Şimdi Ara

Asus'un dandik bir marka olması.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır donanım dünyasında kalite söz konusu olduğunda ilk akla gelen marka olan Asus'tan aldığım son birkaç hiç memnun kalmadım. Ürün portföyleri genişledikçe ürünlerindeki eski kaliteyi aratır hale geldiler. Kullanıp memnun olmadığım ürünlerden biri baş belası Strix Rx580 ekran kartı. Diğer ikisi de B350 prime plus ve B450 strix anakartlar.

    Öncelikle asıl bu konuyu açmama sebep olan RX580 Strix ekran kartından başlarsam, aldığımdan itibaren gpu sıcaklığı normal olmasına ve iyi kasa havalandırmasına rağmen yaz aylarında vrm sıcaklığı 110 dereceye kadar çıkıyordu. Bu oluğunda da kart trottle yapıp, fps birkaç saniyeliğine 15'e kadar düşüyor ve birkaç dakikada bir bu olay tekrar ediyordu.
    Buna benzer bir şey oluyordu.
    https://www.youtube.com/watch?v=WdSqeWB-p-E&feature=youtu.be&t=365

    Sanırım sıcaklıktaki artış azalıştan olsa gerek bir süre sonra kart bozuldu ve artık fabrika çıkış saat hızında stabil kalamıyor.

    Onun dışında fan kontrol algoritması tam facia. Böyle bir fan profili yapmak için sığır olmak lazım Son birkaç yıldır çıkan çoğu ekran kartı gibi bunun da fanı boştayken duruyor. Buraya kadar sorun yok. Ama bazen tam ekran video izleme gibi gpu yu çok az kullanan bir uygulama çalıştığında sıcaklık 55'i geçiyor ve fanın devreye girmesi gerekiyor. Bu kadar az yükte tek bir fan düşük devirde bile yetecekken fanların 3 ü birden 1800rpm de dönmeye başlıyor. Haliyle bu sefer de fazla geliyor ve sıcaklık 45 derece olunca fanlar duruyor. 1-2 dk sonra tekrar başlıyor, tekrar duruyor... Sessizlik için yapılmış bie şey ama fanın sürekli çalışmasından daha dikkat dağıtıcı. Bunu ayarlamak için Asus'un ucube bir yazılımı var. Az da olsa bu durum düzeltiliyor ancak onun da ayarları sürekli resetleniyor. Daha önce kullandığım sapphire rx480 ve rx570 çok daha iyiydi fan yönetimi konusunda. Fanı bunun gibi zırt pırt devreye girip durmuyor devreye girse de düşük devirden başlayıp sonra yükseliyor. Söz konusu sorunlar bunlar olunca coil whine gibi sorunlara sıra gelmiyor ancak piyasadaki neredeyse her ürününde coil whine var.

    Sırf ucuz bir şans daha vereyim diye alıp, sonra iade ettiğim Asus rx5700 dual ekran kartında da 106 dereceye varan bellek sıcaklıkları görülüyordu.

    Ayrıca kendim kullanmasam da bu sıralarda da özellikle tuf serisi ekran kartlarınyla ilgili çok sayıda şikayet okuyorum. Ryzen 4000 serisi Asus laptoplarda da gerekli havalandırma kanallarını açılmadığı için cihazın oldukça sıcak çalıştığını söyleyen kullanıcılar var.

    Anakartlarda da fan kontrolcü berbat. Gigabyte kullanmadım ama Msi ın en giriş seviyesi modeli bile pwm, dc fark etmeden cpu ve sistem fanlarında tam kontrole izin verirken Asus'da çok kısıtlı. Dc fanları kapatıyor olsa da sonrasında min %60 dan başlatıyor. Pwm fanında %20 nin altına izin vermiyor. %20 pwm sinyali ile 800-1000rpm de dönen birçok fan modeli mevcut. Yani pc boştayken 300-400 rpm de sessiz bir şekilde fan ayarına izin vermiyor anakart. İşlemci 75 derece olduğunda tüm fanları %100 yapmaya zorluyor. prime plus ucuz olduğundan heralde dedim ama strix de durum aynı. Asus anakart alıyorsanız fan kontrolünü yokmuş dibi düşünebilirsiniz.

