Şimdi Ara

ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, üniversitede son sınıf olacağım ve kpss derdi başlayacağından, masaüstü oyun bilgisayarımı ikinci el bölümünde parçalar halinde sattım. Bilgisayardan ve internetten uzak duramayacağım için bende netbook arayışına girdim lakin istediğim gibi bir şey bulamadım ta ki ''ASUS Vx6s Automobili Lamborghini'' keşfedene kadar.

    Netbook alma düşüncesi içinde olan ya da aynı ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için biraz fotoğraf ve bilgi içeren basit yüzeysel bir inceleme yaptım.

    Umarım birilerine faydası dokunur.

    Öncelikle belirtmeliyim ki bu bir netbook değil, notebook da değil. O yüzden Subnotebook ismi daha uygun düşüyor. Yani netbook olamayacak kadar performans ve özellik muhafaza ediyor, notebook olamayacak kadar da mükemmel bir cihaz değil.

    Zira şöyle bir durum var, ev arkadaşım 8 ay kadar önce Samsung marka bir netbook almıştı, onu görüp kullandıktan sonra asla öyle bir şeyi almayacağımı düşündüm. Geçtim basit bir ofis uygulamasını kolayca açmasını internet tarayıcıda 2-3 sekmeden sonrasını açmak bile sorunluydu.

    Hatta tvbu programını bile çalıştıramıyor öyle bir durum.

    ASUS Vx6s ise sıradan bir netbook'a göre çok daha iyi performans sergilemekte.



    İlk önce kutudan başlayalım; kutu gayet şık ve sade. Zevktir sonuçta ama ciddi bir albenisi var bence.

     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

    Kutuyu açtığımızda bez kılıfta içinde Subnotebook, ve iki tane (sağda ve solda) göz dikkat çekiyor. Bu gözlerde kablo ve bataryalar mevcut. Kullanma klavuzu ve diğer kağıtlar falan Subnotebook'un altında.
     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

    Subnotebook'un sağ tarafında 2 adet USB 3.0, bir adet lan bağlantı girişi, harici kulaklık ve miktofon girişi ve bir de kilit için küçük bir yer bulunmakta.
    Yalnız bunlar doğal USB 3.0 değil, bende format sonrası fark ettim zira format sonrasında yazılım yüklemeyince bu sağ taraf kullanılmıyor. (Umarım doğru anlatabilmişimdir)
     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

    Subnotebook'un sol tarafında ise: Güç girişi, Analog video çıkışı, HDMI çıkışı, 1 adet USB 2.0 girişi ve SD card okuyucu yuvası bulunmakta.

     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

    Subnotebook'un ekranının arka kısmından bir görüntü. Burada dikkati ''Asus'' yazısından çok ''Automobili Lamborghini'' logosu daha fazla dikkat çekmekte.
    Ürün Lamborghini Aventador LP 700-4 den esinlenerek tasarlandığı için alt kısımda hemen ''Asus'' yazısının üstünde arabanın ön tamponunn üstünde ki ızgarayı andıran bir siyah ızgara mevcut.

     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme
     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

    Klavye kısmı ise ayrık tuş yapısına sahip. Bu büyük parmak / ele sahip kullanıcılar açısından daha rahat kullanıma olanak sağlamakta.

     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

    Subnotebook'u açtığımızda ise hemen ekranın altında klavye arasında parlak metal üzerine ''Automobili Lamborghini'' yazısı dikkat çekmekte ve gayet şık duruyor.

     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme

    Şimdi gelelim performansa. Windows 7 Ultimate SP1 64 bit'de windows derecelendirmesi.

     ASUS Vx6s Automobili Lamborghini Subnotebook İnceleme



    Eski bilgisayarım kalan monitörüm (Samsung P2250 21.5' 1920-1080 Full HD 2ms) halen elimde olduğu için onunla birkaç şey deneme şansım oldu.
    Subnotebook'u monitöre bağladım ve akıcı bir şekilde Steam üzerinden online 32 kişilik haritada Counter Strike Source oynadım ve bir sorun olmadı. Aynı şekilde 1080P full hd videoları sorunsuz oynatabiliyor. Bildiğiniz gibi bir çok netbook halen bu özelliği barındırmıyor.

    Üründe İntel Atom D2700 işlemci var ve dahili grafik birimi barındırmakta. 2 çekirdek ve 2.12 Ghz de çalışmakta. Yalnız buna görev yöneticisinden bakınca 4 gözükmekte bu da 4 Threads olmasından ötürü ve 32 nm üretim.

