Şimdi Ara

Asus ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaslar

    Yaklasık 1 yıldır kullandıgım Asus B450I Strix Anakartımın gecen hafta 1 Ram Slotu Calısmamaya Basladı.Ben de servise gonderdim.Bana Musteri Hatası denildi ve 143TL para talep ediliyor.

    Biliyorsunuz ki AMD İslemcilerde Anakart ve İslemci uzerinde bir Centik var.Ona gore tek bir sekilde islemciyi takıyorsunuz.Pinler de Anakartın icinde gormuyorsunuz zaten, İsleciyi takıp mandalı kapatıyorsunuz.Ya da Mandalı Acıp islemciyi Cıkarıyorsunuz.


    Simdi ben Asla ve asla Musteri hatasını Kabul etmiyorum.Kendilerine de bu durumu soyledim.Gormedigim pinlere zarar vermemin mumkun olmadıgını da belirttim.Ben islemci degistiremeyeceksem ya da pinler gider bozulur korkusu ile montajı yapıp dokunmayacaksam bir daha zaten bir anlamı yok.


    Her neyse sizden ricam Asus Turkiye de bu Teknik Kısımdan sorumlu kim bilgisi olan var mı?Ona ulasmak istiyorum.Olmazsa da Asus Global,Sikayet Var vb bu isin pesine dusecegim.

    Cunku kendi hatam oldugunu asla kabul etmiyorum.Intel de olsa pinler Anakartın uzerinde hadi kırdın egdin denilip musteri hatası denip para talep edilebilirdi onu anlardım.Ki orada bile pinleri yamuk olan 2. el aldıgım Z390 MSI Anakartımın Soketini Servispoint Musteri Memnuniyeti kapsamında ucretsiz degistirmisti.İstese Asus da bunu yapabilirdi ki konu da o degil zaten Tek Sekilde Oturan ve Pinleri İceride Olan Gormedigim Pinlere ben nasıl zarar vermis olabilirim?1331 tane pin var 9 tanesi gitmis sanırım simdi ben ozellikle 9 tanesini secip bunları koparayım mı dedim?


    Neyse Yarın Sizin de Basınıza gelebilir.Bilginiz Olsun.Bana gonderilen resmi de buraya ekleyecegim.Garantili diye urun alıyoruz ve ustune Su,Kola dokmedikce,Tornavida kacırmadıkca bariz kusurlu olmadıgımız surece urunumuzun Garantisi olması lazım ya da var diyoruz.Ama Garantili Urunlerde Bile boyle Musteri Htası denip ucret talep edilmesi can sıkıcı, Bu Intel olsaydı ve pinlerini kırıp yamultsaydım ucret talep edilseydi anlayısla karsılardım.Ama burada asla hatam oldugunu dusunmuyorum.

    Asus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında



  • Aynısı geçen ay başıma geldi. z490 Anakartta ki pinlerin birini yanlışlıkla kırdım. Asus rma açtım beni aradılar kullanıcı hatası dediler ücret karşılığı tamir ederiz dediler. Bende kabul ettim 143 tl gönderdim servis işlemleri başladı kulağımın üzerine yattım. 31.08.2020 de başlayan servis işlemleri için eylül ün ilk haftası aradım. Dedim durum nedir. Parça bekleniyor dediler. Dedim 20 işgünü mevzuatı var dedim. Kontrol edelim dediler evet 20 iş gününü geçmiş size anakart değişim belgesi gönderelim aldığınız yerden yenisi alın tamam dedim. Değişim belgesi geldi itopyaya gönderdim 15 gün geçti hâlâ bekliyorum yeni kartın gelmesini.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 16 Ekim 2020; 16:14:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Aynısı geçen ay başıma geldi. z490 Anakartta ki pinlerin birini yanlışlıkla kırdım. Asus rma açtım beni aradılar kullanıcı hatası dediler ücret karşılığı tamir ederiz dediler. Bende kabul ettim 143 tl gönderdim servis işlemleri başladı kulağımın üzerine yattım. 31.08.2020 de başlayan servis işlemleri için eylül ün ilk haftası aradım. Dedim durum nedir. Parça bekleniyor dediler. Dedim 20 işgünü mevzuatı var dedim. Kontrol edelim dediler evet 20 iş gününü geçmiş size anakart değişim belgesi gönderelim aldığınız yerden yenisi alın tamam dedim. Değişim belgesi geldi itopyaya gönderdim 15 gün geçti hâlâ bekliyorum yeni kartın gelmesini.