    Ayrıca Asus laptoplara yüklediği bloatware yazılımlar yetmemiş gibi oem pc lere dadanmanın yolunu da bulmuş. Biosta default açık gelen "Grid install service" disable etmezseniz windows kurduğunuzda arka planda ne işe yaradığı belli olmayan bir Asus yazılımı da kuruluyor. Kaldırsanız bile ayar açık olduğu sürece yeniden yükleniyor.

    Kendim yaşamadığım ama etrafta gördüğüm başka sorunlar da var. Mesela etrafımda menteşesi kırılmış bir laptoplar genelde Asus'tu.

    Kullandığım ürün sayısı kısıtlı ancak bunlar daha çok tasarım ve mühendislik problemleri olduğunan bu sorunların Asus un diğer modellerinde de olduğunu düşünüyorum o yüzden konu açmak istedim. Kısacası Asus donanımlarında son birkaç yıldır kalite iyice düşmüş durumda. Strix serisi de dahil şu an en kötü donanımları üreten marka diyebilirim. Almayın!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 2 Ağustos 2020; 18:36:36 >



  • Genelde anakartlarda ortanın az üstünü seçerim. Dandik veya uçuk model almam. (F/P segmenti)
    Taa 1995-96'lı yıllarda Pentium II zamanında kullandığım Asus P2B anakarttan (Asus'un Asus olduğu zamanlar) beri her Asus anakartta sorun yaşadım.

    K7 Athlon 750 işlemciyle Asus anakartla (ortanın üstü modeldi) sorun yaşadım. Yerine ABIT anakart aldım.

    Athlon XP ile de diğer üreticiler geç kalınca Asus almak zorunda kaldım. Beklentimin altında kaldı. Sonra ABIT KN7 mi ne aldım yine. 1883 Mhz Athlon XP 2500+ Barton işlemciyi 3501 MHz OC yaptı.

    Athlon 64 ile ABIT KN8 serisine devam ettim. Hiç başım ağrımadı. Hem düz hem X2 modelde. Sonra maalesef ABIT battı.

    Phenom I ile Gigabyte kullandım. Hiç sorun yaşamadım.

    Phenom II X2-550 BE ile çekirdek açayım dedim. Yine Asus daha erken çıkarmıştı ana kartlarını. 790 çipli asus GTD mi ne gibi nispeten iyi anakart tam hayal kırıklığıydı. Ne çekirdek açtı, ne iyi OC yaptı. Yerine Gigabyte 770TA-UD3 aldım. Taş gibiydi. Birilerine verdim hala kullanıyor.

    FX-8320 alırken de daha Gigabyte iyi serilerini çıkarmamıştı. Ben de teknik olarak süper görünen Asus M5A97 EVO 2.0 aldım. Yaşamadığım sorun (hatalı BIOS, eski BIOS verilerinin hala gözükmesi, ram görmeme, ses gitmesi, usb sorunu vb vb) kalmadı. Yerine Gigabyte 970-UD3P aldım. Hala taş gibi.

    Aldığım-aldırdığım birçok farklı üründe de sorun çıkmadı. Asus'ta ise P2B sonrası memnun kaldığım tek ürün hala yaşayan HD-7950-DCU2T ekran kartı. (Ki AMD ekran kartlarına 7xxx ve 2xx sonrası Asus çöptür.)

    Gigabyte için sorunlar ilginç. İlk çıka Gigabyte ürünleri ancak bütçe zorluyorsa alınmalı. Zira ilk nesil genelde zayıf özellikli ve basittir. Rafine edilmemiştir ve kalite daha düşüktür. Sanki bir çıkaralım bakalım nasıl çalışacak, ne sorunlar görülecek diye deneme ürünü gibiler. Sonraki seriler ise hataları giderilmiş, rafine edilmiş, sağlam, sorunsuz ürünler oluyorlar.

    Mesela Asus M5A97 EVO 2.0 alırken daha Gigabyte 970-UD3 filan çıkmamıştı. Mecbur aldım. Asus pörtleyinde UD3'ün de gelişmişi UD3P vardı ve tereddüt etmedim.

