Şimdi Ara

ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
7
Favori
20.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. DonanımHaber'de böyle bir konu yoktu,bende açmak istedim. Yaşadığımız sorunları ve tecrübelerimizi birlikte paylaşalım diye.


    Ben Rog Zephyrus G14 G401II denilen Ryzen 5 4600hs-1650ti-16-512-60hz olan modelini kullanıyorum.


    3 günlük kullanım için size tecrübelerimi ve gördüğüm eksikleri anlatayım.


    Kutu öncelikle mükemmel, gerek sunum gerek kalite anlamında gördüğüm en iyi kutu idi.

    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI


    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI


    Tasarıma gelicek olursak alt kapak haricinde ki her noktada magnezyum+alüminyum alaşım kullanılmış. Esneme oranı çok çok az. Touchpad sallanmiyor. İşçilik şuanlik iyi duruyor.

    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI


    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI
    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI
    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI
    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI

    512gb Micron ssd ve 8 lehimli+8gb 3200mhz Samsung ram kullanılıyor.


    76wh dev pil bulunuyor 14 inç kasada. Gaming laptop furyasında 35w işlemci+50 küsur w ekran kartlı ve 14 inç laptopta 76wh pil demek çok iyi değerler demektir. Armory Create'den sessiz mod+pil modu+ işlemciyi 1.7ghz'a sabitleyerek tamı tamına 11 saat pil ömrünü gördüm :) Ryzen 5 4600hs zaten çok güçlü bir işlemci,normal kullanımda 1.7ghz çok fazlasıyla yeterli olacaktır.


    Fan olayına gelelim. Armory Create'den prize takılı iken fanları manuel olarak ayarlayabilir ve kapatabilirsiniz belli bir dereceye kadar. Ama pilde iken manuel ayarlama yok ve sabit 2400-2500rpm de çalışıyor fanlarimız. Zira fanlar kapatılsa idi 12 saat pil ömrünü de görürdüm belki. Fanlarimız manuel olarak 7800rpm'e çıkıyor ( çok deli değer, hiç açmayın çünkü böyle bir ses yok). Ben turboboost'u kapatarak işlemciyi base hızında 3 ghz'de çalıştiriyorum ve bu şekilde otomatik fan ayarında performans modunda cpu fani 4500-5000 rpm civarlarında çalışıyor ve en azından fan sesi diğer odaya gitmiyor. Bu şekilde sıcaklık değerleri fortnite'da 1 saatlik oyun sonrasında cpu 74 derece maksimum,gpu 76 derece maksimum oldu.


    Fiziksel olarak 7 bağımsız ısı borusu ve 4 hava çıkışı dersiniz ve sanarsiniz ki iyi bir soğutma bizi bekliyor. Ama unutmayın ki 14 inç,1.6 kg ve ipince bir laptop sizinle. Asla soğuk bir laptop beklemeyin. İşlemciyi 4 ghz de sabit tutmak için fanları 7800 rpm de çalıştırırsınız tamam harika ama sesten 10 dakika duramazsiniz kulaklik yok ise. Aynı şekilde evdekiler uyuyamaz. 7800rpm+küçük fan ve küçük alan yüzünden sesi daha net hissediyorsunuz ve normal gaming laptopa göre daha sesli fanlarımız.


    Kullanılan panele bayıldım. Ve ilk defa bir laptopta sıfır ışık sızması gördüm. IPS panelde ışık sızması genelde azda olsa çokta olsa olurdu ama benim laptopta cidden en ufak sızma yok. Ama bu başka alanlarda olmayacak diye bir şey yok. IPS panelde ışık sızması olmaması demek çok zordur.


    Panel özellikleri 300 nit 100srgb 60hz pantone onaylı,gerek renk gamutu gerek parlaklık olarak söylediğim gibi çok iyi. Ben hz olayına takılmadigim için sorun etmedim(144hz 3ms 300nit 100srgb li Nitro 5'im vardı).

    Kullanılan panel ektedir.(Panel IPS panel,tft dediğine bakmayın tüm panellere böyle demiş site)

    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI

    Hoparlör performansına gelelim.


    2.85w x 2 0.7w x 2 toplam 4 hoparlör var. Performansı harika,laptop titriyor bastan.

    Asus sitesinden driver kurmayın zira hoparlörü bozuk sanıp kafayı yiyebilirsiniz. Driver hatası yüzünden kalpten gidiyordum valla, driveri sildikten sonra cızırdama sorunu ortadan kalktı.


    Evet son olarak bir sorundan bahsedicem. Laptopun sağ fanin ve işlemcinin olduğu kısımdan cızırdama sesi var. Coil whine diyeceğim ama turboboost açık kapalı 1 ghz e bile sabitleseniz cızırdama aynı oranla geliyor. Fanları kapatsaniz açsanız gene cızırdama var. Şuanlik korkulacak bişi yok çünkü cızırdama sesini o sağ fanin olduğu yere kafanızı yatırıp koymazsaniz gelmiyor ses. Tek korkum ileride bu sesin artması. CW gibi durmuyor,fan kapalı olduğu halde geliyor yani fandanda gelmiyor galiba. Prizden çıkarıyorum gene geliyor yani güç beslemede değil. Tam anlayamadım ama cw olma olasılığı daha fazla. Aynı modeli kullanan arkadaşlarda da aynı ses var mi? Kulağını dediğim yere dayayip bakabilirlerse çok memnun olurum.


