,

    mesajını geç gördüm. Meşgul olduğum için foruma bakamadım. Çok iyi. Rehberin yararlı olduğuna sevindim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vusal.maestro -- 20 Eylül 2016; 4:34:08 >
  • hocam bende program telefonu görmüyor yalvarırım yardımcı olun 2 gündür uğraşıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elessar47

    hocam bende program telefonu görmüyor yalvarırım yardımcı olun 2 gündür uğraşıyorum



    Hangi prosedürde görmüyor. Onu söylerseniz yardımcı olabilirim.
  • Sonsuz teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm işe yarıyor kaç gündür uğraşıyorum bu yöntem ile hallettim çok teşekkürler elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba vusal kardeşim ben sizin dediklerinizi yaptım hatta şuan flaşlanıyor telefon Ama bir sorum olacak şimdi bu işlem bitince cihaz garanti de kalacak mı ve ota güncellemelerini alabilecek mi? Acil cevaplarsan sevinirim bu arada çok güzel bir rehber ellerine sağlık. Ve şimdi yeni birşey oldu yani aslında olmadı telefon bi açıldı sonra yine kapandı. Şuan 15-20 dk oldu hala flash tool erase data da telefon açıldı kapandı ama ne yapmalıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herobrender -- 30 Ocak 2017; 13:18:36 >
  • Merhaba arkadaşlar benim sorunum ROM değildi Video Montaj yapıyordum bşrde depolama doldu ve açılmadı uzun hikaye... Ben senin deiklerini yaptım açıldı Allah razı olsun. Şöyle yaptım O Asus Flash Tool dan başladım yapmaya çünkü Fatboot menüsü a.ılıyordu benim Flash Tool yarım satt Erase Data diyodu oysaki telefon açıktı çektim USB yi telefonu şuan kullanıyorum şuanlık sorun yok ve bir OTA güncellemesini (yani sistem güncellemesini) buldu. Sanırım garanti dışı depil Allah razı olsun senden
  • Bende telefonu 6.0.1 yaptiktan sonra ekran sorunu baş gösterdi tekrar lollipopa dönmek istiyorum ancak başaramadım bu yolla dönebilir miyim ve hangi adımları yapmam gerekir yada hepsini mi yapmam gerekir?

    Edit: Asus flash tool sonrasını denedim oldu teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarath -- 4 Şubat 2017; 14:27:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam heryerde aradım taradım sonunda Intel DnX USB Driver (Moorefield) 1.0 yükleyince program çalıştı. Allah senden razı olsun kardeşim.
  • Merhaba,

    Telefon şarj cihazına bağlıyken kapandı ve tekrar açtığımda usb logosunda kaldı. Yukarıda belirttiğiniz adımları sırası ile uyguladım.

    Asus flash tool programında seri numarası hatalı göründüğü için defalarca aç/kapa usb tak/çıkar yaptım ses açma kapama tuşuna bir iki kere bastım fakat sonuç değişmedi.

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick

    Start tuşuna basmıyorum fakat nasıl bir yol izlemeliyim.

    ASUS Zenfone 2 ZE551ML - UnBrick


    Not;
    xFSTK ZE551ML Files dosyası özelliğini yitirmiş, başka kaynaktan temin edip aynı dosyaları yükleyerek flash tool adımına kadar gelebildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starburaks -- 7 Temmuz 2017; 23:17:30 >
  • ben de recovery mode ekranına kadar geldim ama flash programı telefonu görmüyor. telefon modelini seçip raw dosyasını da gösteriyorum ama altta telefon seri numarası çıkmıyor indir tuşu da aktif değil. telefon kaldı öylece. acil yardım lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZenFone 6 (A601CG) telefonumda Loolipop yüklüydü. Kitkata dönmek istedim ve telefon çöktü. Droitboot ve recovery ekranı gelmiyor. Telefonu açtığımda telefonun orta kısmında boydan çizgiler geliyor. Yukarıda anlatılanlardan Xfstk downloader ile işlem yaptığımda %5 de iken telefon kapanıp açılıyor ve işlem yarım kalıyor. Telefonun garantisi bitti ne yapabilirim.
  • starburaks kullanıcısına yanıt
    xFSTK ile olan işlemleri yeniden ve doğru şekilde yapmak lazım.
  • Flashlama ekranında kaldım cihazı 12345678ABCDE olarak görüyor starta basmama ragmen işlem ilerlemiyor hiç tepki vermiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DONANIMHABER.HD

    Flashlama ekranında kaldım cihazı 12345678ABCDE olarak görüyor starta basmama ragmen işlem ilerlemiyor hiç tepki vermiyor

    Volume + ve - tuşlarına bi kaç kere basınız, gelicektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vusal.maestro


    quote:

    Orijinalden alıntı: DONANIMHABER.HD

    Flashlama ekranında kaldım cihazı 12345678ABCDE olarak görüyor starta basmama ragmen işlem ilerlemiyor hiç tepki vermiyor

    Volume + ve - tuşlarına bi kaç kere basınız, gelicektir.

    Sorun volume tuşları değildi telefonun modeli 551ml olmasına ragmen model kısmından 550ml yi seçince gördü yazılım ve numaraları doğru olarak okudu
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.