    Gigabyte alırken acele etmemek, rafine ürünleri beklemek lazım. Bunu yapınca gayet sorunsuz.
    hocam zaten bir kac senedir,asustan amd kartı alınmaz diye forumda bangır bangır soyleniyor.bunda nvidia nın etkisi oldugu soyleniyor.ama nvidia kartlarda 16xx serilerinin evo,dual ve tuf gibi modellerinde cok yuksek sıcaklık dereceleri gorenler var.asus anakartların o.c. yapınca bazen dengesiz voltaj verdikleri ile ilgili bir yazı vardı forumda.asus sanırım rekabet icin kaliteyi dusurmeye basladı.
    https://www.youtube.com/watch?v=H7lnBCFnBok
  • hocam zaten bir kac senedir,asustan amd kartı alınmaz diye forumda bangır bangır soyleniyor.bunda nvidia nın etkisi oldugu soyleniyor.ama nvidia kartlarda 16xx serilerinin evo,dual ve tuf gibi modellerinde cok yuksek sıcaklık dereceleri gorenler var.asus anakartların o.c. yapınca bazen dengesiz voltaj verdikleri ile ilgili bir yazı vardı forumda.asus sanırım rekabet icin kaliteyi dusurmeye basladı.
    https://www.youtube.com/watch?v=H7lnBCFnBok
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Farkındayım ama ekran kartını 3 yıl kadar önce aldım zaten. Ne bileyim leş gibi ürünler olduğunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 29 Mart 2020; 23:59:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus anakartların kalitesi amd de x570 den başlıyor b350 ve b450 serileri acayip berbat msı çok daha başarılı b450 çipsette

    Asus'un dandik bir marka olması.



    amd ekran kartında gene msı daha iyi sogutmada gene amd için sappire powercoller gigabayt da sorunsuz

    asus da gerçekten iyi kalite ürünler

    nvdia strix serilerinde başlıyor diger alt kalite ürünleri gerçekten kötü
  • asustan gtx770 ve rx480 almıştım 770'i garanti süresi bitiminde rx480 ise aldığım andan itibaren siyah ekrana dusup dusup durdu. alırmıyım birdaha sanmam...
  • hocam zaten asustan amd kartı alınmaz diye forumlardan her gün soyleniyor.
  • bence msı daha kaliteli malzeme kalıtesı olarak ve daha stabıl calısıyor
  • Arkadasimla birlikte GTX 970 Kullanıyoruz. Arkadaşımda asus strix var bende gigabyte g1 gaming var. Asus kartin TDP'sini 163W olarak belirlemis. Max 200W ayarlı. Gigabyte 250W olarak belirlemiş. Max 280W'a kadar cikiyor. Sonuc olarak arkadasin kart 1360MHz'yi zor görürken ben suan 1600MHz'de stabil olarak overclock'lu kullanıyorum. Şuan ki gigabyte ekran kartları nasil bilmiyorum ama Maxwell'ler baya sağlamdı gigabyte'da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de anakartlarda en hoşuma gitmeyen özelliği fanların minimum ayarına izin vermemesi. Msi bu konuda tam özgürlük sağlıyor. Sırf bundan dolayı bir daha asus anakart tercih etmeyeceğim.

    Ekran kartında Nvidia rog strix, Monitörde Rog serisi. Gerisi başarısız ve gereksiz pahalı

    Son olarak da çizgi elektronikten sonra servisin bir felaket olduğundan bahsediliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogo57 -- 30 Mart 2020; 18:36:36 >
  • Monitör ve telefonundan hiç memnun kalmadım asus benim için sadece anakarttır başka bi ürününü hayatta almam(belki vga).
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    Sorma yav. Gigabyte kullanmadığımdan o nasıl bilmiyorum ama Msi A320 anakartlarda bile her türlü seçenek var. Bunda sıcaklığı 30 derece bile olsa boştaki işlemcinin fanını 800rpm den aşağı indiremiyorsun. DC fanlar daha da kötü.
  • palitin nvidia kartını 6 sene kullandım banamısın demedi dandik diye sattım. asus aldım hd 7750 2.5 3 sene kullandım kart yandı yok yere mecburiyetten yine asus aldım onuda korka korka kullanıyorum bir şey olacak diye
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Genelde anakartlarda ortanın az üstünü seçerim. Dandik veya uçuk model almam. (F/P segmenti)
    Taa 1995-96'lı yıllarda Pentium II zamanında kullandığım Asus P2B anakarttan (Asus'un Asus olduğu zamanlar) beri her Asus anakartta sorun yaşadım.