    Sorun orada iste Hocam ben bu pinleri gormuyorum bile nasıl kırayım?Zaten islemci OK yonunde tek sekilde takılıyor.Anakartın pini gitmis ise bak.Madem oyle 1331 pinini de kırardım keyfi kırsaydım ben bunları gormuyorum bile, bunlara birsey olacak diye hic islemci de mi degistiremeyecegiz?


    Siz de ise kusur sizde olmus.Ama sansınıza 20 gunu gecirip size yeni Anakart hediye etmisler.Ben ise asla kusurlu oldugumu dusunmuyorum.Senin hatan diyorlar.

  • Bence sizde şanısınızı deneyin asus da parça sıkıntısı var ayrıca pandemiden dolayı servisler yavaş çalışıyor. 20 iş günü bekleyin tamir edilmesse yenisini alma şanısınız doğar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Bence sizde şanısınızı deneyin asus da parça sıkıntısı var ayrıca pandemiden dolayı servisler yavaş çalışıyor. 20 iş günü bekleyin tamir edilmesse yenisini alma şanısınız doğar.

    Tesekkurler bilgilendirme icin Hocam 5 isgunu surem varmıs parayı odemek icin haftaya isi cozemezsem bakacagız artık...

  • huso kullanıcısına yanıt

    iyi de kardeş kart am4 yani amd değil mi? öyleyse amd anakartlarda işlemci pini yok tam tersi pinler işlemcinin üzerindeAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında ben mi yanlış görüyorum deyip acaba kart intel işlemciler için mi dedim ama oda değil he intel olsa tamam pinler anakartta işlemcide değil derim Asus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında asus mh ne pininden bahsediyor anlamadım Asus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında  yani kısaca amd soketlerde pin yok pinler işlemci üzerinde. ya mh kafa gidik yada bilgi sıfır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Ekim 2020; 0:58:48 >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    itopya mı? daha beterine çatmışsınız baya beklersinizAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    iyi de kardeş kart am4 yani amd değil mi? öyleyse amd anakartlarda işlemci pini yok tam tersi pinler işlemcinin üzerinde ben mi yanlış görüyorum deyip acaba kart intel işlemciler için mi dedim ama oda değil he intel olsa tamam pinler anakartta işlemcide değil derim  asus mh ne pininden bahsediyor anlamadım   yani kısaca amd soketlerde pin yok pinler işlemci üzerinde. ya mh kafa gidik yada bilgi sıfır

    Hocam Anakartın icinde gomulu 1331 tane pin var biliyorsunuz.Biz bu pinleri gormuyoruz bile ki kıralım,yamultalım,keselim bicelim.Mandalı kaldır islemciyi cıkar,mandalı kapat islemciyi tak.

    Adamlar bana gormedigim pinler icin sen pinleri bozmussun,yok etmissin,senin hatan diyorlar.madem benim islemci pinleri ile derdim var 1331 tanesini de yok ederim.

    Gorunen bolgede pinler kopmus.Bu senin uretim kalitenle alakalı adamlar sucu bana yıkmaya calısıyor.


    Pinler kopar diye kimse AMD islemcisini degistirmesin.Boyle is olur mu?Su isi cozeyim bir daha Asus kolay kolay ne alırım ne de cevremdekilere tavsiye ederim.Daha dun övdük Asus almayın diyenlere dedik evden alıyor eve getiriyor ilgileniyor vs...


    Su saatten sonra en az sorunlu secenek MSI benim icin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 17 Ekim 2020; 1:19:37 >
  • huso kullanıcısına yanıt

    valla amd anakartta pin olduğunu ilk kez şuan duydum amd anakartın işlemci soketinde işlemcide olan pinlerin gireceği yuvalar vardır işlemciyi takarsın pinler içine girer he hatalı takarsan da anakarttaki pin yuvaları değil işlemcideki pin yamulur yada kırılır anakarttaki pin yuvaları asla hasar görmez ama intel soket olsa tamam derim de bu mümkün değil. tam tersi olan inteli örnek verelim intelde pinler anakarttadır ve tam tersi pin yuvaları da işlemcidedir diyelim bunu hatalı taktın yine yuvalar değil bu defa anakartta olduğu için pinler ya yamulur yada kırılır ve yine pin yuvası işlemcide olduğu için de hiç bir halt olmaz. adamlar iyice saçmalamış o pin yuvasını kırmak mümkün değildir, hatta işlemciyi hatalı taksan dahi mümkün değildir hasar gören işlemcideki pin olur şaka gibi sallamışlarAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında  yani yuvaya çivi sokup kanttırsan bile zor pin yuvasını kırmakAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında  valla ısrar et hakkını ara yukarıda anlattığım gibi pin yuvası kırılmazAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında 

