Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1025. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.002
Cevap
235
Favori
706.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10231024102510261027
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • egzozcuselim kullanıcısına yanıt
    windows10 da kamerayı çalıştıramadım ben. onum dışında gayet stabil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikropzoft

    windows10 da kamerayı çalıştıramadım ben. onum dışında gayet stabil
    Tesekkur ederim bende gecisi yapayim artik gec bile kaldik diye dusunuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mikropzoft kullanıcısına yanıt
    sağol hocam düzeldi ya artık saç baş yolmam
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    rica ederim çok sinir bozucu bi sorun gerçekten :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mikropzoft kullanıcısına yanıt
    Yine hayat kurtarıcı bir çözüm :) Yıllardır videoları şarkıları durdurmaya korkuyordum. Hayat kalitesini çok düşüren bir olay gerçekten çok teşekkür ederim çözüm için :)
  • arkadaşlar pil alıcam ama nereye baktıysam hep 2200 mahlık var ve yorumlarda da 1.5 saat ya gidiyor ya gitmiyor yazmışlar önerisi olan varmı ? Orjinal bataryası bozuldu taktığımda pc açılmıyor
  • Ugurhasgul1903 U kullanıcısına yanıt
    Hangilerini taktınız hocam ve de bunları harici olarak m kullanıyorsunuz merak ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba uzun bir mesaj olacak çünkü bu sorunla 1 yıldır uğraşıyoruz.

    Kardeşim ve ben bundan tam 5 sene önce 2 tane ASUS X550JK bilgisayarı satın almıştık. Ama son 1 senedir benim ve kardeşimin bilgisayarı arasında bariz bir performans farkı var. Sorun kardeşimin bilgisayarında. Her şeyiyle aynı 8 gb ram vs tüm özellikler aynı olmasına rağmen kardeşim oyun oynarken benimki ile kıyasladığında bariz 40 fps kadar fark oluyor. Benden 110 fps alıyorsa kendi bilgisayarından 60-70 fps alıyor. 2 saat kadar oynadıktan sonra kesinlikle yeniden başlatması gerekiyor bilgisayarı çünkü fps 30 lara kadar düşüyormuş.

    Youtubeda vidyo izlerken seste takılma oluyor. Bilgisayar nasıl donar da devam eder aynen o şekilde seste bariz bir kasma oluyor . Bilgisayarın faresinin yanında %90 oranla arkada bir şey çalışıyormuş gibi yuvarlak bir şey dönüyor.

    Bilgisayarların macunlarını yeniledik. Kaç kez sıfır format atıp sürücüleri yüklemeye çalıştım hiç faydası olmadı.

    Şu soruna yardım eden birisi olursa gerçekten çok minnettar olucam. Konuyu bilen deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    Anlattıklarınız geniş kalmış, biraz daraltabilsek iyi olur. Her zamanki gibi sorunun ilk olarak ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünelim biz.

    4200h, gerçekten de fazla ısınan, fan ile çok yakın ilişkisi olan bir işlemci. Onun için öncelikle boşta, sonra chrome ile video izlerken ve oyun oynarken aldığınız cpu sıcaklık değerlerini karşılaştırın. Eğer aradaki fark fazla ise soğutmada bir sıkıntı olabilir. Çözüme buradan devam ederiz.

    Sorun ısı kaynaklı değilse bu sefer de belli parçalara stres ve sağlamlık testi uygulamanızı tavsiye ederim. Önce rami memtest86 ile test edin, sonra hdd'yi hdd tune ile bad sector var mı yok mu test edin.

    Sorun yukarıdakilerden hiçbiri ise bu sefer killdisk ile hdd'yi 4-5 defa tamamen silip, sonrasında resmi siteden aldığınız stabil bir win10 kurmanızı tavsiye edebilirim.

    En baştan başlayın bakalım sorun nedir ne değildir ona göre çözüme kavuşturalim sizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    "Bilgisayarın faresinin yanında %90 oranla arkada bir şey çalışıyormuş gibi yuvarlak bir şey dönüyor."
    Bu cümleyi anlamadım biraz daha açarmısınız. Kardeşinizin bilgisayarı ve sizin bilgisayarınız arasında sıcaklık farkı oluyor mu? Harddiskler aynı mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Testleri bir saat içinde yapıp yükleyeceğim.

    Yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Şu an çözebileceğime inancım tam
  • gordon_shumway G kullanıcısına yanıt
    Sanki böyle bir usb takarsınız başta onu okurken yanda bir işaret çıkar ya o tarz bir simge. Baya da araştırdım win10 da o işaret neden olur falan diye ama bir türlü bulamadım.

