Şimdi Ara

Asus Rog Strix G15 (G513QR RTX3070) Fan sorunu hakkında (15 günlük yeni Laptop) Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit: Durum güncelemesi


    Son gelişmeleri paylaşmak istedim. Laptopı Asus servisine gönderdim, fanın değiştirileceğini söylediler, sonra yedek parça bekleniyor şeklinde 1 hafta bekledi ve sonra bir baktım ups kargo bir zarf getirdi, iade değişim belgesi göndermiş Asus, laptop'ın onarılması mümkün değildir demişler, 30 euro'luk fan için laptopı değişime sokmuşlar, bende elimdeki belge ile vatanbilgisayara gittim, değişim istiyorum dedim, aynı ürün yok para iadesi yapabilirz dediler, ben aynısı yoksa misli modeli alma hakkım olduğunu söyledim, önce kem küm ettiler sonra mahkemeye mi vermiştiniz dediler, hayır ama vermem mi gerekiyor dedim yine kem küm, sonuçta bütün ısrarlarıma rağmen işlemi iade şeklinde düzenlediler, illallah ettirdiler diyebilirim onun için yorudum ve iade ettim, paramı 3 gün sonra hızlıca geri verdiler bu konuda haklarını vermeliyim ama şuan iade aldığım tutarla aynı veya benzer özellikte bir laptop almam mümkün değil, üstüne minimum 10 bin tl koymam gerekiyor, kısacası Asus 30 euroluk fanı tedarik edemeyip madur etti, Vatanda değişim yapmayıp mağduriyeti bir üst seviyeye taşımış oldu. Özetle paramla rezil olmak deyiminin karşılığını canlı canlı yaşamış oldum.










    Fan ile ilgili sorun yaşayan kullanıcılardan bilgi paylaşımı amaçlı konu açıyorum.


    15 gün önce vatan bilgisayardan G513QR modelini almıştım. 3070 ekran kartlı olan modeli, 2 gün önce fandan hafif bir gürültü gelmeye başladı, baktım tozlanmış ızgara kısmı temizledim. Düzledi ama birkaç saat sonra tekrar başladı. Ertesi gün daha da şiddetlendi ve artık titreşimde yapıyor. Yalnızca GPU fanında problem var. Gürültü inanılmaz seviyelerde şuan laptopu sadece sessiz modda kullanabiliyorum. Oyun bilgisayarında oyun açmak imkansız hale geldi.


    Benzer durumlarla karşılaşan varsa servis maceralarını paylaşabilirse memnun olurum. Koşulsuz iade hakkım maalesef 1 günle kaçırdım bayram tatili sonrası servise göndericem.


    Şikayetvar da bu konuyla benzer durumlar buldum hatta Asusa güvendiğim için bakmamıştım ama şikayetvara baksaydım muhtemelen bu modeli almazdım.


    Önceki laptopım Monsterdı hala çalışıyor fakat fanı çok gürültülüydü 2 sefer fanı bozuldu değiştirmiştim garantisi bittiği için içini açıp fanı sık sık temizliyordum. Asusu iyi soğutma performası ve daha sessiz çalışması amacıyla tercih etmiştim ama şuan pişmanım, fan arızası zaten canımı sıkıyor ama arıza vermeden öncede fanların sesi oyun oynarken monsterdan farklı değildi, oldukça gürültülü hatta kulaklık takmadan oyun oynamak pekte mümkün değil.


    Daha ucuza 3080 li Monster varken bunu tercih ettim bakalım servis sonrası memnun kalabilecekmiyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laroz -- 15 Haziran 2021; 11:56:5 >







  • Aynı laptop var ve bu sorunu yaşamadım.TR de bu laptopu ilk alan benimdir herhalde.İlk satışa hepsiburada da koydular.10 dk içinde aldım ertesi gün teslim edildi yoğunda kullanıyorum maşallahı vat.Tek beğenmediğim kasa aşırı parmak izi tutuyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ertunc23 kullanıcısına yanıt

    Nazar değmesin. Yerli ve yabancı çok fazla şikayet var açıkçası ben çok peşmanım. Bu fan gürültüsü ile ilgili bios güncellemesinin neden olduğuna dair bazı yazılar var. Acaba sizin şuan ki yüklü bios sürümüzün nedir? Bende 317 sürümü yüklü, asusun sitesinde bile yok ama windows güncelleme üzenden yüklendi.

