Şimdi Ara

ASUS ROG Flow X13 mü almalı yoksa ASUS ROG zephyrus g14 mu .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun belkiçok nadir oynarım ancak çoğunlukla video render, grafik programları, sony vegas vs. gibi programları kullanacam. bu iki model arasında kaldım. Hangisi daha iyi. X13 exra harici ekran kartı olması taşıma yönünden bana sıkıntı




  • Flow x13 3050ti modeli alınabilir ama 25 bin biraz pahalı. 22-23 bandında görürseniz kesinlikle kaçırmayın. Zephyrus ile x13 ün termal karakterleri birbirine benzer. İlkinin kasası biraz daha iyi dizayna sahip, klavye yüksekliği daha derin basmayı gerektiriyor, ekranı yüksek yenileme hızına sahip ama daha az parlak. Ülkemizde sanırım 5980hs modeli bulunmuyor flow x13 ün. 2022 yenilenmiş versiyonu 6800hs ile geliyor. Güzel işlemci ama 50w TDP ve 87c tjmaks kısıtlamalı olduğu için mümkün olan en iyi silikonu koymak daha iyi olur. Silikon boyutları birebir aynı ama 6900hs daha iyi kesilmiş silikon yani daha yüksek frekansa çıkabiliyor. Bahsettiğiniz iş yükleri frekans hassasiyetli işlemler değil o yüzden 6800hs, bulamazsanız 5800hs işinizi görür. Flow X yerine Z tavsiye ederim bahsettiğiniz programlar için. Intel biraz daha yüksek SMT hacmine sahip ve dizüstünde boşta güç tüketimi alder lake serisinde düşük. Tabi Intel vergisi vermek zorunda kalacaksınız 12700h için.

    Renk hassasiyeti muhteva eden işlerle uğraşıyorsanız flow x16 Türkiye'de alabileceğiniz en iyi mühendislik/tasarım/medya üretimi ve tüketimi odaklı laptop. Mini LED panelli ve 65 bin lira. Bir tekno markete gittiğinizde görürseniz yakından deneyip karar verin.

    Eğer ekstra cüzdanı açabiliyorsanız Apple M1 Macbook Air veya pro alın. Ama en az 32 GB hafızalı olmalı alacağınız çünkü SoC hafızayı VRAM olarak kullanıyor. Yıllar boyunca batch boyutu düşünmeniz gerekmeyecek, VRAM limitine takılmayacaksınız. Ağırlık ve ısınma sizin için sorunsa Macbook iyi bir tercih olabilir. Fiyat çok tuzlu geliyorsa kesinlikle x13.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.