    Arkada benim bilmediğim bir işlem mi oluyor acaba diyorum ama temiz formattan sonra bile bunu çözememiştim.
  • Hdd kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Hdd nin rastgele okuma performansında sorun var sanırım. Ya da windows %100 disk kullanımı hatası söz konusu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediğiniz testleri yaptım. İlk başta bilgisayar boştayken sıcaklık 47-49 derece arasıydı. Video izlerken 52-54 derece arasını gördü.

    Memtesti de yaptım. Bir sorun gözükmüyordu onda da daha sonra hd tune ile bad sector taraması yaptım orada bir sorun yoktu bir de health kısmında da ok yazıyor.

    Bu testler 1 saat kadar sürdükten sonra pc boşta 52-54 derece video izlerken 56-58 dereceydi.

    Sanırım killdisk ile hdd silme yöntemini denemek kaldı sadece ? İnternetten bulabilirim sanırım onu da
  • gordon_shumway G kullanıcısına yanıt
    Bunları nasıl test edebilirim peki hocam ? Memtest ve hd tune ile test ettim bir sorun bulunmadı. Ekstra yapmam gereken bir şey var mı ?
  • Bilgisayarları açtığınızda bir dahakine parçaları değiştirin mesela sizin harddiski kardeşinizin pc ye takın sorunlu parçayı bulmaya çalışın aklıma gelen bir tek bu. Termal throttling yok hdd de sorun yok ram arızası yok anakart arızası yok. Bir parçanızda arıza olmalı muhakkak. Eğer iki bilgisayar da birebir aynı parçalarla toplanmışsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gordon_shumway G kullanıcısına yanıt
    Hmm, bunu denememiştim. Önce bi diğer yöntem ile hdd yi komple silip temiz win10 kurulumu yapıcam bakalım son kez ondan sonra onu deneyeyim aklıma gelmemişti bunu yapmak becerebilirim umarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    Ram ve harddisk için alt kapağı açmanız yeterli. Deneme süresi boyunca da kapatmanıza gerek yok her seferinde aç kapat ile uğraşmazsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi akşamlar.Laptopun hibernate özelliği gitti ben bir tane windows updateinden sonra olduğunu düşünüyorum.(Yani kapağı açtığımızda hemen laptop açılıyor ve ne açıksa açık kalıyor ya ondan bahsediyorum)Instant on u tekrardan yükledim,power4gear hybrid i tekrardan yükledim,windowsun kendi pil ayarlarından yapmaya çalıştım hiç bir şekilde düzelmedi.bu durumu yaşayan var mı?

    edit:Buraya yazdıktan sonra bir daha araştırdım karşıma bir video geldi adam orda biosu update ediyordu ve problemi düzeliyordu.Biosu update ettim ve problem gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisyari -- 26 Mayıs 2020; 23:54:20 >
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    Siz bence en önden soğutma sorununu ele alın ve baştan mükemmel şekilde paylaştığım rehberi uygulayın (konu içinde aratırsınız "ısı düşürme rehberi" diye). Benim değerler boşta 40 derecenin altında oluyor genelde. Fanı tamamen kapattığım zaman da chrome açık 56 derece şuanda. Yani benim tahminime göre sizin fan çalışıyor ama randımanlı soğutmuyor. Bizim işlemci, klasör açtığınızda bile aniden birkaç derece yükseldiği için 40 dereceyi aştığında otomatik çalışmakta.

    Dediğim gibi, rehberi baştan sona mükemmel şekilde uygulayın. Hatta detaya inin ve fanı söküp yıkayın sonra da (tıraş makinesi yağı ile) yağlayın ortadaki dönen mili. Fanı hallettikten sonra fan ile heatsink'i birleştiren siyah bandı çöpe atıp (ya çift taraflı bantla ya da siyah bantları birbiri üstüne yığarak) yepyeni şekilde, hiç hava da almayacak şekilde yapıştırın. Bu şekilde soğutmadan tam verin alırsınız. Termal macunu da kaliteli kullanın mutlaka ve yeteri kadar sürün ne fazla ne az. Yığmaya da gerek yok macunu; birer ikişer nokta bırakın heatsink üzerine vidalandığında macunu her tarafa yayıyor zaten.

    Bu uygulamayı yapın. Sorununuz ısınma kaynaklı değilse ancak bu şekilde anlayabiliriz çünkü. Bu arada heatsink'i temizledikten sonra fotoğraflarını çekip atarsanız derin çizikleri var mı ona da bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 10231024102510261027
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.