    Bunun haricinde Subnotebook sahibi olduğu donanımdan ötürü sıradan bir netbooka göre daha az batarya ömrü sunmakta. Bunu da normal karşılıyorum bu özelliklere sahip bir ürün için. Normal bir kullanımda yaklaşık pil ömrü 4 saat denilmekte ama bu 3 buçuk saat ancak sürüyor. Yani 4 saate falan denildiğine kulak asmayın. Bu eksi yönlerinden bir tanesi.

    Bir de işlemci dahili grafik yongasına sahip. Bunun dışında harici olarak Amd 6470M grafik kartı bulunmakta. Zaten oyuna ve full hd videolara da olanak sağlaması bir yerde buraya bağlı. Hem işlemci hem de harici bir ekran kartı olması bence biraz kötü. En azından bios veya herhangi küçük bir işlem ile bu ikisi arasında geçiş sağlayamıyoruz.

    4 Gb Ram fazlası ile yetiyor artıyor.

    500 Gb HDD ise böyle bir ürün için gayet yeterli ve 5200 rpm'de çalışmakta.

    Touchpad için bir şey diyemeyeciğim zira ilk kez bu bilgisayar ile birlikte touchpad ile tanıştım. Yalnız daha önceden laptop kullanan arkadaşlar touchpad hassasiyetini gayet iyi buldu.

    12.1' lik monitör ise taşınabilirlik ve kullanım açısından gayet ideal.

    Ürün batarya dahil 1.5 kg'lık ağırlığa sahip ve taşınabilirlik açısından bu durum kolaylık sağlamakta.

    Hoparlörler ise Subnotebook'un altında yer almakta. B&O ICE powe Audio Technology gerçekten normal bir netbooka göre çok daha iyi bir ses deneyimi sunmakta.

    Son bir şey subnotebook'un açma tuşuna bastığınızda Lamborghini logosu çıkmakta ve araba marş sesi gelmekte.

    Fiyat konusunda ise diğer netbooklara göre hayli pahalı diyebiliriz. Zira Türkiye satışı şu anda bu ürünün 1300 ile 1400 TL arasında değişmekte. Kendim 1350 TL'ye aldım tam 1 ay önce. Yani sıradan 2 adet netbook parası.
    Bu tarzda en yakın takipçisi Acer Ferrari One ise yaklaşık olarak 950 TL civarında. Diğer netbooklar ise 500-750 TL arasında. Bu da eksi yönlerinden bir tanesi.


    Şimdilik anlatabileceğim bu kadar atladığım veya öğrenmek istediğiniz bir şey olursa yine konu içinde yardımcı olmaya çalışacağım.

    Resmi sitesi:http://eee.asus.com/en/eeepc/vx6s

    Teknik Özellikler:

    Display 12.1" LED backlit HD screen (1366×768)
    Operating system Genuine Windows® 7 Home Premium
    CPU/chipset Intel® ATOM Cedarview D2700 (2.13GHz)/Intel® NM10
    Graphics AMD RadeonTM HD 6470M with 1GB DDR3 video memory
    Memory DDR3 SO-DIMM 4GB (1) (maximum 4GB)
    Hybrid storage 500 GB hard drive + 3GB ASUS WebStorage for free (1)
    Wireless data network WLAN 802.11b/g/n @2.4GHz (1), Bluetooth 3.0 (1)
    Battery 6-cell Li-ion, 2.6Ah (57.72W/h), 4 hour battery life (2)
    Multimedia Camera 1.3 megapixel
    Audio High definition CODEC
    Speakers High quality stereo speakers (B&O ICE powe Audio Technology)
    Mic High quality analog Mic
    Interface 1 × VGA, 1 × HDMI, 2 × USB 3.0, 1 × USB 2.0, 1 × LAN RJ-45, 2 × Audio (headphone/mic-in), 1 × MMC/SD card reader
    Physical Dimensions 297 (W) × 204 (D) × 28.67(H) mm
    Weight 1.5Kg (with 6-cell battery)
    Color Orange/Black



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lexiS -- 8 Haziran 2012; 21:26:10 >



  • Harika netbook ve harika bir kullanıcı incelemesi.Teşekkürler.
  • Rica ederim umarım faydası olmuştur
  • Nerden aldin cihazi ben bulamadim da :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.