    K7 Athlon 750 işlemciyle Asus anakartla (ortanın üstü modeldi) sorun yaşadım. Yerine ABIT anakart aldım.

    Athlon XP ile de diğer üreticiler geç kalınca Asus almak zorunda kaldım. Beklentimin altında kaldı. Sonra ABIT KN7 mi ne aldım yine. 1883 Mhz Athlon XP 2500+ Barton işlemciyi 3501 MHz OC yaptı.

    Athlon 64 ile ABIT KN8 serisine devam ettim. Hiç başım ağrımadı. Hem düz hem X2 modelde. Sonra maalesef ABIT battı.

    Phenom I ile Gigabyte kullandım. Hiç sorun yaşamadım.

    Phenom II X2-550 BE ile çekirdek açayım dedim. Yine Asus daha erken çıkarmıştı ana kartlarını. 790 çipli asus GTD mi ne gibi nispeten iyi anakart tam hayal kırıklığıydı. Ne çekirdek açtı, ne iyi OC yaptı. Yerine Gigabyte 770TA-UD3 aldım. Taş gibiydi. Birilerine verdim hala kullanıyor.

    FX-8320 alırken de daha Gigabyte iyi serilerini çıkarmamıştı. Ben de teknik olarak süper görünen Asus M5A97 EVO 2.0 aldım. Yaşamadığım sorun (hatalı BIOS, eski BIOS verilerinin hala gözükmesi, ram görmeme, ses gitmesi, usb sorunu vb vb) kalmadı. Yerine Gigabyte 970-UD3P aldım. Hala taş gibi.

    Aldığım-aldırdığım birçok farklı üründe de sorun çıkmadı. Asus'ta ise P2B sonrası memnun kaldığım tek ürün hala yaşayan HD-7950-DCU2T ekran kartı. (Ki AMD ekran kartlarına 7xxx ve 2xx sonrası Asus çöptür.)

    Gigabyte için sorunlar ilginç. İlk çıka Gigabyte ürünleri ancak bütçe zorluyorsa alınmalı. Zira ilk nesil genelde zayıf özellikli ve basittir. Rafine edilmemiştir ve kalite daha düşüktür. Sanki bir çıkaralım bakalım nasıl çalışacak, ne sorunlar görülecek diye deneme ürünü gibiler. Sonraki seriler ise hataları giderilmiş, rafine edilmiş, sağlam, sorunsuz ürünler oluyorlar.

    Mesela Asus M5A97 EVO 2.0 alırken daha Gigabyte 970-UD3 filan çıkmamıştı. Mecbur aldım. Asus pörtleyinde UD3'ün de gelişmişi UD3P vardı ve tereddüt etmedim.

    Gigabyte alırken acele etmemek, rafine ürünleri beklemek lazım. Bunu yapınca gayet sorunsuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 18 Nisan 2020; 1:19:27 >
  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Ben de msi dan memnun kaldım. Son birkaç yıldır kullandığım msi 970 gaming, b350m mortar, giriş seviyesi a320m, h110 itx kendi sınıflarında gayet sorunsuz ürünlerdi. Bir daha kolay kolay Asus ürünü alacağımı sanmıyorum.

    Sen söyleyince geçmişte aldığım asus ve msi anakartlara baktım onlarda da asus da hep sorun çıkmış.

    Asus nf4 a8n-sli deluxe çipset deli gibi ısınırdı. fanı kronik sorunluydu. 9000rpm de falan döner manyak gibi ses yapardı. En sonunda fan bozuldu.
    Asus M5A97 ses çipi yandı.