    Başka eksik ise fanlar 2500rpm de çalışırken hafif kasaya hissettiriyor. Bunu çok ince olmasına,bu denli küçük laptopa bu kadar güçlü fan koymalarını bağlıyorum.

    Diyeceklerim bu kadardı, elimden geldiğince amatörce inceledim. Sormak istediğiniz soruları cevaplarım memnuniyetle arkadaşlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilamimarsu -- 21 Mart 2021; 16:55:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güncelleme getireyim. Cızırtı yüksek geliyormuş. İşlemci değil sağda gpu varmış. CW olma ihtimalı daha da arttı. Ama gpu kullanmaz ikende cızırtı geliyor. Cızırtı daima sabit yüksek fps alınca artma vs. gibi durumuda yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilamimarsu -- 7 Mart 2021; 20:15:53 >
  • Yarın Asus ile bi görüşücem konuyu.

  • Asus ile görüştüm. CW'nin performansa bir etkisi olmadığı sürece iade/değişim için rapor veremeyiz dediler. Benim laptop ekran kartını kullanmadığı,işlemci 1.4ghz de sabit hiç bir işlem yapmazkende ötüyor. Sol tarafda da azıcık olduğunu hissettim ve fanların olduğunu düşünüyorum. Sesin şiddeti artarsa ilgilenirim bu konu ile. Zira şuan normal kullanımda fanlar dönmüyor iken 30-40 cm uzaklıktan çok odaklanılmadığı takdirde gelmiyor ses.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilamimarsu -- 8 Mart 2021; 15:10:6 >
  • Hayırlı olsun öncelikle.
    Umarım başınızı ağrıtmaz ses seviyesi. Yurtdışında kullandığınız modellerde sorun yaşayan varmı araştırdınız mı?

    Yurtdışında servis belki değişim yapıyor olabilir bence araştırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byi kullanıcısına yanıt

    Yurtdışı derken anlamadım hocam? Sorunumu araştırmaya devam ediyorum ve videoları yarın Asus a atacağım. CW benim bildiğim yükte olan bir durumdur. Benim laptopumda ilk açıldığı andan itibaren var. Ses kulağını laptopa yan yatirmadigin takdirde bir sorun yaratmiyor ama gene de şansımı deneyerek bu sorunun üstüne gideceğim. Ses şiddeti artarsa olay farklı boyutlara gider zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşta cw sorunu yaşayan var mı yurtdışında? Netten araştır. Forumları araştır senin durumda olupta asus servisi ne cevap vermiş bunları araştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byi kullanıcısına yanıt

    He evet araştırdım. Zephyrus modelinde cw yaşayan var ama benimkine hiçbiri uymuyor. Cw sonuçta performans ile doğru orantılı artar iken benimki laptopa start verildiğinden itibaren var. Asus a yarın tüm detayları atacağım hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni de yaz hocam G14 Moonlight White kullanıyorum Ryzen 9 16Ram 2060qmax 1tb wd ssd var bendeki modeldede .

  • bende herhangi bir cw yok hocam şuan kaliteli bir şekilde vakit geçiriyoruz .

  • Hayırlı olsun hocam,


    Moonlight white 2060 Max-Q'lu modeli almayı düşünüyürum ben de. En çok bahsedilen problemlerden biri ekranın ara sıra siyahlaşması veya kapanması gibi bir durumdan bahsediyor. Sanırım ekran kartı driverını resetleyince düzeliyormuş. Ayrıca yeni driverlarla problemin aşıldığı söyleniyor sizin başınıza geldi mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavezir kullanıcısına yanıt

    Fanları manuel olarak kapatıp sağ ve sol tarafı dinler misiniz hocam kulağınızı dayayip?

    Ayrıca 4 günlük cihaz ama galiba ilk geldiği günden beri çıta ayrık imiş. Arada çit sesi geliyordu dikkat etmemiştim. Asus servis kaydı oluşturdum.

    ASUS ROG ZEPHYRUS G14 KULLANICILARI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zuko35 kullanıcısına yanıt

    benim başıma gelmedi hocam pm attım size

  • geçmiş olsun hocam :( şansızlık değişmeleri lazım aslında 4 günlükse .


    denedim hocam bende herhangi bir cw sesi yok ekstra farklı bir seste yok .

  • mavezir kullanıcısına yanıt

    Moral filan kalmadı. 4 günlük kutuladik ama daha servis kaydı açılacak ups eve gelicek filan of of... Ki Asus servisi hakkında olumlu yorumda yok. 6-7 günlük cihaza kullanıcı hatası diyecekler diye korkuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doa raporu kapsamında ayıplı ürünün iade/değişim raporunu istedim servis kaydında. Direkt kendim versem servise ama illa evimden alacaklar. Tamam da cihazı kutuladım kullanmıyorum zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam umarım en yakında sıkıntısız çözerler
  • Hocam çok geçmiş olsun herhangi bir sıkıntı durumunda asus globale yazarsınız sıkmayın canınızı.
  • https://github.com/aredden/electron-G14Control/releases/tag/v0.1.36


    Bizim cihaza özel kontrol yazılımı ben beğenerek kullanıyorum .

  • Cihaz boşta sadece chrome ile internette dolaşma ve arkada spotify açık diyelim. Bilgisayarın sıcaklık durumları nasıl fan sesi duruyor musunuz? Ya da film izlerken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.