Şimdi Ara

Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkesin bildiği gibi 1.5 aylık bir Asus Z97 Vii Hero marka anakartım vardı ve bir adet pini kırıktı. Ve bu fabrikayon bi hataydı meyse takılmıyorum artık orasına ve ürünü Çizgi Elektronik Teknik servisine götürdüm durumu anlattım değiştirmeyiz dediler ona da eyvallah derdimizi anlatamadık yinede servis formuna değişim talebiyle ürünümü verdim . Tamirat işlemine başladıkar hemen ve soket değiştirdiler , garanti kapsamı dışında sonra neyse niyazi bey ürünü garanti kapsamına aldı falan ürünü aldım eve geldim ve dün kurulumunu yaptım . Buraya kadar sıkıntı yok ;)

    Kurulum sonrası ;

    1. Sorun :) - Bilgisayarı çalıştırdım sıkıntı yok sonra bir testlik olduğunu farkettim işlemci (i7 4790K ) sürekli yük altında çalışır gibi kontrol ettim çalışan bir program yok format atim dedim format attım ama durum aynı sürekli işlemci işlem yapmasamda boşta %20 -%50 arası yükte gözükmekte ne yaptıysam düzelmedi . İşlemcimi hemen başka sistemde denedim sıkıntı yok normal çalışmakta . Sonra anakartta başka bir işlemci denedim ama oda yük altında çalışmakta çok ilginç :(

    2. Sorun :) - Anakart pin kırıkkende çalışmaktaydı , ve işlemcimi overclockla 4.8 ve 4.9 ghzler kullanıyordum 1.365v ile sıkıntısız ( zaten neden verdiysem servise ) şimdi ise servisten aldıktan sonra :) ufak bir overclock yapsam bile örneğin 4.5 ghz çeksem pc hemen mavi ekran vermekte :(

    3. Sorun :) - Anakart aldık güzel kurulunu yaptık birde ne görim led ışıklı ve kurulumdan sonra ne ilginçtirki led ışık yanmamakta :) Servis sonrası ne yazıkki led ölmüş yani ürün hasar görmüş :(

    4. Sorun :) - Sata portunun üstünde ufak bir sarı ışıklar bilgisayar açıldığında yanıp sönerdi o kadar şimdi ise ya sürekli yanmakta yada sürekli yanıp sönmekte ona tribe girmiş bir sıkıntılarda bu da servisten aldıktan sonra gerçekleşti ne yazık ki :(

    5. Sorun :) - Niyazi beye işlemcinin durumunu anlattım ve bu bir sorun değil teknik servisle konuşun yine ikna olmazsanız 20 sinden sonra cihazı yeni servise götürürsünüz artık. demesiydi :)))))

    Bozması benden yapması yeni servisten gibi birşey demesi oldu resmen:)

    Şimdi bu kart nolcak niyazi bey ben size dedim o pin kullanıcı hatasına bağlı olarak kırıl değil ve siz incelemeden servise verdini ve servisten çıktıktan sonra kart çöp olarak geri geldi şimdi nasıl bir yol izlicez niyazi beyefendi , anakart çöp ? Size kartı servis verirken ilk önce size yaptığım beyanı esas alsaydınız inada bindirmeseydiniz şuan kartım çöp durumunda olmazdı ne yazıkki niyazi bey , şimdi tekrar servise vericem sözde yapılcak sonra başka yerde sıkıntı çıkıcak ve kart hiç bir şekilde stabil olmayacak hiç bir zaman , yazık değil mi verdiğim paraya ?

    Resim 1 anakart olması gereken
    Resim 2 anakart ışık arıza ve sata port üstündeki sarı ışık
    Resim 3 kırık pin
    Resim 4 sağlam led :)))
     Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!! Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!! Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!!
     Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!! Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!! Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!!

     Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!!
     Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i7_4790k -- 29 Eylül 2014; 22:10:31 >







  • Geçen bir konuda arkadaşın biri yazmıştı soket değişimi sonrası sıkıntılar çıkabilir diye.

    Durum normal değil yani. Hadi Overclock’u geçtim, işlem yapmazken yük altında olması, bir terslik olduğunu gösteriyor.
    Daha dikiş üstüne dikiş olmaz, olsa da artık hayır gelmez o karttan. Tek yol değişim gibi duruyor geçmiş olsun.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Hadi herşeyi geçtim ledlerde yanmıo kart bide hasarlı geldi be :(
  • Adamlar Soket degistirecem derken Karti perte çıkardı. Çizgi güvencesi bu mu? Niyazi Bey?? Kasıtlı yapılmış birsey anakarta zarar vermesi bana kalırsa o kartın Soket pininde sıkıntı vardı diye biliyorum. Adamlar kaş yapacam derken göz çıkardı iyimi. Çizgi hiç bi ürüne destek vermemeli sağlam Karti ne hale getirdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Sorma be hocam yani ne hale geldi maillde attık niyazi beye ve ne yazıkki cevabı daha kötü

    Bunun bir hata olduğunu zannetmiyorum. Lütfen teknik birine danışın. Eğer daha da menun değilseniz Ekim 20’den sonra asus Merkezin belirlediği yeni servise gidersiniz artık.