  • huso kullanıcısına yanıt

    nasıl oldu bu? işlemci değiştirdiniz baktınız çalışmıyor servise mi gönderdiniz? öyleyse eski işlemci nasıl çalışıyordu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    nasıl oldu bu? işlemci değiştirdiniz baktınız çalışmıyor servise mi gönderdiniz? öyleyse eski işlemci nasıl çalışıyordu?

    Sistem calısıyordu.Ramin birini gormemeye basladı gecen hafta,1 slotta calısıyordu digerinde calısmıyordu,2 slot dolu iken gene calısmıyordu , ekrana goruntu gelmiyordu.Ben de Ram Slotunun birinin bozuk oldugunu dusunerek Garantiye gonderdim.Durum Budur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    valla amd anakartta pin olduğunu ilk kez şuan duydum amd anakartın işlemci soketinde işlemcide olan pinlerin gireceği yuvalar vardır işlemciyi takarsın pinler içine girer he hatalı takarsan da anakarttaki pin yuvaları değil işlemcideki pin yamulur yada kırılır anakarttaki pin yuvaları asla hasar görmez ama intel soket olsa tamam derim de bu mümkün değil. tam tersi olan inteli örnek verelim intelde pinler anakarttadır ve tam tersi pin yuvaları da işlemcidedir diyelim bunu hatalı taktın yine yuvalar değil bu defa anakartta olduğu için pinler ya yamulur yada kırılır ve yine pin yuvası işlemcide olduğu için de hiç bir halt olmaz. adamlar iyice saçmalamış o pin yuvasını kırmak mümkün değildir, hatta işlemciyi hatalı taksan dahi mümkün değildir hasar gören işlemcideki pin olur şaka gibi sallamışlar  yani yuvaya çivi sokup kanttırsan bile zor pin yuvasını kırmak  valla ısrar et hakkını ara yukarıda anlattığım gibi pin yuvası kırılmaz 

    Hocam islemcileri hatalı takma sansın yok.Hepsinde centik var.Anakartın uzerinde de centik var.Zaten o sekilde takmazsan AMD de pinleri eline alırsın islemcinin sadece tek bir sekilde takabilirsin.Baska sansın yok zaten sonra madalı kapat bitti.


    Intel de de centik var.Ama velev ki ters zorladın dedigin gibi Anakartın pinlerini kırarsın,yamultursun,egersin,zarar verirsin.AMD de ise islemciye zarar verirsin.


    Adamlar pinler gitmis senin hatan diyorlar.

  • Asusta ne zaman parça bulunmuş ki.Zamanında Gtx 780'imi servise gönderdim parça temin edilemediğinden para iadesi vermişlerdi bana

  • huso kullanıcısına yanıt

    ya biliyorum işi bilenin işlemciyi yanlış takmayacağını takarsan neye zarar gelir örnek gösterdim sana yanlış taktın demiyorum zatenAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında  dediğim gibi anakartta pin yok pin yuvası var ve onlara zarar vermek için yazdığım gibi yaparsan olur anca diyorum, ve adamların dediğini anladığım için o kadar yazdım ve ekliyorum tüketici hakem heyetine baş vur hakkını ara anakartta olmayan pin kırılmaz onlar pin değil pin yuvası ve el ile bastırsan da ne kırılır nede eğilirAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında 


    NOT: şayet adamlar işlemci pini gitmiş diyorlarsa o ayrı ama yine de işlemci pini yamulsa da anakart pin yuvalarına zarar vermez ben anakart anladığım için bunları yazdımAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Ekim 2020; 5:37:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    ya biliyorum işi bilenin işlemciyi yanlış takmayacağını takarsan neye zarar gelir örnek gösterdim sana yanlış taktın demiyorum zaten  dediğim gibi anakartta pin yok pin yuvası var ve onlara zarar vermek için yazdığım gibi yaparsan olur anca diyorum, ve adamların dediğini anladığım için o kadar yazdım ve ekliyorum tüketici hakem heyetine baş vur hakkını ara anakartta olmayan pin kırılmaz onlar pin değil pin yuvası ve el ile bastırsan da ne kırılır nede eğilir 


    NOT: şayet adamlar işlemci pini gitmiş diyorlarsa o ayrı ama yine de işlemci pini yamulsa da anakart pin yuvalarına zarar vermez ben anakart anladığım için bunları yazdım 

    Hocam sagol yanlisim olduysa affola...

