Şimdi Ara

Asus ROG B360-G sistem bir açılıp bir açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 senelik bilgisayarımda bu durum yaşanmaya başlamıştı. Çok sık tekrar etti ve birgün hiç açılmadı. Anakart garantide olduğu için ve bunu bir mahalle bilgisayarcısından aldığım için oraya götürdüm onun da testi sonucu sorun anakartta olduğuna karar kılındı. Bu anakart servise gitti tamir edilip geldi. Bende bu arada eskiyen sistemi güncellemek istedim.
    Elimde de Gigabyte GTX 1070 ve Corsair 850W güç kaynağı mevcut. İkisini de geçen yıl aldım.
    Yenilenen parçalar da i5-9400F, 16 GB Corsair 3000 MHz RAM, Asus ROG B360-G anakart. Bu anakartı alır almaz servise BIOS güncellemesine gönderdim.

    Şimdi asıl soruna gelirsem, bu eski sisteminde yaşadığım sorunu yine yaşıyorum. İlk kurulumdan bir hafta sonra başladı bir haftadır da devam ediyor. Güç kaynağını bir kaç kez açıp kapayınca açılıyor. Takılıp çıkartılacak olan her şeyi takıp çıkardım. BIOS'ta en başta RAM’in frekansını anakartın kabul ettiği 2666’a ayarladım. Yanlış mı ayarladım bir şeyi mi bozdum diyerek onu da sıfırladım. Sanki ondan sonra düzeldi gibi oldu derken yine tekrar etti ve bu konuyu artık oluşturmam gerektiğine vesile oldu.

    Uzun oldu kusura bakmayın, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Imkaniniz varsa baska guc kaynagi ile deneyin hocam. Guc kaynaklarindaki dengesizlikler anakarti bozabiliyor, bu sebeple ilk seferde hedef sasirtmis olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapanma sorunları genelde güç kaynağıyla ilgilidir. voltaj dengesizliği anakartı yavaş yavaş öldürür.
  • Dediğiniz gibiymiş yeni anakartı yavaş yavaş değil hızlı bir şekilde öldürdü herhalde. Servise gönderdim anakartı, bakalım ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.