Şimdi Ara

Asus Tuf B450 Pro Gaming RGB sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar; ürünler bugün elime ulaştı.
    Cooler Master Masterbox TD500 kasa kullanıyorum.

    Kasada ARGB fanlar bulunuyor. Fanların ucunda MSI Asrock Asus için ayrı Gigabyte için ayrı giriş var.

    Ama benim anakartımda bu girişlere uygun bir giriş yok.
    Ben şimdi fanları anakart üzerinden kontrol edemeyecekmiyim.

    Tüm düşlerim suya düştü o zaman.



  • Yardım edebilecek kimse yokmu arkadaşlar.
  • Hocam bende o anakart ve kasayı almayı düşünüyordum. inşallah çözümü cıkar.
  • Çoğu b450 anakartta ARGB pinleri yok maalesef ya ama dönüştürücü ile ARGB kullanılabiliyor diye biliyorum. Bilgim ve tecrübem tam olmadığı için spesifik bi dönüştürücü tavsiye edemem, hangisini alacağını biraz araştırman lazım
  • Benim için çok büyük sürpriz oldu bu durum. Bilseydim almazdım bu anakartı. Dönüştürücülerle çalışıyormu acaba anakart üzerinden.
  • bergun76 B kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba tekrardan, ben coolermaster mb511 RGB modeli kasa ile öndeki 3 RGB fanı rahatlıkla kontrol edebildim. Anakartın üzerindeki 2 adet beyaz 4 pin cıkışına kasanın içinden cıkan 3 fanın baglı oldugu dönüştürücü ucunu taktım, diğer kabloyuda direk psu üzerinden cıkan güç kablosuna bağlayınca anakart ile rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Sadece fan hızlarını ayarlayamıyorum oda sorun degil benim için önden ne kadar hava girerse iyi olur dedim.

    Acaba sizin atladığınız bir yer mi var?
  • ernkmrc kullanıcısına yanıt
    Fanlar çalışıyor. dediğiniz gibi anakart üzerindeki fan yuvasına takınca fanlar çalışıyor. Hızları ayarlanabiliyor. Anakartın Fan expert programı üzerindeki program fanları görüyor ve hızı kendisi ayarlayabiliyor.

    Benim sorunum, ARGB'leri ayarlamak. Yani yazılım üzerinde kasa fanlarının renklerini ayarlamaktı. O giriş bu anakartta yok. Kasa fanının kumandaları var ama uzaktan kumandalı değil. Manuel basmalı.
    Ben çözümü şu şekilde yaptım. Fan kabloları yeterince uzun. Kasanın arka tarafındaki (ekran kartı takılan yerin) en alttaki parçanın ucunu kablolar çıkacak şekilde biraz kestim. Sata kablosunu ve fan kumandasını dışarı çıkarttım. Bu şekilde kumanda dışarıda kaldı ve fan renklerini ayarlayabiliyorum. Ama görüntü çirkin tabiki.
  • bergun76 B kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız, ben birazdaha araştırdım anakart üzerinde RGB desteği var ARGB desteği göremedim o cok daha farklı bir sistem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.