    İslemciyi dikkat ederek takmaya calisiyoruz.Yoksa dediginiz gibi kirariz.Ne yapmaya calisiyorlar anlamadim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.

    Yanlış anlamadıysam, İşlemcinin ilgili RAM slotu ile bağlantı kurduğu pinlerin soketteki karşılıkları pert olmuş.

    Foxconn'un ürettiği yuva, üretim hatası nedeniyle dayanıklı değilmiş gibi.

    Soğutucu montajı işlemi, bir süre sonra zaten kalitesi düşük olan soketin bozulmasını tetiklemiş olabilir.

    Her ne olursa olsun, ücretsiz tamir/değişim yapmaları gerekir. Bahsettiğiniz gibi, kullanıcı kasıtlı olarak fiziksel darbe vb. yapsa, (yetkinlikleri varsa) onlar bunu kolayca anlarlar.

    Ekleme:

    Pin kopmaları da varmış. Yazdıklarımın pek anlamı kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 19 Ekim 2020; 13:11:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun! önce saglik dedikten sonra Asus un müsteri memnuniyeti kapsaminda degistirmesini beklerdim lakin son zamalarda ki imaji ile su yaptiklari paralel gidiyor. Cok cok zor bir ihtimal bu sekil yapmak mümkün ama senin hatan degil tabi ki.. islemciyi Y ekseni 0 olacak sekilde yukari yönde cikartmak gerekiyor yani tutup löp diye havaya. eger bir tarafinda kaldirip son kismi aci ile icerde kalacak sekilde cikarilirda sona kalan pinler, soket icindeki sag taraftaki disleri ice bükebilir. Ama yinede olmamasi gerekir böyle birseyin. 143 lira cok para da degil, az para da degil, olay para degil belki.. Alsinlar su soketlerden dursun kenarda ne bicim teknik servis bunlar yahu... bu tip cok sik bozulabilen parcalari ben müdürü olsam getirtirim. Tanesi kac dolara gelecek sanki, komik yani böyle tek tek mi siparis ediyorlarmis...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    Gecmis olsun! önce saglik dedikten sonra Asus un müsteri memnuniyeti kapsaminda degistirmesini beklerdim lakin son zamalarda ki imaji ile su yaptiklari paralel gidiyor. Cok cok zor bir ihtimal bu sekil yapmak mümkün ama senin hatan degil tabi ki.. islemciyi Y ekseni 0 olacak sekilde yukari yönde cikartmak gerekiyor yani tutup löp diye havaya. eger bir tarafinda kaldirip son kismi aci ile icerde kalacak sekilde cikarilirda sona kalan pinler, soket icindeki sag taraftaki disleri ice bükebilir. Ama yinede olmamasi gerekir böyle birseyin. 143 lira cok para da degil, az para da degil, olay para degil belki.. Alsinlar su soketlerden dursun kenarda ne bicim teknik servis bunlar yahu... bu tip cok sik bozulabilen parcalari ben müdürü olsam getirtirim. Tanesi kac dolara gelecek sanki, komik yani böyle tek tek mi siparis ediyorlarmis...

    Sagolasın degerli Kungfu Hocam


    Hocam hepsi dogru 143TL cok para degil belki ama olay para da degil , ben hatalı oldugumu dusunmuyorum.Sen soketi kalitesiz yapıyorsan bunun sdorumlulugunu bana yıkamazsın.

    Senin hatan diyorlar fakat ben asla hatalı oldgugumu kabul etmiyorum.

  • huso kullanıcısına yanıt

    estağfurullahAsus  ROG STRIX B450-I GAMING Arıza Sorunu Musteri Hatası Denmesi ve Ucret Talebi Hakkında 

  • huso kullanıcısına yanıt

    Bir tane değil bir kaç tanesi yamulmuş gibi duruyor yatakların.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.