    Saygılar

    "Yeni servise gidersiniz artık " ne demek hocam ya
  • Serviste birde hamza diye bir arkadaşımız var ilgili biri kartla ben ilgilendim her testtini yaptım sıkıntı yok dedi daha eve geldim les yanmıyo :) hahahahaha
    Saolsun kontrol etmiş allahdan birde etmese bitmiştik .
    Hamza kardeşimizde forumu okurmuş ve yazmazmıs ama takip edermiş inş. Suan okuyodur :)))
  • Keşke sen de orada olsaydın denerken. Çizgi, bu gibi durumlarda ürün sahibinin yanında testini yapsın.

    "Ben denedim sorun yoktu" da ne demek ? İşlemcinin durup dururken yük altına girip girmediğini mi denediniz ? Yoksa LED leri mi ?

    Maile bakılırsa, Niyazi bey de artık kaale almııyor müşteriyi. Nasılsa devrettik rahatlığı olsa gerek. Mahkeme yoluna git son çare.
  • Öyle olucak yarın gitcem çizgiye para iadesi istemiyorum değişim istiyorum ben eger değişim olmicaksa vermicem tamir ettim dicek yine arıza çıkıcak yine bişi olcak kart çöp değiştirmiyorsa çarşamba direk tüketici hakem heyetindeyim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahkemede bu is çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boss06

    Mahkemede bu is çözülür.

    Hocam zaten kartı arızalı yani hasarlı verdiler led ışıkları yanmıyor servisten önce yanıyordu . Tüketici hakem heyeti başvurudan sonra bilşr kişi atıyor teknik servis oda bilir kişi hemde o inceliyor raporunu yazıyor . Kartı servise vercem beklicem incelesin tamir yaptırmicam değişim veriyorsa versin yoksa direk tüketiciye dokundukları sey daha beter oluyo perte çıktı kart . Birde o pin olayından sonra beni dinlemediler inada bindirdiler olucagı buydu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taş gibi kart ne hale gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çizgi artik yan çizdi :))
  • Calisiyorsa kurcalamayacaksin hocam benden size tavsiye :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7_4790k İ kullanıcısına yanıt
    O kırık pinin resmini gördüm . Uzman olmasamda , kullanıcının o pini o şekilde kırması imkansız olduğunu gördüm . Etrafındaki hiç bir pinde en ufak bir eğilme yok , tek o pin kırık .

    Uzman denilen eleman , en ufak bir teknik anlayışı olsa bunu hemen görmesi gerekirdi . Sana iyi üflemişler kusura bakma .

    Forumda hiç uğraşmamanı tavsiye ederim . Tüketici heyetine başvurunu yap , onay çıkana kadar bir adet pc mate anakart al , ama zaten vardı sende galiba .

    Hiç uğraşma , eninde sonunda o karta iade çıkacaktır .

    Kendini bu kadar üzmene hiç gerek yok .
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    yarın zaten tüketici haken heyetine gitcem benim anlamadığım insanlar bu kadar mağdur edilmez , insanlara bu kadar yapılmaz
  • i7_4790k İ kullanıcısına yanıt
    Yapılır , bizim millet bunu aynen hak ediyor kusura bakma . 3-5 kişi haricinde herkes kaderimde varmış , alın yazısıymış gibi saçmalıklar la avutuyor bu ülkede kendini .

    Neyse politikaya kaçtı biraz kusura bakma .


    Teknik servis olayına gelince . Türkiyede adam akıllı servis anlayışı yok , bu bir gerçek .
    Kullanıcının önüne binbir engel çıkarılıyor . Faturası olmayan ürüne değişim yapılmaz , garanti belgesi yoksa bilmemne olmaz .

    Sisteminde seri numarası kayıtlı bir parça için neden bunları istersinki ?


    Sadece bir örnek , servis nasıl olmalıdır örneği :

    Kırmızı Avexir ramlerim almanyadan arızalı geldi , daha doğrusu ışıkların 1 tanesi yanıp sönerken diğeri sadece yanıyordu .

    Caseking.de ye RMA açtım . Sadece almanya içi gönderim yaptıkları için arkadaşa verdim , o da almanyada dhl e teslim etti .

    Ramlerin yanında ne faura ne de garanti belgesi mevcuttu , 1 günde gitti , 1 gün değişim süresi dediler , 1 günde arkadaşımın adresine yine dhl ile teslim edildi .

    Paketin içinden yeni ramler , ve ufak bir özür olarak bir paket Haribo çıktı .

    işte bunlardan :

     Asus Z97 Vii Hero , Servis Sonrası Sıkıntı :) SORUN ÇÖZÜLDÜ !!!!


    Müşteri memnuniyeti ve servis anlayışı budur . Gerisi fasafiso ....




  • trumpet kullanıcısına yanıt
    peh be
  • Türkiyede tüketiciyi koruyan yasalar olmadığı sürece bu işler böyle devam eder adamlara arızalı ürün gönderiyorsun eğer beyninden sorunun yoksa o pini senin kırmayacağın belli sanki hadlerineymiş gibi soket değiştiriyorlar ve kalitelerini gösteriyorlar anakartın uçmuş resmen birde terbiyesizlere bak ledlerin yanmadığı 2kmden beli olan anakartı %100 sağlam şeklinde geri gönderiyorlar.
  • Geçmiş olsun. Üzüldüm. İnşallah sorununuz halolur.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    birde %100 test edilmiş özel ilgilenilmiş birebir ilgilenilmiş durumla ve bana teslim edildi sağlam diye :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.