    MSI K9A2 Platinum sorunsuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Nisan 2020; 14:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd tarafında carbon hariç msi b450 serisine bulaşmayın sonra forumlardan çıkmazsınız. Asusa gelelim özellikle Tuf serisi ekran kartları çöp .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de asus'a karşı sempati duyardım. fakat DirectcuII soğutmalı bir 7790 kullandıktan sonra mesafeyi açtık. 90 95 dereceyede çalışıyor, jet motoru sesi çıkartıyordu. O zamanlar bimeks'ten almıştım kavga gürültü iade aldılar kartı. O kartı o dönem kullanan herkesin başına bela açıyordu.

    Sonra başka bir zaman Asus 1050Ti phoneix kullandım güç girişi yok ama 76-77 derecede çalışıyordu kart

    Ekran kartında sapphire, anakartta da MSI tercihim artık. Veriyorum voltajı anakarta bana mısın demiyor. 8 yıllık anakart bir de. Z68a gd55 fişek gibi çıktı valla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Ben de msi dan memnun kaldım. Son birkaç yıldır kullandığım msi 970 gaming, b350m mortar, giriş seviyesi a320m, h110 itx kendi sınıflarında gayet sorunsuz ürünlerdi. Bir daha kolay kolay Asus ürünü alacağımı sanmıyorum.

    Sen söyleyince geçmişte aldığım asus ve msi anakartlara baktım onlarda da asus da hep sorun çıkmış.

    Asus nf4 a8n-sli deluxe çipset deli gibi ısınırdı. fanı kronik sorunluydu. 9000rpm de falan döner manyak gibi ses yapardı. En sonunda fan bozuldu.
    Asus M5A97 ses çipi yandı.

    MSI K9A2 Platinum sorunsuz.
    MSI çok iyi idi bir ara. Asus-Giga filan rekabet içn acaip iyi ürünler çıkarmıştı.

    Ama artık o da eski MSI değil. Özellikle AMD ürünlerinde yeni Asus sayılır. Bir farkı kalmadı.

    Özellikle de AMD ekran kartlarında Asus'a rahmet okutacak hale geldi. (bilhassa Mech Evoke vb)

    Gigabyte hiçbir zaman çok sivrilmedi ve hep biraz gecikti. Ama kaliteyi de belli bir seviyede korumayı başardı.
  • Kesinlikle haklısınız hocam Asus'da artık kalite falan yok o bir zamanlardı. Şimdi sadece reklam, logo satıyor. Yani Gigabyte ve MSI'ın orta seviye kartları Rog Strix'lerden iyiydi bir ara. Yani hadi dersiniz 1-2 nesilde sorun olabilir ama o zaman ne anladım ben Rog Strix olmasından? Aynı şekilde Rog Strix 5700 ve 5700XT ekran kartları da üretim hatalıydı. VRAM'ler deli gibi ısınıyordu, soğutma bloğu karta tam temas etmiyor diye yanıyordu resmen. TUF laptoplar ve ekran kartları deseniz, aman yarabbi berbat zaten kaçınız.

    Asus bir balondur, bundan sonra benim için Gigabyte ve MSI'dan sonra gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 3 Ağustos 2020; 2:13:27 >
  • asus zaten giriş seviyesi bir üretici ne bekliyordunuz anlayamıyorum?

    beklentiniz bim'in mercedes satması ise daha çok beklersiniz. örneğin fiat ne zamandan beri mercedes ayarında araba satışa çıkartıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 3 Ağustos 2020; 2:22:19 >
  • sonunda asus balonunun bitmesine sevindim. yıllardır özellikle de laptoplarda millette bi asus çılgınlığı. adam işlemcisine ekran kartına ramine bakmadan asusu iyidir diye alıyor saçmalık. ben acerciyim. laptopunu da monitörünü de kullandım çok da sevdim benim gözümde daha samimi bir marka. ama işte donanım parçası ekran kartı vs. üretmiyor. bence asusutan kat kat daha kaliteli marka acer.

    msi de aynı şekilde asus gibi balon bence bu arada.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.