  • laroz kullanıcısına yanıt
    En son sürüm yüklü bende de hocam.Örneğin sessiz moda da gram ses duymuyorum ben.Oyunlarda da işlemciyi yoğun kullanmayan oyunlarda undervolt yapıyorum.Hem serin çalışıyor hemde daha az fan sesi duyuyorum.Benim tek pişmanlığım işlemci sıvı metal var.2,3 yıl sonra inşallah başımı ağrıtmaz.İyi para verdim makinaya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ertunc23 kullanıcısına yanıt

    Hocam siz yanlış hatırlamıyor isem yurtdışı fiyatları kovalıyordunuz Amazon'dan niye almadınız neden tercih etmediniz yurtdışı?

  • Erenk53 E kullanıcısına yanıt

    Hocam 1500 Euro sınırını geçiyordu.TR gelir gelmez aldım bende

  • Bende de TUF DASH F15 var dostum. Hepsiburada.com'dan TUF FA-506IV almıştım. Garantiye yolladım. 20 gün garantide boş boş tuttular ben de değişim istedim. Bana bu TUF DASH i verdiler. Harbiden çok kötü. Bir çok yazılımsal ve donanımsal hataya maruz kalıyorum. Uykuya girmeme, ekran panelinin kenarlarından ışık hüzmelerinin fırlaması, FPS dropları, Bazı programları açamama vb. Son zamanlarda reddit'te falan da asustan çok şikayetçi olan insanlar var. Sen de bu durumdan muzdaripsin sanırım.

    Ben laptopu servise yolladığım zaman (SMS INFOCOMM - ASUS yetkili servisi), servis yetkilisi laptopta hiçbir sorun olmadığını ve benim için sorun olan şeylerin onlar için hiçbir sorun teşkil etmediğini söylediler. Bana sorun olmadığını kanıtlayan bir video atmalarını istedim. Whatsapp'tan ve aramalardan engel attılar. O yüzden İstanbul'da yaşıyorsan kesinlikle elden teslim edip bir sorun olduğunda kontrol etmeni öneririm. En azından muhatap bulabilirsin.





  • Son gelişmeleri paylaşmak istedim. Laptopı Asus servisine gönderdim, fanın değiştirileceğini söylediler, sonra yedek parça bekleniyor şeklinde 1 hafta bekledi ve sonra bir baktım ups kargo bir zarf getirdi, iade değişim belgesi göndermiş Asus, laptop'ın onarılması mümkün değildir demişler, 30 euro'luk fan için laptopı değişime sokmuşlar, bende elimdeki belge ile vatanbilgisayara gittim, değişim istiyorum dedim, aynı ürün yok para iadesi yapabilirz dediler, ben aynısı yoksa misli modeli alma hakkım olduğunu söyledim, önce kem küm ettiler sonra mahkemeye mi vermiştiniz dediler, hayır ama vermem mi gerekiyor dedim yine kem küm, sonuçta bütün ısrarlarıma rağmen işlemi iade şeklinde düzenlediler, illallah ettirdiler diyebilirim onun için yorudum ve iade ettim, paramı 3 gün sonra hızlıca geri verdiler bu konuda haklarını vermeliyim ama şuan iade aldığım tutarla aynı veya benzer özellikte bir laptop almam mümkün değil, üstüne minimum 10 bin tl koymam gerekiyor, kısacası Asus 30 euroluk fanı tedarik edemeyip madur etti, Vatanda değişim yapmayıp mağduriyeti bir üst seviyeye taşımış oldu. Özetle paramla rezil olmak deyiminin karşılığını canlı canlı yaşamış oldum.





  • Hocam ben de aynı bilgisayarı benzer bir sorundan dolayı iade ettim 15 gün önce. Ekran çerçevesi kırıktı, servise verdim. Parça asla gelmedi, ben de iade istedim. https://www.sinerji.gen.tr/msi-gp76-leopard-11ug-205xtr-i7-11800h-16gb-1tb-ssd-8gb-rtx3070-173-dos-oyuncu-laptop-p-39207 bu bilgisayardan aldım sonra da. Biraz daha pahalıya geldi tabii ama tavsiye ederim. Genel his olarak asustan daha sağlam.

  • tadiumvitae T kullanıcısına yanıt

    Sinerjiden bi sıkıntı yasadınız mı?

    Memnun kaldınız mı hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinerjiden almadım. şu an en ucuz o diye o linki attım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.